• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Ben çok tokken sırtım ve kaburgam ağrıyor

Sağolun kızlar, bakıcam şimdi son ultrason kağıdına, bilmiyorum ölçüyor mu başını falan, bakıyor herşey normal diyor

değerler.webp

ay evet aynen, özellikle küvezde kalma ihtimalini de maalesef düşünmek gerek.
benim süt sağma makinem var, manuel, baya para verdim ama şöyle bir şey var;

eğer ki çalışma hayatına erken dönmek niyetinde iseniz muhakkak elektronik alın, çünkü ne kadar kaliteli de olsa manuel olanlar çok vakit harcatıyor insana,

ama belki lazım olur bulunsun diye alacaksanız, şu el pompası gibi olanlar var basit, onlardan alın, sonra lazım olursa daha iyisi ile değiştirirsiniz. şunun gibi;

gogus-pompalari-5-.jpg

ya da elle sağma yöntemlerine bakabilirsiniz, ben elle de çok sağmıştım, göğsüm küçük olduğu için pompa ile zor olmuştu bir dönem.

evet canım işe dönünce de lazım olacak, evde de kullanan var bebek tam ememediği göğüste süt biriktiğinde. benim de göğüsler küçük ve büyümüyo panik oluyorum sütüm olmucak diye :/

evet canım işe dönünce de lazım olacak, evde de kullanan var bebek tam ememediği göğüste süt biriktiğinde. benim de göğüsler küçük ve büyümüyo panik oluyorum sütüm olmucak diye :/

benim de büyümedi hiç ya, yani çok az emzirme zamanı büyüdü de, milletin şişiyor ya hiç öyle olmadı.

ama 4,5 ay sadece anne sütü aldı oğlum, kilolu bir bebek olduğu için ek gıdaya erken geçtim, o da çok yavaş yavaş. neredeyse 9-10 ay anne sütü yoğun beslenmesi oldu, 9. ayda işe başlayınca biraz azaldı haliyle, ama 21 aylıkken sütten kestim, eh ne yapalım, canımız sağolsun.

benim de büyümedi hiç ya, yani çok az emzirme zamanı büyüdü de, milletin şişiyor ya hiç öyle olmadı.

ama 4,5 ay sadece anne sütü aldı oğlum, kilolu bir bebek olduğu için ek gıdaya erken geçtim, o da çok yavaş yavaş. neredeyse 9-10 ay anne sütü yoğun beslenmesi oldu, 9. ayda işe başlayınca biraz azaldı haliyle, ama 21 aylıkken sütten kestim, eh ne yapalım, canımız sağolsun.
benim de büyümedi kuzucum,nşallah son zamanlar büyür
yine iyi emzirmişsin bence 4,5 ay sadece anne sütü çok çok iyi. zaten 6 aya kadar sonra zaten ek gıdaya geçiliyor. için rahat olsun gayet vermişsin sütünü :) darısı başımıza..

canım yenidoğan takımları 50-56 cm diye yazıyor üstünde. ben öyle bi hastane çıkışı aldım. 2 tane de 5li set. hepsin bavuluma koycam ben. hastaneye götürürz hepsini, kirlenir değişir mesela, eve gelip yıkayıp tekrar giydirriz :KK70:

senin de yeter bence, sen de hastane çıkışlarını götürürsün doğuma, ama eve de yedek 56 cmlik bi takım al bnce, diğeri evde yedek olur hastane çıkışları yıkanırken yedeği giydirirsin:)

çünkü 1 ay sonra 56 olurlar hele sennki de uzunmuş :)

çıtçıtlı badiler de aynı hesap, onları da 56 aldım ben, 3 aya tekabül ediyor sanırım,
etiketlerine bak istersen, eğer 62 ise, 56 lık çıtçıtlı da almanı öneririm, kıyafetlerinin içine giydirdiğin şey çok potluk yapmamalı
tmm o zmn ben bi 56 lıkları ayırayım:süslü:

rica ederim canım ne demek. evet, koşuyolu medipol. yeni doğan ünitesi var, normal doğumda yanına eşini alıyorlar ama sezeryanda almıyolar. bebek hemşireleri ilgili, takip için gelirler sürekli odaya emdimi bezini değiştirdinizmi falan diye.

bir 12 yıl öncesinden biliyorum medipol u tanıdık arkadaşlarım memnundu,ama işte doktor vs zamanla değişiyor ya halen iyise, ki sen gidiyorsun,o zaman düşüneyim bende :)
Doğumda yanıma kimseyi istemiyorum ben,önemli değil eşin yanımda olması,ki zaten benim ki bayılır :) hi hi

ben de öyle yapacağım canım, ilk 1-2 ay onları kullanırız sonra diğerlerine geçeriz Rabbim nasip ederse. normalde cidden çabuk büyüyorlar çok almayın lafı çok çok doğru. ama işte kirlenince de mecbur değiştiricez...

aynen, biraz büyükleri de giydiririz arada ne yapalım. :)

Kızlar bebişlerimiz acaba ne zaman doğum pozisyonuna dönecek 32. hafta biliyorum da daha erken ve daha geç olanlar da varmış

Arkadaslar dunden bu yana bogaz agrim var. Birazda vucudumda yorgunluk var. Ates vs. Yok. Seker diyetinde oldugum icin sadece ilik suya limon damlatip icebiliyorum. Bal yiyemedim. Bogaz pastili 3. Trimesterde kullanilmiyormus. Baska ne yapabilirim? Onerileriniz var mi? Birkac gun gecmezse doktora oyle giderimdiyorum.
adaçayıyla içmeden gargara yap canım antibiyotik yerine geçiyor mikropları öldürür.

kesinlikle öyle sağ kaburga kemiğim benim 2 haftadır sancıyor bazen sanırım oraya gelince oğlum öyle oluyor
altta zaten hissediyorum ben eli kolu bacağı bi yeri de ordadır sonuçta çok büyük alanları yok
yara yara çıkıyorlar yukarı sonra her yer onların tabi :KK70:
Ewet canim ya onlar da kendilerine yer aciyorlar. Sag ve sol taraflarimda da cok uç yerlerde hissetmeye basladim yavrularimiz buyuyor cok sukur.

Kızlar bebişlerimiz acaba ne zaman doğum pozisyonuna dönecek 32. hafta biliyorum da daha erken ve daha geç olanlar da varmış
canım br yerde okumuştum 28 den sonra sürekli pozisyon değiştirirlermiş doğum pozisyonunu almaya çalışırlarmış, 32 gibi de alırlarmış. bu genel tabi.
bazı bebişkolar son anda alıyorlar :) hayırlısı olsun

kızlar günaydın :) dun doktor randevumuz vardı.2 saat bekledik doktorumuz doğuma gıttıgınden cok beklemek zorunda kaldık.tabı kızımda beklerken cok hareketlıydı son anda durdu hareketı kestı kocama dedım kızcemiz bize küstü kesin dedim sıra bize geldi girdik içeri bi suratsız ki :KK70: ay onun o çatık kaşlarını tombul yanaklarını yerim ben ya allahım o nasıl bı suratsızlıktı cok kızmış bıze :KK70: :KK46: çok şükür rabbime kilosu 1250 gram boyu 35 cm çıktı doktorum herşey gayet çok normal dedi.ilaç olarak gyno ferro sanol u günde bir kere içerken artık iki kere içeceksin dedi sabah aksam a çıkarttı zaten iğne kullanıyordum iğneye devam dedı bide extra magnezyum verdi bunuda senı normal doğuma hazırlayacak günde bi tane oglen vaktı ıceceksın dedı. bır sonraki randevumuz 20 ağustos inşallah..günler geçer miiiii:işsiz: rabbim doktor a gitcek annelere güzel haberlerle dönmeyi nasip eder inşallah.

maşallah kuzucuğa canım benim. ferro sanol bende bulantı yapıyo ben hep yatarken içiyorum. eğer bulantın başlarsa aklında olsun doktora sorarsın gece içebilir miyim diye. magnezyumu önceden vermişti bana 1 aydır kullanıyorum belki geçmiştir bile 1 ayı. devit damla verdi bide d vitaminim düşük çıktı biraz diye. ya günde 30damla ya haftada yarım şişe kullan midenin durumuna göre hangisi kolayına gelirse dedi. bizimde 13ünde kontrolümüz inşallah :)

maşalah canım :) :KK200:
bizim de kilomuz aynıydı 1250 çıktı :) ama boyumuz 38-39 du uzun olck sanırım ya.
yeni doğan takımlarını 1 ay giyebilcek sonra giyemiycek bence :KK70:
ay şaka bi yana sağlıklı olsunlar da :)

sizede maşallah tatlım. ben yenidoğan takım 2 tane aldım hastanede gerekir diye sadece. bu kontrolde bebeğin kilosuna göre 1 hafta büyük çıkmasından doğru bişi yaptığımı daha iyi anladım :) bu gidişle tosuncuğum yenidoğanları hiç giyemiycek sanırım :)

bir 12 yıl öncesinden biliyorum medipol u tanıdık arkadaşlarım memnundu,ama işte doktor vs zamanla değişiyor ya halen iyise, ki sen gidiyorsun,o zaman düşüneyim bende :)
Doğumda yanıma kimseyi istemiyorum ben,önemli değil eşin yanımda olması,ki zaten benim ki bayılır :) hi hi

o kadar eski dr bi leyla hanımdır sanırım ama orda bide eski olan hakan bey ver, erkek dr düşünürsen eğer. benimkide bayılır sordum ciddi ciddi yok tabikide girmem dedi :)

MERHABA ARKADAŞLAR dr kontrolünde bebeğin kordonunda normalde 3 damar olduğunu bizim bebekte 2 tane olduğunu söyledi daha önce duyan konu hakkında bilgisi olan varmı erken doğuma ve bebeğin beslenmesinde sorun yarattığı yazıyor nette son 2 ayda

Ewet canim ya onlar da kendilerine yer aciyorlar. Sag ve sol taraflarimda da cok uç yerlerde hissetmeye basladim yavrularimiz buyuyor cok sukur.
çok şükür gerçekten
bazen canım çok yanıyo ağrım oluyo hareket ediyor diyorum
eşim diyorki etmese daha çok üzülürsün öyle tabi diyorum
zaten oram buram ağrıyo diyorum sonuna o iyi olsun önemli değil diyorum
adam artık alıştı bi yerim ağrıyo diyince o iyi olsunda diyo eni sonu sende aynı şeyi söylüyorsun diyo :KK70:

Back
X