Merhaba, bizim bebeğimiz 3,5 aylık. Kolik değildi ama özellikle akşamları sizin bahsettiğiniz gibi huysuzluk seanslarımız vardı. Gazını çıkartabiliyordu ama yine de çok sancı çekiyorlar, huysuzlukları ağlamaları bu yüzden. Bizim 3 aylık olduğumuzda kesildi. Özellikle o sıkıntılı dönemlerde zeytinyağı ile o meşhur gaz masajını çok sık yapıyordum ayrıca da topuklarını ovuyordum, baya rahatlatıyordu bizimkini, ağlama krizlerinde de bir tek saç kurutma makinasının sesi susturuyordu bizimkini, kısa süreli çalıştırıyordum, o sıkıntılı moddan çıkıyordu en azından. 3 aya yaklaşırken çok zorlanmıştık, doktorumuz günde 50 ml yi geçmeyecek şekilde öğün aralarında rezene verebilirsiniz demişti, o da çok rahatlaşmıştı bizi. 3 aylık olunca iletişimleri de ilerliyor, sakinleştirmek daha kolay oluyor. Bizimki yalnızca mama ile besleniyor maalesef, mama da çok gaz yapıyor, halen gazı devam ediyor ama artık krizlerle değil daha kolay atabiliyor, sindirim sistemi ve bağırsaklar geliştikçe sistem daha iyi çalışıyor tabi. Ama ben halen her alt açmada tpuklarını ovuyorum, pırtlar dökülüveriyor :) Siz de gaz sancılarının hafiflediği günlere en yakın zamanda kavuşursunuz umarım.