• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
benim bebegimi benden baska pek kimse kucagina almadi düzenini bir kurdum kimseye karistirmadim cnm sonucta onun duzeniyle benimki ayni olucakki islerimizde yurusun sagolsun annemde kayinvalidemde hic karismadi hala duzenli bir hayati var oglumun :KK66:
ne güzel canım.. en iyisi, çünkü anne kayınvalide gidiyor, sen kalıyosun bebekle.. ve sen sürekli onu kucağında tutamazsın ki,
onlar görmeye geliyorlardı mesela 2 saat, 2 saat boyunca bırakmıyorlardı, torun sevgisi öle bişeydir bbelki bilemiyorum ama diyorum ya uyuyan bebeği alıyolardı kucağa :)
herkes farklı deneyimliyor doğum zor olduğu kadar sonrası da zor :/ Allah yardımcımız olsun en güzeli neyse onu uygulayabilelim inşallah :)

olsun canım Allah sağlık versin..
ben de 37 yi de çalıştığımı düşnüüyorum inan 3 aylıkken bırakıp işe başlıcan.. çok küçükler yine.. 2 aylık 3 aylık çok çok küçükler daha oturamayan ek gıda alamayan bebeği bırakıp işe gelmek zor ya.. keşke 6 aya kadar iznmiz olsa :KK43:
ücretsiz izin düşünmüyor musun ya da vermiyor mu iş yerin?

merhabalar kızlar bayadır yazamıyodum ama hep takıpteyım. bugun bende doktora gıttım 2000 gr olmus oglum ıyımı bılemedım sızde durumlar nasıl kac gr oldular. bıde nst ye baglandıgımda dun dogmus bı bebek gordum. 3300 gr dogmus o kadar kucuk geldıkı gözume nasıl elımıze alacagız kara kara dusundum durdum. calısamaz raporunu da aldım doğum ıznım basladı. bakalım bundan sonra beklıcez ne zman gelecek sıpa

valla cnm brn kucaga alınması gerektigini dusunuyorum cunku bizi hissetmesi lazim valla oglum hep kucagimdaydi iyiki almisim hic alismadi cokta uysal bir cocuk biraz buyudulermi hircinlastimi biraz sarilmak onu sakinlestiriyor
Aynen canim ben de sana katiliyorum.emzirirken agladiginda hep kucaga aldim.ben agladiginda baskalarinin almasina karşıyım.gelen giden a a agliyor diye aliyor ya,ben oglumda pek izin vermemistim.

ücretsiz istesem alırım kuzum ama borcumuz falan var.. bilmiyorum zor.. zmaanı gelince oturup düşüncez artık.. Hayırlısı
canım bende çalışıcam ama o kadar küçükken bırakırsam vicdan yaparım galiba
en azından ücretsiz izin kullanıyım diyorum borç malesef hep var ama bebişler daha önemli Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bebek rızkıyla gelir inşallah

kızlar depent külotlar var ya emici olanlar, onların küçük orta büyük boyu varmış. cm yazıyo, popomuzun ölçüsü mü o :KK70: mesela 97-130 cm büyük boymuş. bilen var mı?
en iyisi bunlar diyorlar, baktın doldu çıkarıp atıyosun demi? kaçırması da olmuyomuş heralde
NisanFRM NisanFRM canım sen almıştın

canım bende çalışıcam ama o kadar küçükken bırakırsam vicdan yaparım galiba
en azından ücretsiz izin kullanıyım diyorum borç malesef hep var ama bebişler daha önemli Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bebek rızkıyla gelir inşallah
İnşallah canım. hesaplıyorum mesela 3 aylık olunca izin bitiyo, yıllık izin alsan 4 aylık. yine 6 aya ulaşılmıyor ücretsiz almadan. bakalım hayırlısı. aslında gönül istiyor 1 yaşa kadar evde dur ama.. zor..

ben iki tane pijama takım aldım biri sabahlıklı ama birde gecelik alayımdiyorum gecen hastanede acilde kaldım baya bi süre sanki gecelik daha rahat olcakmıs gibi geldi banada wcderdi yüzünden indir kaldır zor geldi :KK70::KK70:ki dogumu dusunemiyom.bende logusa terlik vs almadım daha
gecelik suwenden aldım canım çok sade düz penye ama işlevsel geldi, askılık kısmı emzirme sutyeni gibi açılıyor içine bi daha sutyen giymene gerek yok ilk gün rahatlık olur diye öyle aldım. Şimdi sıra pjama takımı ve sabahlıkta ondan sonra onlara uygun terlik alıcam:)

kızlar depent külotlar var ya emici olanlar, onların küçük orta büyük boyu varmış. cm yazıyo, popomuzun ölçüsü mü o :KK70: mesela 97-130 cm büyük boymuş. bilen var mı?
en iyisi bunlar diyorlar, baktın doldu çıkarıp atıyosun demi? kaçırması da olmuyomuş heralde
NisanFRM NisanFRM canım sen almıştın

evet hatta hastaneye giderken suyun yolda gelme ihtimaline karşıda giyicem ben.
oyle çıkarması sıkıntılı değil yan tarafından yırtıp atıyormuşsun.
tecrubeli hamileler 2 paket kullanmışlar lohusalık donemi başıda dahil.Kanama oluyor.
oraya buraya bulaştı sıkıntısı olmuyormuş.
bel ölçüsü onlar :)
ben orta olanı aldım.Ama kilo fazlaysa buyuk alınmalı.

Boy------------------------Bel Ölçüsü-----------------Kilo
Kadın Orta------------------71-102 cm-----------------52-86 kg
Kadın Büyük----------------97-127 cm-----------------77-117 kg

Meraba canım. Ben kendim ve bebek için ayrı çanta düşünüyorum. Valiz fikri bana pek cazip gelmedi.
Aradığımı hemen bulmak için kendime küçük bi çanta hazirliycam.
Bebek için ise bebek çantasına hazirliycam.
Belkİ fikir olur sana canım :))
ben de valiz yaparm diye düşünmüştüm canım benm eşyaları direkt koyarım bebişinkileri de ayrı ayrı hurçlara koyucam iki çanta teleştan unutulur fln:)

Hayırlı sabahlar kızlar :KK36: dün gece yeni doğum yapmış arkadaş ile konuşuyorum da sakın bebeğini kucağınıza alıştırmayın diyor, gündüz bilmiş hanım uyuyormuş bi şekilde ama gece hem uyku yokmus hem de ya kucakta gelecekmiş ya da sallanacakmış falan, ben de diyorum kucağımıza almayacak mıyız alışmasın diye, tecrübeli anneler ne tavsiye edersiniz ya da tecrübesiz anneler bu konuda sizin duyumlarınız, düşünceleriniz neler, benim eşim elalemin çocuğunu bile dönüp dönüp sever sokakta, ben de tek çocuğum yıllardır bi kardeşim olsa da sevsem derdim, sanmıyorum kendimizi tutalım :KK48::anne:
canım okuduğum kitapta yeni doğan bebeği sakinleştirmek için elinizden geleni yapın diyor, kucağa almayayım alışmasın diye düşünmeyin yazıyor zaten el kadar bebek alışır korkusunu yaşamak için daha çok erken ilk önce bi dünyaya alışssın zamanla oturur rayına

ben de valiz yaparm diye düşünmüştüm canım benm eşyaları direkt koyarım bebişinkileri de ayrı ayrı hurçlara koyucam iki çanta teleştan unutulur fln:)

taşımasıda sıkıntı bebek taşınacak ikide çanta.
Birde ikramlıklardan artan getirilen hediye vs olursa
karışır bencede.

merhabalar kızlar bayadır yazamıyodum ama hep takıpteyım. bugun bende doktora gıttım 2000 gr olmus oglum ıyımı bılemedım sızde durumlar nasıl kac gr oldular. bıde nst ye baglandıgımda dun dogmus bı bebek gordum. 3300 gr dogmus o kadar kucuk geldıkı gözume nasıl elımıze alacagız kara kara dusundum durdum. calısamaz raporunu da aldım doğum ıznım basladı. bakalım bundan sonra beklıcez ne zman gelecek sıpa
Alttaki programa göre haftası ile uyumlu gözüküyor canım, maşallah :nazar:
canım okuduğum kitapta yeni doğan bebeği sakinleştirmek için elinizden geleni yapın diyor, kucağa almayayım alışmasın diye düşünmeyin yazıyor zaten el kadar bebek alışır korkusunu yaşamak için daha çok erken ilk önce bi dünyaya alışssın zamanla oturur rayına
Ben de doğduktan sonra ki ilk üç ay 4. Trimester olarak geçiyor ve bebek anne karnından yeni çıktığı için kucak ister yazıyor, yani kucağa alıştı lafı belki de saçma, belki de öyle rahat ediyor

evet hatta hastaneye giderken suyun yolda gelme ihtimaline karşıda giyicem ben.
oyle çıkarması sıkıntılı değil yan tarafından yırtıp atıyormuşsun.
tecrubeli hamileler 2 paket kullanmışlar lohusalık donemi başıda dahil.Kanama oluyor.
oraya buraya bulaştı sıkıntısı olmuyormuş.
bel ölçüsü onlar :)
ben orta olanı aldım.Ama kilo fazlaysa buyuk alınmalı.

Boy------------------------Bel Ölçüsü-----------------Kilo
Kadın Orta------------------71-102 cm-----------------52-86 kg
Kadın Büyük----------------97-127 cm-----------------77-117 kg

sağol kuzucum. benim bel ince de popo büyük. büyük alayım bence :D loğusalıkda normal pedle idare ettiğini söylüyor benim arkdşlarım ama, yine de 2 paket alıp koymak iyi olur çok pahalı da değil sanırım.
bir de iki modeli var sanırım, birinde emici külot yazıyor, diğerinde ultra emici külot. belki hastane için ultra emici alınabilir..

sağol kuzucum. benim bel ince de popo büyük. büyük alayım bence :KK70: loğusalıkda normal pedle idare ettiğini söylüyor benim arkdşlarım ama, yine de 2 paket alıp koymak iyi olur çok pahalı da değil sanırım.
bir de iki modeli var sanırım, birinde emici külot yazıyor, diğerinde ultra emici külot. belki hastane için ultra emici alınabilir..

normal doğumda kanama çok olabiliyormuş.Ped kullanıldıgında yana kayma vs oldugunda hem rahatsız eder hem sızma olur gecelik yatak vs batar gibi geliyor.
Doğum sonrası ınsan zaten sıkıntılı terli vs oluyormuş,birde bunun sıkıntısını çekmek istemem.
fiyatı 20-22TL civarı migrosta 20TL di sanırım.
,yeşil pakete olan ultra emiciyi hicbir markette göremedim internette gördüm birtek bilemiyorum onu.

olsun canım Allah sağlık versin..
ben de 37 yi de çalıştığımı düşnüüyorum inan 3 aylıkken bırakıp işe başlıcan.. çok küçükler yine.. 2 aylık 3 aylık çok çok küçükler daha oturamayan ek gıda alamayan bebeği bırakıp işe gelmek zor ya.. keşke 6 aya kadar iznmiz olsa :KK43:
Keske canim keske ya. Ne kadar zor 2 ,3 aylik bebegi birakmak. Allahtan biriktirdigim izinlerim var 1 ay da onu kullanirim bebegim 3 aylik olur. Hiç etik bulmama ragmen belkii rapor da alabilirim

Maşallah canım büyümüş bebeğin, bence normal kilosu senin aşağıda da 2000gr yazıyor bak. bende pazartesi gideceğim dra bakalım yeni dr.u severim inş ve bebeğim büyümüştür inş.
Keske canim keske ya. Ne kadar zor 2 ,3 aylik bebegi birakmak. Allahtan biriktirdigim izinlerim var 1 ay da onu kullanirim bebegim 3 aylik olur. Hiç etik bulmama ragmen belkii rapor da alabilirim
Bende rapor almayı düşünüyorum. küçücük bebeği bırakıp ise gitmek içime sinmiyor.

İnşallah canım. hesaplıyorum mesela 3 aylık olunca izin bitiyo, yıllık izin alsan 4 aylık. yine 6 aya ulaşılmıyor ücretsiz almadan. bakalım hayırlısı. aslında gönül istiyor 1 yaşa kadar evde dur ama.. zor..
1 yaşa kadar zor tabi
bende mesela eğer son 3 haftaya kadar çalışırsam oğluş rapor bitince 3 aylık
yıllık iznim bu seneden de var 3 hafta onu eklettim 4 de
6 ay ücretsiz izinle 10 aylık olacak inşallah
ama sanmıyorum ki ben 10 ay sürekli evde olayım illaki çağıracaklar beni ya da ben yıl sonunda gelicem zaten belli bişey bu
nasip gerçekten plan yapmaya gerek yok aslında ama insan ister istemez yapıyo
Rabbim ne gösterirse onu yaşayacağız inşallah
evlatlarımız sağlıklı olsunda diyorum annem iş yerim 10-15 dk mesafede çalışınca annem bakacak
giderim hemen bişey olunca inşallah ee emziren anne de günde 7 buçuk saatten fazla çalışması yasak 1 buçuk saat süt iznini düş 6 saat çalışıcaz belli bir sürede olsa erkenden gidicez hayırlısı bakalım

Ben herseyi oluruna bıraktım ya sanki doğumdan sonra ilham gelecek. Daha nasıl uyutacagimi, nasıl tutacagimi ve emzirecegimi bilmiyorum. Arkadaşlarımın 3 aylık olana kadar bebeklerini tutmazdim bişey olmasın diye inş. Bu yetenek doğuştan vardır da hallederim.

Back
X