Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Yüzde 90 kesi çok ciddi bir rakam, doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki sezeryan kesisinden çok daha minik bir şey ve iyileşme süreçleri çok farklı. Sezeryan bir acil durum müdahalesidir canım, alternatif bir doğum yöntemi değil. İkiniz için de bir sıkıntı olmadığı sürece normal doğum yapmanı öneririm. Rahatlaman açısından sana hypnobirthing kitabını öneririm. Çok güzel örneklerle doğal doğum sürecini anlatıyor Hiç epizyotomiye gerek kalmadan da doğum yapılabileceğinden bahsediyor.

Hadi gözünaydın için rahatlamıştır iyice.:)) Ben de çantayı kapadım ama çarşamba günü istanbula gidiyorum, 1 ağustos' a kadar İstanbul, Düzce, Kuşadası, bir ihtimal Antalya mekik dokuyacağım. 36 da dönmüş olacağım. Eşime alayım diyorum çantayı yanıma nolur nolmaz, "o babasının kızı vaktinden önce damlamaz" diyor. ama bir yandan da içim içimi yemiyor değil. Bu arada babamız dönüyor bugün afrikadan çok mutluyuz.

Gözün aydın canm ben olsam yanıma alırdım 36. Hafta baya doğuma yakın bir zaman ama olduğunuz yere uçakla hemen gelebilecek birileri olursa gerek olmayabilir. Tabiki pozitif düşünüp son zamanına kadar bebişin seninle kalacağını düşünmek en güzeli

Sen tavsiye ettikten sonra hypnobirthing kitabını bende almıştım okuyorum hala gerçekten rahatlatıcı bir kitap

bende hemen netten bakıyorum kitaba canım tşkler

Aynenn bende aynadaki halimi görünce gözlerime inanamıyorum 34 nerde 42 nerde aman sağlıkla doğsunlar da veririz kiloları peşlerinde koşturur tosbağalar bizi fazlasıyla

evet canım kesinlikle normal doğum tek doğum şeklidir, diğeri zaten mecbur kalınan bir ameliyat. ama buradaki durumu biliyorsun, sezaryene yönelen o kadar doktor var ki. doktoruma kaç kere sordum ancak net bir fikir edinemedim, normal doğuma bakış açısını çok da anlayamadım açıkcası. kendi isteğimi ise çok net belirttim en baştan beri. şimdi bebeğin gelişimi önde diye bana madem normal doğum istiyorsun bebeğin böyle önden gitmesi iyi değil diyor. oysaki 4 kilo olup normal doğan çok bebek var. bu doktorlarımız maalesef bu kitapları okusalar bir de keşke. işin aslı tabi bilmedikleri şey değil de işlerine gelmiyor zaten. ben mesela devlette doğum yapmak istiyordum ama orada da hep sezaryene yöneliyorlar diye kaçınıyorum. kafamı karıştıran durum bu. içimiz gayet rahat bir şekilde normal doğum yapabilmeliyiz, vatandaş olarak hakkımız bu. Türkiye'de durum o kadar ciddiymiş ki epizyotominin böyle gereksiz kullanımına karşı faaliyete geçen kampanyalar var. en sonunda diyorum zaten evde kendim yapağım bu gidişle, neler düşündürüyorlar insana, bugün banyomu inceliyorum şuraya şöyle bi alan hazırlarım doğum için oldu bitti filan, neler geçiyor kafamdan .

canım benim kendim ilaç mümessilliği yapmış biri olarak Dr lara hiç güvenim yok. ama şuna emin olabilirsin Türkiye de olsam kesinlikle devlet hastanesin de doğururdum. özele oranla devlette sezeryan daha az oluyor. özel de kiler hasta başına o kadar çok para alıyorlar ki her dakikaları kıymetli normalle uğraşmıyolar. şöyle düşün evinde ebeyle doğuran bir sürü kadın vardı hiç mi çocukları 4 kilo üstü olmadı. bu son iki ay bence devlette Dr tanımaya bak derim. ben konya da Dr umu bulmuştum bile geçen netten girdim baktım meğer Ne doğru bi seçim yapmışım adam haberlere çıkmış bir ilçe sayısı kadar çocuk doğurtmuş. bulunabilir yani öyle bir Dr

Niye öyle bir ağrı var ki bebek mi zorluyor doktoruna sordun mu? Bendeki tek ağrı biraz yorulduğumda karnımın alt tarafındaki ağrı oda dinlenince geçiyor.
Bizim kızlar kibar olacak galiba hareketleri bile narin
Doktora sordum 2.gebelikler daha zor gecebiliyor dedi
bebisi zaten hic gobek deligimin uzerinde hissetmedim yan durdugu icin hic yukarida degil zaten ustten bakinca karnimida bayagi asagida goruyorum :)

sağol canım, umutlandım biraz. devlette normal doğuma yöneliyorlarsa kesinlikle orada doğumu düşünebilirim. zaten bikaç doktora da gittim şimdiye kadar. araştırayım biraz daha. sıradaki kontrolüm için yine devlete gidip bi görüşeyim bakalım.

Cape town'da karşı komşum iki çocuğunu suda doğurmuştu. O kadar güzel anlatmıştı ki hikayesini çok imrenmiştim. Bu kadar doğal bir süreci nasıl komplike hale getirirler diye de hayıflanmıştım. Türkiye'de doktor araştırırken en en önce baktığım şey normal doğuma bakış açısıydı. Doktor bu noktada gerçekten çok önemli. Kendi ebesi de bir o kadar profesyonel ve aynı zamanda doula. Hamileliğin başından beri eğitimler veriyorlar, ben yurtdışında olduğum için iki tanesine katılabildim ancak. İri bebeklerin doğumundan tut, bir çok ssvd gerçekleştirmiş bir ekip. Benim son haftalarda eşim yanımda olamayacak düşüncesinden ötürü kasılmalarla baş edemeyeceğim endişesi vardı. Hormonlarımın da etkisiyle duygusal düşünüyordum. Annem de sağolsun buradaki sürecimde sezeryan da sezeryan diye tutturdu, canım yanmasınmış aklım mı yokmuş vs. Aylardır normal diyen ben acaba mı? dediğim oldu. Doktora da ben galiba yapamayacağım dedim, eşimin doğuma gelmesini istiyorum, onsuz bu sürece katlanmak istemiyorum dedim. "Öncelikle sakın sezeryan kelimesini ağzına alma, ben isteğe bağlı müdahaleye girişmiyorum" dedi ve endişelerimin yersiz olduğunu 45 dakika o kadar güzel bir dille anlattı ki, bir kez daha verdiğim karardan emin oldum. Anneyle bebek arasında kurulan çok eşsiz bir bağ ve olabildiğince müdahalesiz şekilde olması en güzeli. Eğer gerçekten normal doğumda ısrar ediyorsan ve doktorunun fikirlerinden de emin değilsen çok geçmeden değiştirmeni dilerim. Bu şekilde yapan çok insan tanıyorum.

Kızlar hastanelerde doğum ücretleri nasıl
Bursadayim. Normal dogum 2100 bir gece kalindiginda 2. Gece icin ekstra 300. Kan uyusmazligi cikarsa +320 daha. Sezeryan 2500. Diger ekstralar ayni. Birde hastane doluluguna gore 2 secenek daha var biri hersey dahil 2 gece kalmali 3500 digeri 4000tl.

Ben biraz dişliyim ve ikna kabiliyetim iyidir
Zaten fazla eşya almadım ve özellikle insanları beklemedim. Beklersem başıma gelecekleri bildiğimden kendim sıvadım kolları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…