Benim bahsettiğim gebeliğimde üstüne görme filan yaşamamıştım.Ve o gebeliğimin başlarında dr'um gebeliğe bağlı kistin olmuş ama önemli değil,küçülebilir kendiliğinden demişti,öyle de oldu.Ve o bende lekelenme filan yapmamıştı.Lekelenmenden doktoruna bahset,zaten usg'de bakıyorlar içerde kanama bölgesi var mı diye.Benim de kahverengiydi,sarıya döndü.Rabbim sabirlar versin cnm. Insallah hersey yolunda gider ve alirsin bebegini kucagina. Benim ikinci olucak. Ilkinde yasamadim boyle bisey. Bulantim ve halsizligimde erken basladi. Asil haftaya ama yarin gidicem bi kontrole. Dr kesesi olusmus dedi fakat Sag tarafmdabi kist varmis buyuk ihtimal gebelige bagli dedi. Kistmi yapiyo bu akintiyi bilmiyorum.
Senin lekelenmen ne zaman başlamıştı canım? yerleşmede adet günü ya da adetten bir kaç gün önce gelebiliyormuş yaGebelige bagliysa 3.aya kadar kendi kendine sönermis. Bebege tutunmaya yardimci kist mis adi. Bnmki 4cm su anda. Takip edicez buyucekmi kuculucekmi dedi. Insallah soner cunku karin agrisi yapiyo bana bide mide bulantisi eklendi simdi. Bende onu merak ediyorum acaba kisttenmi. Kistmi sönüyoda vucut atmaya calisiyo. Duruma göre ya beklerim haftaya cbayi yada giderim yrn devam ederse bu akinti
Yeni oldu benim 2 3 gündür. Az az. Ama günüme 2 3 kala evet bi lekelenmem olmustu 2 kere. nişani geldi ha adet oldum ha olucam diye bekliyodum hattaSenin lekelenmen ne zaman başlamıştı canım? yerleşmede adet günü ya da adetten bir kaç gün önce gelebiliyormuş ya
benimki de pek bişey söylemiyor. hatta kesenin içinde bebek görünmüş ben fotoğrafında gördüm ama bana sadece kese dedi. düşük tehliken va riğne yapacağız sorun. düşerse sağlıksız üzülmene gerek yok normal hayatına devam et. ne güzel filmler var film izleyin yürüyün rahatlayın diyor. ya tamam ban adetay vermesin ama iki bilgi de ver be kardeşim diyorum yaniiii[/QUOTE]Kız drlara kalsa benim bebek sağlıklı:)) burdaki drlar çok pozitif:)) beni teselli ediyorlar. Yolk büyük değil mi dedim evet demişti. Ölçtü 7 mm ilk gittiğim de de kanama gözüyor demiştim evet demişti. Onlara kalsa bu detayo söylemicekler. Tüm suç benim anlamamda( anlamasam söylemiceklerdi:))
Insallah bnkide kaybolur. Baski yapiyo cunku karin agrisi yapiyo.Benim bahsettiğim gebeliğimde üstüne görme filan yaşamamıştım.Ve o gebeliğimin başlarında dr'um gebeliğe bağlı kistin olmuş ama önemli değil,küçülebilir kendiliğinden demişti,öyle de oldu.Ve o bende lekelenme filan yapmamıştı.Lekelenmenden doktoruna bahset,zaten usg'de bakıyorlar içerde kanama bölgesi var mı diye.Benim de kahverengiydi,sarıya döndü.
Ben devlet te bahsettikleri biri vardı gittim baktı yarin sabah ac gel narkozla alim dedi yarin gelemem narkoz istemiyorum dedim astım var tamam beklersen hastalar bitsin öğlen arası temiz lerim dedi tamam dedim yarım saat sonra eve geldim yattım 3 ay eşin koruncak dedi tamam dedim bu durum biraz karışık duygulardaydim bir yandan üzülüyorum bir yandan kızgın niye neden beni buldu ama sabır Rabbim neylerse güzel eyler inşallah buda öyle dir biz göremiyoruz dur hakkinda hayırlı si canım bidahakine Rabbim ikiz verir inşallahGünaydın kızlar
Dun ilk gıttıgım su olumsuz doktorun hastanesıne sordum 1000 tl kurtaj ıcın ıstedıler , acıbademden sonra fıyatları beklıyorum bugun olmazsa doktoru arıcam hem neden daha fazla bekletıyorlar onuda anlamadım
10 .haftadan sonra sancıyla kurtaj oluyormus 8+0 gıt gıde gebelık buyuyor hos kese ona uygun buyumuyor ama
buarada bu sabah merdıvenlerden dustum popomun uzerıne 2-3 basamak kaydım
dusuk rıskım var malum kesenın etrafında kanama ama henuz kanama olmadı ama korktum doktor evde dusurmemeye bak demıstı . cunku muhtemelen alınmazsa dusecek e o zaman neden haftaya kaar bekletıyorlar cok sacma gelıyor bana
gecmişte yasadıgın bıseymıydı bu acanım senın ? suanda degıl dımı allah korusunBen devlet te bahsettikleri biri vardı gittim baktı yarin sabah ac gel narkozla alim dedi yarin gelemem narkoz istemiyorum dedim astım var tamam beklersen hastalar bitsin öğlen arası temiz lerim dedi tamam dedim yarım saat sonra eve geldim yattım 3 ay eşin koruncak dedi tamam dedim bu durum biraz karışık duygulardaydim bir yandan üzülüyorum bir yandan kızgın niye neden beni buldu ama sabır Rabbim neylerse güzel eyler inşallah buda öyle dir biz göremiyoruz dur hakkinda hayırlı si canım bidahakine Rabbim ikiz verir inşallah
Benim 2oglum var 12 yıllık evliyim ve 32 asker eşim 2 yildabir tayin ve ucube köy ler şuan da kktc de bir köydeyiz 2.3 düşük yanlış teşhis ilaç sonlandirilan gebelikler sipral içerde kırılmis ve Rahime saplandı okadar sağlık sorunu gördüm ki her bölümde yüksek lisans yaptım gibi çocuklarimda Nazlı tipler bindebir dedikleri onları bulunca çok araştırma yapıyorsun yaşadığıklarinla böyle bazen ukala sanılıyorsun ama sabır elindekine sarıl kaderse gelir olur inşallahgecmişte yasadıgın bıseymıydı bu acanım senın ? suanda degıl dımı allah korusun
benımde lekelenmelerım basladı haftayı beklıcek gıbı de degılım bakalım ne yapıcam
hayır suanda gebelıgın devam eıdyor degılmı bı sıkıntın yok ? mutlaka hepımızın ac cok tecrubelerı varBenim 2oglum var 12 yıllık evliyim ve 32 asker eşim 2 yildabir tayin ve ucube köy ler şuan da kktc de bir köydeyiz 2.3 düşük yanlış teşhis ilaç sonlandirilan gebelikler sipral içerde kırılmis ve Rahime saplandı okadar sağlık sorunu gördüm ki her bölümde yüksek lisans yaptım gibi çocuklarimda Nazlı tipler bindebir dedikleri onları bulunca çok araştırma yapıyorsun yaşadığıklarinla böyle bazen ukala sanılıyorsun ama sabır elindekine sarıl kaderse gelir olur inşallah
Canım benim durum şu. Bebek var yolk var aynı zamanda yolk büyük kalp atışı yok ve içeri de kanama var. Ama kesenin dışında. Hepsi bir arada yani:)) aynı zmn da 7+6 da 6+1 gözüküorum.. Allah ne verdiyse var bakalım sonuç ne olcakMerhaba kızlar. Mide bulantıları son gaz devam. Bu aralar meyveli gazoza sarmış durumdayım. Günde bir bardak içiyorum. Mide bulantıma iyi geliyor. İnşallah zararlı değildir.
CuteMom çok üzüldüm, inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik haberi alırsın. Baştan beri içine doğmuştu zaten. Hayırlısı olsun.
papatyadiyari durumunu tam olarak anlayamadm canm. Düşük tehliken mi var?
Canım keseye göre genelik tahmini pek doğru çıkmıyormuş... Aynj zmn da hep +- 4 vardır. O yüzden kafana takma. Bebeğin boyu ölçülmeye başlandığında sana doğru sonucu verirARkadaşlar benim merak ettiğim birşey var:
medicana da dün 1.85cm lik kese için 6 hafta 3 gün çıkarken hisa hastanesinde cumartesi gübü 1.2 cmlik keseye 5.2 gün dediler .
Keseye göre hafta tahmini nasıl böyle değişiklik gösteriyor. sizin kaç cm e kaç hafta gösteriyor doktorunnuz.
Bu arada bana kahverengi lekelenmem olduğu için progestan başladı doktor. ama internette progestan ile ilgili düşüğü engellediğine dair bilimsel bir kanıt olmadığını öğrendim. İkinci ilacı aldım bugün ve aşırı başım dönüyor özellikle de yemek yedikten sonra.
selam arkadaşlar.. birkaç yorum okudum da.. ilk gebeliğini yaşayanlar çok belli gerçekten tecrübesizlik çok kötü birşey..
ben de ilk gebeliğimde burda yazılanlar kadar olmasa da biraz pimpirikliydim ve devamlı birşey mi olacak acaba bebeğim sağlıklı mı endişesi yaşıyordum. ama sağlıklı bir şekilde bebeğimi kucağıma aldığımda bütün bir hamileliği kendime zehir etmişim bu kadar endişeye hiç gerek yokmuş dedim.
şimdi allah nasip ederse ikinci kez hamileyim.bugün keseyi gördüm ve "KESE KAÇ MM?" diye bile sormadım.çünkü sürecin nasıl işleyeceğini az çok biliyorum. kesenin ölçüsünün de hiçbir önemi olmadığını... ileride bebeklerimizin kiloları boyları ölçülecek ve o zaman da birbiriyle karşılaştırıp endişelenenler olacak..inanın bunların hiçbir önemi yok.. rahat olun, gereksiz endişelerle günlerinizi geçirmeyin.. mutlu huzurlu bir şekilde geleceğe dair güzel hayaller kurarak geçirin gününüzü..
:)
kız sen başı Kapalılar çirkin oluyo nazar değmiyo mu demek istiyon :) şaka bi yana açıkta olsak tesettürlü de olsak dikkat etmemiz gerek nazar diye bişey var Kur'an i Kerim'de de geçiyo ben 20 haftalık doğum yaptım demiştim ya zaten bulantı dan kilo da vermiştim hiç Karnım cikmamisti simdi çıkar mi çıkmaz mi bilmiyorum ama bebek var bende diye daracik giyip gerine gerine gezmemek lazım Allah bizide bebeğimizide korusun kem gözlerdenOlumlu güzel şeylerden nakşedelim hayallerden şöyle yapıcam böyle yapıcam ( ki her ne kadar doğurunca öyle yapamayacağımızı bilsekte ) . Ben mesela kendime Abaya diktirmeyi düşünüyorum başı açık birisiyim çok nazar değiyor çevreden yazın alttan askılı giyip üstüne onu alıp çıkıcam diyorum karnım da çok belli olmaz böylelikle zaten şuan ilk gebeliğimden kalan bir göbek var beni 5. Aya kadar götürür bu büyük ihtimal ( kafamda korkularım olsa da ) iyi düşünelim iyi şeyler olsun
canım sıkıntı yokmuş sanırım birşey çıkmamasına sevindim olumlu düşün inşallah sağlıkla doğuracağız şu veletleriRüya yine kabusa dönüyor..Kanamam geldi kızlar bu sefer de olmuyor sanirim Dr.mesaj attim ameliyattaymis.progestone iciyorum zaten iki katina cikardim karnimda batma var nefesim kesiliyor..Ne olur dua edin .Boğazıma oturdu hersey
csnım göğüslerim sütyene sığmıyor acıdan üstüne yatamıyorum olacak böyle şeyler katlanacağız mecburkızlar göğüslerim çok ağrıyor ya arabayla tümsekten geçerken fena ağrıyor. büyük de değildir normalde ama şimdilerde büyüdü elimi dokunamıyorum
midem de bi açlık hissi gibi yanma bulantı hissi gibi bişiler var. henüz
5+2 de keseyi bebeği gördük. bu cumartesi kalbini duyucaz inşallah.
Kalp atışını duyduğum gün verdi testleriKızlar gebeliğin başında bazı testler yapılıyormuş ya onlar ne Zana'n yapılıyor , bnm tüp bebek doktorum bişi demedi henüz kalp atışı için gittiğimizde , bu haftada çağırmıştı , acaba bu hafts mı ister ?.. Olsnlar varsa hangi haftada istedi doktorunuz kızlar ?...
Merhaba kızlar. Mide bulantıları son gaz devam. Bu aralar meyveli gazoza sarmış durumdayım. Günde bir bardak içiyorum. Mide bulantıma iyi geliyor. İnşallah zararlı değildir.
papatyadiyari durumunu tam olarak anlayamadm canm. Düşük tehliken mi var?
canım sıkıntı yokmuş sanırım birşey çıkmamasına sevindim olumlu düşün inşallah sağlıkla doğuracağız şu veletleri
Ah canım bi doğsun göstercem ben ona zatenhepimizin güzel haberleri hep gelsin burda şişmiş göbüşlerimizi paylaşalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?