Yüzde 90 kesi çok ciddi bir rakam, doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki sezeryan kesisinden çok daha minik bir şey ve iyileşme süreçleri çok farklı. Sezeryan bir acil durum müdahalesidir canım, alternatif bir doğum yöntemi değil. İkiniz için de bir sıkıntı olmadığı sürece normal doğum yapmanı öneririm. Rahatlaman açısından sana hypnobirthing kitabını öneririm. Çok güzel örneklerle doğal doğum sürecini anlatıyor Hiç epizyotomiye gerek kalmadan da doğum yapılabileceğinden bahsediyor.umarım hepimize böyle güzel doğum nasip olur canım, en çok istediğim bu. maşallah kızına da annesini yormamış ne güzel. şimdi Türkiye'de doğumların yüzde 90 küsüründe kesi atılıyormuş ne olur ne olmaz diyerek. işte bunu okuyunca moralim bozuldu. doktorla önceden anlaşsam bu sefer kontrolsüz yırtılma hikayeleri daha da moralimi bozuyor. suni sancıydı, acıydı ağrıydı çok umrumda değil. ama bu yırtılma kesi vs olayından çok korkuyorum. sonrasında lohusalık bitince bile iyileşemeyenleri duyuyorum. olumsuz düşünmemek lazım ama elimde değil. yine de dediğin gibi her ne olursa olsun normal doğum için elimden geleni yapıcam.
Hadi gözünaydın için rahatlamıştır iyice.:)) Ben de çantayı kapadım ama çarşamba günü istanbula gidiyorum, 1 ağustos' a kadar İstanbul, Düzce, Kuşadası, bir ihtimal Antalya mekik dokuyacağım. 36 da dönmüş olacağım. Eşime alayım diyorum çantayı yanıma nolur nolmaz, "o babasının kızı vaktinden önce damlamaz" diyor.Bu bizim hastane çantamız. Bir çok malzemeyi kilitli buzdolabı poşetine koydum. Bazı eksikler var ama genel olarak tamamladım sayılır.
Bebek için;
3 adet 5li takım
2 adet çıtçıtlı body
2 adet alt
4 adet ince iç penye
4 adet ağız mendili
1 adet müslin bez
2 adet penye battaniye
1 adet nohut battaniye
1 paket alt silme pamuğu
1 paket yeni doğan ıslak mendil
3 adet kullan at alt açma pedi
1 adet Biberon
4 çeşit emzik(garanticiyim)
Emzik kutusu
Pişik kremi
Bebek bezi (daha almadım)
Kendim için;
3 pijama takımı
Terlik
1 adet göğüs ucu çıkarma aparatı
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Göğüs pedi
Emzirme atleti (daha almadım)
Depend orta boy
Lohusa tacı
Eki Görüntüle 1856690
KonyadaBen rizedeydm ama doğumum konyada olacak hangi hastane ve doktoru tavsiye edersiniz
Gözün aydın canmHadi gözünaydın için rahatlamıştır iyice.:)) Ben de çantayı kapadım ama çarşamba günü istanbula gidiyorum, 1 ağustos' a kadar İstanbul, Düzce, Kuşadası, bir ihtimal Antalya mekik dokuyacağım. 36 da dönmüş olacağım. Eşime alayım diyorum çantayı yanıma nolur nolmaz, "o babasının kızı vaktinden önce damlamaz" diyor.ama bir yandan da içim içimi yemiyor değil. Bu arada babamız dönüyor bugün afrikadan çok mutluyuz.
Sen tavsiye ettikten sonra hypnobirthing kitabını bende almıştım okuyorum hala gerçekten rahatlatıcı bir kitapYüzde 90 kesi çok ciddi bir rakam, doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki sezeryan kesisinden çok daha minik bir şey ve iyileşme süreçleri çok farklı. Sezeryan bir acil durum müdahalesidir canım, alternatif bir doğum yöntemi değil. İkiniz için de bir sıkıntı olmadığı sürece normal doğum yapmanı öneririm. Rahatlaman açısından sana hypnobirthing kitabını öneririm. Çok güzel örneklerle doğal doğum sürecini anlatıyor Hiç epizyotomiye gerek kalmadan da doğum yapılabileceğinden bahsediyor.
bende hemen netten bakıyorum kitaba canım tşklerYüzde 90 kesi çok ciddi bir rakam, doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki sezeryan kesisinden çok daha minik bir şey ve iyileşme süreçleri çok farklı. Sezeryan bir acil durum müdahalesidir canım, alternatif bir doğum yöntemi değil. İkiniz için de bir sıkıntı olmadığı sürece normal doğum yapmanı öneririm. Rahatlaman açısından sana hypnobirthing kitabını öneririm. Çok güzel örneklerle doğal doğum sürecini anlatıyor Hiç epizyotomiye gerek kalmadan da doğum yapılabileceğinden bahsediyor.
Aynenn bende aynadaki halimi görünce gözlerime inanamıyorum 34 nerde 42 nerdehem günlerimiz hem başlama kilomuz aynıymış ama ben hızlıyım artk 20 kiloya kadar esnettim sınırımı.neydik ne olduk:)bugün bikini aldım orda daha da yüzleştim gerçeklerle.geçen sene tam bu zamanlar 34 bedene giren ben 42 beden bikini aldımne yapalm ya belkide hayatımzda bi daha böyle olamıcaz:)bu da bi deneyim.bebişlerimizin hediyesi
evet canım kesinlikle normal doğum tek doğum şeklidir, diğeri zaten mecbur kalınan bir ameliyat. ama buradaki durumu biliyorsun, sezaryene yönelen o kadar doktor var ki. doktoruma kaç kere sordum ancak net bir fikir edinemedim, normal doğuma bakış açısını çok da anlayamadım açıkcası. kendi isteğimi ise çok net belirttim en baştan beri. şimdi bebeğin gelişimi önde diye bana madem normal doğum istiyorsun bebeğin böyle önden gitmesi iyi değil diyor. oysaki 4 kilo olup normal doğan çok bebek var. bu doktorlarımız maalesef bu kitapları okusalar bir de keşke. işin aslı tabi bilmedikleri şey değil de işlerine gelmiyor zaten. ben mesela devlette doğum yapmak istiyordum ama orada da hep sezaryene yöneliyorlar diye kaçınıyorum. kafamı karıştıran durum bu. içimiz gayet rahat bir şekilde normal doğum yapabilmeliyiz, vatandaş olarak hakkımız bu. Türkiye'de durum o kadar ciddiymiş ki epizyotominin böyle gereksiz kullanımına karşı faaliyete geçen kampanyalar var. en sonunda diyorum zaten evde kendim yapağım bu gidişle, neler düşündürüyorlar insana, bugün banyomu inceliyorum şuraya şöyle bi alan hazırlarım doğum için oldu bitti filan, neler geçiyor kafamdanYüzde 90 kesi çok ciddi bir rakam, doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki sezeryan kesisinden çok daha minik bir şey ve iyileşme süreçleri çok farklı. Sezeryan bir acil durum müdahalesidir canım, alternatif bir doğum yöntemi değil. İkiniz için de bir sıkıntı olmadığı sürece normal doğum yapmanı öneririm. Rahatlaman açısından sana hypnobirthing kitabını öneririm. Çok güzel örneklerle doğal doğum sürecini anlatıyor Hiç epizyotomiye gerek kalmadan da doğum yapılabileceğinden bahsediyor.
canım benim kendim ilaç mümessilliği yapmış biri olarak Dr lara hiç güvenim yok. ama şuna emin olabilirsin Türkiye de olsam kesinlikle devlet hastanesin de doğururdum. özele oranla devlette sezeryan daha az oluyor. özel de kiler hasta başına o kadar çok para alıyorlar ki her dakikaları kıymetli normalle uğraşmıyolar. şöyle düşün evinde ebeyle doğuran bir sürü kadın vardı hiç mi çocukları 4 kilo üstü olmadı. bu son iki ay bence devlette Dr tanımaya bak derim. ben konya da Dr umu bulmuştum bile geçen netten girdim baktım meğer Ne doğru bi seçim yapmışım adam haberlere çıkmış bir ilçe sayısı kadar çocuk doğurtmuş. bulunabilir yani öyle bir Drevet canım kesinlikle normal doğum tek doğum şeklidir, diğeri zaten mecbur kalınan bir ameliyat. ama buradaki durumu biliyorsun, sezaryene yönelen o kadar doktor var ki. doktoruma kaç kere sordum ancak net bir fikir edinemedim, normal doğuma bakış açısını çok da anlayamadım açıkcası. kendi isteğimi ise çok net belirttim en baştan beri. şimdi bebeğin gelişimi önde diye bana madem normal doğum istiyorsun bebeğin böyle önden gitmesi iyi değil diyor. oysaki 4 kilo olup normal doğan çok bebek var. bu doktorlarımız maalesef bu kitapları okusalar bir de keşke. işin aslı tabi bilmedikleri şey değil de işlerine gelmiyor zaten. ben mesela devlette doğum yapmak istiyordum ama orada da hep sezaryene yöneliyorlar diye kaçınıyorum. kafamı karıştıran durum bu. içimiz gayet rahat bir şekilde normal doğum yapabilmeliyiz, vatandaş olarak hakkımız bu. Türkiye'de durum o kadar ciddiymiş ki epizyotominin böyle gereksiz kullanımına karşı faaliyete geçen kampanyalar var. en sonunda diyorum zaten evde kendim yapağım bu gidişle, neler düşündürüyorlar insana, bugün banyomu inceliyorum şuraya şöyle bi alan hazırlarım doğum için oldu bitti filan, neler geçiyor kafamdan.
Doktora sordum 2.gebelikler daha zor gecebiliyor dediNiye öyle bir ağrı var ki bebek mi zorluyor doktoruna sordun mu? Bendeki tek ağrı biraz yorulduğumda karnımın alt tarafındaki ağrı oda dinlenince geçiyor.
Bizim kızlar kibar olacak galiba hareketleri bile narin
Aslinda dogru diyorsun dogumdan once baslamak daha iyi olur gibiCanım benim de ikinci bebek kızımı hiç emzirme sansım olmadı bunda emzirmeye çok istiyorum
Acaba son ay süt arttıran çay mı içmeye başlasam
sağol canım, umutlandım biraz. devlette normal doğuma yöneliyorlarsa kesinlikle orada doğumu düşünebilirim. zaten bikaç doktora da gittim şimdiye kadar. araştırayım biraz daha. sıradaki kontrolüm için yine devlete gidip bi görüşeyim bakalım.canım benim kendim ilaç mümessilliği yapmış biri olarak Dr lara hiç güvenim yok. ama şuna emin olabilirsin Türkiye de olsam kesinlikle devlet hastanesin de doğururdum. özele oranla devlette sezeryan daha az oluyor. özel de kiler hasta başına o kadar çok para alıyorlar ki her dakikaları kıymetli normalle uğraşmıyolar. şöyle düşün evinde ebeyle doğuran bir sürü kadın vardı hiç mi çocukları 4 kilo üstü olmadı. bu son iki ay bence devlette Dr tanımaya bak derim. ben konya da Dr umu bulmuştum bile geçen netten girdim baktım meğer Ne doğru bi seçim yapmışım adam haberlere çıkmış bir ilçe sayısı kadar çocuk doğurtmuş. bulunabilir yani öyle bir Dr
Cape town'da karşı komşum iki çocuğunu suda doğurmuştu. O kadar güzel anlatmıştı ki hikayesini çok imrenmiştim. Bu kadar doğal bir süreci nasıl komplike hale getirirler diye de hayıflanmıştım. Türkiye'de doktor araştırırken en en önce baktığım şey normal doğuma bakış açısıydı. Doktor bu noktada gerçekten çok önemli. Kendi ebesi de bir o kadar profesyonel ve aynı zamanda doula. Hamileliğin başından beri eğitimler veriyorlar, ben yurtdışında olduğum için iki tanesine katılabildim ancak. İri bebeklerin doğumundan tut, bir çok ssvd gerçekleştirmiş bir ekip. Benim son haftalarda eşim yanımda olamayacak düşüncesinden ötürü kasılmalarla baş edemeyeceğim endişesi vardı. Hormonlarımın da etkisiyle duygusal düşünüyordum. Annem de sağolsun buradaki sürecimde sezeryan da sezeryan diye tutturdu, canım yanmasınmış aklım mı yokmuş vs. Aylardır normal diyen ben acaba mı? dediğim oldu. Doktora da ben galiba yapamayacağım dedim, eşimin doğuma gelmesini istiyorum, onsuz bu sürece katlanmak istemiyorum dedim. "Öncelikle sakın sezeryan kelimesini ağzına alma, ben isteğe bağlı müdahaleye girişmiyorum" dedi ve endişelerimin yersiz olduğunu 45 dakika o kadar güzel bir dille anlattı ki, bir kez daha verdiğim karardan emin oldum. Anneyle bebek arasında kurulan çok eşsiz bir bağ ve olabildiğince müdahalesiz şekilde olması en güzeli. Eğer gerçekten normal doğumda ısrar ediyorsan ve doktorunun fikirlerinden de emin değilsen çok geçmeden değiştirmeni dilerim. Bu şekilde yapan çok insan tanıyorum.evet canım kesinlikle normal doğum tek doğum şeklidir, diğeri zaten mecbur kalınan bir ameliyat. ama buradaki durumu biliyorsun, sezaryene yönelen o kadar doktor var ki. doktoruma kaç kere sordum ancak net bir fikir edinemedim, normal doğuma bakış açısını çok da anlayamadım açıkcası. kendi isteğimi ise çok net belirttim en baştan beri. şimdi bebeğin gelişimi önde diye bana madem normal doğum istiyorsun bebeğin böyle önden gitmesi iyi değil diyor. oysaki 4 kilo olup normal doğan çok bebek var. bu doktorlarımız maalesef bu kitapları okusalar bir de keşke. işin aslı tabi bilmedikleri şey değil de işlerine gelmiyor zaten. ben mesela devlette doğum yapmak istiyordum ama orada da hep sezaryene yöneliyorlar diye kaçınıyorum. kafamı karıştıran durum bu. içimiz gayet rahat bir şekilde normal doğum yapabilmeliyiz, vatandaş olarak hakkımız bu. Türkiye'de durum o kadar ciddiymiş ki epizyotominin böyle gereksiz kullanımına karşı faaliyete geçen kampanyalar var. en sonunda diyorum zaten evde kendim yapağım bu gidişle, neler düşündürüyorlar insana, bugün banyomu inceliyorum şuraya şöyle bi alan hazırlarım doğum için oldu bitti filan, neler geçiyor kafamdan.
Humana cayı alayım diyorum birde doğuma yakın dut kurusu felan yiyeyim diye düşünüyorumAslinda dogru diyorsun dogumdan once baslamak daha iyi olur gibi
birde ne almayi dusunuyorsun? Cay/dut arttirici olarak
Cogunu hazirladim canim hatta bugun diger forumda da bunu konusuyorduk. Icim rahat olsun dedim ne olur ne olmaz.Hastane çantası hazırlayan var mı?
Bursadayim. Normal dogum 2100 bir gece kalindiginda 2. Gece icin ekstra 300. Kan uyusmazligi cikarsa +320 daha. Sezeryan 2500. Diger ekstralar ayni. Birde hastane doluluguna gore 2 secenek daha var biri hersey dahil 2 gece kalmali 3500 digeri 4000tl.Kızlar hastanelerde doğum ücretleri nasıl
Yaaaaaaa ne güzell çantalarrr hazırr çok sevindimm.. Bizimkilere hadi diyorum ama tık yok birde takımları biz alıcaz hastane çıkışlarını biz alıcaz diyip durdular bende saldım çayıra ama hiç hoşuma gitmiyor. Odasını babaanne ben alıcam diyordu haftaya, bayramdan sonraya falan derken bi cinnet hali eşimle gidip aldık anneanne hastane çıkışları biberon emzik takımları perde halı işlerine bakıcaktı kimse ses çıkarmıyor hadi çantamı hazırlayalım diyorum herkez daha erken diyo yine bi cinnet hali geliyo olan kocama olacak gibi. Birde sizede diyen oluyormu ondan çok alma ihtiyac olmuyor 2 tane hastane çıkılı yeter 3. Kullanamazsın bile çabuk büyücek onu alma falan diye nasıl başa çıkıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?