Günaydın kızlar bebişler ve sizler iyisisinizdir umarım ben bu aralar çok sıkıntılıyım reflü sorunu yaşıyorum sürekli bulantı kusma yanma ekşime batma hissi hiç keyfim kalmadı lansor kullanmaya başladım umarım iyi gelir aranızda benim gibi olupta çözüm bulabilen var mı acaba
Gunaydin kizlar, bir konu hakkinda fikrinize ihtiyacim var. Yasadigim sehirde akrabamiz pek yok, dogum oncesi annem gelecekti ama ben bazi nedenlerle dogumdan hemen sonra gelmesini istiyorum. Esim baska ilcede calisiyor, isine servisle 1saat 15 dakikada gidiyor yani uzak bir yer. Taksi mesafesini bilemiyorum. Sizce esim yokken sancim, suyum vs gelirse tek basima taksiyle hastaneye gitmek zor olur mu? Yardim illa ki gerekir mi?
Bende hiç bilemiyorum ama doktorum sürekli bana söylediği ağrılar her zaman olur önemli olan düzenli olması birkaç dk sürüp duruyor belli bir süre sonra tekrar başlıyorsa ve bu şekilde devam ediyorsa doğum sancısıdır diğerleri yalancıdır diyor, benim hafif kasık ağrım oluyor ama düzenli birşey olmadığı için pek önemsemiyorum, kimseyi rahatsız etmek istemiyorsun ama burada sen ve bebeğin önemliaslında kimseyi telaşa sokmak istemiyorum o an. tek endişem sancıları önceden yalancı sanıp fazla beklemek ve doğum vaktine az kalması. şimdi de kasılma ve sancılarım oluyor, bunlara bu kadar alıştıktan sonra gerçeğini nasıl ayırt edicem bilmiyorum.
maşallah canım, kilosu boyu tam kararında. kist için olumlu düşünelim öyle olsun, ben de böbrek açıklığımızla ilgili yine aynı şeyi düşünüyorum. sağlıkla gelsinler..
Canım merhaba. Teşekkür ederim merak etmişsin. Pek fırsatım olmadı giremedim internetimde de sıkıntı vardı.Canım nasılsın? Sesin soluğun çıkmadı bir süredir merak ettim.
Ayy bana benzemesin 5 kiloyu normal doğuramammaşallah canım büyümüş bebeğinbende duymuştum cihaza göre farkedermiş kilosu birde bebek doğumda bizim doğduğumuz kiloya yakın olurmuş bilmem ne kadar doğru
Yok canım kanala da girmemiş ama bebeğin duruşu öyleymiş. Kafası aşağıda ama alnını yukarı kaldırmış. Bu durumdaki kişilerin %10 u normal yapabiliyormus doktorum da risk almaya boşuna sanci çekmeye değmez dedi ama bakalim düzelebilir herhalde hala
Oncelikle Tunaydin :) gecen cmt benim oglum da oyle duruyordu ama oyle bir aciklama yapmadi Doktor. Bu durusu sevmeyiz dedi sadece. Gorumceme sordum sonra normal doguma engel degil dedi. Normal dogumda sadece catidaki cikintilarin fazla olusu bebegin gecisine musade etmezse sikinti olur dedi. Omuz falan takiliyormus. Icin rahat olsun, bence dogmaya karar verince o da duzelir zaten :)
Ben de benzer bir durumu geçtiğimiz hafta başında yaşadım. Gece koltukta uzanıyordum, çok uzun süre bizim oğlan hiç yapmadığı tür hareketler yaptı, ben dedim ki olimpiyatlara hazırlanıyor herhalde, muhtemelen bir tur atmıştır karnımda :) hatta eşime dedim ki kesin kordonu bir tur daha doladı boynuna bu yaramaz. Ben bu hareketliliği izlerken bir anda kaburga altımdan başlayan karnım aşağı iniverdi gözümün önündeArkadaslar benim minnosum bugun bir acayipti.hic olmadigi kadar hareketliydi..daha once arka arkaya kipir kipir yapardi 3 yada 4 kez falan..ama bugun araliksiz hopladi zipladi resmen..birde su gelmesi nasil oluyor? Sanki son 1 haftadir az az geliyo gibi oluyor? Afedersiniz de idrardan farkli oldugunu nasil anlayacagiz onuda ayirt edemiyorum..doktor bana 28 agustosta gel dedi.ama daha 13 gun var.galiba dayanamayip erken gidicem...ya hissettigim sey gercekten bebegin suyu ise ve azaldiysa allah korusun((((
Doktordan geldik az önce kilomuz 2694 boy 49 cm iyiyiz heralde gerçi doktor biraz daha kilo almalı 2500 üstü olsun diyip durdu bakalım nasıl olcak 2 günde 1 kilo fazla gözüküorum tartıda ama çocuğa hiç bişey gitmemiş sinir oldumnst desen doğru düzgün sancı yok doktor 40 geçmesine izin vermem dedi sezeryanda olmak istemiorum aklımda deli sorular,gelicek hafta dananın kuyruğu kopcak artık çatı muaynesinde
canım kilosu iyi niye beğenmedi ki dr.zaten 2500 ü geçmiş ,istediği gibi.boyu falanda bence gayet iyi.tartılarıda kafana takma ödem çok fazla oluyo bu sıcaklarda,hepimiz aynıyız,sen sona çok yaklaşatın az kaldı..Doktordan geldik az önce kilomuz 2694 boy 49 cm iyiyiz heralde gerçi doktor biraz daha kilo almalı 2500 üstü olsun diyip durdu bakalım nasıl olcak 2 günde 1 kilo fazla gözüküorum tartıda ama çocuğa hiç bişey gitmemiş sinir oldumnst desen doğru düzgün sancı yok doktor 40 geçmesine izin vermem dedi sezeryanda olmak istemiorum aklımda deli sorular,gelicek hafta dananın kuyruğu kopcak artık çatı muaynesinde
Canım kasılma olabilir yaşadığın. Herkes farklı şekillerde hissediyor sanırım ama bende kasılma olduğunda bebek bir yerde toplanıyor gibi oluyor, kulağımda kasılmanın şiddetine bağlı olarak bir basınç bir uğuldama hissediyorum, hafiften nefesim kesiliyor. Başlarda ben de kasılma olduğunu anlamamıştım, bir kaç kez nst'de denk gelince demek buymuş dedim :) muhtemelen braxton hicks kasılmalarıdır. Benim doktorum 37 hafta civarı başlar demişti ama 33-34. haftalarda falan hissetmeye başlamıştım ben o kasılmaları. Önemli olan kasılmaların düzeni, sıklığı ve ne yoğunlukta hissettiğin. Kendini bir süre takip et. Ard arda çok sık hissedersen doktoruna bir danış istersen. Nst'ye girdin mi hiç bu sıralar?Kizlar bebegim cok hareketli ve son 2 gundur cok toplaniyor.nefes almakta zorlaniyorum.Bu kasilma degildir dimi?
Biz de kontrolden çıktık 36+6 3300 olmuş cok şükür karın çevresi haftasına uyumlu çıktı bir aydır 1-2 hafta geriden geliyordu beslenmeye dikkat ettim ama sanırım son hafta içtiğim pekmezli su cok iyi geldi kilo aldırmak isteyen arkadaşlar deneyebilirsiniz günde iki bardak bol pekmezli su içmek de kolay okuyor suylahaftaya cuma sezaryen tarihimiz belki pazartesiye de kayabilir eşimle karar vercez herkese güzel günler :)
İyi olmana sevindim canım. Kendi doktorun da plasenta durumunu konfirme etti mi? Sonradan mı oluşmuş gözünden mi kaçmış? Umarım vakitlice gelir kızın. Çok kendini yormamaya, yukarılara uzanmamaya çalış.Canım merhaba. Teşekkür ederim merak etmişsin. Pek fırsatım olmadı giremedim internetimde de sıkıntı vardı.
32+0 da doktora gittim, kendi doktorum yoktu aynı hastanede farklı bir doktora gittm çalışabilir raporu almak için, ultrason muayenesinden sonra bir de nst ye bağlan sonra konuşucaz diyince bir terslik olduğu anladım.
Nst de 20-30-40 larda sancım çıktı ama bebeğin hareketleri yüzündendi çünkü hiç durmuyo sürekli karnımın kasılmasına sebep oluyo.
Daha sonra doktorla görüştük, bebeğin doğum pozisyonu aldığını ama plasentanın kafasının altında olduğunu ve ikisinin birlikte rahim ağzına dayandığını söyledi. Bana ısrarla leke kanama gibi bir durum yaşayıp yaşamadığımı sordu. Hayır diyorum ben hiç kanama yada leke görmedim olmadı sadece son 10 gündür kasıklarıma feci bir baskı hissediyorum dedim. Kanama yaşamamış olman senin Büyük bir şansın ama erken doğum riski yüksek artık çalışamazsın diyince ben bir an Şok'a girdim. 7. Ayı bitirmişim ilk defa böyle birşey duyuyorum. Benim doktorum kör müydü bunu bu zamana kadar görmedi diyorum, muhtemelen Bebek doğum pozisyonu aldıktan sonra olmuştur dedi. Ve böylece ben doğum iznine ayrılmış oldum. 4. Haftama girdim evde. Bu arada ülkemizde yaşanan olayları biliyorsunuz, dengemiz şaştı haliyle eşimin çalışma düzeni değişti ben çok yalnız kaldım evde, annemler kayınvalidemler memlekette, tek başıma bebeğimin eksiklerini tamamladım odasını elimizden geldiğince yaptık ama hala eksikler var, yıkanma ütülenme işlerini bitirdim, bu aralarda kendimi çok yorduğum için şiddetli kalça bel kasık Ağrı'ları yaşadım hatta bir kaç kere kilitlendim. Ayrıca tekrar Devid-3 kullanmaya başladım hatırlarsanız hamileyken zorunda olmadıkça kullanılması önerilmiyordu konuşmuştuk burada ama başka çaremiz yokmuş doktor öyle söyledi kemik Ağrı'larım çok artmıştı.
İşte benden haberler böyle, plasenta previa teşhisi ile vajinal muayeneden sonra normal doğum yapabilirliğime karar vericek doktor. Şuan herşey muallakta, erken doğum korkusu, eşimin geceleri evde olmayışı biraz yıprattı beni açıkcası, yine de Allah sağlık versin diyorum her zaman bunlar geçer...
Bu arada doğum yapan arkadaşlar Allah yavrularınızı size bağışlasın, sağlıkla büyüsünler inşallah çok tebrik ederim, cennet kokularını benim için de içinize çekin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?