Bence birçok çalışan kadına göre şanslı kategoridesin. Günümüzde memur olup, evine yakın yerde çalışmak önemli bir lüks. Kaldı ki hepi topu 2 sene dediğin süreç uzun bir süreç. Benim annem de emekli memur ve kendi zamanında prematüre doğan beni 40 günlükken bakıcıya vererek işe başlamış. Yanında bakacağı kimseler de yokmuş sürekli değişen bakıcılar ve kreşlerde büyüdük kardeşimle. Süt izni de ilk 3 ay içinmiş. Çok şükür biz zorluğunu yaşamadık ama annecim yaşadığı zorluklardan halen bahseder. Şuan şartlar daha iyi memurlar için. Özel sektörde çoğu şirket hamile kalmayı bile tabu haline getiriyor, bebek yüzünden işinden ayrılmak zorunda kalanları duyuyoruz. O yüzden bol şükür etmelisin şuanki haline diyorum.
Genel olarak seninle de beslenmemiz çok yakın, benim dezavantajım 5 kg da fazlayla hamile kaldım, artık doğumdan sonrası sıkı bir spor disiplini bizi bekliyor.sinemnur bence beslenmem çok güzel kilo alımını bende anlamıyorum gerçekten 10 kilo aldım bende bana sorsan abartılı yemiyorum ama neden oluyor anlamıyorum
bende sabah kahvaltısında
bol peynir muhakkak 1 tane yumurta 1 bardak süt domotes salatalık biber , tereyağ zeytin 2 dilim tam buğday ekmek
arada ceviz fındık fıstık
öğlen işyerinde ne çıkarsa çorba yemek az pilav yada makarna salata yoğurt ekmek yok
arada bolca meyve buna dur diyemiyorum :)
2 bardak ayran
akşamda evde çorba yemek yoğurt tüketiyorum 1 dilim tam buğday
genelde akşam 8 den sonrada bişey yemiyorum
ramazan dolayısıyla azıcık tatlıyı abarttım tabi ama normalde pek yemem
Genel olarak seninle de beslenmemiz çok yakın, benim dezavantajım 5 kg da fazlayla hamile kaldım, artık doğumdan sonrası sıkı bir spor disiplini bizi bekliyor.
Gülmezsen eğer itirafta bulıunacağımzaten kasımda kardeşimin düğünü var ve ben okadar kısa sürede kilo veremeyeceğim moralim bozuluyor tabi bu duruma kıyafet bile nasıl olur bilmiyorum
ama doğumdan sonra kesinlikle çok dikkat edip vermem lazım
Gülmezsen eğer itirafta bulıunacağımalışverişte görüp çok beğendiğim ama şu halimle olmayacak birkaç kıyafet aldım, sırf beni tetiklesin, "onca para verdin sinem , onları giymek için mecbur zayıflayacaksın" diye diye kendime zayıflatmak için
Gülmezsen eğer itirafta bulıunacağımalışverişte görüp çok beğendiğim ama şu halimle olmayacak birkaç kıyafet aldım, sırf beni tetiklesin, "onca para verdin sinem , onları giymek için mecbur zayıflayacaksın" diye diye kendime zayıflatmak için
Hahaha, güler misin ağlar mısın, geçici bu durumlar kuzum çok takmamak lazjmbende mi öyle yapsam acaba :)
geçen gün ablamın kına gecesinde giydiğim çok güzel şifon bir abiye vardı tabi ozamanlar dal gibiyim annem tutturdu olur bu sana diye olmaz diyorum ama inanan yok tabiki zorla bana onu giydirdiler tabiki fermuarı kapanmadı eşimle annem zorladı ama nafile tabi benim moral yerlerde bide demesinlermi arkasına tülden ek yaptır diye :) :)
2 ay kaldı şunun şurasında bazen hafta boyunca almıyorum, 10. gün hoop geliyor 0.5 kg, son 2 ayı da tıplamda 3-4 kg ile bitirip, toplamda 15 kg ile hamilelik bitirirsem çok fazla görmüyorum ama son 2 ay çok alınıyor dendikçe de gözüm korkuyor. Doğumdan sonra genekde bebek+eşi+su+rahimden dılayı 7-8 kg düşüş yaşanıyor genelde, sonrası da istikrarlı disipline kalacak artık.Bende bi 10 kilo almışım. Çokta yemiyorum nasıl olduysa... Bi arkadaşım 13 kilo aldı toplamda, doğumdan sonra 8 kilosunu vermiş.
Ben de 8 kilo aldım. Fena değil gibi. Son 2 ay çok almıştım ilk hamileliğimde gene öyle olabilir... :/
Ben de bulantı yok ama yanma oldu 2-3 defa, doktorum rennie duo süspansiyon ilaç verdi, çok olursa şikayetin iç demişti, 3 defa içtim, çünkü çok dayanılmaz olmuştu.Merhaba kızlar. Nasılsınız? Haziran bitti temmuz ağustos kaldı. Sonra kucaklarımızda bebişler.
Son birkaç gündür çok rahatsızım. Midem bulanıyor yanıyor. Ne yesem ne yapsam geçmedi. Tavsiyeleriniz var mı?
İstanbul'da uyuyamıyordum da ama şimdi eşimin ailesinin yanına geldik yurtdışındayız hava daha iyi ben de bir rahat nefes aldım.
Ayy öyle şeyler demişsiniz ki ben bunların hiçbirini yemiyorum, ne et suyu ne domates kurusu, kaşar lorunu ki hayatımda ilk defa duyuyorum:)))yumurtaya zaten alerjim varMerhaba kızlar. Beslenmeyle ilgili sormusdunuz. Simdi doktordan geliyoruz. Bizim bebekte gununde gidiyor.
Ben her sabah yumurta, bol bol peynir yiyiorum. Kasar lorunda cok kalsiyum varmis, zeytinyagi ve pul biber ile karistirip kasik kasik yiyiyorum. Belki biraz abarti ama haftada 1 kilo lor bitiriyorum . Güneşte kurutulmus gidalarda bol miktarda d vitamini varmış, ev salcasi, domates kurusu vb yine kahvaltida yiyiyorum.
Her gun ev yogurdu, ceviz badem kuru incir, mevsim meyvelerinden vb ara ogun yapiyorum. Kemik suyu kaynatip corba yapiyorum. Hazir gida, cikulata, cips gibi seylerden agzima surmedim.
3.5 kiloyu gecebilir dedi doktorum. Tabi butun bunlari yedikce bende kilo aldim tabi :)
12 kilo aldim. Suthanede lor bulabilirsin. Cok doyurucu oluyor. Sabah yedigim zaman oglene kadar acikmiyorum.Ayy öyle şeyler demişsiniz ki ben bunların hiçbirini yemiyorum, ne et suyu ne domates kurusu, kaşar lorunu ki hayatımda ilk defa duyuyorum:)))yumurtaya zaten alerjim var((merak ettim kaç kilo aldınız?
Günaydın kızlarrrr gece üşütmüşüm klima çarptı sanırım ishal ve karın agrısıyla uyandımpatates haşlanıyor varmı bildiğiniz başka yöntem?
peki bende randevu alıyım o zamn bgn. gerçekten çok saçma bir doktorun ismini kimse mi bilmez hastanede.Evet hastanenin kendisi ayrıntılı ultrasonu radyoloji bölümüne yaptırıyor. İstek kağıdı ile randevu alıyorsun perinatologa, zaten doktor hastane kadrosundan değil ,ben randevumu kendim almadım o yüzden soyadını hatırlamıyorum, ama şu dediğin doğru o hastanede kimsenin hiçbirşeyden haberi yok biz mesai dışı randevusuyla gittik 10 kere acile gönderip getirdiler bizi saçma bi düzen ama doktor çok iyiydi. Raporlarda adı soyadı yazmıyor ki doktorun özellikle baktım 6-7 sayfa ölçümler yapılmış 2 paragraf metin yazılmış vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?