Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
doktor suyumun azalmasindan korkmustu 2 hafta da bir kontrole gidiyoruz cok sukur 1 bucuk aydan fazla oldu az diyeli hala ayni azalma yok sevindirici tarafi bu.benim de dogum 4unden 15ine cikti insanin kafasi karisiyor boyle de olunca dediklerini bi deneyim insallah ise yarar.tesekkur ederim.

Baska beslenme ile ilgili tavsiye verecek arkadaslar olursa da cok sevinirim

ben hersey mukemmel olsun diye ugrasiyorum..ama gucum yetmiyor..tukendigimi hissediyorum..cocuk hangi okula gidecek hamgi kres daha iyi sabah kacta evden cikicam cocugu sabah sabah uykusundan kaldirip anneme goturucem nasil kiyacam..anneme gel desem onada kiyamiyorum...offf offf allahim yardim et hepimize(((

sen çok düşünüyorsun ve mükemmel olsun istıyorsun bosver her sey mükemmel olmayabilir beceriksiz değil de tam olsun istiyosun bence bu kadar düşünme olduğu kadar her şey üzme kendini
ve emeklerini boşa harcama derim

Bence birçok çalışan kadına göre şanslı kategoridesin. Günümüzde memur olup, evine yakın yerde çalışmak önemli bir lüks. Kaldı ki hepi topu 2 sene dediğin süreç uzun bir süreç. Benim annem de emekli memur ve kendi zamanında prematüre doğan beni 40 günlükken bakıcıya vererek işe başlamış. Yanında bakacağı kimseler de yokmuş sürekli değişen bakıcılar ve kreşlerde büyüdük kardeşimle. Süt izni de ilk 3 ay içinmiş. Çok şükür biz zorluğunu yaşamadık ama annecim yaşadığı zorluklardan halen bahseder. Şuan şartlar daha iyi memurlar için. Özel sektörde çoğu şirket hamile kalmayı bile tabu haline getiriyor, bebek yüzünden işinden ayrılmak zorunda kalanları duyuyoruz. O yüzden bol şükür etmelisin şuanki haline diyorum.

CennetBahcesi53 merhaba bana bağcılar medlife hastanesini önermiştin Detaylı ultrason için
Deniz bey demiştin. Ben defalarca aradım bana peritanolog dediler ama bizim forumda biri 4 defa aramış hep ona radyolooji uzmanı bakıyor bizim hastanemizde demişler.

hastaneyi aradım deniz beyin soy ismini öğrenmek istedim defalarca sormama rağmen bilmiyoruz dediler bana.

aradım şikayet ettim en sonunda. ama hala soy isme ulaşamadım

Sana zahmet olmaz ise raporlarında muhtemelen soy ismi yazıyordur onu bana sölemen mümkün mü

15 temmuz için randevu alıcam ama doktor hakkında bilgim olmadan araştırma yapmadan gitmek istemiyorum onlar sölemedikçce iyicene içime dert oldu benımde

eğer soy ismini bana söylersen üstümden büyük bir yük almış olursun.

Evet hastanenin kendisi ayrıntılı ultrasonu radyoloji bölümüne yaptırıyor. İstek kağıdı ile randevu alıyorsun perinatologa, zaten doktor hastane kadrosundan değil ,ben randevumu kendim almadım o yüzden soyadını hatırlamıyorum, ama şu dediğin doğru o hastanede kimsenin hiçbirşeyden haberi yok biz mesai dışı randevusuyla gittik 10 kere acile gönderip getirdiler bizi saçma bi düzen ama doktor çok iyiydi. Raporlarda adı soyadı yazmıyor ki doktorun özellikle baktım 6-7 sayfa ölçümler yapılmış 2 paragraf metin yazılmış vs.

Herkese merhaba bizde oğluşumla 29 haftanın içindeyiz size sorumuz hazırlık yapıyomusunuz yada ne zaman başlıycaksınız

Herkese merhaba bizde oğluşumla 29 haftanın içindeyiz size sorumuz hazırlık yapıyomusunuz yada ne zaman başlıycaksınız

biz oda siparişini verdik temmuz 20 de gelecek geldikten sonra halı ve perdesini alacaz kıyafet alışverişimiz bitti ufak tefek şeyler kaldı

kamerası ateş ölçerini alacaz listemiz hala çok ama biraz ıvır zıvır şeyler kaldı

S
Bizim bi lisemiz biile yook bizDe uıfak tefek kıyafet alışverişi yapabildik bebek şekerimizi aldık o kdr 29 haftanınn içindeyiz geçmi kaldık acaba

Merhabalar ben bazen girip okuyorum burayı benden biraz önceki haftalardasınız deneyim oluyor bana benimde 3 gün geriydi sonra ben protein ağırlıklı beslendim et,süt,yoğurt bolca yedim sonra meyve yedim birazda tatlı yedim özellikle muz 3 hafta sonunda 1 hafta öne geçti doktorda dedi tavsiyelerimi dinlemişsin diye o bana protein ağırlıklı beslen demişti sende deneyebilirsin

Bizim ilk başlarda 10 gün geç döllenme denmişti, sata göre 11 gün öne geldi şimdi 8 eylül gibi görünüyor.
Genel olarak çok dikkat ediyorum diyemem beslenmeme ama bir günlük düzenimi yazayım;
Sabah;
Kaşarlı ya da eritme peynirli yağsız tost
domates, salatalık, zeytin, unutmazsam 2 adet ceviz
Öğlen;
Ramazan haricinde iş yerinde sulu ev yemekleriydi(1 kase çorba, 1 küçük porsiyon sulu ana yemek( et yemeği, bakliyat, sebze yemeği ne varsa menüde) pilav hiç yemem ve makarna neredeyse hiç diyecek kadar az yerim, öğünlerde ekmek de yemem pek) yanında cacık, yoğurt ya da ayran

Ramazandayken maalesef ya döner ayran, ya da evden getirdiğim yeşillikli peynirli domatesli sandviçlerimle daha kuru beslenme düzeninde ilerliyoruz., ama mutlaka 0.5 litre ayran içiyorum öğlen.

İkindi;
2 tatlı bisküvi, çok açık bir bardak çay ya da meyve suyu, ya da yanımda getirdiğim meyvelerim.

Akşam,
Genelde tek ya da 2 tip yemek oluyor,
1 kase çorba, 1 porsiyon köfte,
1 kase çorba, 1 porsiyon mücver,
1 kase çorba, 1 porsiyon fırında sebze
1 kase çorba, 1 porsiyon tavuk- patates gibi
akşam yemeklerini evde kendim hazırladığım için genelde pratik , zaman gerektirmeyen yemekler oluyor, öyle dört başı mamur sofra hazırlayamıyorum, ama her akşam yemeğinde mutlaka bir kase yoğurdum ya da 2 bardak ayranım vardır.
Yoğurt ve ayran daha çok kalsiyum içerdiğinden 5. aydan itibaren süt yerine yoğurt ve ayran tüketiyorum ,sütü daha nadir tüketiyorum.

Tüm gün işte yoruluyoruz, eşim çay içmeyi sever, ben de normalde severdim ,hamilelikten sonra tiksindim bir bardağı zor içiyorum,çayın yanında da badem, fındık tüketiyorum haftada 3 gün filan, yaz akşamları malum uzun, 1 büyük porsiyon da mevsim meyvesi yiyorum, muz değil de genelde, karpuz, kiraz, kayısı, kavun filan. Geçen ay bariz şekilde muz, kaşar peyniri tüketmiştim ama, neredeyse her günki tostum kaşarlıydı ve 2 hafta düzenli muz yemiştim.

Benim düzenim bu şekilde, ekmek, makarna, tatlı çok aram yoktur, nadir olarak sütlü tatlı yapar yerim ama maşallah + 12 kg ile devam ediyoruz, 8. ayımıza gireceğiz, 12 kg iyi diyenelr de olsa bana fazla geliyor, kilolardan ziyade hem biz hem bebekelr sağlıklı olsunlar da kilo olayı kolay halledilir inşallah.

Aynı istekler bende de oluyor, hafta içi fazladan bir gün evde kaldım, dünya kadar iş hallettim, ev hanımları evdeyken iş bitmiyor diyor, haklı olabilirler, yaşamadan bilemem ama hem çalışıp hem ev işlerini halletmeye çalışanlara Allah kolaylık versin.
Biz de şu anda fabrika projesi üzerinde çalışıyoruz, 8 aydır inşaat süreci devam ediyor, eşim de bir tane de bebek odası yapalım dedi, ofisimin yanına küçük bir de bebek odası çizdik, seni çok iyi anlıyorum.

sinemnur bence beslenmem çok güzel kilo alımını bende anlamıyorum gerçekten 10 kilo aldım bende bana sorsan abartılı yemiyorum ama neden oluyor anlamıyorum

bende sabah kahvaltısında

bol peynir muhakkak 1 tane yumurta 1 bardak süt domotes salatalık biber , tereyağ zeytin 2 dilim tam buğday ekmek

arada ceviz fındık fıstık

öğlen işyerinde ne çıkarsa çorba yemek az pilav yada makarna salata yoğurt ekmek yok

arada bolca meyve buna dur diyemiyorum :)

2 bardak ayran

akşamda evde çorba yemek yoğurt tüketiyorum 1 dilim tam buğday

genelde akşam 8 den sonrada bişey yemiyorum

ramazan dolayısıyla azıcık tatlıyı abarttım tabi ama normalde pek yemem

Sanirim senden tek eksigim yogurdu daha az tuketiyorum ekmek pilav yiyorum.aldigim kilo 5.bilmiyorum belki de minyon bi oglum olacak babasi uzun ama cok zayif ona cekecek belki de. Yogurdu biraz daha arttirayim tesekkur ederim

Muhakkak kpss için çok büyük çabalar harcamışsındır, etrafımda atanmayı bekleyen çaresiz bir sürü insan tanıyorum, bebek, annelik mutlaka bir çok şeyin önüne geçebilir ama bunca emek çaba varken , o imkanları çocuğun için avantaja dönüştürme çaban daha iyi olacaktır bence. ben de isterim ayaklarımı uzatıp evde oturmayı, dolu dolu çocuğumla vakit geçirmeyi ama tercih eder miyim, hayır, bunca emeğe de yazık bence. hem anneliği hem çalışan kadın rolünü de öyle mükemmel yapan kadınlar var ki, eğer becermek mümkünse, bence bunca emek varken devamında da onu seçmeli, zaman , durumlar, mecburiyetler neyi gösterir, neyi yaşatır bilemeyizz tabii, bazen bizim yaptığımız tercihlerin pek de önemi olmayabiliyor hayatta ama yine de toplumun büyük bir popülasyonuna bakıldığında çok ama çok iyi, en azından rahat koşullarda iş hayatınız var( özel sektörde 8. yılım, yaşadığınız maddi tatminin bazen hiç önemi olmuyor, kendimi bazen 31 değil 41 gibi yorgun hissediyorum), diğer durumları da yaşamışsınız ya da biliyorsunuz ki kamu için o kadar uğraşmışsınız, akşam beşte işten çıkıyorsunuz, 2 yıl izine ayrılıp bebeğinizi kreş çağına kadar getirip, en güzel ve size en çok ihtiyaç duyduğu süt ve bakım zamanlarını beraber geçirebiliyor ve 2 yılın ardından işe geri döndüğünüzde bir iş kaybı riskini yaşamıyorken, şimdi böyle hemencecik vazgeçmek doğru gelmiyor bana. üstelik destekçi bir eşiniz de var, kadınalra çok iş düştüğü doğru ama hiçbiri halledilmez işler değil, söylediklerimi samimiyetle söylüyorum, yanlış anlaşılmayacağını umut ediyorum. normalde tarzım samimi ve naziktir, bugün malum gündemden dolayı da biraz gerginim, yanlış bir cümle kurduysam hakkınızı helal edin.

Tesekkur ederim cevabin icin her gun et sut yogurt tuketiyorum.biraz daha miktarlarina arttiracagim ben de iyi sonuc alirim insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…