- 13 Şubat 2016
- 1.281
- 1.741
- 133
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bizimki de idrar torbama vuruyo içim gidiyor. Dediğin gibi titreşiyor gibi oluyor benim deKizlar benim bebeģim bazen tekme attiginda ozellikle gobegimin altina teptiginde alttan hissediuorum. Boyle sanki bi bag var ve bebegim teptiginde o sey aşagidan tutreşiyor gibi. Benim gibi alttan hissedenler var mi?
Ben cok korktum canim ya sanki cikiverecekmjs gibi hissediyorum insallah birsey yoktur. Yani her tekme sonrasi alttan hissetmek farkli bir duygubizimki de idrar torbama vuruyo içim gidiyor. Dediğin gibi titreşiyor gibi oluyor benim de
Günaydın tatlım valla dün öğlen uyumusum, nefes alamayarak uyandım resmen buara nefes darlığı yaşamak normalmis sanırım. Birde sıcak ve nem iyice bunaltir oldu resmenGunaydin guzel anneleriki gundur ara ara ozellikle yemek sonrasi nefes alamayacakmisim gibi oluyo,sonra dogum anim aklima geliyo,nasil dogum yaparim diye dusunmeye basliyorum sonra
Ben de ayni hislerden muzdaripimBi de bende de başladı psikolojik olarak sanki anneliği beceremeyecekmişim gibi hissediyorum. Korkuyorum. Sorunlarla baş edemezsem naparım diye. Ya emmezse ya ağlar durursa mutlu edemezsem diye düşünüyorm. Psikologa gideceğim yakın zamanda. En azından rahatlarım biraz daha
Canım bende verdiklerimle beraber 6 kilo oldu. Ama 10-12 kilo normal diye düşünüyorum.Kızlar ben toplamda 8 kilo aldm, ilk aylarda verip aldıklarımla beraber. Bilemedim nası olacak daha 5 6 alırz di mi
Ben de 6,5 -7 kilo aldim..5 6 kilo daha alip 12 13 ile bitirirsem iyi.oglumda 12 kilo almistim.bu oglumda daha kilolu hamile kaldim daha az almayi hedefledim ama saglik olsunKızlar ben toplamda 8 kilo aldm, ilk aylarda verip aldıklarımla beraber. Bilemedim nası olacak daha 5 6 alırz di mi
benim bi tatile ihtiyacım var sanırım çok bunaldım herkes üstüme üstüme geliyor sankiBen de ayni hislerden muzdaripimsanki bebegime yetemeyecekmişim gibi hissediyoum ve sonrasinda aglamak istiyorum
Urfanin sıcağı çok beter... marasinda bi farkı yok gerçi ama urfaya göre biraz esiyor... bi ay sonra urfaya gelicem artık bebegin 40 i çıkana kadar orda kalırım... uyku kalmadı bende artık hepten uyuyamam... Zombi gibi dolaniyorum etrafta...Günaydın arkadaşlar bende gün geçtikçe daha çok daralıyorum urfanın sıcağında klima bile fayda etmiyor ya ben nasıl doğum yapcam nefes darlığından ölücem nerdeyse![]()
Elhamdulillah hiç korkmuyorum canım zorunluluk dışında Sezeryan istemiyorum inşallah..."Hypnobirthing" kitabını okıyorum, kardeşim önermişti . Özellikle normal doğum isteyenler mutlaka okusun derimdikkatimi çeken birkaç kısmı da paylaşmak istedim :
* Korku rahme giden atardamarların daralmasına ve gerginleşmesine yol açarak ağrıyı yaratmaktadır. Korku olmadığında kaslar rahatlayıp bükülebilir hale gelmekte ve bedende kalp atışları ritmik şekilde devam ederken rahim ağzı doğal olarak incelip bebeği kolayca dışarı çıkartabilmektedir (Syf 29)
* Zihindeki korkular gereksiz acı yaratan fiziksel gerginliklere dönüşür (Syf 36)
* Fizyolojik yasaya göre , bedenin tüm doğal , normal işlevleri tehlike veya acı olmadan gerçekleşir. Normal , sağlıklı kadınlar ve onların sağlıklı bebekleri için doğum; doğal ve normal bir fizyolojik işlevdir (Syf 47)
* Bedenin acıyla karşılık vermesine neden olan stres ve korku zihinden uzak tutulduğunda , doğanın diğer bütün normal fizyolojik işlevlerde olduğu gibi doğumu da aynı iyi tasarlanmış şekilde gerçekleştirebileceğini anlarlar (Syf 49)
* Anne için açılma bir bütündür ve anne gevşediğinde doğum kolayca ilerler (Syf 60)
* Aristo zihin - beden iliskisinden söz etmiş ve doğum sırasında derin gevşemenin önemini vurgulamıştır . Bir komplikasyon olması durumunda , komplikasyonun çözülebilmesi ve tedavi edilebilmesi için kadınlar gevşemiş bir duruma getiriliyorlardı (Syf 63)
* Atların ve diğer hayvanların, bulundukları ortamda kendilerini rahat hissetmediklerinde veya tehlikede hissettiklerinde doğumu ertelediklerini veya durduklarını biliyoruz . Kadınlarınca bedenlerinin aynı içgüdüsel kapasiteye sahip olduğunu düşünmek mantıklı değil mi ?..(Syf 73)
ayyy aynı ben Ankara normalde serin hele benim evimde sadece bir yerin penceresi açılır şimdi evde açık olmayan yer yok uykusuzluktan ölüyom ama uyuyamıyorum hamilelik harareti bu olsa gerekUrfanin s ağı çok beter... marasinda bi farkı yok gerçi ama urfaya göre biraz esiyor... bi ay sonra urfaya gelicem artık bebegin 40 i çıkana kadar orda kalırım... uyku kalmadı bende artık hepten uyuyamam... Zombi gibi dolaniyorum etrafta...
Allah yardımcımız olsun canım :)Urfanin sıcağı çok beter... marasinda bi farkı yok gerçi ama urfaya göre biraz esiyor... bi ay sonra urfaya gelicem artık bebegin 40 i çıkana kadar orda kalırım... uyku kalmadı bende artık hepten uyuyamam... Zombi gibi dolaniyorum etrafta...
evet bende park düşünüyorum aslında herkes çok memnun ama hevesliyim biraz tullu fln olsun istiyirum öyleside var mı acaba??