• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kalp atışını duyan arkadaşlara bir sorum var. Doktor bir dahaki kontrol için ne zaman çağırdı?
ben 9unda duydum kalp atışını. kanamam vardı iğne ve progestan bitince gel dedi. yani 2 hafta sonra çağırdı. kanama olmasa yine çağırır mıydı acaba bilemiyorum.

bulantı olunca herseyın yolunda gıttıgını dusunuyorum ama progestan da kullanınca acaba o mu yapıyor yoksa bebek mı yaıyor onu çözmek istedim :KK57::KK57: aslında belirgin bir dusuk rısk yoktu her ,htimale vajinal aldım..bulantıları anlamak için 2 gun kullanmadım artık bulantı devam edıyor:anneadayı::anneadayı: kafayı sıyırdık yaw kimseylede paylaşamıyoruz kalp atısını gorelım oyle duyuracaz işyerinde gizli gizli kusuyorum :KK57::KK57:
Canım korkma ilk gebelik sanırım :) Ben hiçbir gebeliğimde bulantı vs yaşamadım herşey youlunda gitti çok şükür.Kafaya fazla takınca sürekli kendimizi dinleyip endişeleniyoruz.Ben kızlarımda sürekli kalp atışlarını dinlemek için doppler alacaktım o derece sıyırmış vaziyetteydim :D

Kızlar bende bugün ilkdefa gittim doktora.
Kalpatışını duydum:anneadayı::KK200::nazar:En Büyük KK

Allah hepimize saglıklı çocuklar nasip etsin:KK46:
ankacım çok sevindim senin adına maşallah rabbim bundan sonrasında da daha güzel habelerini almayı nasip etsin inşallah. demekki bende gitsem belki duyulur ama benim dr gitmeme daha 7 gün var geçmiyor zamaaann ;( senin şuan ki belirtilerin neler kusma kasık ağrısı yada akıntı var mı?

bı yerde bı yanlıslık oldugunu dusunuyorum ıross arastırıcam ama benım bıldıgın 3 ayda plesanta devır olur ve yavas yavas buyumeye baslar yanı bahsı gecen sey yolk sac olmalı bakıcam ınternetten

Bilmem belki dediğin gibidir ama doktor plasenta dedi canım

Dr girmişken yapışıklık yolda hasar varmı nedenini araştırmak için uygun gördüğünü söyledi. Daha önce bir düşüğüm var. Gebelik öğrendim 10 gün sonra düşük yaşadım. bende birşey olmadığını diğer türlü düşük yaşamazdım dimi? Sizce napmalıyım kafam çok karıştı
Canım benim ilk gebeliğim dış gebelikti.Değerlerim hiç düzenli katlamadı,dış gebeliğin en büyük belirtisi düzensiz artış ve düşüştür.Hiç kese felan bir şey görmedik kendiliğinden düştü.Değerim 600 çıkıyordu 2 gün sonra 800 2 gün sonra 700 hiç normal artmadı.Bence biraz bekle ve başka bir doktora daha görün.Bir şey görmeden değerlerde düzensiz değilken dış gebelik olmayadabilir.Bu tür risklerde her zaman 2. 3. doktorlara gidilmeli.Ben o zaman hem özel hemde araştırma hastanesine gitmiştim düşük yapıyor olmama rağmen.

Herkese merhabalar. Benim de yarın randevum var. Kendi doktoruma değil devlete gidicem bu seferlik. Çünkü testleri orda yaptırmak istiyorum. Kalp atışlarını daha duymadım. Nedense bir endişe kapladı içimi. İnşallah sorunsuz atlatırız yarını Kalp atışını duyan arkadaşlara bir sorum var. Doktor bir dahaki kontrol için ne zaman çağırdı?

Canım panik yapma tatlım herşey yolunda gider.
Kalp atışından on gün sonra tekrar çağırdı ama benim düşük tehlikem var o yüzden erken çağırdı

Geçtiğimiz salı kese gözükmüştü doktor bugüne kalp atışı için çağırdı 5+6 da duyulur mu ki acaba vajinal usg istemiyorum da

Bilmem belki dediğin gibidir ama doktor plasenta dedi canım
Canım benim bildiğim kadarıyla bebeğin gelişiminde bir sorun yoksa plasentanın büyük olması veya küçük olması bir sorun teşkil etmiyor.Sadece ileri haftalarda plasenta yaşlanırsa bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor.Ben doktorunun gördüğünü seninde gördüğünü biliyorum varsayımdan kastım demiş ya daha büyürse yok şöyle olur böyle olur.Gereksiz anneyi endişelendirmek.Bence doktorlar anneyi rahatlatmalı aksine.Sen zaten yeterince endişelisin.Allah'ın izniyle sağlıkla yavruna kavuşacaksın canım bol bol dua oku el mübdi esmasını eşinle beraber oku sürekli,elini karnında gezdir canım.

Canım tşkler. Korunmuyordum. Benim ikinci evliliğim. 9 yıl çocuğum olmadı. olmayacak die relax takıldım. Prof.Dr'um. Ağır hastalık geçirdinmi dedi. Evet hocam ocak ilk haftalarında ağır grip eneksiyonu geçirdim dedim. Sanırım buna bağladı gibi geldi bana. Bebeği tüp kanalında gördük zaten. Orda büyümeye çalışıyor. Hayırlısı
çok geçmiş olsun... çok üzüldüm ben de....ve grip olayına da takıldım. iki gündür hastaydım. dr.4 gün rapor verdi.enfeksiyon dedi ve antibiyotik verdi. aile hekimi bu kişi. kullansam mı ilacı bilemiyorum ve korkuyorum.hem enfeksiyon zararlı hem de ilaç...offf of.

daha yavrularımız dogmadan onlar için bu kadar telaşlıyız.bide doğduğunda düşünsenize bi gülüşü bi bakışıyla canımıza can katar :anneadayı::KK200::nazar::KK46:
RABBİ HEBLİ MİNESSALİHİN saffat suresi 100.ayet
anlamı: Rabbim bize katından salih evlatlar nasip eyle.

AMİN.

Kizlar adet ime 8 gun var bugün erken gebelik testi yaptim negatifff hamile olsam çıkardı dimiii:( çünkü bu test ler erken tespit ediyormuş hamileligi öyle duydum sizcee

Kizlar adet ime 8 gun var bugün erken gebelik testi yaptim negatifff hamile olsam çıkardı dimiii:KK43: çünkü bu test ler erken tespit ediyormuş hamileligi öyle duydum sizcee
En garanti sonuç adet günü beta testi canım kesin çıkardı ya da kesin çıkmazdı denmez ne yazık ki

çok geçmiş olsun... çok üzüldüm ben de....ve grip olayına da takıldım. iki gündür hastaydım. dr.4 gün rapor verdi.enfeksiyon dedi ve antibiyotik verdi. aile hekimi bu kişi. kullansam mı ilacı bilemiyorum ve korkuyorum.hem enfeksiyon zararlı hem de ilaç...offf of.

iyi bir dr görünmeden sakın ilaç kullanma.Ablam gebeliğinin başında gripti. sadece parol kullanmasına izin verdi dr. lütfen bu konuda hassas ol.

Back
X