Canım kan ilacı çok önemli. Bebek bir müddet senin kanından beslendiği için doğum dönemindede kan oranı değiştiği için demir hapını mutlaka kullanmalısın. Vitaminide fiks her dr veriyor benimkide doğuma kadar mutlaka kullan dedi. Arada unuttuğum oluyor. Ama şekerim var ve her şeyi yiyemiyorum vitamin eksiğim olmasın diye mecbur bende ilacı içmeye çalışıyorum. Tok karnına içarkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
Günaydın canım. Mide ağrısı değilde açken yada mideme dokunacak birşey yediğim zaman yanma çok oluyorGunaydin kizlar herkes mutlu birgun gecirmesi dilegiylemide agrisi ceken var mi aramizda?
Gunaydin kizlar herkes mutlu birgun gecirmesi dilegiylemide agrisi ceken var mi aramizda?
arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
Benimde genelde dusuk seyrediyor cnmkızlarr şekerim çok düşük çıkıyor fakat ben anormal birşey hissetmiyorum napıcam bilemedim
açlık 68 tokluk 75 çıktı kiraz yedim tekrar ölçtüm bu seferde 78 çıktı
Merhaba kızlar. Beslenmeyle ilgili sormusdunuz. Simdi doktordan geliyoruz. Bizim bebekte gununde gidiyor.
Ben her sabah yumurta, bol bol peynir yiyiorum. Kasar lorunda cok kalsiyum varmis, zeytinyagi ve pul biber ile karistirip kasik kasik yiyiyorum. Belki biraz abarti ama haftada 1 kilo lor bitiriyorum . Güneşte kurutulmus gidalarda bol miktarda d vitamini varmış, ev salcasi, domates kurusu vb yine kahvaltida yiyiyorum.
Her gun ev yogurdu, ceviz badem kuru incir, mevsim meyvelerinden vb ara ogun yapiyorum. Kemik suyu kaynatip corba yapiyorum. Hazir gida, cikulata, cips gibi seylerden agzima surmedim.
3.5 kiloyu gecebilir dedi doktorum. Tabi butun bunlari yedikce bende kilo aldim tabi :)
2 ay kaldı şunun şurasında bazen hafta boyunca almıyorum, 10. gün hoop geliyor 0.5 kg, son 2 ayı da tıplamda 3-4 kg ile bitirip, toplamda 15 kg ile hamilelik bitirirsem çok fazla görmüyorum ama son 2 ay çok alınıyor dendikçe de gözüm korkuyor. Doğumdan sonra genekde bebek+eşi+su+rahimden dılayı 7-8 kg düşüş yaşanıyor genelde, sonrası da istikrarlı disipline kalacak artık.
Günaydın kızlarrrr gece üşütmüşüm klima çarptı sanırım ishal ve karın agrısıyla uyandımpatates haşlanıyor varmı bildiğiniz başka yöntem?
Yaaa bende kac gundur bunu kafaya taktim hiiic saglikli seyler yiyemiyorum,tek yedigim saglikli sey kahvaltida peynir bide aksam yemeginde ne yaptiysam ://Ayy öyle şeyler demişsiniz ki ben bunların hiçbirini yemiyorum, ne et suyu ne domates kurusu, kaşar lorunu ki hayatımda ilk defa duyuyorum:)))yumurtaya zaten alerjim var((merak ettim kaç kilo aldınız?
Daha doğurmadan iyi bakamıyor muyum endişeleri başladı, doğurunca ne yapacağız biz bilmiyorumYaaa bende kac gundur bunu kafaya taktim hiiic saglikli seyler yiyemiyorum,tek yedigim saglikli sey kahvaltida peynir bide aksam yemeginde ne yaptiysam ://
yumurta agzima suremiyorum,sut yogurt ogluma hep veririm ama kendim canim isterse hatta bu yuzden sanki karnimdakine haksizlik ediyormusum gibi geliyor(
sali gunu kontrolum vardim bebegin kilosu iyi(1230 gr olmus masallah) ama bana hep kedi yavrusu gibi bi bebek dogurcakmisim gibi geliyor ://
Ben açıkçası yediklerimizin bebeğe inanılmaz etkileri olduğunu düşünmüyorum. Bebek bizim depolarımızdan besleniyor, biz de boşalan depoları dolduruyoruz. Yemezsek kendimizi halsiz güçsüz hissediyoruz. Beslenmeyi sadece bebek kilo alsın diye değil de sağlıklı olmak adına yaparsak daha mutlu olacağımızı düşünüyorum. Bu hayatın her dönemi için geçerli. Bir de bebeğin doğum kilosu anne baba genetiğiyle çok ilişkili. Bizim aldığımız kilolar bile annemizin gebelik kilolarıyla paralel gidiyor çoğu zaman. Ya bir de kaldı ki zayıf doğsun bebeler, sağlıklarında sıkıntı olmasın yeter.Yaaa bende kac gundur bunu kafaya taktim hiiic saglikli seyler yiyemiyorum,tek yedigim saglikli sey kahvaltida peynir bide aksam yemeginde ne yaptiysam ://
yumurta agzima suremiyorum,sut yogurt ogluma hep veririm ama kendim canim isterse hatta bu yuzden sanki karnimdakine haksizlik ediyormusum gibi geliyor(
sali gunu kontrolum vardim bebegin kilosu iyi(1230 gr olmus masallah) ama bana hep kedi yavrusu gibi bi bebek dogurcakmisim gibi geliyor ://
Bence normal şekerin canım. Son trimestrda kan şekeri düşük seyredebiliyormuş. Vücudunu susuz bırakma, özellikle dışardayken. Doktorum çantamda sürekli atıştırmalık bir şeyler bulundurmamı istedi. Minik minik atıştırırsan ve bol su içersen biraz yükselir, yükselmese bile etkilerini en aza indirirsin. Bir de kirazın şeker oranı çok değil, dondurma vs yiyip bakarsan daha iyi görürsün farkı. Son olarak ev tipi cihaz kullanıyorsan stribi yerleştirir yerleştirmez al kanını ve ilk kanı sildikten sonra bak. Elinin stribin yanlış yerine değmesi dahi yanlış sonuç verebiliyor. Ben ilk birkaç kez yanlış uygulamadan ötürü yanlış sonuçlar almıştım. Genelde de düşük çıkmıştı o yanlış sonuçlar.kızlarr şekerim çok düşük çıkıyor fakat ben anormal birşey hissetmiyorum napıcam bilemedim
açlık 68 tokluk 75 çıktı kiraz yedim tekrar ölçtüm bu seferde 78 çıktı
kızlaaaaaaar yaaa biraz önce müdürüm geldi şantiyeye işlerle ilgili plan yaparken eylül ayına geldi konu. kurban bayramı tatili dönüşü o işe başlanır dedi. bizim şoför doğum izninde olacak nasıl başlasın diye atladı veeeeee müdürüm doğumdan sonra 20 gün gibi kendini toparla işe gel, bebeğide getirirsin ofisi ayarlarız diye planlara başladı . tüm gün kalmazsın erken gidersin diyede iyilik yapmayı unutmadı
doğum iznim aralık sonunda bitecek ben ocakta ve şubatta rapor alma hayalleri kuruyordum çünkü hava koşullarından dolayı işler sakin oluyor. bugün müdürün planlarını duyunca hiç birşey söyleyemedim resmen beynimin devreleri yandı. hakkımızda hayırlısı artık.Başka derdi var mı. Yasal izinlerimi kullanacağım deseydin. Soyle bence. Konuş. Kedi yavrusu mu bu. Bebeği de getir ne demek
doğum iznim aralık sonunda bitecek ben ocakta ve şubatta rapor alma hayalleri kuruyordum çünkü hava koşullarından dolayı işler sakin oluyor. bugün müdürün planlarını duyunca hiç birşey söyleyemedim resmen beynimin devreleri yandı. hakkımızda hayırlısı artık.
canım ya nasıl ilk kanı sildikten sonra bak. nasıl yanlış sonuçlar aldın ki. bana açıkça yazar mısın ? evde haftada üç gün kendim ölçeceğim ona göre insülin verme kararı alacaklar. ve ben hiç kullanmak istemiyorumBence normal şekerin canım. Son trimestrda kan şekeri düşük seyredebiliyormuş. Vücudunu susuz bırakma, özellikle dışardayken. Doktorum çantamda sürekli atıştırmalık bir şeyler bulundurmamı istedi. Minik minik atıştırırsan ve bol su içersen biraz yükselir, yükselmese bile etkilerini en aza indirirsin. Bir de kirazın şeker oranı çok değil, dondurma vs yiyip bakarsan daha iyi görürsün farkı. Son olarak ev tipi cihaz kullanıyorsan stribi yerleştirir yerleştirmez al kanını ve ilk kanı sildikten sonra bak. Elinin stribin yanlış yerine değmesi dahi yanlış sonuç verebiliyor. Ben ilk birkaç kez yanlış uygulamadan ötürü yanlış sonuçlar almıştım. Genelde de düşük çıkmıştı o yanlış sonuçlar.
Yaaa bende kac gundur bunu kafaya taktim hiiic saglikli seyler yiyemiyorum,tek yedigim saglikli sey kahvaltida peynir bide aksam yemeginde ne yaptiysam ://
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?