• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kızlar bi hesap ettimde sadece 10iş günüm kalmış, 36. haftama yani 24 eylüle kadar. bayram falan çalışabilir raporuma denk geliyo bişicik kalmamış valla yaa. haftaya tatilde oluyoruz, cumaları zaten yokum. bu arada facebook grubundan daha aktif takip edebilirim sizi, telefondan buraya girmek çok zor oluyo, takip edemiyorum. kendinize iyi bakın şimdilik dönünce görüşürüz inşallah.

Geçen erken doğum diye hastaneye yatırdıklarında benim için ön hazırlık gibi bişey oldu, sancı odası korkunç, habire serum veriliyor damar yolu açılıyor (hemşire acemiyse açamıyor acıtıyor), muayene edicez diyip alttan parmakla bakıyorlar, vajinal ultrasona giriyorsun, tekrar yatağına dönüyorsun seni NST için yatağa bağlıyorlar falan filan. Diğer yataklarda doğum bekleyenler çığlık atıyor sancı geldikçe:KK57:

Kabus gibiydi ama alıştırma yapmış oldum. Bir de geceliğin ne kadar gerekli birşey olduğunu anladım ben apar topar pantolonla gitmiştim, kolumda serumla defalarca giy çıkar çok zor oldu. Muhakkak geceliğinizi alın kızlar o anda çok ihtiyaç oluyor. Kısa kollu alın ki seruma takılıp acıtmasın.
Bananeeee yaaaa ben dogurmaktan vazgectim kalsın içimde kalsın tekmelerini hissediyim :mad::mad:

Kızlar ben yine şu çalışabilir raporuyla ilgili sorular sorcam size. Ben tayin isteyeceğim de o yüzden nerde çalışacağım belli değil. Ve rapor gününden sonra belli olacak nerde çalışacağım. İlk etapta bir hafta çalışamaz alıp daha sonra 4 hafta çalışabilir alabilir miyim? Ya da yine ilk etapta bir hafta çalışamaz alıp sonradan bunu uzatabilir miyim? Bilen var mıı
Canım çalışamaz raporu aldın mı bir daha çalışabilir raporu alamıyorsun diye biliyorum bizim ik öyle söyledi üstelik çalışabilir raporun varken gebelik ile ilgili aldığın herhangi bir raporda da çalışabilirliğin bozuluyor. iyice araştır bence sonra ki 4 haftan yanmasın

heramora heramora canım sen o hafta çalışmak istemiyorsan normal sağlık raporu alabilirsin. sonra 33 veya 34 haftalarda çalışabilir alıp 37 ye kadar olan haftanı doğum sonrasına aktarırsın. yani 34 de çalışabilir alırsan 3 hafta doğum sonrasına aktarmış olursun.

bu arada ben de facebook hesabı açtım, facebook grubuna nasıl dahil olabilirim kızlar.. :KK51:

O kadar panik yapmasan mı acaba:KK6: En kötü erken olursa ne olur ki, odası hazır değilken doğdu diyelim çocuk aç açıkta kalmayacak ya :) Eşyaları poşette veya hurçta oluversin ordan alıp giydirmeyecek miyiz? Ya da yatağı hazır değilse bir büyük minder / yorgan vb serip içine koyamaz mıyız bir süre?

Acil lazım olan şeyleri eşimiz-annemiz eczaneden alıverir. Sonrasında da biz iyileştikçe tamamlarız. Sağlıklı olsunlar da, çözüm bulunur her şeye:KK37:
Bu aralar tam da bu moddayım yetişmezse yetişmesin ilk etapda giydirilecekleri var mı var benim picama takımım var mı var boşverr halledersin diyorum kendi kendime hele de ben de senin gibi sancıdan dolayı hastanede yatınca yavrum sağlıklı gelsin de herşey her yerde var zaten halledilir gider modundayım :)

Bu aralar tam da bu moddayım yetişmezse yetişmesin ilk etapda giydirilecekleri var mı var benim picama takımım var mı var boşverr halledersin diyorum kendi kendime hele de ben de senin gibi sancıdan dolayı hastanede yatınca yavrum sağlıklı gelsin de herşey her yerde var zaten halledilir gider modundayım :)

Aynen hastanede yattıktan sonra bu modda dolaşmaya başladım herşey halledilir yeter ki vaktinde sağlıklı gelsinler :)

canım çalışamaz aldıktan sonra çalışabilir alınmıyor diye biliyorum

heramora heramora canım sen o hafta çalışmak istemiyorsan normal sağlık raporu alabilirsin. sonra 33 veya 34 haftalarda çalışabilir alıp 37 ye kadar olan haftanı doğum sonrasına aktarırsın. yani 34 de çalışabilir alırsan 3 hafta doğum sonrasına aktarmış olursun.
ay gerçekten bu dediğin gibi yapabilir miyim. Doktora normal sağlık raporu istiyorum diyeyim o zaman. Tekrar çalışabilir raporunu 33 te verir mi mesela :)

ay gerçekten bu dediğin gibi yapabilir miyim. Doktora normal sağlık raporu istiyorum diyeyim o zaman. Tekrar çalışabilir raporunu 33 te verir mi mesela :)
32 de çalışabilir aldıktan sonra başka bi doktordan normal rapor alıyosun dşye biliyorum, yine kadın doğumcundan alırsan çalışabilir bozuluyor olabilir. çok detay var bence kadın doğumcular biliyo bu detayları ik'cılardan daha çok :) bi danış istersen... mesela 32 de çalışabilir aldın çalıştın 33 de dişçiye gittin 20liğin çekildi 5 gün rapor verir.. 34 de tekrar başlarsın işe.. ama doğumdan sonraki izninden5 gün eksilmiş olur, gibi..

sıkıntı şu eşim ben acı çekerken bana destek veremez kesinlikle
ve şehirdışına gidicez yani yarım saatlik bi uzaklık annemlerde araba yok onu geçtim tek derdim ben sancı çekerken yanımda sakinleştirip dirayetli olacak biri olsun
çünkü eşim ameliyat olmuştum beni çıkınca gördüğü gibi bayıldı benimle ilgili şeyleri bünyesi kaldırmıyo
ağrım falan varken mesela şimdi hemen geçti tamam diyo ben geçmedi diyince sinir yapıyo daha çok geriyo beni :sinirli:
benim ki ben iğne olurken bile bakamaz,öyle bir destek beklemiyorum ondan,ben şimdiye kadar ameliyat vs de olsam kimseye haber vermedim gittim oldum,elbetteki senin o an desteğe ihtiyacın varsa öncelik annenindir.
Ben doğum sonrası eşim ve cocugum oyle başbaşa ilk anı yaşayalım istiyordum.Ama benim ailem yanımda olacak buyuk ihtimalle,hatta normal doğumsa (inşallah) eşim bile o an işte olabilir.

kızlar bebek bezi olayı konuşuldu ama, en son ne karar verildi :):) prima premium care 1 numara nın 54 lüsü 30 tl 88 liği 47 tl idi e-bebekte dün. almadım ama, 88 lik paketten alıp, 10 tanesini hastaneye götüreyim diyorum, duruma göre yenisi alınır ne diyosunuz

1 numaranın diğerlerinden farkı göbek kordonu için oyuntusunun olması 7-10 gunde düşüyor diyorlar.
İlk 3-4 hafta gunde 7-8 kullanıyormuşsun.
1 numara 2-5kg bebek kilolu doğarsa örneğin 4.5kg gibi o zaman 10 gunluk 88 li almak yeterli.

Ben açıkcası 1numara için bekleyecem.son haftalar kilo durumuna bakıcam.Ona göre 88 li alıcam.
2 numaradan aldım 3-6kg göbek kordonu düştükten sonra kullanılır yani 10 gunden sonra.
rossmanda 22 lik 9TL di 5 paketi(110lik) 45tl :KK66:

Sen ve bebeğin önemli dile getir bazı şeyleri ozaman canım yoksa insanlar kendini cokkuyanik zannedebilior maalesef...
Canm sagolsun bi iki arkadas dusunuyo iki hamileyiz biz birbirimizi dusunuyoruz baska dusunen yok uyaniklik degilde bencillik millet ben daha onemliyim modunda hep
Izin konusunda ne dusunuyorsun canim peki? Bu kadar acimasizlarsa 32 den sonra belki ayrilabilirsin izine, hem senin.hem de bebegin icin.

Izin konusunda ne dusunuyorsun canim peki? Bu kadar acimasizlarsa 32 den sonra belki ayrilabilirsin izine, hem senin.hem de bebegin icin.
Cnm bugun bide doktorla tartistim kurbana kadar dayanmak istiyorum ama bilmiyorum yani kararsizlastim bi yandan da sikiyim disimi oglumla daha cok vakit gecirmek icin diyorum

İnş canım hepsi zamanını beklesin.

Hehee :) artık gerçekten çok güçlüler vurma kırma serbest onlara göbek attiriyorlar bize

Canım kolay gelsin sen benden 3 hafta önde sin. Bende cuma kadın alicam birde kismetse ekimin başında alırım artık gittikçe azalıyor günler

Canım sana bunu yapmamalari lazım yönetmelikte hamilelerle ilgili bir make yokmu? Onu gösteren bir madde bulsan, yada en güzeli sizi vicdaninizla başbaşa bırakıyorum diye laf soksan? Bu nedir ayıp yaptıkları
Canm valla o kadar garip ki insanlari anlamiyorum bile allaha havale ediyorum

Back
X