16 dan sonra hissedilir diyo dr lar ama bazıları hisssetmiyor bnmkide ara ara hissediyorm günde bir iki defa hatta korkmaya başladım bu bebek çokmu akıllı yada bi sornmu var diye kontrolmde sorcm kızım daha 15 olmadn içimi dışıma katıyordu bu çok farklı hem gebeliğim kolay hem bebişim çok halim:) tabi her gün bir tespih Ya Halim çekiyorm o ayrı) kızımdn gözm korktu
Maşallah ne güzel ben başta cinsiyetini çok merak ediyordum ama dr söylemedi. Yalnız benimki mi başka arkadaşlar da yaşıyor mu bu sorunu bilmiyorum ama bana doğru dğzgün bişi demiyorlar şunu yap bunu yap. Ama neden yapıyoruz ne işe yarayacak sölemiyo.biz de bi bildiği var diye ne derse yapıyoruz. Son gittiğimde 15 gün sonra üçlü taraman var yaptır dedi,9 mayısta gitcem yapacaklar.inşallah bişi çıkmaz böle olunca ister istemez korkuya kapılıyorum aceba bi sıkıntı çıkar mı die. Bu testler hiç bitmiyo ki dörtlü var isterse seker yüklemesi var hepsi karısık durumlar belki de en iyisini sen yapıyorsun... kontrole gittiğimizde gösterirse cinsiyetini söleriz dedi ama ben biliyorum benim bebeğim kızzz :) abla bişi daha soracam çatlaklar için herhangi bir ürün kullanıyor musunSelam canım....
Aslında biz cinsiyetini merak etmiyorduk bizim oğlan pek çapkın hemen açıp gösterdi doktor dahil hepimiz şaştık kaldık :) Doktor bu ne rahatlık böyle bu anı görmek için 15 dakika uğraştığım oluyor dedi.
Vallahi canım sana şöyle söyleyeyim en güvenilir en sağlıklı test ikili test.
Ikili testin sonucu ne çıkarsa çıksın sonrasında yapılan sonuçların hiç bir değeri ve güvenirliği yok.
Ancak Entegre test yaptırırsan o en sağlıklısıdır.Yani ikili test yapılır sonuçlar söylenmez haftası gelince dörtlü test için kan alınır laboratuvar da veri tabanına ikili test sonuçları girilir ve dörtlü test sonucu hesaplanır işte buna entegre test deniyor.Fakat çoğu doktor bu testi işine gelmediği için yapmıyor.
Biz eşimle karar verdik artık test falan hiçbirşey yaptırmayacağız çünkü riskli ikili sonucum amniyosentez yaptırmamı uygun görüyor ve amniyo testin yapılma haftası sonucun çıkması derken bebek 22 haftalık oluyor ki buda 5 ayı bitirip 6. Aya girmek demek o saatten sonra çıkan sonuç negatif olsa dahi ben Bebeğimi öldüremem canım.
Allah teâlânın hikmeti ilahi taktiri ne ise o olsun.İki kere işin uzmanı doktorda detaylı ultrasona girdim rapor sonuçları % 87 iyi olduğunu bir anormalliğe rastlanmadığını söylüyor.
Herşey Rabbimin elinde canım dilerim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız inşaAllah.
Benim tesellim ense kalınlığının çok iyi olması uyluk kemiği ve kafatası kemik ölçüleri ve 4 boyutlu ultrasonda gördüğüm koca burnunun çift taraflı oluşan kemikleri
Erkek adamın koca burnu olurmuş :)
Canım hakkın da hayırlısı neyse o olsun inşaAllah.Maşallah ne güzel ben başta cinsiyetini çok merak ediyordum ama dr söylemedi. Yalnız benimki mi başka arkadaşlar da yaşıyor mu bu sorunu bilmiyorum ama bana doğru dğzgün bişi demiyorlar şunu yap bunu yap. Ama neden yapıyoruz ne işe yarayacak sölemiyo.biz de bi bildiği var diye ne derse yapıyoruz. Son gittiğimde 15 gün sonra üçlü taraman var yaptır dedi,9 mayısta gitcem yapacaklar.inşallah bişi çıkmaz böle olunca ister istemez korkuya kapılıyorum aceba bi sıkıntı çıkar mı die. Bu testler hiç bitmiyo ki dörtlü var isterse seker yüklemesi var hepsi karısık durumlar belki de en iyisini sen yapıyorsun... kontrole gittiğimizde gösterirse cinsiyetini söleriz dedi ama ben biliyorum benim bebeğim kızzz :) abla bişi daha soracam çatlaklar için herhangi bir ürün kullanıyor musun
Çok sağol abla. Zaten dr değiştiricem bakalım hayırlısı inşallah iyi biri denk gelir arastirıyorum.Canım hakkın da hayırlısı neyse o olsun inşaAllah.
Benim doktorum çok tatlı ve sempatik bir adam.Hatta kayıtlar da doğum günümü görmüş o günde benim kontrolüm vardı bana hastane çalışanları ve hemşirelerle süper bir doğum günü partisi yaptılar
Herşeyi tek tek anlatıyor hiç birşey sormama gerek kalmıyor. Kendisini daha öncesinden tanımışlığım da yok tavsiye üzerine de gitmedim. İnternetten araştırdım çok güleç ve pozitif geldi bana öyle gittim kendisine.Eşimle çok acayip erkek sohbetlerine bile giriyorlar bazen
Bence senin sorunun doktorun da.Doktorum bana ikili test yeterli ötekiler sadece canını sıkar yapmayalım dedi.
Çatlaklar için hiçbişey sürmüyorum canım tamamen senin teninle alakalı bir durum. Kızım da 30 kilo almıştım çok az çatlağım olmuştu o da bikini bölgemde o kadar. Ama illa bişey sürmek istersen badem yağı tavsiye ederim cildi çok güzel yumuşatıyor bebek yağı da sürebilirsin sana kalmış canım.
Bebişler sağlıklı olsunda hayırlısı ile çatlak patlak önemli değil :*
Hangi şehirde yaşıyorsun?Çok sağol abla. Zaten dr değiştiricem bakalım hayırlısı inşallah iyi biri denk gelir arastirıyorum.
Hayır pimpirikli falan değilsin gebe bir kadının olması gibisin.Çok tesekkür ederim :) Ankarada yasıyorum. Bende çok baktım ama bana yakın hastane çok az. Arkadaşlar bi tane önerdi randevu aldım haftaya için bi de onu denicem. Olmazsa devam araştırmaya. Bu çok sıkıntılı bi süreç. Çok deneyimsizsin bişey bilmiyorsun birilerine güvenmek istiyorsun onda da sorun olunca endişen daha da artıyo. Ben mi çok pimpirikliyim aceba :)
Aceba ben de o dr mı gitsem :) çok sağol abla. Dedim ya şanslısın vesselam. Sevindim senin adına. Çünkü bu dönemde insan eşinden bile çok dr güvenmek istiyor. İnternette bende arama yaptım ama en iyi dr bana en az 40 km uzaklıktaHayır pimpirikli falan değilsin gebe bir kadının olması gibisin.
Ben burada ki doktorumu nasıl bulunduğumu anlatayım.
İnternete girdim yaşadığım yeri ve ilçeyi yazarak çok iyi bir jinekolog gibi şeyler yazdm Google'a sonra doktorlar çıktı karşıma fotoğrafların falan baktım birde memnuniyet yazılarına baktım okudum 3 tanesin de karar kıldım bir tanesi kesin gibiydi hemen bulunduğu hastaneyi arayıp randevu almak istedim randevu istediğim günde çok yoğun olduğunu söylediler bana bir kaç doktor daha tavsiye etti randevu merkezi saydığı isimler arasında inceleyip kararsız kaldığım öteki doktorlardan biriydi hiç düşünmeden TAMAM dedim ve gittim.
İyi ki de gitmiştim doktorum çok seviyorum çok harika bir insan.
Panik yapıp zırt pırt aradığım zamanlarda bile beni dinledi hemen gel bakalım dedi onca yoğunluğunun arasında beni alıp 2 dakika da olsa Bebeğimin kalp atışlarını dinletip hareketlerini gösterdi sırf içim rahat etsin de stres yapıp bebeği üzmeyeyim diye.
Sağolsun ne zaman gitsem güler yüzü samimiyeti hiç eksik olmadı.
Ben genelde en son randevuyu alıyorum arkadan gelecek hasta olmadığı için dakikalarca soru soruyorum doktorum da cevap veriyor :)
Bazen sohbetlerimiz eşim de olduğun da yemek tariflerine kadar gidiyor
Canım bende bir sahil kasabasında yaşıyorum ve benim doktorum da bana 30 km uzakta inan oraya gitmek için 3 araç değiştirmek gerekiyor hastane öyle sapa bir yerde ki görsen korkarsın :)Aceba ben de o dr mı gitsem :) çok sağol abla. Dedim ya şanslısın vesselam. Sevindim senin adına. Çünkü bu dönemde insan eşinden bile çok dr güvenmek istiyor. İnternette bende arama yaptım ama en iyi dr bana en az 40 km uzaklıktabirde eşimin işten izin alması sorun oluyo ben yalnız gidiyorum hastaneye. Durum böle olunca elde ne varsa onla yetinmeye çalışıyoruz
Merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım.12 haftalık hamileyim ve her anne adayı gibi endişelerim merak ettiklerim var. Aynı dönemde bebek bekleyen tüm anneler lütfen yaşadıklarımızı paylasalım en azından bebeklerimizi takip etmede faydası olur. Bu hafta ikili tarama yaptıran var mı[Bende 12 haftalık gebeyim canım doktor banada sordu tarama testi yaptırmak istermisin istege baglı yapıyoruz dedi ben istemedim allahın izniyle dualarımızla sagsalim kucagımıza alırız inşaallahh
Ben de öğrendim ki kızım geliyor
Hayırlı olsun tebrik ederim darısı benim başına ☺benim de hep içimde kız bebek isteği var pazartesi günü öğrenicem insallahNihayet dün kızım olacağını öğrendim. herkes oğlan olur, senin vücudun oğlan olacak gibi vs. diyip duruyordu ama e yalan söyleyeyim gönlümden ilk günden bu yana kız geçiyordu fakat sağlıklı olsun hayırlı olsun da ne olursa diyordum. dotor kız deyince çığlık atmışım :) adam da korktuŞehrazat kızım yolda.. darısı bütün bebek bekleyenlerin başına :)
büyüdüüü normal mi diye düşünüorumEkim anneleri göbüşler büyüdü mü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?