Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306

Kesinlikle zor ama tadını çıkarmakta gerekiyor. Aynı senin gibi beni hazırladığını düşünüyorum sabah 6 da uyandım ve 2 saat uyumak için debelendim. Yemek yerken bile oturamaz oldum kaburga baskısından.
Pozitif yönlerine bakabilmeye çalışıyorum, şuanda aşırı kıymete bindirdim kendimi ve insanlara bunu aşılayıp öyle davranmalarına neden oluyorum biraz psikolojileriyle oynuyorum desem yeridir gaz masajını çok iyi söyledin. Bu emzirme olayını bitirince birde ona bakayım

Kızlar şöyle düşünün;
İlk haftalarda hemen hepimiz korkunç endişeler yaşadık. Kese var yok, içi dolu boş, kalbi attı atmadı...
O dönem yaşadığınız kaosu hayal edin
Şimdi tekme yumruk sürekli şiddet
Lakin hissediyoruz, dokunduğumuzda fiziki bir temas var parmakladığımızda artık tepkide veriyor. Ben bu duyguyu paha biçilemez olarak görüyorum ilk günlere kıyasla bu topiğin bebiş yönünden en olumsuz düşünen insanıydım ben şimdi bu kadar sıkıntıya rağmen bu haldeyim. Nasıl geçecek bu zaman demeyin tadını çıkarın

yeni göbiş fotolarımız . ben de gece uyuyamıyorum kızlar, herhalde çoğumuz bu durumdayız. bir o yana bi bu yana dönüp duruyorum ama ağrılar, bebişin hareketleri, sıcak basması, kabuslar, mide bulantısı vs derken sabahı ediyorum. olsun ama bunlara da şükür, bu günleri de gördük ya..
bizim hazırlıkların çoğu tamam, hastane çantamız da büyük oranda hazırlandı, ne olur ne olmaz diye düşünüp duruyordum, şimdi içim daha rahat. çantaya bebiş için kaç takım giysi koyuyorsunuz? ben 6 takım koymuş oldum.
bu aralar kafamı doğum şekline takmış durumdayım. herkes bi farklı konuşuyor etrafımda. sezaryeni öneren ne çok insan varmış. ama ben hala normal istiyorum tabi doktorum da uygun görürse. yine de gözüm korkuyor, aşağıdan kesi atılması dikiş vs düşüncesi hiç hoş gelmiyor, o zaman sezaryene daha olumlu bakıyorum. ameliyattan korkmam ama bebiş için ve her işimi kendim yapma takıntımdan dolayı normal doğum en mantıklısı gibi. önceden sezaryen olan arkadaşlar anesteziyi ne şekilde almıştınız, neyi önerirsiniz, yazarsanız sevinirim. bu arada normal doğumu kolaylaştırmak için de öneriler okuyorum, perine masajı da bunlardan biri, yapabilecek miyim bilemiyorum bakalım.

Topikte herkes uyuyamamaktan şikayetçi bende çok uyumaktan akşam en geç 11 uyuyorum sabah kalkıp öğlen tekrar uyuyorum. Benim kız çok mu çok hareketli gündüz hiç durmuyor ama bana şiddetli tepikleri olmadığı için ağrı sızı duymuyorum ama bazen diyorum bu kadar hareket etmesi normal mi diye çantasını hazırlayanlar var ne güzel ben daha yıkama işine bile başlamadım
Bayramda bol bol dinlenip bolca da gezdim artık bundan sonra yıllık izne ayrıldığımda bebişin kalan işleriyle ilgileneceğim

Bende seninle ayniyim okadar cok uyuyorum ki ama buna ragmen hep uykum var ://
benim kizinda hareketleri cok ama siddetli degil, ogluma hamileyken birkere agliycaktim cok hareket etmesinden kaburgami acitmasindan
kizimin siddetli olmamasi pozisyonundan galiba benim kizim en son yan yatiyordu hafif oturur gibi yani asagida yanlarda bir yerde :)))
birde agri olarak tek sikayetim bacak aramin agrisi tarifi zor bir agri elle dokununca bisey yok ama otururken ahlayarak oturuyorum kalkarken ahlayarak kalkiyorum yatakta donemiyorum sanki bacak aramda 20kilo yuk varmis gibi kimildayamiyor
birtek yurumek iyi geliyor durunca agtidan duramiyorum

Bu bizim hastane çantamız. Bir çok malzemeyi kilitli buzdolabı poşetine koydum. Bazı eksikler var ama genel olarak tamamladım sayılır.

Bebek için;

3 adet 5li takım
2 adet çıtçıtlı body
2 adet alt
4 adet ince iç penye
4 adet ağız mendili
1 adet müslin bez
2 adet penye battaniye
1 adet nohut battaniye
1 paket alt silme pamuğu
1 paket yeni doğan ıslak mendil
3 adet kullan at alt açma pedi
1 adet Biberon
4 çeşit emzik (garanticiyim)
Emzik kutusu
Pişik kremi
Bebek bezi (daha almadım)

Kendim için;

3 pijama takımı
Terlik
1 adet göğüs ucu çıkarma aparatı
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Göğüs pedi
Emzirme atleti (daha almadım)
Depend orta boy
Lohusa tacı

Ellerine saglik ve gozun aydin cantan hazir
Benim ikinci olmasina ragmen tutuldum kaldim,bir penye kundak koydum bide kalin bisey koysam mi bilememistim senin liste iyi fikir oldu sagol
Hastane cikisi vs.koydum ama emzik falan daha almadim
birde ben mama ve sut arttirici cay koymayi dusunuyorum oglumda sutum eve gelince geldi(3.gun) hastanede mama verdim sarilik olmasin diye(dr.lardan gizli :) )yine gelmezse yine vermeyi dusunuyorum.zaten sag gogusumde sut kanallarinin cogu yok ameliyat olmustum ozaman aldilar

Ben kizimda Normal dogum yaptim cok sukur 3 bucuk kilodan fazla olmasina ragmen yirtik olmadi, ,, dogumdan ciktim dusumu aldim 1 saat sonra kahvalti yapmaya indim yani normal hayatima dondum hicbirsey olmamis gibi, ,, bu yuzden mecburi kalinmadigi sürece en güzeli normal dogum

Oooo masallah cok güzel hazirlanmis ama sut artirici caylarini unutma dogumdan sonra sut gelmesi icin bol bol icmisdim, ,,

Yaaaaaaa ne güzell çantalarrr hazırr çok sevindimm.. Bizimkilere hadi diyorum ama tık yok birde takımları biz alıcaz hastane çıkışlarını biz alıcaz diyip durdular bende saldım çayıra ama hiç hoşuma gitmiyor. Odasını babaanne ben alıcam diyordu haftaya, bayramdan sonraya falan derken bi cinnet hali eşimle gidip aldık anneanne hastane çıkışları biberon emzik takımları perde halı işlerine bakıcaktı kimse ses çıkarmıyor hadi çantamı hazırlayalım diyorum herkez daha erken diyo yine bi cinnet hali geliyo olan kocama olacak gibi. Birde sizede diyen oluyormu ondan çok alma ihtiyac olmuyor 2 tane hastane çıkılı yeter 3. Kullanamazsın bile çabuk büyücek onu alma falan diye nasıl başa çıkıyorsunuz

umarım hepimize böyle güzel doğum nasip olur canım, en çok istediğim bu. maşallah kızına da annesini yormamış ne güzel . şimdi Türkiye'de doğumların yüzde 90 küsüründe kesi atılıyormuş ne olur ne olmaz diyerek. işte bunu okuyunca moralim bozuldu. doktorla önceden anlaşsam bu sefer kontrolsüz yırtılma hikayeleri daha da moralimi bozuyor. suni sancıydı, acıydı ağrıydı çok umrumda değil. ama bu yırtılma kesi vs olayından çok korkuyorum. sonrasında lohusalık bitince bile iyileşemeyenleri duyuyorum. olumsuz düşünmemek lazım ama elimde değil. yine de dediğin gibi her ne olursa olsun normal doğum için elimden geleni yapıcam.

demezler mi canım herkes bişiler diyo zaten olumlu konuşan hiç yok. neden böyle bu insanlar hiç anlamıyorum. geçenlerde sinirden uyuyamadım yine. benim yakınlarım hep uzakta, yoksa kimbilir ne sinir küpü olacaktım. kimseden bişi beklemeden her şeyi tek başıma hallederek çözümü buldum ben de. daha cinsiyeti belli değilken almıştım hastane çıkışlarını park yatağını bebek arabasını filan. erken dediler ama ben hiç pişman olmadım çok şükür. paşa paşa cevap verdim bebişime bişi olsa da ihtiyacı olan birine veririm diye. kötü mü yani. kıyafet olarak yenidoğan içi,n çok bişi almadım zaten ben de çabuk büyüyecekleri için çok gerek olmaz diye düşünüyorum ama buna her annenin kendi karar vermesi lazım. çünkü ben gerekirse dedim her gün makine açarım ya da elimde yıkarım. 0-3 aylık olarak elimde arkadaşımın bebeğinden de kalanlarla birlikte taş çatlasa 11-12 takım vardır. hastane çıkışlarını katarak söylüyorum. çok küçük giysileri yok. yaz olduğu için çok sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. daha büyük bedenlerde 1- 1,5 yaşına kadar bi ton giysisi oldu ama. heveslendikçe ya da indirim çekim oldukça onlardan aldım. penye battaniyeyi ayrı almışsan hastane çıkışı yerine alt üst takımlardan alabilirsin bence onlar daha kullanışlı. yandan ve alttan çıtçıtlı body ve bi patikli alt mesela.
kafanı fazla takmamaya çalış canım, hevesini de söndürmesinler.

ajenjo ben ailemdende kvalidedende 8 saatlik uzaktaydım ne de güzeldi hamile kaldım tam gurbetin güzelliğini yaşıycam yalnız yapıcam herseyimi derken 1 ay içerisinde burunlarının dibine geldim yürüme mesafesei 1o dk. Aradıklarında açmasam kapıdalar. Birde 4oın çıkana kadar sendeyiz diyorlar. Yok yok ben yine bi cinnet halii yaşatayım kocamada bu hafta içinde halledelim şu işlerii şuan beşiği bebek arabası puseti buhar mak. Ve odası gelicek bunların dışında bişeyi yok. Hepinizin listesinden kopya çekicem artık yapacak birşey yok.. Sakinn olmalıyımm lalalalaaaaa

Bana çok söylediler ama kimseyi dinlemedim desem yeridir ilk bebeğim hevesim var almak istiyorum dedim, eve gelen görünce bir şok hali ama ben bütün kıyafetlerini severek aldım, arada gidip seviyorum onları ben kimseye aldırmak istemedim, anneme direk torununa künye alırsın dedim

Niye öyle bir ağrı var ki bebek mi zorluyor doktoruna sordun mu? Bendeki tek ağrı biraz yorulduğumda karnımın alt tarafındaki ağrı oda dinlenince geçiyor.
Bizim kızlar kibar olacak galiba hareketleri bile narin

Canım benim de ikinci bebek kızımı hiç emzirme sansım olmadı bunda emzirmeye çok istiyorum
Acaba son ay süt arttıran çay mı içmeye başlasam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…