2016 Haziran Anneleri Beslenme Gunlukleri

Melos21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2015
1.411
1.105
53
37
Anneler burda ne yedigimizi, ictigimizi paylasalim. Hem kendimiz icin yararli olur hem birbirimize önerilerimiz olur. Bebislerimiz icin en guzel sekilde beslenmeye calisalim.

Ben sahsen senelerdir diyet yaptim "baliketliyim" ve asiri kilo almanin bebegimede banada cok yarari olacagini dusunmuyorum. Doktorum tabiki kilo alacaksin hamilesin, ama cok almamaya calis dedi. 15 haftama girecem daha kilo almadim ama artik yavas yavas alirim. Ben kendime bir plan/liste yaptim insallah 1 haftya kadar uygulamaya baslarim.

canım listeni paylaşırmısın?
ben bazen fast food kaçırıyorum arada.
tabi her gün süt yoğurt meyve ve yumurta tüketmeye dikkat ederim.
sağlıksız kilo almak istemiyorum bende bundan korkuyorum. şimdiye kadar 2 kilo aldım

Bende hayatı diyetle geçmis biriyim. 173 boyum 65 kiloyum. Hedefim 16 haftaya kadar kilo almayip sonrasinda her ay 1 1.5 kilo civarında almaktı suan hic kilo almadım daha.
Her gün 5 ceviz ve haftada 2 kez mutlaka balık yiyorum. 1de haşlanmıs ya da iyi pismis yumurta yiyorum hergün bunlar rutinim.

Bende esimin isinden dolayi cok fazla yemek duzeni olmayan biriyim. Zaten ilk uc ay hemen hemen hic yemek yapamadim ama sukur artik iyiyim. Ev telasimiz var suan ins evimize gecince bende saglikli beslenmeye calisacam. Sizlede paylasirim. Haftaici sadece ev yemekleri ve az pilav bulgur makarna tuketecem. Sut icemedigim icin yogurt tuketmeye calisacam. Haftasonlari daha free olacam abur cubur suan pek yemiyorum ama bu aralar makarnaya takmisim..

Ben her sabah balli süt ve 2yumurtadan peynirli omlet yapiyorum..tam bugday ekmegim var..elma muz mandalina portakal yiyorum...sebze yemegi yiyorum..balik et tavuk..bu aralar evde ceviz badem kalmadi yarin alicam..

Ben süt icemiyorum yaa
Aslnda bebege cok faydalı.
Benim kahvaltim zeytin peynir 1 yumurta azck kaşar domates chery, salatalık 1/2 dilim ekmek ve tagze sıkılmıs portakal suyu.
(Arkadaşlar sakın kutu meyve suyu tüketmeyin cok zararlı ve hepsi hormon)

Öglen yogurt veya çorba.....
Ögle arası elma mandalina muz ne bulursam ( çalıştıgım icin)

Akşam ne piştiyse artık :)

Kizlar hazir yemek tatli vs kaçınnn onlardan zararlı hep bize hem bebislerimize.
Benim cok canm istiyorsa hani azck tadıyorum okdr.
Avokado yu yazmaya unutum :)

Olgunlaşmasni bekliyorum. Daha hic yemedim

Ben sabahlari haslanmis yumurta, salatalik, bir dilim peynir, bir kac zeytin yemeyi dusunuyorum bazen ekmekli bazen ekmeksiz. ara sira degisiklikler yaparim haslanmis yerine omlet, beyaz peynir yerine labne vs ama temel olarak bunu tuketmeyi dusunuyorum. az az ve sk sk yedigim icin gunde bi kac ögun yicem. ara olsrak meyve ve yogurt veya kuruyemis kuru meyve. ögle olarak klasik hergun corba veya tahilli salata, proteinli salata, veya ispanak yogurt tarzi hafif yemekler. aksam yemeklerinde hep evyemegi olsrak dusunuyorum zaten cogumuzun kullandigi gibi kislik domates sosu, katkisiz salca vs bol bol hazirlamistim. yemekleri kendim yaparsam ne yedigimizide daha kontrol altinda tutmus olurum. haftada 1-2 balik yemeye calisacam. onun disinda kendime liste yaptim bunu hamilelikten öncede yapiyordum. aksam icin hangi yemegi pisirsem derdinden kurtuluyodum. haftaya menumde karniyarik, cacik (esime pilav) var mesela. patlicanlari firinda közluyorum kizartmak yerine daha hafif oluyor. brokolicorbasi var ertesi gun icin mesela. bu sekilde gercekten kolay oluyor. ben suan calismadigim icin ögleden sonra yemegi hazirliyorum cogu zaman 6 gibi yemis oluyoruz.

Kizlar hala otelde kaliyoruz evimize tasinamadik. Istedigim gibi beslenemiyorum bu aralar ama bugun ne yedim yazayim.

Sabah: Bisey yemedim maalesef.

Ögle: Yarim tabak sebzeli penne. (domates sos penne makarna, broccoli,havuc, misir)

Ara: 1 YK tulum peyniri, 1 körpe salata

Aksam yemegi: 3 YK pirinc pilavi, 5 tane pilic kanat.

Ara: 1 kiwi & yarim eksi elma.

Gun icinde 1 litreye yakin su ictim. Az ama simdilik böyle.. 2 tane sade turkkahvesi.

Yaa melos ben 2 kilo aldım bile 13. Haftadayim

Buldum topigi
Bugün sabah 5ten bu yana market açılsın diye bekliyorum çünkü hayatımda bir kere ve yillar once yediğim avakado salatasini çekti cnm kendime inanamiyorum ve Salata malzemeleri aldım ve yarım dilim ekmekle 1 kase bol yesillikli avakado salatası yedim 1 bardak ta süt icmistim erken saatler de böyle başladım eşim kalkınca yumurta mi yerim aksama arkadaşlara balığa davetliyiz eşimde bende sevmeyiz ama sağlıklı diye yemeye çalışıyoruz öğlen sebze yoğurt veya nohut vs yaparım ceviz badem fındık fıstık ve 2 adet meyve sağlıksız şeylere yer kalmıyor zaten

Son düzenleme:
masallah ne guzel besleniyorsun afiyet olsun

Günaydın annişler :)

Eklentiler

• 20151212_112155-1.webp
    29 KB · Görüntüleme: 63
Ben her sabah balli süt ve 2yumurtadan peynirli omlet yapiyorum..tam bugday ekmegim var..elma muz mandalina portakal yiyorum...sebze yemegi yiyorum..balik et tavuk..bu aralar evde ceviz badem kalmadi yarin alicam..

Tam hatırlamıyorum ama dr süte bal koyma demişti sanki.

ben bal sevmiyorum ama gecen gun tahin pekmez yedim 1er yemek kasigi.. bundan sonra ara sira onu tuketirim

Evimde bir lokma ekmek yemeye hasret kaldim Guya saglikli seyler yicem bugun felaket beslendim.

Sabah: Hic
Ögle: Yarim tabak sebzeli penne makarna
Aksam: 1 Dilim pizza
Gece: 3 tane jelibon

Kizlar bugunluk felaket listem böyle.. Ins evime gecip artik guzel guzel yemekler yapip yerim bundan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…