Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gerçekten işe yaramışmıydı?? muzu gece uyumadan önce bir bardak sütle birlikte yenilmesini öneriyorlar işe yarar mı acabaher gün de bir tane muz yemeye çalış, ben ilk hamileliğimde takviye almadan muzla idare etmiştim :)
bende seninle aynıydım canım her ay birer kilo almıştım ama 3 hafta önce gittiğimde 60 kiloyken 3 hafta sonra 62 kilo olduğumu öğrendimMerhaba arkadaşlar bende 22 haftalik hamileyim ve her her ay 1 kilo aldım 50 idim 56 oldum çevremdeki insanlar yemiyorsun çok zayıfsin diyorar sizce ayda 1 kilo az mı daha mı fazla olmali![]()

ama işyerinde hareketsizim çok çünkü olduğum yerden ayrılmamam gerekiyor ramazan geldiği için işyerinde yemek olmucak diye evden hergün yarım ekmek tost yaptım getirdim kuru kuru hergün tost yedim.bide üstüne kabızlığım tekrarladı.mustahak yani bana.bende 56 kilo ile hamile kalmıştım şimdi 62 kiloyum.aslında ilk 3 ay kilo almasak ne mutluydu çünkü alınan kilonun bebeğe hiçbir etkisi yoktu.ama napalım sağlık olsun yeterki bebeklerimiz iyi olsun.bende her ay 1 er kiloda fena sayılmaz.doğuma kadar daha ne kadar kilo alırım bilmiyorum gerçekten işe yaramışmıydı?? muzu gece uyumadan önce bir bardak sütle birlikte yenilmesini öneriyorlar işe yarar mı acaba
oruç tutmuyorum ama ramazan diye iş yerinde habire içemiyorum
içmek için ikinci kata çıkıyorum haliyle sürekli çıkamıyorum
ben serumluk olmadım şükür
kayınvalidem emekli hemşire ve ebe tansiyonuma eşimde o da bakıyo hemen yapılacakları yapıyorlar sonra yatış bütün gece evde
dün kendiliğinden ilk defa çıktı şok oldum hep düşen şey sabah sabah niye çıktı sonra akşam
bi düştü 4/7 sonra ikilere kadar inmiş ama bayılıp uyumuşum
sahurda anca ayaklandım şimdi de pek iyi sayılmam ama dünkü kadar değilim yine çok şükür
ya maşallah fındık tanelerime yaaakurban olsun anniskoları onlaraa..inşallah o günleri görürüz ama ben şimdiden ağır hissediyorum kendimi yaa
yataktan kalkarken zor kalkıyorum bünye alışkın değil tabi birden bu kadar olmaya.28.haftadan sonra düşünemiyorum bile
![]()

Ben durmadan yiyorum daha doğrusu sen iki canlısın ye diye sürekli önüme bişeyler konuyor kansızlık ye zayıfsın ye iki kişilik ye böyle giderse sonum nasıl olur düşünemiyorum bende dış etkenlerden etkilenerek kendimi zayıf hissediyorum ne gelirse yiyorum.bende seninle aynıydım canım her ay birer kilo almıştım ama 3 hafta önce gittiğimde 60 kiloyken 3 hafta sonra 62 kilo olduğumu öğrendim3 hafta içinde 2 kilo nasıl alabilirdim
ama işyerinde hareketsizim çok çünkü olduğum yerden ayrılmamam gerekiyor ramazan geldiği için işyerinde yemek olmucak diye evden hergün yarım ekmek tost yaptım getirdim kuru kuru hergün tost yedim.bide üstüne kabızlığım tekrarladı.mustahak yani bana.bende 56 kilo ile hamile kalmıştım şimdi 62 kiloyum.aslında ilk 3 ay kilo almasak ne mutluydu çünkü alınan kilonun bebeğe hiçbir etkisi yoktu.ama napalım sağlık olsun yeterki bebeklerimiz iyi olsun.bende her ay 1 er kiloda fena sayılmaz.doğuma kadar daha ne kadar kilo alırım bilmiyorum
![]()
oruc etkilemesin canım bide hep mı tuttun ara vermeden ?kızlar 2 oruc gündür bebeğimin hareketleri azaldı yani hiç hissetmiyorum ya da bir iki defa hisseder gibi oluyorum çok kıpır kıpırdı,oruç tutuyorum evdeyim nasılsa diye onun etkisi olur mu ya,burda okudum birkaç kere bebeğinin hareketsizliğinden tedirgin olanları,bilen yaşayan beni bi bilgilendirsin
hı anladım canım teşekkür ediyorum :*kramplar için öneriliyor, ben takviye almamıştım ilk hamileliğimde.
sadece kabızlık problemin varsa çok tüketmek önerilmiyor bildiğim.
canım 1 kere hastaneye gittim tutmadım,bir kerede okula gittim tutmadım o hariç evden çıkmadım o yüzden tuttum hepsini,suyuda bol içiyorum sahurda,ilk zamanlarda iftarlarda karpuz yediğimde kıpır ederdi şimdi yok öyleoruc etkilemesin canım bide hep mı tuttun ara vermeden ?
yok yok canım doğru söylüyorsun hani severken öyle deriz ya kurban olsun sana diye o manada yoksa bebeklerimiz bizim için ne kadar değerli ise bizde onlar için çok değerliyiz.Bebişler bizi çok heycanlandırıyor.Rabbim inşallah hepimize kucağımıza sağlıklı almamızı nasip eder.
Dua ederken söylediklerimiz çok önemli iyi zannettiğimiz olumsuz olabilir.
Hamilelikte biliyorsunuz anne olarak bebekle birlikte bizlerde risk altındayız,(hatta bu yüzden allah kurtarsın derler)
Şimdi bebek için kurban olalım yerine "onu bize veren Allaha kurban olalım" demek daha doğru
Umarım beni yanlış anlamamışsındır,iyi niyetle söylüyorum,edilen duanın kabul edilme durumunu düşünürsek dikkat etmek lazım.![]()
kesinlikle dış etkenlere kulaklarını kapatmalısın.hamilelikte iki kişilik beslenmek zaten yanlış öğünlerin dışında kendimizi aç hissettiğimizde kesinlikle kuru meyve ceviz fındık atıştırmalıyız meyve yemeliyiz yada süt içmeliyiz yani daha çok sağlıklı atıştırmalıklar seçmeliyiz.kilonun bize bi faydası yok sadece bebeğe yarayacak seyler yemeliyiz bence benim görüşüm bu ama tabi kendimizi aç bırakmayalım hem sindiirim açısından da kolay olması için sulu yemekler daha çok tercih etmeliyiz. bende böyle canım ama tabi sor bi uyguluyor musun diye??Ben durmadan yiyorum daha doğrusu sen iki canlısın ye diye sürekli önüme bişeyler konuyor kansızlık ye zayıfsın ye iki kişilik ye böyle giderse sonum nasıl olur düşünemiyorum bende dış etkenlerden etkilenerek kendimi zayıf hissediyorum ne gelirse yiyorum.Aynen canım bebeklerimiz sağlıklı olsunda
canım benim bildiğim kadarıyla artık bebeklerimiz sularını 3 saatte bi yeniliyorlar o yüzden çok dikkat etmelisin bırak 3 saatte su yenilemeyi 17 saate yakın oruç tutuluyor bu sene allah korusun tabikide rabbimin rızasını kazanmak için hepimiz tutmalıyız ama bunu rabbim izin verirse ilerleyen zamanlarımızda tutabiliriz.şuanlık özürlülük durumumuz varcanım 1 kere hastaneye gittim tutmadım,bir kerede okula gittim tutmadım o hariç evden çıkmadım o yüzden tuttum hepsini,suyuda bol içiyorum sahurda,ilk zamanlarda iftarlarda karpuz yediğimde kıpır ederdi şimdi yok öyle
canım çok geçmiş olsun rabbim oğluna acil şifa versin inşallah sende de olduğu gibi geçici bir durumdur.sende üzülüp üzüntünü oğluna belli etme oda kendisini kötü hissetmesin. lütfen canını sıkma inşallah doktor yanlış teşhis koymuştur böyle bir şey yoktur.selam kızlar. güzel haberler alan arkadaşlar gözünüz aydın.. sevinciniz sevincimiz...
oğlum rahatsız biraz burun tıkanıklığı falan, ilerlemeden doktora götüreyim dedim sabah. doktor sırtını kalbini falan dinledi. üfürüm çıktı kalbinde. kardiyolojiye yönlendirdi. yarın sabaha randevu aldık, eko falan çekilecek. inşallah önemli bir şey çıkmaz. canım sıkıldı.. bebeklikte bir şey yoktu. ateşli hastalıklardan, kansızlıktan falan olabiliyormuş. bende de varmış küçükken ama kendiliğinden kapanmış. umarım geçicidir.sabahı zor edeceğim... Allah korktuğumuza uğratmasın.
![]()
Hayırlı olsun prensesin adı canımbende senin gibiyim tabi sigara içmiyordum ama her ay birer kilo aldım sanki çok lazımmış gibi ama hareketsizlikten kaynaklandı.bu ay da iki kilo almışım56 ile başladım 62 oldum
ama kızım 450 gramcık. bide araya ramazan girmesiyle evden her gün tost getirdim yemek firmamız yemek yapmadığı için kendi başımın çaresine bakmak zorunda kaldım.bir hafta boyunca her gün tost yiyince kuru kuru alırım tabi kiloları.ama ekmeği biraz azaltmam gerektiğinin farkına vardım çok ekmk yiyordum.artık gündüz yanıma elma,salata,kayısı,ceviz gibi atıştırmalıklar getiriyorum bazen meyveli yoğurt alıyorum bol bol su tüketiyorum.bakalım bayramdan sonra göreceğim nasıl dikkat edebilmişim. inşallah kızcem alır bundan sonra kiloları 5 ay ben şişkolaştım geri kalan aylardada Zeynep hanım şişko olsun da görelim
![]()
MarV-el canım bu arada biz isim de kesin olarak Zeynep istiyoruz listeye ekleyebilirsin :) ZeynepAzra olması konusunda babası hala kararsız olduğundan Zeynep ismini kesinleştirdik :)