canım merhaba öncelikle kaba bi hesap yapacak olursak ilk 3 ay her ay 600 gram almaları yeterli geliyor doktorlara bu hesaba göre 600 gram günlük 20 gram eder meleğin 7 günlük yani 7*20 yani 140 gram şu anlık kafi ki onuda almış zaten kuzu sen boşver ibsanları benim ilk kızımda sarılık olmuştu en güzel çözüm bol emzirmek ve güneş ışığı şanslısın yazın doğdular bol bol avuç içini ayağını aç güneşe çıkar benim ilk kızım kışın doğmuştu güneş yoktu çok zor atlatmıştı sarılığı sütümde yetiyordu halbuki ilk ay 1200 gram almıştıKızlar selam. Bugun kontrolumuz vardı sarıldığımız 14 çıktı Dr cuma tekrar gormek istedi. Önerisi olan var mı? Dr daha sık emzir dedi elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama ne bilim kendimi eksik gibi hissettim. Kilo artışına gelince 3400 doğdu ilk gece 100 gr vermişti. Taburcu olduğumuz kiloyu soylemediler bizde sormayı unuttuk 3 gün kaldık hastanede. Bugün 3650 çıktı masaallahbugün 7. Günümüz. Sizce az mı almış?
Kayinvalideme üzüldüm biraz bize geldi bizden 15 gün önce dogum yapan bir akraba var. Onlara gelmişler bayrama yok efendim çok toplamış kendini bebek tosbik olmuş demek ki sütü yağlı ve yarıyormuş. Sonra bize eşimin dayısının kızı geldi onun içinde hiç mama vermedi bana benziyor sutu çok yarıyor dedi. Çığlık atasim geldi hayır normalde çıngar cikartirdim ama niyeyse bugün sustum. Çok üzüldüm. Benim tek duamdi bebegimi sağlıkla zamanında kavuşmak. Çok sukur şimdi evimizdeyiz yanımda sağlıklı çok sukur. Kilo niye bu kadar dert insanlara anlayamıyorum valla. İçimi dökmek istedim kusura bakmayın
Ayyy agzindan bal damliyor :))Kızlar akıntı konusunda evet benim akıntım baya artmıştı. Hatta her defasında wc gidiyordum ne bu gelen diye. Zaten 2 gün daha beklesem bebişim kendiliğinden geliyordu
Slm kızlar nasılsınız biz hala hastanedeyiz ne yazık ki
Bu arada süt ile aranız nasıl
İlk kızımı emziremediğim için bun da heves ettim ama çok fazla sütüm yok 30-60 ml arası çıkıyor sanırım mama takviyesi yapacağım
gunaydın ıyı bayramlar arkadaslar bızım gunumuz az kaldı ama hıç dogum belirtisi yok gıbı agrılarım oluyo gecıyo varmı benim gıbı olan
Ayni durumdayim canim bekliyorum
Süt olayında ne kadar emzirir, sağarsan o kadar artıyor. Stres yapmadan azimle devam etmek lazım. Sütüm yetmiyor diye düşünme hiç. SevgilerSlm kızlar nasılsınız biz hala hastanedeyiz ne yazık ki
Bu arada süt ile aranız nasıl
İlk kızımı emziremediğim için bun da heves ettim ama çok fazla sütüm yok 30-60 ml arası çıkıyor sanırım mama takviyesi yapacağım
sagdiginiz sutleri nasil sakliyorsunuz?
Babası da böyleymiş kv doyuramazdık çığlığı basardı diyor. Sütüm artık iki göğüsten 30-40 cc ye fixledi. Sadece bir sefere mahsus fazla geldi. Günde iki üç kere sağıyorum 90-100 cc oluyor onu da emzirme sonrası veriyorum. İnan bak 3 saat önce 90 cc mama aldı emzirmenin peşine ve saati kurulmuş gibi 3. saat sonunda uyandı. İlk günler 2 saatte bir emzirmek için uyandırıyorduk ama 10 gündür hiç dokunmadan kendi kendine kalkıyor. Max 3,5 saati bulmuştur. Çiş kaka da düzenli. Tahmin ediyorum ki sindiriyor aldığını. bazen gaz sıkıntısı oluyor ki şimdilik yorucu boyutta değil. Süt için ekstra humana still tee deneyeceğim, baktım yine aynı devam ediyor yine düzenli sağarak, emzirerek ne kadar verebilirsem kârdır diye düşünüyorum. Ama benim durumumda mamasız yaşamak imkansız gerçekten.Uzun uzun yazıp beni rahatlattığın için çok saol arkadaşım.
Dün evdekilerden mama verelim önerisi gelince gözlerimden ateş fışkırdı. Gayet güzel emen bir bebiş, kilo alımı ilk 11 gün için 350 gr ki bence gayet yeterli. Ayrıca bez dayandıramıyoruz sürekli kakalı yada çişten sızmış bezler oluyor (bazen 1 saat içinde). İlk zaman uyku olayı çok daha fazlaydı. 1 günde değişti anlayamadım. Bazen 6 saat uyanık ve viyak viyak oluyor. Çıldırır gibi değilde hafif şımarıkça bir ağlama, kucağa alınınca son buluyor. Sling olayını bir türlü zaman ayırıp almamıştım, yarın sipariş etsem iyi olacak sanırım. Gece uykusu maaşallah güzel. 3-3,5 saatte bir uyanıp emiyor sonra uyuyor. Gündüz sürekli emmek istiyor, ev ahaliside acaba aç mı diye baskıya başladı. Bende kendimden şüpheye düşünce sağdım ve 30 ml çıkınca moralim bozuldu. Hoş o kadar emme üzerine sağınca bu miktar çıkmasıda normal galiba.
Yok artık şaka yapıyorsun. O kadar çok alabilir mi ki midesi?
Mamanın uzun ve derin uyku verdiğini biliyorum.
Kuzum senin göğüslerden yetersiz geldiğini düşünmüyorum. Sağma ile dahada çoğalacaktır. Ama 150-200 cc olayına şok oldum.
Babası da böyleymiş kv doyuramazdık çığlığı basardı diyor. Sütüm artık iki göğüsten 30-40 cc ye fixledi. Sadece bir sefere mahsus fazla geldi. Günde iki üç kere sağıyorum 90-100 cc oluyor onu da emzirme sonrası veriyorum. İnan bak 3 saat önce 90 cc mama aldı emzirmenin peşine ve saati kurulmuş gibi 3. saat sonunda uyandı. İlk günler 2 saatte bir emzirmek için uyandırıyorduk ama 10 gündür hiç dokunmadan kendi kendine kalkıyor. Max 3,5 saati bulmuştur. Çiş kaka da düzenli. Tahmin ediyorum ki sindiriyor aldığını. bazen gaz sıkıntısı oluyor ki şimdilik yorucu boyutta değil. Süt için ekstra humana still tee deneyeceğim, baktım yine aynı devam ediyor yine düzenli sağarak, emzirerek ne kadar verebilirsem kârdır diye düşünüyorum. Ama benim durumumda mamasız yaşamak imkansız gerçekten.
Bebek görmeye grip gelen insanlar bunu milyon kerr söyleyebilirim nefret ediyoruumm! Her ne kadar odasına kaçırsamda ben grip oldum 7 günlük bebekle. Şimdi ona geçmesin diyr ne yapmam lazım bana bi akıl verseniz kızlar babamızda grip oldu
Lütfen zeytinyağı felan vermeyin bebeğe. Dünya sağlık örgütüde sağlık bakanlığıda bar bar bağırıyor ilk 6 ay sadece anne sütü. Sünnetse sünnet bilim diye bişe var. Su bile verilmiyor çocuklara ilk 6 ay nasıl böyle konuşabiliyor herkes anlamıyorum. Eski nesil anneler kaynanalar tamamda şimdi anne olanlar açsın okusun biraz. Doğrusunu yapıyorsunuz vermeyin lütfen. Ayşe önerin gaz masajı videoları var herkes onu öneriyor onlara baksanız belki faydası olur.
Cnm grip anne sütüyle geçmezmiş araştırmıştım aksine emzir bol bol bebişini korur. Maske takmak gerekiyor sürekli ve sık değiştir maskeni. Ellerini yıkamadan bebeğe dokunma cnm inş cabuk iyileşirsin geçmiş olsunBebek görmeye grip gelen insanlar bunu milyon kerr söyleyebilirim nefret ediyoruumm! Her ne kadar odasına kaçırsamda ben grip oldum 7 günlük bebekle. Şimdi ona geçmesin diyr ne yapmam lazım bana bi akıl verseniz kızlar babamızda grip oldu
Sling alırsan bizi de bilgilendirir misin? Bizim bebek de kucakta olduğu sürece mışıl mışıl uyuyor. Yatağa koyduğumuz an uyanıyor. Sling alsam mı diye düşünüyorum ben de. Ama kullanmazsam da yazık olur parasına diyorumUzun uzun yazıp beni rahatlattığın için çok saol arkadaşım.
Dün evdekilerden mama verelim önerisi gelince gözlerimden ateş fışkırdı. Gayet güzel emen bir bebiş, kilo alımı ilk 11 gün için 350 gr ki bence gayet yeterli. Ayrıca bez dayandıramıyoruz sürekli kakalı yada çişten sızmış bezler oluyor (bazen 1 saat içinde). İlk zaman uyku olayı çok daha fazlaydı. 1 günde değişti anlayamadım. Bazen 6 saat uyanık ve viyak viyak oluyor. Çıldırır gibi değilde hafif şımarıkça bir ağlama, kucağa alınınca son buluyor. Sling olayını bir türlü zaman ayırıp almamıştım, yarın sipariş etsem iyi olacak sanırım. Gece uykusu maaşallah güzel. 3-3,5 saatte bir uyanıp emiyor sonra uyuyor. Gündüz sürekli emmek istiyor, ev ahaliside acaba aç mı diye baskıya başladı. Bende kendimden şüpheye düşünce sağdım ve 30 ml çıkınca moralim bozuldu. Hoş o kadar emme üzerine sağınca bu miktar çıkmasıda normal galiba.
Yok artık şaka yapıyorsun. O kadar çok alabilir mi ki midesi?
Mamanın uzun ve derin uyku verdiğini biliyorum.
Kuzum senin göğüslerden yetersiz geldiğini düşünmüyorum. Sağma ile dahada çoğalacaktır. Ama 150-200 cc olayına şok oldum.
Selam, genelde daha az çıkıyor ultrasondakinden ama yüksek çıktığı da oluyormuş. Benim ilk kızımda baya kilolu olacak demişti doktor. Doğumdan bir hafta önce kadar 4 buçuğu bulabilir diyordu 3400 doğdu. Oğlumda 3600 demişlerdi 3400 doğdu. Son hamileliğimde 3800 dediler, öyle de doğdu. Kontrolden 1 hafta kadar sonra doğum yaptım bu aradamerhaba anneler benim bugün kontrolum vardi 3500 gramm ve 51 cm boy. sizce kac dogar? 2 hafta sonra dogumum tabi eger erken gelmesse :-/. ve merak etdigim bir konu doktorlarin tahmin etdigi gibi cikiyormu? veya arada nekadar oynuyor ?
Evet benim de son hafta sümüksü beyaz akıntım acayip çoğalmıştı. Ben de acaba bu belirti mi diye düşünüyordumSanırım cevap evet forumda bu konu konuşulmuş,rahim ağzı açılmaya başladığında artış çok oluyomuş özellikle son 1 hafta iyice arttı diyenler olmuş,valla canım artık biz grupta fransızlaştıkazınlık durumundayız hemen bebek bakım muhabbetlerine dahil olmak istiyoruz ondan iyice sabırsızlaştık
bnm de arttı 2-3haftadır arttı ama hala bekliyorumDoğum yapan arkadaşlar, doğuma yakın dönemde beyaz akıntınız arttı mı.benim çok arttı bu bi işaret mi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?