gunaydin herkese... cinsiyetler meraklar tahminler baslamis bile.. allah hepimize saglikli hayirli evlatlar nasib etsin..
cabim benim oglumda cin takvimi kiz diyodu. bosuna beklentiye sokma kendini. tutan var tutmayan var zaten %50 ihtimal yani ya tutcak ya tutmicak :)) tutmasi da buyuk bi olay diil boyle bakinca.
canim ben gidiyorum. ilk gebeligimden +5 fazla kiloyla hamile kaldim. dikkatli gidices dedi doktorum. gecen gebeligin son haftalari baya aksiyonlu gecmisti o riske girmeyelim fazla kilo aldirip dediler.. ama su an diyetisyen listesini uygulayamiyorumbulantidan sebep. biraz duzeleyim baslayacagim hemen..
canim cok gecmis olsun. kendini suclayacak birsey yok. her ne kadar su an cinsiyetler isimler konusulsa da hala hepimiz risk altindayiz. ilk 3 ay saglikli olmayan gebelikler hicbir bahaneye gerek olmaksizin sonlanir. zaten bebegin yeterince guclu olsaydi ilaclarin hicbiri bisi yapmazdi. en kisa zamanda saglikli bir hamilelik diliyorum canim sana. lutfen kendini suclama...
hosgeldin, saglikla kucagina almak nasib olsun insallah..
bende tutmadi :)) amaiste ona bakip buna bakip biraz hayal kurup vakit dolduruyoruz. beklerken baska isimiz yok :))
o cadi kizlar kendini bi sevdiriyo ki hic sorma. en erkekci baba bile asik oluyo evladina. allah sevgisiyle birlikte veriyo kuzucuklari sen oraya hic kafani yorma...
aynen katiliyorum..
valla anneye kiz sirdas, kiza kiz yoldas demisler... oncesi kizsa gerisini hiiiiic dert etme. erkek gelirse cesit olur kiz gelirse katmerli kadayif olur. sen ilkini kiz dogurarak pinyangonun buyugunu vurmussun zaten :)) allah hayirli evlat etsin hepsini..
ben de senin gibiydim oglumda. erkek bebeklerle ilgili hic bisiyi sevimli bulmuyordum. 16. haftada erkek dedi doktor 20ye kadar toparlayamadim resmen. ama o minik oglan bi geldi, oyle bi dunya acti ki bana.. simdi ikinci erkek olur diye hic korkmuyorum biliyorum ki o da ayri sevilecek. hayirli evlat olsunlar :)
ilkinde baya bisiyi onceden aldim. onceden dediim 4-5 ayda falan basladim almaya.. hamile oldugumu ogrenince ilk isim corap almak olmustu. unisex bi renk ve desende :)) sukur allah yarida birakmadi sevincimizi..
benim randevum 12+3 te.. 25 subatta gidecegim. perinatologdan al dedi doktorum randevuyu o yuzden erkenden aldim gunumu..
insanin icinden cikmiyo bazi seyler malesef... yerinde olsam bol bol basina kakardim
ilk bebegin mi bilmiyorum ama ideal yas farki 4 tur. ben kacirdim 4,75 olacak bizim. 5 yas demek 1 nesil demek cocukluk acisindan.ayni ilgi kusagina giremiyor cocuklar. adem gunesi sever ve okurum tavsiye de ederim. cocuk yetistirme konusundaki goruslerinin coguna katiliyorum. bence anadan alinma bilgiler yerine kendisine bi pediatristin yaklasiminin daha saglikli olacagini hatirlatabilirsin..
bu arada yas farki daha az olan annecikler de dert edinmesinler.. yaptiklari yanlis degil fatak daha erken yaslarda anne co yipraniyor iki cocuga yetmek konusunda. 4 yas hem cocugun fizyolojik kabullenis hem de anneden dusme yasi gercekten. o nedenle tavsiye bu sekilde..