Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306

evet anlıyorum riske atmak istemiyorlar kime dediysem ee tüp bebek kıymetli bebek diyorlar evet öyle 3 yıl bekledik olsun diye çok şükür rabbim nasip etti ama benim bebeğim bana da kıymetli eşimede kıymetli hemde çok ama normali varken hiç denemeden bi engel bi sorun olmamışken yokken direkt kestirip atmalarını anlamıyorum ben denemek istiyorum normal doğumu hiç seçme hakkı bırakmıyorlar bana ben buna kızıyorum tabiki hangisi hayırlı olucaksa o olsun ama şu gün şu saat gel hop bebek geldi olsun istemiyorum eşimde aynı fikirde zaten doğum esnasında sorun olunca hemen sezeryana dönüyorlar bence doktorların kolayına geliyor sezeryan :) imkanım olsa istanbulda var bi doktor acıbadem maslakta oraya gidicem ama uzağız işte ben sakaryada yaşıyorum hastahane istanbulun bi ucunda :)
hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun inşallah

yaparsın korkma çünkü olması gereken zaten bebeğin normal doğması vallahi ben asıl sezeryandan korkıyorum yok yere ameliyat oluyorsun sanki başka çözümü yokmuş gibi bebek için tabiki gerekli durumlarda sezeryan olsun ama keyfi sezeryan diyen doktorlara sinir oluyorum acıbadem maslakta normla yaptıran bi hoca var adam ikiz bebekleri normal doğum yaptırmış demek olabiliyor ama işte çoğu doktorun işine gelmiyor uğraşmak hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah sağlıcakla alalım bebeklerimizi kucağımıza

Arkadaslar calisan hamileler vardir aranizda..ben 2 haftadir raporluyum..artik zorlaniyorum ise gitmeye(( daha doguma normal olursa 2.5 ay var..doktoruk dun 15 eylul dedi..ufff ....calisan anne adaylari sizde zorlaniyomusunuz benim kadar..((
nasıl bir işte çalışıyorsun canım, ağır bir iş mi? Bende çalışıyorum ama çalışma ortamım rahat masamda oturuyorum beni çok zorlamıyor, gidiş geliş saatlerimde serbest. Beni tek rahatsız eden şey sıcaklar.

Ülke olarak başımız sağolsun, bu ülkede sevinçleri yaşayamıyoruz artık, ramazanımız, bayramımız, dünyaya çocuk getirme heyecanımız her şeyimiz yarım, eksik Eşim yurtdışında şu anda, havaalanı dış hatlar terminali duyunca bir anda olaya empati kurma durumunuz daha fazla oluyor, Rabbim sabır versin .... Acı kayıpları olanlara başsağlığı diliyorum
eşimin kuzeni yaralıların kaldırıldığı Sadi konuk hastanesinde çalışıyor, yaralılardan akşama çıkamayacak durumda olanlar var diyor, yüreğim sızlıyor bugün, Allahım bu nasıl bir vicdansızlıktır, sen bu soysuzları ıslah et,ıslah edilmiyorsa yok et.

A Alin lina umarim istedigin gibi normal dogum yaparsin ama sezeryandan cok korkma ozellikle sut icin. Benim ilki sezeryan ve sut aninda geldi ve masallah o kadar boldu ki oglum hic mamasiz bi tosuncuktu sut isi psikolojik olmaz demeyin inanin evlat edinen anneler bile emziriyo artik.

Bıktık be artık valla yıldık bıktık ne derseniz deyin masum insanların ölmesinden bıktık şans eseri tesadüfi yaşıyoruz şu hayatta artık ölenler arasında yakınımız yok diye şükür edecek hale geldik birgün bizlerinde başına gelmeyecegi ne malum. Nasıl bir ülke olduk gerçekten ne kendimi ne eşimi ne bebegimi güvende hissdemiyorum korkuyorum

Strestenmi üzüntüdenmi nedir anlamadım dün geceden beri afedersinz vajinamda kramp gibi bi agrı var içeri tarafa dogru birde dışta giriyo igne batması gibi sonra geçiyo ne oluyo anlamadım acil bi durummudur gidiyimmi doktora ne dersiniz?

canım o agrıyı ben bır aydır çekiyorum ayakta kalınca sızlama gibi doktor kalsiyum verdi

kesinlikle öyle hatta şuanda imkanımız el verse başka bir şehre taşınabilirim yada ülkeye

çok korkuyorum çocugum için eşim için kelle koltukta yaşıyroruz resmen

C ceren151115 allah allah kalsiyumdanmı ki benimde.. Ben son 4 senedir eşime hep diyorum bilmediğim bir ülke dahi olsa kapılarını açsa ve gelin dese ilk ben sırada olurum. Ülkemi çok seviyorum taşını topragını herşeyini ama ailemi bebegimi düşünücek olursam artık yaşanacak bir yer olmaktan çıktı. Eşim metro kullanarak eve geliyor ve her geldiğinde şükür diyorum kalabalıktanda avmlerdende herşeyden korkar olduk korkuyorum ya canım kıymetli eşim bebegim annem babam kardeşlerim kıymetli ben korkuyorum kimisi korkacak bişey yok normal hayata devam diyor ama olmuyor. Ya dediğin gibi köy hayatı olucak yada farklı aşırı gelişmemiş kalabalık olmayan bi ülke olucak. Artık hayırlısı artık..

Hanimlar 20. Haftadan beri oglusumda 10 gunluk bi gerilik var gerci tam adet tarihim de belli degil o yuzden emin de olamiyoruz var mi gununden geri olan bebisler? Bir de aramizda onde olanlar acaba nasil besleniyorsunuz ornek verebilir misiniz? Acaba yetersiz mi besleniyorum diye vicdan yapiyorum

kakule71 benimde bir hafta hatta ikiye yakın gerilik vardı gelişimde degilde sürekli dogum tarihi degişiyordu 19 eylül başta olan sonra 3o eylüle kadar çıkmştı doktor degişikliği yaptım doktorum geceleri mutlaka bir muz günde 2 şişe soda kaşar peyniri ve kırmızı et tüketmemi söylemişti birde saglık ocagında ebe böyle geri olanlar bebegi kilo alsın diye süte karıştırılan nesguik içiyor duymuştum dedi onuda yaptım şükür düzeliyoruz kilo alımı başladı

Ne yazık ki senaryo birçok avrupa ve amerika ülkesinde de aynı bildiğiniz gibi. Can güvenliğimiz pamuk ipliğine bağlı. Dün kayınbiraderim yarım saat önce vararak kurtuldu vahşetten. Haftaya eşim gelecek dış hatlardan. Henüz İstanbul' a yerleşeceğimizi öğrenmişken tüm hevesim kaçtı gitti. Sabaha kadar kasık ağrısı yaşadım. Bugün tanıdık yoktu içlerinde. Ya yarın? Dedikleri gibi hayat devam ediyor ve dua etmekten başka çaremiz yok şuan. Hepimizin başı sağolsun. Bu mubarek günlerde Allah hiçbirine fırsat vermesin.

bana öyle dedi kalsiyum ilacı içiyorum hafif bir azalma oldu fakat tamamen bitmedi

bende çok korkuyorum kardeşim bi yere gittiğinde defalarca arıyorum ve normalleştiremiyorum bu durumu

R rootstock amiiiin inşalllahh dün gece gerçekten aklıma siz geldiniz baktım kk de yoktunuz ya sag salim kavuşun inşallah eşinize. Bizimkisi teselli işte oraya kaçalım buraya kaçalım saklayalım kendimzi inaan olarak vatandaş olarak gelmiyor elden birşey ve hayatım boyunca en sevmediğim cümlelerdir elimden birşey gelmiyor yapacak birşey yok ve bu kadar oluyor. Üzülmek boşaymış sanki terörü lanetlemek boşa sanki başka şeyler gelmeliymiş gibi elimizden yapmalıymışız gibi. Bende vajina agrısından uyuyamadım şimdide sizden uzak olsun baş agrısı zonk zonk geliyor sagdan soldan..

Sagol canim nesquik ben de duydum ama sagliksiz mi olur diye de korktum acikcasi.bi de soda gunde bir tane iciyorum fazlasi tansiyonj yukseltiyor diyorlar sanirkm sikinti yasamamissin ben de 2ye cikarayim.canim senin de suyun azdi yanlis hatirlamiyorsam benim de oyle acaba suyla bi ilgisi var mi gelisimin merak ettim.

Cevap veren calisan annelere tesekkur ederim..bir kamu kurumunda calisiyorum memurum..isim rahat oturuyorum masa basinda aksama kadar ama insanin evi gibi olmuyor..istedigin gibi dus almak koltuga uzanmak istiyor insan ama olmuyor..malum havalarda asiri sicak..ev gibisi yok..kpss atanmak icin baya ugrastim ozel sektorden kurtulayim dedim..ama simdi keske ev hanimi olsaydim diyorum..cocugumu buyutmek istiyorum... ucretsiz izin almak istiyorum ama oda hepi topu 2 sene..sonra ne olacak bilmiyorum...saat 5 te isten cikiyorum yarim saatte evdeyim..ama yemek yap evi idare et hic kolay degil..saolsun esim cok destek ama yinede bir cok sey kadinlara dusuyor..cocuk olduktan sonra nasil yetisem herseye bilmiyorum..

kakule71 suyun azlığını degiştirdiğim doktorum şöyle açıkladı mesela 26. Haftada olması gerekirken usgde 24 çıkıyor ya suyunda 26.haftadaki su kadar olmasını bekliyorlar ama 24teki kadar çıkınca az diyorlar ama bebek kendini topladıkça suda düzeliyor beklenen dogum tarihide benim düzelmeye başladı şükür. Nesguik benide korkutmuştu bir gece içtim bir gece içmedim 3 haftada ben degişiklik gördüm bebegimde stres yapmamak sola yatmak gündüz uykusu bunlar fark ettiryor canım soda bende sıkıntı yapmamıştı ama dene kendini değişiklik hissdersen bire düşür

canım sen bunu düşünüyorsan ben öleyim :)

bence sende daha kötüleri olduğunu düşün ve idare et

mesela ben sabah 7.30 iş başı yapmak için 6 daha kalkıyorum 1 saat yolculuk yapıyorum işe ulaşıyorum akşam beste çıkıyorum fakat 1,5 saat sonra evde oluyrum aynı şekilde yemek utu mutfakla ilgieniyorum her bayan gibi :)

istediğim zaman kolay izin alamıyorum doğum iznim sadece 16 hafta sut ıznım gunluk 1,5 saat ve 6 ay sadece ücretsiz izin kullanıyorum ve özel sektör olduğu için sanırım çalışma şartları daha ağır belki bir durum seni biraz rahatlatır :)

Aslinda psikolojim cok bozuldu..dogumdan sonra ne yapicam diye dusundukce korkuyorum..annem var cocuguma bakacak..karsi apartmanda oturuyor..cok yakiniz ama annemede kiyamiyorum..mecbur degil bakmaya...ama bakiciyada veremem..esim istifa et cocuk daha onemli diyor..bende verdigim emekler universite kpss ne olacak diyorum..pes etmek istemiyorum..ama herseyin ayni anda mukemmel olmasi istiyorum..onada gucum yetmiyor..saat 5 te cikiyorum isten hic biseye vakit kalmiyor gibi..yada ben beceriksizim(( ev herzaman duzenli temiz olacak..duzenli yemek pisecek..cocugumun herseyi mukemmel olacak..ben kendime bakabilicem...ama bunlar ayni anda olmuyor..yada ben beceremiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…