• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlarrrr merhaba,
Bir süredir yoktum, mesajlarıyla destek olan herkese tekrardan ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son zamanlarınıza geliyorsunuz biliyorum, inşallah hepiniz için her şey çok yolunda ve kolaylıkla olur. Bu arada güzel bir haber vermek sizlerle paylaşmak istedim, hamileyim :) İnşallah bu sefer sağlıkla bebeğime kavuşabilirim. Bizim için dua edin teyzeleri, sizler benim dualarımdasınız. Hepinizi öpüyorummm:KK15::KK200:
kuzummmmmmmmmmmmmmm ne güzel olmuş burayada yazmısın şimdi gördümm:KK200:

Kızlar bugün dr kontrolümüz vardı. Çok şükür bebişimz iyiydi artık kanala yerleşmiş doğumu bekliyor minnoşm. Geçen hafta kilosu güzel çıkmıştı hatta bir hafta geriden gelen bebek bir hafta ileride dedi dr. Çok sevinmştk ama bir haftada 70 gr vermş bebeğim, kilosuna güvenip beslenmemi aksattim diye:( ama inşallh toparlarz ya allahn izniyle;)

günaydınnn herkesee... mutlu haftalar.... :KK200:

kızlar ev taşıdım haftasonu. öyle yoğun ve yorucu geçti ki anlatamam. Allahtan yardımcılarım çoktu. eşimin akrabaları evi temizledi bizimkiler de eşya yerleştirdi. hala devam ediyor yerleşme telaşı da bu kadar oldu ya şükür. bir de inşaat pisliği temizle temizle canımız çıktı.
besyo_86 besyo_86 canım aynı baskıları ben de hissediyorum. hatta bebeği bayağı aşağıda hissediyorum. midem boşaldı gibi. haftasonu da çok yordum kendimi erken doğumdan korkmuyor değilim. :olamaz:
Bu arada bugün 32 çalışabilir raporunu aldım. rahatladım çok şükür...
canımm bende düzenleme yaptırdım raporu pazartesi aldım bakalım hakkımızda hayırlsıı :KK200:

Karakedck Karakedck masallah bebisine,cihazlarin yanilma payi var zaten. Kilo önemli degil saglikli olsunlar da
@sevveg ne guzel canim masallah.ben de ilk oğlumda 12 kilo hedeflemistim o kadar aldim.bunda biraz daha kilolu idim 10 kilo almayi hefeflefim ama saglik olsun.iki aydir tatilde oldugum için is falan yapmıyorum.belki okullar acilinca hem is,hem ev isi,hem cocuk kilo alimim yavaslar.gerci sonuna geldk artik önemi yok kilolarin da:)boy da 160 olunca:D

tecrubeli anneler bebek bezi hangisinden ne kadar almak gerekiyor?
paketler kaçlık olmalı?
Bebeğin altını günde 8 kez değiştiriyorsunuz deniliyor. Bu durumda 1 ay prima premium Care 1 numara kullanılıyorsa 240 lık (104+88+54lık) mı almak gerekiyor?

Benim ki bir kac gun once kesmek gerekiyor dedi. Ama normal dogum ne zaman olur belli olmaz ki...

canım sen normal doğum mu yapacaksın? dediğin gibi normal olunca da ne zaman kesilmesi gerektiği nasıl belli olacak? benimki direk sezeryan olur 38 hafta olunca alırız risk almaya gerek yok dedi. ilacı 10 gün önce keseriz demesi de kafamı karıştırdı. sezeryan olacaksa da 3 dolsun istiyordum ben kendi hızlı davranmazsa :(

sağol canımm üzmüyorum kendimi yapıcak bişi yok zaten. tatlı bi kız geliyoki şeker çıkarttı annesine diyorum :) diyetle gidiyoruz şimdilik bakalım, kontrollü gidicez 15gün ölçücem toklukları sonra endokronolojiye gidicem

geçmiş olsun canım. aman diyetine dikkat et şeker de tek çözüm oymuş çünkü. meyveleri yoğurtla yemeye çalış.

canım sen normal doğum mu yapacaksın? dediğin gibi normal olunca da ne zaman kesilmesi gerektiği nasıl belli olacak? benimki direk sezeryan olur 38 hafta olunca alırız risk almaya gerek yok dedi. ilacı 10 gün önce keseriz demesi de kafamı karıştırdı. sezeryan olacaksa da 3 dolsun istiyordum ben kendi hızlı davranmazsa :KK43:

benim doktor sezeryan demedi,bilemedim bende,
hani son hafta nts ye göre mi karar verecek diye düşündüm.

canım sen normal doğum mu yapacaksın? dediğin gibi normal olunca da ne zaman kesilmesi gerektiği nasıl belli olacak? benimki direk sezeryan olur 38 hafta olunca alırız risk almaya gerek yok dedi. ilacı 10 gün önce keseriz demesi de kafamı karıştırdı. sezeryan olacaksa da 3 dolsun istiyordum ben kendi hızlı davranmazsa :KK43:

cnm ben de clexane kullanıyorum, benimki heterozigot yalnız, doktorum o yüzden muhtemelen sen lüzumsuz kullanıyorsun ama 2 kimyasal gebelik yaşamışsın iğnenin zararı olmadığı için riske atmak istemeyebilirsin dedi, ben normalde homozigotlara veriyorum ama başka hekim yazmışsa da heterozigot olanlara onu da bozmuyorum dedi..

ben ilk gittiğimde de sormuştum clexane kullananlarda doğum planlı olsun diye illa sezeryan mı olur diye o da öle bir şey yok demişti, doğuma kadar kullanacakmışım, peki dedim aniden normal doğuma gittim diyelimki çok kanamam olmaz mı? yok zaten kullandığın günde sadece 0.4 lük, o kadar etki yapmaz zaten ilaç sayesinde kanama meylin çok olsa kan vermeyi bırak bi yere vurduğun zaman hemen morarır, en ufacık iğne batması foşur foşur kanar dedi, ara sıra göbekten yaparken damara denk geliyor ve kanatıyorum ama peçeteye siliyorum ve hemen duruyor, aynı şekilde numune kan verirken de hiçbir sorun yaşamadım

ama doğumum bahsettiğim hekim yaptırmayacak henüz o hekimle tanışmadım o farklı bir şey söylerse şaşırmam yani doktorlar bazı konularda fikir ayrılığı yaşayabiliyor

Kızlar bugün dr kontrolümüz vardı. Çok şükür bebişimz iyiydi artık kanala yerleşmiş doğumu bekliyor minnoşm. Geçen hafta kilosu güzel çıkmıştı hatta bir hafta geriden gelen bebek bir hafta ileride dedi dr. Çok sevinmştk ama bir haftada 70 gr vermş bebeğim, kilosuna güvenip beslenmemi aksattim diye:KK43: ama inşallh toparlarz ya allahn izniyle:KK66:
Canim bebisin kilo vermemiştir cihaza ve doktorun ölçümüne göre değişiyor kilo :) söyle anlatıyım sana doktor geçen hafta en dış çizgiden ölçümleri yapmıştır ama bugün daha içerden ölçüm almıştır :) genelde çap ölçtukleri için ufacık bi imleci oynatirsa bile bayagi fark ediyor :) onun için canını sikma :)

tecrubeli anneler bebek bezi hangisinden ne kadar almak gerekiyor?
paketler kaçlık olmalı?
Bebeğin altını günde 8 kez değiştiriyorsunuz deniliyor. Bu durumda 1 ay prima premium Care 1 numara kullanılıyorsa 240 lık (104+88+54lık) mı almak gerekiyor?
Canim ben tecrübeli değilim ama önceki topiklerde çok baktım bu bezlere :) genellikle stok yapmayın bebeler çabuk büyüyor diyolar :) bi tane 1 numara aldım onda da göbek oyuntusu var diye sonra hemen 2 ye geciyorlarmis :)

Canim ben tecrübeli değilim ama önceki topiklerde çok baktım bu bezlere :) genellikle stok yapmayın bebeler çabuk büyüyor diyolar :) bi tane 1 numara aldım onda da göbek oyuntusu var diye sonra hemen 2 ye geciyorlarmis :)
Yani çocuğun kilosuna göre bezi degistirmek en iyisi :)

cnm ben de clexane kullanıyorum, benimki heterozigot yalnız, doktorum o yüzden muhtemelen sen lüzumsuz kullanıyorsun ama 2 kimyasal gebelik yaşamışsın iğnenin zararı olmadığı için riske atmak istemeyebilirsin dedi, ben normalde homozigotlara veriyorum ama başka hekim yazmışsa da heterozigot olanlara onu da bozmuyorum dedi..

ben ilk gittiğimde de sormuştum clexane kullananlarda doğum planlı olsun diye illa sezeryan mı olur diye o da öle bir şey yok demişti, doğuma kadar kullanacakmışım, peki dedim aniden normal doğuma gittim diyelimki çok kanamam olmaz mı? yok zaten kullandığın günde sadece 0.4 lük, o kadar etki yapmaz zaten ilaç sayesinde kanama meylin çok olsa kan vermeyi bırak bi yere vurduğun zaman hemen morarır, en ufacık iğne batması foşur foşur kanar dedi, ara sıra göbekten yaparken damara denk geliyor ve kanatıyorum ama peçeteye siliyorum ve hemen duruyor, aynı şekilde numune kan verirken de hiçbir sorun yaşamadım

ama doğumum bahsettiğim hekim yaptırmayacak henüz o hekimle tanışmadım o farklı bir şey söylerse şaşırmam yani doktorlar bazı konularda fikir ayrılığı yaşayabiliyor

ben de 0,4 lük kullanıyorum günde bi kez. heterozigot benimki de. ben mecburi bir dr değişikliği yaşadım önceki dr um doğum şeklini etkilemez doğuma kadar da kullanacaksın dedi. ama bu direk sezeryan dedi. aşılma ve clexane kullanıyorsun neden riske atacaksın ki falan dedi. sonra 9 eylül de randevu var bi daha o zaman bakarız, konuşuruz dedi. haberleşelim bakalım burdan karşılaştıralım ne diyorlar. hepsinin farklı bir uygulaması var. bi de 38 hafta olunca alırız dedi. o da erken gibi geldi bana. 10 gün önce kesersek bebek için risk olmaz mı anlamadım :(

genelde bir paket diyorlar ama bir paketin hangisi, kaçlığı?
kendim hesaplıyorum.Göbek kordonu 10 gunde düşse 88lik bir paket oluyor o zaman. ;)

ben de 0,4 lük kullanıyorum günde bi kez. heterozigot benimki de. ben mecburi bir dr değişikliği yaşadım önceki dr um doğum şeklini etkilemez doğuma kadar da kullanacaksın dedi. ama bu direk sezeryan dedi. aşılma ve clexane kullanıyorsun neden riske atacaksın ki falan dedi. sonra 9 eylül de randevu var bi daha o zaman bakarız, konuşuruz dedi. haberleşelim bakalım burdan karşılaştıralım ne diyorlar. hepsinin farklı bir uygulaması var. bi de 38 hafta olunca alırız dedi. o da erken gibi geldi bana. 10 gün önce kesersek bebek için risk olmaz mı anlamadım :KK43:

Kan sulandırıcıyı hangi amaçla verdiği önemli tedbir amaçlı mı? yoksa genetik rahatsızlıkdan mı?
bende bebeğe değil annenin beynine kalbine pıhtı atmaması icin önemli.Hatta en çok doğumdan sonra 6 hafta kullanmam zorunlu.

genelde bir paket diyorlar ama bir paketin hangisi, kaçlığı?
kendim hesaplıyorum.Göbek kordonu 10 gunde düşse 88lik bir paket oluyor o zaman. :KK66:
Canim 1 numaraları 88 ligi yok diye biliyorum genelde daha azlar :) bi de günde 8 bez çok fazla geldi bana şaşırdım inan :) ya bi de heryerde market var artık bence büyüğü nden alma 1 numaranın biterse ve ihtiyaç olursa esin gider alır inşallah :) daha sonrakilerin büyüklerinden alırız :) bi de bebekten bebeğe fark var kimi çok çabuk pisletir kimi daha az pisletir :) yine de bi temmuz annelerine sor istersen onlar uzmanlastilar bu işte :) bilgileri de taze hem :)

Canim bebisin kilo vermemiştir cihaza ve doktorun ölçümüne göre değişiyor kilo :) söyle anlatıyım sana doktor geçen hafta en dış çizgiden ölçümleri yapmıştır ama bugün daha içerden ölçüm almıştır :) genelde çap ölçtukleri için ufacık bi imleci oynatirsa bile bayagi fark ediyor :) onun için canını sikma :)
Ay inşallh öyledir cnm. Haklısn ölçümlerde yanlışlık oluyor kızımda doğuma girerken 3.800 gr dedi doğdu 3.600 gr dı 200 gr oynamıştı ölçümlerde inşallh sağsalim olur hepimzn bebişleri sağlıklı bir şekilde;)

Back
X