• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Buara biraz dışardan yedim. Hemen mahvetti mide barsak sistemini artık dikkat edicem. Ya kimseden birşey beklentim inanın yok ama dün eşim kV e ugrayacagimizi söyledi. Kayinvalidem in işi gücü temizlik, geçen bana nutuklar atıyor bebek olunca iyice titiz olmam gerektiğine dair ama evinde bir kap yemek pisirmez. dünde gittik haliyle evinde yemek yok dışarıdan söyledi. 2 dk da bir yemek çıkarmak çok zor olmasa gerek ama suan dünkü yediklerimin ceremesini çekiyorum. heralde bebek yemekle değil temizlikle büyüyecek :/ kimseye anlatmam kV ile bu durumları ama dolmusum buraya patladim canım kusura bakma.
İlla yorum gelecek birilerinden takma canım kafaya geçen bende bir yerde kahvaltıdaydım hamileliğimde çaydan tiksindim içemiyorum, sabah sabah da midem alev almıştı ve soda çok iyi geliyor bana bende kahvaltıda soda içiyordum önce zararlı giblerinden yorum geldi doktor günde iki tane içeceksin dedim bu defa da yedikleri içtiklerinin sayısınıda doktordan alıyorlar eşi de ordan bizim zamanımızda öyle değildi bunlar doktora gidiyor doktor ne derse onu yapıyor gibilerinden karı koca kinayeli konuştu canım bence bu iyi günlerimiz hele birde bizim melekler gelsin o zaman sen gör yorumları zayıfsa iyi bakmıyorsun, tombişse çocuğu şişirmişsin puf yapmışsın, hepimizin farklı kuralları önceliği olacak ama hepimiz bu kurallarla eleştirileceğiz o yüzden takma kafaya bebeğini senden iyi ve çok kimse düşünemez düşünsede uygulamaz soyleyenlere heheheee de geç nasıl olsa halay başı biziz :halay::halay::halay:o minnoşlar da bizim :KK46::KK46::KK46:

Günaydın canım bence de takmayacaksın biz bir mucize yaşıyoruz, eskiden bu kadar üzülmezdim çocuğu olmayanlar için ama içimde her geçen gün büyüyen bir mucizeyi yaşadıkça onları daha çok anlıyor ve Allah çocuk isteyen hiç bir kadının duasını geri çevirmesin diye hep dua ediyorum bebişlerimiz sağlıklı olsun Rabbim onlara güzel hayrlı sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin

amin gerçekten öyle onu içimde hissetmek çok değişik bi duygu resmen bazen elini tutuyo gibiyim
bildiğin kemiğini hissediyorum
nasıl mutluyum canımı yakınca seviyorum çekiyo
totosu nerde biliyorum hep sağ altta piş piş yapıyorum pıt pıt vurup ayy doğunca nasıl olacak bakalım Rabbim iyi bakabilmek için bizede sağlık sıhhat versin inşallah isteyen herkesede nasip etsin inşallah :KK49:

image.webp
image.webp
Hayırlı olsun Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin :) Ben de hamak araştırıyorum da, tek hamak mı aldın? Başka bir yatak da aldın mı yoksa tamamen hamakta mı uyutmayı düşünüyorsun? Bir de hangi marka aldın?
Teşekkür ederim canm hepimiznkini inşallh. Evet cnm yaşnızca hamakta uyutacam tahta beşiğimizde var ama ben onda yatırmayacm hatta fazlalık olmasn diye başkasına verecm. Hamak modellerine hep netten baktım ben cnm sipariş verecktm hep birşeyler tuttu beni iyikide vermemişm. Nette alacağm modelin canlısını görünce şok oldm çok uyduruk birşeyde hemn kırılabilir ve çok basit duruyordu. Başka bir model aldık bir deniym belki foto atabilirm. Kırmızıdan alacaktım hiç böyle durmuyordu bizde pembe olan hamaktan aldık bizimki kahverengi ama çok daha kullanışlı.

Günaydın kızlar, daha önce bu konu geçti mi tam bilmiyorum ama aklıma takıldı deneyimi olan annelerden öğrenmek isterim depend emici iç çamaşırı mı yoksa kullan at iç çamaşırı mı tavsiye edersiniz?

geçen hafta türkiyeye geldim kızlar gelir gelmez eminönünden süs malzemelerimizi aldım, şu ara ev taşınma işleri var o yüzden ambalaj yapıyorum oturduğum yerden, bi arkadaşım da çok yardımcı oluo bu süreçte sağolsun, bir de iş yerine başlangıç durumları var çarşambaya doktor randevumu bekliyorum, o yüzden pek buraya girip bir şeyler yazamıyorum herkes iyidir umarım

bir de uyku seti alacak mısınız onun yerine alternatifimiz var mı ki ?? uyku setlerinin yorganları ağır oluyomuş pek kullanılmıyomuş diye duydum da gereksiz eşyadan kaçıyorum anlıycanız??? bir de bu yatak kenarlıkları tek ayrı olarak satılıyor mu acaba

günaydın kızlar... @ruza @purpleflower kızlar naptınız son durumlarınız nedir doktorlarınız ne dedi.. haber verin lütfen :/

ben de sabah tartıldım 9 kilo almışım toplam..

bebeğimin hareketleri güçlendi sanırım daha çok sarsıyor beni kızlar, büyüdüğü içindir heralde dimi..
ama hala baş aşağı dönmedi hareketler aşağılarda..
siz nası anlamıştınız döndüğünü, tekmeleri yukarda hissedince mi?
rüyamda bebekli hastaneli rüyalar görüyorum sürekli :/:/

Tekmelerin yeri değişti bende, kesin döndü dedim. Gerçekten de bir hafta önce kafası yukarıdayken bu hafta doğum pozisyonunu almış 180 derece dönmüş. Doktor artık geri dönmez dedi ama ben yine döndü gibi hissediyorum; tekmeler alttan geliyo ve afedersiniz vajinaya doğru çok acıtıyo.

Ben de doğum yaptığımı görüyorum rüyalarımda hep, korkmaya başladım. Abuk subuk korku filmi temalı rüyalarım da oluyo uyanıp su içiyorum hemen :( Bu dönemde olurmuş bu tip rüyalar. Dua edip yatıyorum.

Eki Görüntüle 1873725 Eki Görüntüle 1873726
Teşekkür ederim canm hepimiznkini inşallh. Evet cnm yaşnızca hamakta uyutacam tahta beşiğimizde var ama ben onda yatırmayacm hatta fazlalık olmasn diye başkasına verecm. Hamak modellerine hep netten baktım ben cnm sipariş verecktm hep birşeyler tuttu beni iyikide vermemişm. Nette alacağm modelin canlısını görünce şok oldm çok uyduruk birşeyde hemn kırılabilir ve çok basit duruyordu. Başka bir model aldık bir deniym belki foto atabilirm. Kırmızıdan alacaktım hiç böyle durmuyordu bizde pembe olan hamaktan aldık bizimki kahverengi ama çok daha kullanışlı.
Bende ilk aylar için böyle bir hamak düşünüyorum inslh kullanışlı olur

Eki Görüntüle 1873725 Eki Görüntüle 1873726

Mahsuru yoksa pembe olanın markası nedir ve kaça aldın? İnternette Levent ve Paşa marka hamaklara çok övgü var onları araştırıyorum şu an. Kullananlar hep memnuniyet belirtmiş.

amin gerçekten öyle onu içimde hissetmek çok değişik bi duygu resmen bazen elini tutuyo gibiyim
bildiğin kemiğini hissediyorum
nasıl mutluyum canımı yakınca seviyorum çekiyo
totosu nerde biliyorum hep sağ altta piş piş yapıyorum pıt pıt vurup ayy doğunca nasıl olacak bakalım Rabbim iyi bakabilmek için bizede sağlık sıhhat versin inşallah isteyen herkesede nasip etsin inşallah :KK49:
Ayy evet yaa tekme atıyor yaa avuçlarımda hissediyorum o kadar güzel bir duygu ki karnımızda küçük yerde bir canlı bir birey var dünyanın en güzel mucizesi yaa sonrada doğacak bir tek sende susacak seni isteyecek sende huzur bulacak

İlla yorum gelecek birilerinden takma canım kafaya geçen bende bir yerde kahvaltıdaydım hamileliğimde çaydan tiksindim içemiyorum, sabah sabah da midem alev almıştı ve soda çok iyi geliyor bana bende kahvaltıda soda içiyordum önce zararlı giblerinden yorum geldi doktor günde iki tane içeceksin dedim bu defa da yedikleri içtiklerinin sayısınıda doktordan alıyorlar eşi de ordan bizim zamanımızda öyle değildi bunlar doktora gidiyor doktor ne derse onu yapıyor gibilerinden karı koca kinayeli konuştu canım bence bu iyi günlerimiz hele birde bizim melekler gelsin o zaman sen gör yorumları zayıfsa iyi bakmıyorsun, tombişse çocuğu şişirmişsin puf yapmışsın, hepimizin farklı kuralları önceliği olacak ama hepimiz bu kurallarla eleştirileceğiz o yüzden takma kafaya bebeğini senden iyi ve çok kimse düşünemez düşünsede uygulamaz soyleyenlere heheheee de geç nasıl olsa halay başı biziz :halay::halay::halay:o minnoşlar da bizim :KK46::KK46::KK46:

Bana da "eskiden kadınlar tarlada çalışıp evde doğuruyomuş, şimdi hepiniz pimpiriklisiniz zırt pırt doktora gidiyorsunuz" diyen lere direkt "o eski kadınların 10 bebeğinden biri yaşıyormuş ama" diyince susuyorlar. Tavsiye ederim sinir bozmaya hiç gerek yok.

geçen hafta türkiyeye geldim kızlar gelir gelmez eminönünden süs malzemelerimizi aldım, şu ara ev taşınma işleri var o yüzden ambalaj yapıyorum oturduğum yerden, bi arkadaşım da çok yardımcı oluo bu süreçte sağolsun, bir de iş yerine başlangıç durumları var çarşambaya doktor randevumu bekliyorum, o yüzden pek buraya girip bir şeyler yazamıyorum herkes iyidir umarım

bir de uyku seti alacak mısınız onun yerine alternatifimiz var mı ki ?? uyku setlerinin yorganları ağır oluyomuş pek kullanılmıyomuş diye duydum da gereksiz eşyadan kaçıyorum anlıycanız??? bir de bu yatak kenarlıkları tek ayrı olarak satılıyor mu acaba
canım ben uyku seti almıyacağım onun yerine uyku tulumu ve kalın battaniyelerden aldım benim evim merkezi sistemle ısındığı için sıcak oluyor uyku tulumu ile battaniye fazla bile olabilir onuda minnoş doğsun durumuna göre değerlendreceğim

Tekmelerin yeri değişti bende, kesin döndü dedim. Gerçekten de bir hafta önce kafası yukarıdayken bu hafta doğum pozisyonunu almış 180 derece dönmüş. Doktor artık geri dönmez dedi ama ben yine döndü gibi hissediyorum; tekmeler alttan geliyo ve afedersiniz vajinaya doğru çok acıtıyo.

Ben de doğum yaptığımı görüyorum rüyalarımda hep, korkmaya başladım. Abuk subuk korku filmi temalı rüyalarım da oluyo uyanıp su içiyorum hemen :KK43: Bu dönemde olurmuş bu tip rüyalar. Dua edip yatıyorum.
Belki elleriyle ittirme hareketi yapıyodur alttan onu hissediyorsundur canım, kafaları daha ağır ya aşağı döndüyse yukarı tekrar çıkması zor olabilir. bi sonraki randevunda belli olur :)

Ben cinsiyet belli olmadan önce rüya görüyordum canım kafamı ona takmıştım, şimdi de doğumu taktım kafama sanırım, sürekli hastane ortamı, gecelik seçme, hemşireler, bebek sesleri görüyorum duyuyorum rüyamda.. Bilinçaltı işte, gece de 2-3 kez uyanıyorum terlemiş bi şekilde, su içip yatıyorum aynen. ama uykusuzluk oluyor haliyle ve başım ağrıyo bütün gün :/

canım ben uyku seti almıyacağım onun yerine uyku tulumu ve kalın battaniyelerden aldım benim evim merkezi sistemle ısındığı için sıcak oluyor uyku tulumu ile battaniye fazla bile olabilir onuda minnoş doğsun durumuna göre değerlendreceğim
Aynen öyle yaptım ben de yorgan almadık. Uyku tulumu var bir de kalın battaniye. Evimiz doğalgazlı sıcak oluyor.

Bana da "eskiden kadınlar tarlada çalışıp evde doğuruyomuş, şimdi hepiniz pimpiriklisiniz zırt pırt doktora gidiyorsunuz" diyen lere direkt "o eski kadınların 10 bebeğinden biri yaşıyormuş ama" diyince susuyorlar. Tavsiye ederim sinir bozmaya hiç gerek yok.
ayy evet aynısını bana da diyorlar ama bebek ölüm oranlarına bakmıyorlar eski kadınların kaç bebeği ölmüş birde düşükleri hariç kadınlar kendileri söylüyor şimdi düşük oranı bile düştü erken müdahale ile onunda önüne geçiliyor ciddi bir sorun olmadığı sürece

Bende ilk aylar için böyle bir hamak düşünüyorum inslh kullanışlı olur
Cnm max ağırlığı 15-20 kg mış yani iki yaşına kadar yatabilir içi geniş. Bir yaşına kadar yatsa kafi zaten. Umarım kullanışlığınıda severim daha kurmadm ben mağazada kurulu olana baktk çok hoşumuza gitti hiç yer tutmuyor en çok o güzel. Kızımda park yatak ve tahta beşik almıştk bir sene tahta beşikte yattı park yatağı hiç kullanmadı ve çok yer tuttu diye inan başkasına verdm o zmn boşu boşuna bir sürü para vermştm ona. Amaç bir sene kullandıktn sonra bazayın altına saklayabilmek tabi temiz kullanılırsa;)

Kızlar biz bu beşiği aldık hafatsonu, eve getirdik eşim kurdu.
biz 180 tl ye aldık, ama sanırım internette 200-250 arası,
bebeğin yattığı kısım bderinde değil yüksekte, derin olsun istemiyodum eğilmek almak zor olmasın diye, o açıdan içime sindi, boyutu da 50 x 90
2 yıla kadar yatarmış aslında 13kg kapasiteliymiş ama sanmıyorum, çünkü hareket etmeye dönmeye başlayınca zor yatarlar bu beşiklerde.
ben zaten kısa vadeli aldım, 5-6 aya kadar falan kullanırım diye aldım, yatak odasında yanıma koymalık. tekerleri de var oturduğum odaya da götürebilirim bazen diye düşündüm...
sallanıyo bi de, bunun gibi beşikleri kullananlar memnun baya..
cibinliğini bilmiyodum süpriz oldu:D ilk 1 hafta falan durur tülü ama sonra çıkarırım çok fazla kokoş oluyo cibinlikle :)
e5de457ca95b0bde653549fdc6b28950.webp

Back
X