2016 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    306
ajenjo ajenjo aynen bende unutuyorum ama bu zamana kadar fiyat verdiler az önce aradım veremeyiz malesef gelmeniz lazım bi sürü konuştu.. Bende ona göre kendimi ayarlamak istiyorum bu özeller biri az biri çok hiç birinin bi ortalamsı yok insan ne yapıcagını şaşırıyo
 
kızlar dünden beri karnımın sol tarafında bazen sag tarafında sanki bir karıncalanma oluyo geçiyor kızımın hareketi mi :) bu şekilde mi oluyor nasıl hissediliyor emin değilim :emir_bebek:
 
Bugün tam 18 haftalik olduk:nazar: sanirim grupta en son ben ogrenicem cinsiyet cunku randevuma 2 hafta var 20. Haftadan önce kesinlikle soylemiyorlar :KK17:
Oyle olmasida iyi mi kotu mu karar veremedim ://
Neyse az daha sık disini
benim dr.um oglumda 14.haftada pat diye soyledi hatta ikili testte belli oluyor soylemediler mi demisti
bu bebiste 13.hafta bittiginde gittim heycanla sordum;daha erken yanilma olur bidahaki geldiginde poposuna bakariz dedi :))
artik soyler herhalde zaten bebegimin nubuda belli degil kimse tahminde yapamafi haftalarfir hicbir ip ucu olmadan bekliyorum :))
cogu anne hazirligimi yariladi biz hicbisey alamadik :/
 
Oyle olmasida iyi mi kotu mu karar veremedim ://
Neyse az daha sık disini
benim dr.um oglumda 14.haftada pat diye soyledi hatta ikili testte belli oluyor soylemediler mi demisti
bu bebiste 13.hafta bittiginde gittim heycanla sordum;daha erken yanilma olur bidahaki geldiginde poposuna bakariz dedi :))
artik soyler herhalde zaten bebegimin nubuda belli degil kimse tahminde yapamafi haftalarfir hicbir ip ucu olmadan bekliyorum :))
cogu anne hazirligimi yariladi biz hicbisey alamadik :/


benim 12. haftadan belli olmuştu ama bendaha hiç bişey almadım bir tek zıbın aldım bir tane okadar . hemen hallolur kıyafet işi
 
Oyle olmasida iyi mi kotu mu karar veremedim ://
Neyse az daha sık disini
benim dr.um oglumda 14.haftada pat diye soyledi hatta ikili testte belli oluyor soylemediler mi demisti
bu bebiste 13.hafta bittiginde gittim heycanla sordum;daha erken yanilma olur bidahaki geldiginde poposuna bakariz dedi :))
artik soyler herhalde zaten bebegimin nubuda belli degil kimse tahminde yapamafi haftalarfir hicbir ip ucu olmadan bekliyorum :))
cogu anne hazirligimi yariladi biz hicbisey alamadik :/
Bende turkiyede olsam ogrenmisdim coktan burdaki doktorlar soylemiyorlar malesef erken donemler hata payi oldugu icin bi yandanda iyi ama herkes biseyler alinca cok hevesleniyorum biran önce ogrensekte rahatlasak bizde hazirliklara baslasak cunku yaz sicaginda hic cekilmez
 
Ayrıntılı için erken mi 2o. Hafta.
Bende cumaya randevu aldım ayrıntılı olacak diye iptal edeyim mi acaba

aslında biraz erteleyebilirsin, dün de her şeyine baktı doktorum 2-2,5 hafta sonraya başka bir doktordan randevu almamı istedi(detaylıyı başka bir doktora yaptıracaktım zaten daha uzmanlaşmış birine). Organlar bir miktar daha gelişmiş olurlar dedi. tam 22 haftalıkken girmiş olacağım yani..
 
buda bizim ilk zıbınlarımız :)
 

Eklentiler

  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    193,9 KB · Görüntüleme: 97
  • Ekran Alıntısı22.PNG
    Ekran Alıntısı22.PNG
    303,4 KB · Görüntüleme: 85
hava yağışlı tüm gün pc başında bebek eşyası baktım ve çooook kafam karıştı. bebek arabası için kraft twist, eco, deco, rlx, xx farkı ne hiç anlamadım. sepet beşik, park yatak, ahşap mobilya hangi yatak kafam gitti, dolap, şifonyer ayrı bir konu. kafayı yedim yaaaa :KK62:
 
Selam kızlar
Ben kontrolden geldim, 4 lü test temiz çıktı, 2 hafta sonra ayrıntılım var.
Cinsiyette kesinleşti, bamyalı geliyor bize :)
Geçmişi okuyamadım umarım bütün göbüşler iyidir :KK6:
hayırlı evlat olsun inşallah canım gözün aydın. benim de bugün dörtlüm çıktı çok şükür sıkıntı yok. şu ayrıntılıyı da atlattık mı bi oh çekeriz hep beraber. şaka maka gebeliği de yarılayacağız yakında. bu arada beni sağlık ocağından aradılar tetanos aşısı için, bi de bebeğin kalp atışını mı dinleyeceklermiş ne. ben de dedim 20. haftada doktoruma sorayım da öyle yaptırayım aşıyı. kabul etti, ama yarın gel de genel kontrol yapalım dedi.
kızlar ben çok tuhaf mıyım ne; ilk üç ay iştahım açıktı zaten hiç midem bulanmadı ama şimdi çok yemek seçer oldum. iştahım gitti, gebelikten önce bunun 3 katı yerdim ben. ama kilo da aldım yani 3 kilo filan. kiloyu takmıyordum da şimdi bebek vitaminsiz kalacak diye kafama taktım:KK43:.
 
Arkadaşlar biraz uzun olcak ama merak ettiklerm birde kilo alan arkadaşlara tavsiyelerim var...
Evlendiğim sene 15 kilo almıştım haliyle beni daha önce tanımayan bi cok insan o dombili halimle tanıyıp bi ton laf sokuşturuolardı neyse 2 sene belirli dönemlerde spora gittim ki aslında profesyonel sporcu geçmişimde var ama kar etmedi kilo vermek tamamen kafada bitiyor ve başladığın anda daha çok istemeye başlıosun ben çok hırslı bi insanım spor mevzularında ama spor işin %40 falan asıl önemli olan ne yediğimiz beslenmemi son 3 senedir baştan aşağıya deiştirdim eski fit görüntüme geldim derken bebişimize kavuştuk 52.5 falandım sanırım hamile kaldıgımda suan 57.4 ile güne başlıyorum hergün mutlaka yürüyüş yapıyorum 10 km kadar eğer yapmasam sanırım doğuma 20 ile girenlerden olurum :KK70: bu kadar kiloyu 1 senede hiç kasdan vermemiş biri olarak kiloyu kafanıza takmayın sizi mutsuz etmesin onları verceğiniz güne şimdiden odaklanırsanız zaten aşırı yememeye ve hayır demeye başlarsınız o kadar dikkat ettiğim halde kilo alıorum sonuçta afacanım büyüyo diorum...
Şimdi gelelim benim deneyimli annelere soruma doğumda 7 kilo gibi bi kayıp yaşanıyormuş sanırım plesenta vs derken acaba bu doğrumudur ? Doğruysa değmeyin keyfime :KK68: emzirme vs derken eski kilomuza çabucak kavuşuruz sanırım:KK33:

Bebek3-3,5kg
Büyüyen göğüsler 1-1,5 kg
Genişleyen rahim 1kg
Plasenta 700gr
Amniyotik sıvı 1kg
Artan kan hacmi 1,5-2kg
Artan sıvı hacmi 1,5-2kg
Yağ depoları 2-3 kg

Hamilelik sırasında aldığımız kiloların dağılımı ✍.

Bende seninle aynı fikirdeyim kimse aldığı kiloları dert etmesin. Evde köşe minderi gibi hareket etmeden oturmadığın sürece şeker tuz ve unu hayatına sokmadıkça ve egzersizini devam ettirince ne kadar kilo alınırsa alınsın veriliyor. Zaten senin de belirttiğin gibi doğum sonrası hemen kaybolacak kilolar olacak.

Ben şuan 10 + kg aldım. gecen hafta Skinny pantolonlar kasmaya başlayınca ve Bebek için çok dar giymem uygun olmadığı için hamile pantolonuna terfi ettim. 34 beden yerine 36 almak zorunda kaldım, Hnm deki pantolonlar çok rahat tavsiye ederim. Normal koşullarda 10kg alsam nerde 36 beden 38-40 zorlardım belki ama alınan kiloları hamile olmadığımız zamandaki gibi düşünmemiz lazım. Kan ağırlığımız gögüşlerimiz ve biriken su derken çok kilo almışız gibi gelebilir. Lakin bunların çoğu ilk doğum sonrası 3-4 haftada rahatlıkla kaybolacak kilo alımları çok şükür .

PS: ben hala haftada 3 gün sporuma devam ediyorum ama benim kilo alımımı azaltmadı .


Ben daha 16. Haftada 5-6 kilo aldım sonrasını düşünemiyorum. Bu konu konuşuldu sanırım rekor bende ☺️

Yok yok rekor sende değil ben 10 kilo aldım Haftamızda aynı nerdeyse ama ben çok zayıf girdim 50.3 kg dım şimdi tam 60.3. Beden kitle endeksim az olduğundan 18 kiloya kadar iznim varmış. Sende benim gibi düşük kiloyla gebe kaldıysan dert etme bence. bende kilo alımında vitaminlerin çok etkisi var. 20 hafta kontrolümde kilo böyle rekora koşarsa vitaminlerimi belli bir süre azaltırız dedi doktorum.

...........:.........

Buda benim bıcırık erkekmiş beyfendi artık yüzde yüz eminiz 5 gün evvel ki ultrasonumuz. 15cm olmuş 4 Gün önceden gidiyormuşuz. Çok minik burunu ve çenesi olacakmış annesinin kemik yapısına benziyor dedi doktorumuz çok sevindim
 

Eklentiler

  • image.jpeg
    image.jpeg
    51,8 KB · Görüntüleme: 90
Kizlar sinirim cok bozuk. Insallah bi oglusum olacak ve iki tarafinda ilk torunu herkes guya cok heyecanli ama kaynanam sinirimi bozdu düğünde de yapilan cimrilikler yüzünden sikintim olmustu ama unuttum herseyi. Kaynanam ogluma bimden gidip iki tane pespembe zibin almis ya sok oldum annem neler aldi ogluma daha simdiden ve kaynanamin maddi durumu annemden iki kat fazla zibinlari gördükçe sinirim bozuluyor neymis bi bunlar kalmis orda
Ahhh canın ahhh genelde kaynanalar öyle oluyor alınma bence giydirmezsin olur biter benim kızım var 9 aylık sor kaynanan ne almış diye sadece bir tane pembe tayt üstü bile yoktu tek tayt ya annem beşiğini banyo setini 15 kat elbise altın küpe ya daha neler neler halen annenin aldıklarını giyiyor kızım eee ne oldu vallah hiç umrumda olmadı oğluna torununa onu layık gormus demek bu seferde hiç bir beklentim yok :)))
 
elosch81 elosch81 gözün aydın canım. yüzü çok tatlı duruyor gerçekten. sağlıklı mutlu olsun hep inşallah.
kilo konusunda da katılıyorum. normal yeme düzenimizi çok değiştirmeden sadece sağlıklı olanı seçerek yersek ve hareket edersek aldığımız kilolar sadece gebelik kaynaklı olur ve sonrasında gider. ben 3 kilo aldım sanırım şu ana kadar. ama bakarsan önceki halimden tek farkım koca göbişim. gerisi aynı duruyor. belki biraz bacaklarda ödemim var ki bende ödem önceden de oluyordu ilaç kaynaklı filan. günde kaç litre su içtiğimin hesabı yok zaten dakka başı tuvaletteyim, artık orada yaşamaya başlayacam yani o kadar:KK70:. sen 34 bedenmişsin zaten bi de boy varsa kilo sende hiç belli olmaz bence. yapında da zayıflık olduğu için doğumdan sonra kolay verirsin sanırım. ben 36 bedendim, bikaç ay oldu hamile pantalon -tayta başlayalı. bi tane 38 aldım ama büyük geldi. 36yım yani hala. ama o göbek kısmı ne rahat ettiriyor insanı.
 
kızlar herkese merhaba, umarım herkes ve tüm bebişler çok iyidir. Arada bir gelip okuyorum son mesajlarınızı. Az önce diş ağrıları olanları okuyunca yazmadan edemedim. Gittiğim tüm doktorların söylediği bir şey vardı; İdrar yolları, Vajina ve Diş enfeksiyonları hamilelik için üç tehlikeli durum. Lütfen ihmal etmeyin. Diş hekimlerinden ben de korkardım ama yaşadıklarımdan sonra şu an ağrım olmamasına rağmen randevu aldım. Hafta sonu film çektirip kontrol ettireceğim. Bu ara verme döneminde çözümliyeyim her şeyi diyorum.
herkese sağlıklı hamişlikler.
 
hava yağışlı tüm gün pc başında bebek eşyası baktım ve çooook kafam karıştı. bebek arabası için kraft twist, eco, deco, rlx, xx farkı ne hiç anlamadım. sepet beşik, park yatak, ahşap mobilya hangi yatak kafam gitti, dolap, şifonyer ayrı bir konu. kafayı yedim yaaaa :KK62:
bence hiç acele etme canım, net bi karara varamadıysan havanın güzel olduğu bi gün eşinle çık gez mağazalardan hangi ürün daha pratik, hangisi daha güzel karar ver, ondan sonra fiyatı uygunsa netten sipariş edersin gerekirse. büyük eşyalar aceleye gelmez. ben park yatak aldım. benim için pratik olsun yeter. sepet beşikler çok şık ama sadece bikaç ay için. ahşap beşiğin üst kenarlarına bebekler ileride ağızlarını filan vuruyorlarmış, tabi buna çözüm bulunabilir belki ama her şeyi düşünmek lazım. ben henüz dolap yapmıyorum çünkü dolabımda şifonyerimde fazlaca yer vardı bebişe ayırdım onları. biraz büyüyünce tam çocuk odası takımı almak istiyorum mesela. bebiş de o zaman gelince yeni eşyalarının keyfini çıkarsın daha iyi bence. ama dolap vs alacaksan ileriyi de düşünerek al derim yani sadece bebeklikte değil erken çocuklukta da yetsin ona.
 
Zor telaffuz edilen bi isim olmaması da önrmli bence yağız alp daha aķıcı daha hoş geliyor kulağa ama ğ harfinin karaktere zorlayıcı bi etki yaptığını duymuştum bi araştır istersen
Bende inatçı diye okudum ama ciddi anlamda etkisi olurmu bilemedim canım ya
 
X