2016 Haziran Anneleri Beslenme Gunlukleri

cnm bende cok elma yedim normalde yemezdim.. son zamanlarda cok hamurisi yedim disarda hep.. ben sut tuketemiyorum ama yogurtu mutlaka eklemem lazim artik... bazi gunler 2-3 litrw su icip bazi gunler malesef sadece 2-3 bardak iciyorum ama sukur bebisin suyu iyiydi..

bana da iyi dedi doktor ama su çok önemli yaa yine de az benim ictigim malesef (

kahvaltı: 1 bardak portakal suyu + 1 adet katmer
ara öğün: 1 adet elma
öğle: iç pilavı + çok az tavuk + 1 kase mercimek çorbası
ara öğün: yarım elma+ 2 hurma
akşam: yarım rosto et+ 1 adet patatesli börek + 1 bardak portakal suyu
ara öğün: 2 dilim pasta

kaçamaklar oluyor ya kilo almak kaçınılmaz

afiyet olsunnn.. aynen almak lazim.. almazsak sorun zaten..

Sabah: 1 haslanmis yumurta, 2 kucuk dilim saltalik, az havuc 1 dilim kepekli ekmek 1 yk yahin pekmez
ara: 1 dilim sade kek
ögle: 1 kase mercimekcorbasi
ara: 2 dilim wasa orginal, 2 dilim kasar
aksam: 1 kase mercimekcorbasi.. Bugunluk böyle kapattim gunu

Dun yediklerim
Sabah: 1 yagda yumurta, az kasar salatalik, havuc 1 dilim kepekli ekmek.
Ara: 15 tane jelibon (midem fena bulanti dengem sarsildi)
Ögle: 4 yemek kasigi makarna salatasi
Ara: wasa orginal kasarli
Aksam: peynirli zeytinli salata. Bol limonlu sirkeli

Dun:

Sabah: 1 dilim kepekli ekmek, peynir
ara: 2 kiwi
Ögle: 1 halley, yarim dido
Aksam: kremali patates ( saatlerce bulanti, gz siskinlik)

Ben süt ve peynir tüketemiyorum ama yogurt yemeye calisiyorum.
Her sabah yumurtanin oldugu bir menum var, haslanmis yiyemedigim icin omlet seklinde tuketiyorum. Portakal, greyfurt, mandalina,limon da sıkıyorum. Tahin pekmez yiyorum.
Aksam yemeklerini sebze, kirmizi et, tavuk ve baligi haftaya dagitarak yapiyorum. Her aksam havuc, turp, kivircik, roka, maydonozdan salatayi mutlaka yaparim (hem salatayi cok severim hem de yesillik cok faydaliymis) kis aylarinda corba da cok guzel gidiyor, hepsinden azar azar yiyorum.
Ekmek, cay pek tuketmiyorum, cayi icersem gunde bir bardak ve cok acik iciyorum. Kahveyi hic icmiyordum ama iki kere kacamak yaptim. Sutlu tatli yaparak sut almaya calisiyorum. Meyve yiyorum. Cikolatadan vazgecemiyorum.

Ben süt ve peynir tüketemiyorum ama yogurt yemeye calisiyorum.
Her sabah yumurtanin oldugu bir menum var, haslanmis yiyemedigim icin omlet seklinde tuketiyorum. Portakal, greyfurt, mandalina,limon da sıkıyorum. Tahin pekmez yiyorum.
Aksam yemeklerini sebze, kirmizi et, tavuk ve baligi haftaya dagitarak yapiyorum. Her aksam havuc, turp, kivircik, roka, maydonozdan salatayi mutlaka yaparim (hem salatayi cok severim hem de yesillik cok faydaliymis) kis aylarinda corba da cok guzel gidiyor, hepsinden azar azar yiyorum.
Ekmek, cay pek tuketmiyorum, cayi icersem gunde bir bardak ve cok acik iciyorum. Kahveyi hic icmiyordum ama iki kere kacamak yaptim. Sutlu tatli yaparak sut almaya calisiyorum. Meyve yiyorum. Cikolatadan vazgecemiyorum.

Merhaba anne adayları, ben de yemek konusunda ne yapması gerektiğini bilen ama malesef yapamayanlardanım.. Özellikle sabah erken kalkıp kahvaltı edememek biraz problem yaratıyor beslenme düzenimde. Bu sabah iş yerimde bir tane simit ve iki tane üçgen peynir yedim. Arada bir tane mandalina. Az sonra öğlen arasına çıkacağım, çok şükür burda çok güzel ev yemekleri yapan yerler var. Onlarda genelde çorba + et yemeği + salata tarzında sağlam bi öğün yiyorum. Tabi ekmeksiz.
Akşam yemekleri ayrı problem, malesef henüz pişiremiyorum ya da pişirdiğim yemeği yiyemiyorum o yüzden akşama ne denk gelirse o.. mesela dün akşam 4-5 kaşık yoğurtlu makarna, 2 tane kandil simiti ve beyaz peynir, bir kaç tane de ceviz yedim. Eşim de çok rahatsız bu durumdan ama kendi pişirdiğim bir şeyi yemek ne yazık ki mümkün değil benim için.
Bu şekilde ilk aylarda verdiğim 2 kiloyu geri aldım hatta üzerine 500 gr daha ekledim. Biraz tatlıya düşkünleştim, artık keseceğim. Şu an 60 kiloyum, doktorum ayda 1 kg almamı önerdi.

Selam kizlar. Ben de haziran annesi olacagim Allah kismet ederse. Zaten kiloyla kafayi bozuk biriydim simdi iyice takar oldum. 15 haftam bitti. Ilk 12 hafta hic kilo almamistim sonra birden 1,5-2 kiloya yakin aldim. bu hizla gidersem sonum fena. Istahim acaip acik engelolamiyorum bazen kendime. Ozellikle kan hapi ve vitaminden sonra artti. Umarimm cok sismeden saglikli bir sekilde atlatiriz hamileliklerimizi. Tabii oncelik bebeklerin saglikli olmasi. :) kendime bugunden sonra bir cekiduzen verecegim insallah. Gerci bu sozu kendime her gun veriyorum ben :)))

ben 5 kılo almısım doktorum kızdı. ekmek agırlıklı beslenıyordum sımdı azalttım bu hafta kılo almadım. ıns boyle gıder. 57 ıle hamıle kalmıstım 62 oldum

Merhaba anneler çok güzel bi konu olmuş.
Kendimi hep iştahsız hissediyorum yediklerim azmış gibi geliyor bana.
18 haftalık bebeğim.
Her gün;
1 yumurta
2 ceviz
1 muz
1 kase yoğurt
1 dilim kaşar
Yemeye çalışıyorum.bunun dışında akşam yemeğini yiyorum sebze ya da et yemeği. Süt içemiyorum midemi bulandırıyo. haftada bir bazen iki haftada bir felan balık yiyorum. Daha sık yesem iyi olur galina. Ekmeksiz yemek yiyemiyorum malesef. Şimdilik 1 kilo kadar aldım emzirmemin de etkisi var galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…