- 12 Aralık 2015
- 1.269
- 1.876
- 53
Maşallah Rabbim tamamına erdirsin inşaAllah darısı başımıza.Merhaba arkadaşlar. Bugün test sonuçlarımı aldım. Çok şükür bebeğimde bi sıkıntı yok. Çok mutluyum üzerimden büyük bir yük kalktı. İnşallah sizlerden de güzel haberler alırız, şimdi sırada üçlü tarama ve cinsiyetini öğrenme var....
aaaa sen umutsuz olmaki bebeğinde umutsuz olmasın o senin duygularını hep hissediyo güzel düşün canım mutlu olmaya çalış eşlerimiz hep anlayışsız onlar bizim kadar ince düşünmüyolar ki sen sıkma canını bebeğin içinMaşallah Rabbim tamamına erdirsin inşaAllah darısı başımıza.
Benimde bu aralar sol kasığımda saçma sapan sancılar oluyor çok sinirlerimi bozuyor.Kendimi dinlemekten yoruldum tükendim.Benim de randevum çarşamba günü o güne kadar içim içimi yiyecek biliyorum. Kalkıp doktoruma gitsem bu defada eşim kızacak "amma abartıyorsun ne tatlı canın var" diye söylenecek çünkü eşim 46 yaşında ve benim ikinci evliliğim eşimin ilk evliliği.
Eşimle ilk bebeğimiz 3 yıl önce sebepsizce öldü. O zaman eşimde bende çok üzüldük ve çok yıprandık.Fakat eşim uzun yıllar yanlız yaşadığı için bir hamile kadının ne hissettiğini anlayamayacak kadar bilgisiz ve o halleri beni deli ediyor.Üstüne bu sancılar eklenince de kriz geçiriyorum desem yeridir.Kendimi dinlemeyim diyorum ama olmuyor.Ailem annem babam arkadaşlarım akrabalarım herkesden çok uzakta bir başıma sadece eşimleyim ve ona daha çok ihtiyacım olduğunu anlamamakta ısrar ediyor sanki.
Hele birde benimle inatlaşmaları kaprisleri yokmu bu sinir harbin de zarar vermediğime hayret ediyorum :)
İçim şişti resmen günlerdir çok bunaldım aslın da.Bahçemiz de bir kaç kedi bekliyorum bana iyi geliyor ona bile müsaade yok tantana çıkartuyor.
Tv seyretmeyi hiç sevmem sancım varken kitap okumaya konsantre olamıyorum evde bir başıma kös kös oturmak beni öok bunaltıyor.Burası Bodrum'un bir beldesi komşu falan da yok offf ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası.
Tek sıkıntım "aman bebeğime bişey olurmu olacakmı oldumu" korkusunu aklımdan atamamak.
İnşaAllah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım. Benim hiç unudum yok
Nasıl umudunuz olmaz, evet bi acı yasamışsınız ama inanın tek değilsiniz, aynı şeyi yaşayıp 2. Ve 3. Çocukları olan var hem de nur topu gibi, sağlıklı. Karnınızdaki bebişinize haksızlık ediyorsunuz ben eminim ki onlar minnacıkken bile hissediyor herşeyi.Maşallah Rabbim tamamına erdirsin inşaAllah darısı başımıza.
Benimde bu aralar sol kasığımda saçma sapan sancılar oluyor çok sinirlerimi bozuyor.Kendimi dinlemekten yoruldum tükendim.Benim de randevum çarşamba günü o güne kadar içim içimi yiyecek biliyorum. Kalkıp doktoruma gitsem bu defada eşim kızacak "amma abartıyorsun ne tatlı canın var" diye söylenecek çünkü eşim 46 yaşında ve benim ikinci evliliğim eşimin ilk evliliği.
Eşimle ilk bebeğimiz 3 yıl önce sebepsizce öldü. O zaman eşimde bende çok üzüldük ve çok yıprandık.Fakat eşim uzun yıllar yanlız yaşadığı için bir hamile kadının ne hissettiğini anlayamayacak kadar bilgisiz ve o halleri beni deli ediyor.Üstüne bu sancılar eklenince de kriz geçiriyorum desem yeridir.Kendimi dinlemeyim diyorum ama olmuyor.Ailem annem babam arkadaşlarım akrabalarım herkesden çok uzakta bir başıma sadece eşimleyim ve ona daha çok ihtiyacım olduğunu anlamamakta ısrar ediyor sanki.
Hele birde benimle inatlaşmaları kaprisleri yokmu bu sinir harbin de zarar vermediğime hayret ediyorum :)
İçim şişti resmen günlerdir çok bunaldım aslın da.Bahçemiz de bir kaç kedi bekliyorum bana iyi geliyor ona bile müsaade yok tantana çıkartuyor.
Tv seyretmeyi hiç sevmem sancım varken kitap okumaya konsantre olamıyorum evde bir başıma kös kös oturmak beni öok bunaltıyor.Burası Bodrum'un bir beldesi komşu falan da yok offf ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası.
Tek sıkıntım "aman bebeğime bişey olurmu olacakmı oldumu" korkusunu aklımdan atamamak.
Öyle düşünme hiç. Her ne kadar zor olsa da durum artık bebeğine karşı sorumlusun.evet hepimiz az çok yaşıyoruz bu sorunları kadınlar gibi erkekleri de psikolojisi değişiyor demek ki... bebeğini düşün onunla yalayacağınız güzel şeyleri hayal et bol bol da dua et kötü şeyleri at kafandan.iyi düşün iyi seyler olsun. Huzurlu bi hamilelik ilerde bebeğine de yansır elinden geldiğince takma kafana. hiçbirsey bebeğinden önemli değil. Sancilar neden oluyor bilmiyorum ama ben bi gün kendimi çok yormuştum bir hafta senin gibi sancı cektım yatarken yan dönemiyordum dinlenince geçti. biraz dikkat et bakalım zaten kontrolün de yakınmıs gidince sorarsın dr. inşallahh rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder o zaman herseye değermiş dersinMaşallah Rabbim tamamına erdirsin inşaAllah darısı başımıza.
Bende de bişi yok hatta bulantılarım yüzünden bişi yiyememiştim kilo bile verdim. Zaten ilk aylar alınmıyormus.4, aydan sonra çıkıyomuş karınBu arada hiç kilo aldınız mı arkadaşlar ya da karnınız çıktı mı? Ben de tık yok daha nereye saklanıyor bu çocuk
aaaa sen umutsuz olmaki bebeğinde umutsuz olmasın o senin duygularını hep hissediyo güzel düşün canım mutlu olmaya çalış eşlerimiz hep anlayışsız onlar bizim kadar ince düşünmüyolar ki sen sıkma canını bebeğin için
Nasıl umudunuz olmaz, evet bi acı yasamışsınız ama inanın tek değilsiniz, aynı şeyi yaşayıp 2. Ve 3. Çocukları olan var hem de nur topu gibi, sağlıklı. Karnınızdaki bebişinize haksızlık ediyorsunuz ben eminim ki onlar minnacıkken bile hissediyor herşeyi.
Sevgili arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Öyle düşünme hiç. Her ne kadar zor olsa da durum artık bebeğine karşı sorumlusun.evet hepimiz az çok yaşıyoruz bu sorunları kadınlar gibi erkekleri de psikolojisi değişiyor demek ki... bebeğini düşün onunla yalayacağınız güzel şeyleri hayal et bol bol da dua et kötü şeyleri at kafandan.iyi düşün iyi seyler olsun. Huzurlu bi hamilelik ilerde bebeğine de yansır elinden geldiğince takma kafana. hiçbirsey bebeğinden önemli değil. Sancilar neden oluyor bilmiyorum ama ben bi gün kendimi çok yormuştum bir hafta senin gibi sancı cektım yatarken yan dönemiyordum dinlenince geçti. biraz dikkat et bakalım zaten kontrolün de yakınmıs gidince sorarsın dr. inşallahh rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder o zaman herseye değermiş dersin
Bazen o testlerde yanılma payı olabiliyor inşallah öyledir, insan bebişinin hareketlerini görünce zaten kötü bişey düşünmüyor ki düşünmeyelim de zatenSevgili arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Topiğe yazdığım yorumdan sonra eşime söylemeden doktorumu aradım ve dayanamadım kontrole gittim.
Öncesinde baş dönmem olduğu için bir eczanede tansiyonuma baktırdım 9/6 çıktı hiç vakit kaybetmeden soluğu hastanede aldım.
Doktorum muayene etti bebeğim gayet iyiymiş yolda arabada çikolata yemiştim onun da etkisiyle kıpır kıpırdı bebeğim.
Bu arada Çarş günü ikili test sonuçlarını öğrenecektim ama gelmişken sorayım dedim onlar da çıkmış ve ikili test sonucum çok kötü çıkmış maalesef?
Doktorum Amniyosentez yada Harmony prenatal test yapılacak dedi.Dediğim tek şey şu anda çok mutluyum bunları Çarş günü konuşuruz dedim.
Bebeğimin ense kalınlığı 1.3 burun kemiği oluşmuş aşırı hareketli yerinde duramayan bir bebek elleri ayakları parmakları oluşmuş durumda beyninde yada vücudunda bir anormallik yok yaşım sırf 40 olduğu için test sonucum böyle çıktı diye düşünüyorum.
Amniyosentez zaten yaptırmam ama çok mecbur kalırsam Harmony Prenatal test yaptırabilirim.
Sonuç ne olursa olsun o benim bebeğim ve ölümcül bir rahatsızlığı olmadığı sürece ondan asla vazgeçmem.
Rabbimden herşeyin hayırlısı inşaAllah.
Şimdi oturup düşünüyorum da bundan 19 yıl önce kızıma hamile kaldığım da hiç doktora gitmeden doğurmuştum kendime hiç dikkat etmiyor hopluyor zıplıyordum :)
Düğünde göbek bile atmıştımkızımı sağlıkla doğurdum şimdi 18 yaşında reşit üniversite öğrencisi oldu.
Ama yaş ilerleyince üstüne birde 2. Bebeğimin ölümü beni şu anda bulunduğum noktaya yani panik noktasına getirdi.
İkili test sonucum kötü olduğu halde şu anda nedense çok mutlu ve huzurluyum.
Allah teâlânın bana emanetini elimden geldiğince sabırla bekliyorum.
Hepinize çok teşekkür ederim.
Mevlam hepimize evlatlarımızı kucağımıza sağlıkla imanla hayırla almayı kokularını duymayı büyütmeyi nasip etsin inşaAllah :*
Canm muz la kivi ye mide bulantsnda vitaminler cok düsüyo oda bulantyi artiriyo bn 2 gün sadece muz ve kivi yedim bıcak gibi kesildi gitti cok sükür muzda b1 b6 var kivide c vitamini birebir mide yanmasi icin de yesil mercimek ye bnm bulantm bnlari yapnca 9.haftada gectimerhaba srfsnmz ben de yeni katıldım aranıza... 10 haftalık hamileyim. şu anda bende aşırı derecede mide bulantısı,mide yanması ve az az kasık agrılarım oluyor. mutfaga giremiyorum, buzdolabını acamıyorum ve yemek yapamıyorum.bunun gibi biçok sıkıntım var bu dönemde. ne zaman gececek bilmiyorum ama acaba sende de oluyor mu? 12nci haftadan sonra gecer diyorlar yada azalmasını ümit ediyorum...16sında ikili tarama yaptıracagım ben de. sen yaptırdın mı?
Ben evde ince temizlik yapıyorum.Sevgili Ekim anneleri evde temizlik yapıyor musunuz, demek istediğim günlük işler değil tabii, cam silmek, tül asmak Vs. İnce işler. artık yaz temizliği zamanı geldi ama hiç ince temizlik yapamıyorum ben korkudan böyle de hep aklımda
Bazen değil çoğu zaman bu testler doğru değil.Bazen o testlerde yanılma payı olabiliyor inşallah öyledir, insan bebişinin hareketlerini görünce zaten kötü bişey düşünmüyor ki düşünmeyelim de zaten
Ohh valla ne güzel maşallah. Eşiniz çalışmıyor mu, benim ki de evde olsa kesin yardım eder de geç geliyorBen evde ince temizlik yapıyorum.
Örneğin tülleri makineye atıyorum yıkamayı makine yapıyor takma işini eşime yaptırıyorum :)
Elektrik süpürge işini de eşime tarif ederek yapıyorum.Vileda işini de eşime yeni çıkan yıkamalı sıkmalı vileda aldım çok sevindi oyun gibi yerleri siliyor
Çamaşırları da eşime astırıyorum camları da eşim siliyor,balkonla bahçeyle de eşim ilgilenir, sabah kahvaltısı çay vs eşim hazırlıyor yemek yapmaya pek hevesim yok bu sebepten genelde dışarıda yiyoruz
Bende bunca işten sonra çok yorulsam da zorda olsa tozları vs alıyorum :)
İş falan kalmıyor.
Maşallah pek bilgilisiniz, o zaman hiç korkmaya gerek yokBazen değil çoğu zaman bu testler doğru değil.
Bu testlerin yapılma amacı sadece doktor sorumlu olmamak için tüm sorumluluğu hastaya devretmek için yaptırıyorlar.
Ben yıllarca jinekologlarla çalıştım birçok şeyi çok iyi biliyorum. İkili üçlü dörtlü testleri mükemmel çıkıp down sendromlu bebek doğran da var, çok riskli olup sağlıklı bebek doğuran da çok var.
Amniyosentez testinde ölen bebek ve anne de var.
Bir bebeğin özürlü doğma riski amniyosentez sırasında bebeğin ölme riskinden çok daha az.
Yani bu testlerden en sağlıklısı en güvenilir olanı vede en pahalısı HARMONY Prenatal testtir.
Amniyosentez sırasında anne karnından alınan sıvıda bazen bebeğin değil sadece annenin Dna'sı çıkabiliyor ve bebek sağlıklı deniyor.
Ama anneden alınan kanla sadece bebeğin Dna'sı incelenerek % 99.9 doğru sonucu HP test veriyor.
Selam Yağmurtoprak hoşgeldinSlm kizlar yeni kesfettim sayfanizi ve tek tek okudum yazilanlari.bende aranizda olmak istedim.14 haftalik kiz bebek anne adayiyim.yasim 33 ogretmenim Bugun kiz oldugunu ogrendik :)))ben evli 2 cocuk annesiyim.suan ikinciye evliyim ilk esimden 2 cocugum var.suanki esim hic evlenmemis 1 bucuk yillik evliyiz.bi kizim bi oglum var ilk esimden kizim 14 oglum 11 yasinda.gebelikle ilgili bircok tecrubem var.yasadigim bos gebelik ikiz gebelik sakat gebelik dusuk kimyasaal vs vs gecirdim.yasayan sadece kizim ve oglum var.binlerce sukur.simdi nasip olursa bi bebegim daha olcak rabbimin izniyle insallah.rabbim kimseye evlat acisi yasatmasin cok iyi bilirim o duygulari acilari.suan ki gebeligimde bi sorun yok cok sukur sivi almamam sikintisi haricinde.testlerim guzel cikti muaynemde guzel.gecti hayirlisiyla dunyaya getirmek hepimize nasip olur insallah..ekimde dogcak nasip olursa insallah buraya son gunlerimizi doguma giderken heycanlarimizi yazmakta nasip olur insallah..kendimi tanitmak istedim kisaca bahsettim kendimden..bundan sonra bende sizinleyim bilginize..:))))
Hoşgeldin aramıza. Maşallah erkenden öğrenmişsin cinsiyeti, karından ultrasondan mı öğrendin?Slm kizlar yeni kesfettim sayfanizi ve tek tek okudum yazilanlari.bende aranizda olmak istedim.14 haftalik kiz bebek anne adayiyim.yasim 33 ogretmenim Bugun kiz oldugunu ogrendik :)))ben evli 2 cocuk annesiyim.suan ikinciye evliyim ilk esimden 2 cocugum var.suanki esim hic evlenmemis 1 bucuk yillik evliyiz.bi kizim bi oglum var ilk esimden kizim 14 oglum 11 yasinda.gebelikle ilgili bircok tecrubem var.yasadigim bos gebelik ikiz gebelik sakat gebelik dusuk kimyasaal vs vs gecirdim.yasayan sadece kizim ve oglum var.binlerce sukur.simdi nasip olursa bi bebegim daha olcak rabbimin izniyle insallah.rabbim kimseye evlat acisi yasatmasin cok iyi bilirim o duygulari acilari.suan ki gebeligimde bi sorun yok cok sukur sivi almamam sikintisi haricinde.testlerim guzel cikti muaynemde guzel.gecti hayirlisiyla dunyaya getirmek hepimize nasip olur insallah..ekimde dogcak nasip olursa insallah buraya son gunlerimizi doguma giderken heycanlarimizi yazmakta nasip olur insallah..kendimi tanitmak istedim kisaca bahsettim kendimden..bundan sonra bende sizinleyim bilginize..:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?