Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
Kızlar lütfen okuyanlar cevap yazsın akşamın şu saatine kadar stres yaptım. Ben hamile kaldığımda 7 haftalıkken 1 kutu elanatal 1 kullandım sonra doktorum bana MamaBien adında bir şey yazdı. Folik asit içeren bir multivitaminmiş bu. Geçende hocam hala devam edecekmiyiz buna 6 aylık olduk dedim. Bunun içinde folik asit çok az var asıl multivitamin için devam ettiriyorum bunu sana dedi. Ama şimdi elanatal ile karşılaştırıyorum ikisinde de aynı oranda (400 mg) folik asit var. Dolayısıyla ben sadece multivitamin değil folik asite de devam etmiş oluyorum yanlış mı düşünüyorum? Hala devam eden ya da benim gibi olan, ya da bu konu hakkında fikir paylaşmak isteyen lütfen yazsın

Kızlar lütfen okuyanlar cevap yazsın akşamın şu saatine kadar stres yaptım. Ben hamile kaldığımda 7 haftalıkken 1 kutu elanatal 1 kullandım sonra doktorum bana MamaBien adında bir şey yazdı. Folik asit içeren bir multivitaminmiş bu. Geçende hocam hala devam edecekmiyiz buna 6 aylık olduk dedim. Bunun içinde folik asit çok az var asıl multivitamin için devam ettiriyorum bunu sana dedi. Ama şimdi elanatal ile karşılaştırıyorum ikisinde de aynı oranda (400 mg) folik asit var. Dolayısıyla ben sadece multivitamin değil folik asite de devam etmiş oluyorum yanlış mı düşünüyorum? Hala devam eden ya da benim gibi olan, ya da bu konu hakkında fikir paylaşmak isteyen lütfen yazsın
Akliniza takilan kisim nedir, folik asit az diye mi dusundunuz?
400 ug yani mikrogram oluyor zaten cogu takviyede. Ornegin benim ablam folicus kullaniyodu sadece 400 ug folik asit iceriyordu. Zaten gunluk doz da bu kadae diye biliyorum :)
Ben gebeligin ilk uc ayinda vifolic aldim multivitamin sonrasinda vinalac multivitamine gectim.
Ikiside multivitamin ama icinde ufak tefek farkliliklar var. Doktorum bu sekilde yuruttu surecimi.

Ben regenesis kullanıyordum folik asit 500 mikrogram vardı içinde. Şimdi doktor değiştirdim o da premama diye bir ilaç kullanmamı istedi. Sanırım çok kullanmak istemediğiniz için soruyorsunuz folik asit olayını. Ben de sormuştum bırakmayacağız demişti doktorum içinde başka vitaminlerde vardı

Merhaba,
Bende 22 haftalık gebeyim ve gebelikten önce ocean orzax mummy devam ediyorum bana da aynısını dedi. Folik asit için değil bu multivitamin içeriği var içinde Folik asit yeterli diye devam etmiştin ama şimdi diğer D vitamini omega için kullanmaya devam et dedi. Bende devam ediyorum, bilgisi dahilinde 😊👍

Merhaba ben de vifolic kullanıyorum gebeligi öğrendiğimden beri. Hiç ayri folik asit kullanmadim hatta. 4 ay bitince mi 5. Ay mi neydi tam hatırlamıyorum sormuştum değiştirecek miyiz diye. Devam et aynısını dedi. İçinde 400mcg folik asit var bunun da aynı şekilde. Hala da kullanıyorum. Ek demir başladık sonradan ama vifolic de hala devam ediyorum

sağlık ocağı ebelerinin sizi düzenli takip etmesi gerekiyor ya sizin oradakiler etmiyor mu? Hatta siz gitmediğinizde evinize kadar gelip kontrol etmesi gerekiyor hayatta mı bebek gebelik devam ediyor mu vs diye. Sağlık ocağında da tahlillerinizi yapıyorlar en azından enfeksiyon varsa ya da vitaminlerinizi vs oradaki doktor yazar bakar. Kalp atışını dinlersiniz biraz rahatlarsınız. Allah yardımcınız olsun sizin ve bebeğinizin dua edeceğim size
Çok sağolun Allah razı olsun canım beşinci aydan sonra çağırıyor sağlık ocağı ozaman çağırdı çok şükür kalp atışları iyiydi ama tahlil almadı sadece tansiyona bakıldı

Hissettim canım ya , tam hisseder hissetmez kaçtım dışarı ama hava İstanbul’da buz girdim geri eve 😟
Çok geçmiş olsun kızlar 🙏
Çok geçmiş olsun biz de arabaya attık kendimizi yarım saat bekledik girdik içeri sabahtan beri yağmur yağdıkca içimi korku doluyordu aklıma gelen başımıza geldi. Allahım hepımızı korusun

Çok sağolun Allah razı olsun canım beşinci aydan sonra çağırıyor sağlık ocağı ozaman çağırdı çok şükür kalp atışları iyiydi ama tahlil almadı sadece tansiyona bakıldı
Canım doktor görmeden yorum yapılmaz diyor. Bence plesenta falan baktır, bak eşi aşağıda oluncada o dediklerin oluyor :(

Çok geçmiş olsun herkese. İnsan hamile olunca dhaa bi korkuyor ya. Bazen bebek varsa olursa ne yaparız diyorum. Tek umudum Şenerin haklı çıkması 😓
Evet sorma çok korktum sonra kendime gelimce ilk yaptığım sey bebeğimin hareketlerini hissetmeye calısmak oldu allahtan hareket etti rahatladım. Onu konuştuk biz de eşimle doğduğunda nasıl yaparız diye bence deprem bölgesinde olanların böyle seyleri önceden planlaması lazım. Deprem çantamızda evimizin ve arabamızın yedek anahtarları var hıchır seyı düşünmeden direk onu alıp çıkıyoruz böyle şeyler önemli. Allah bütün ülkemizi deprem felaketinden korusun bir daha böyle bir felaketi bize yaşatmasın inşallah

Back
X