2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar dün doktor kontrolümüz vardı ancak sormayı unuttum. Normalde 6. Aya kadar bebeğe su verilmediğini biliyoruz ama havalar aşırı sıcak gidiyor, oğlum bazen 2 saatte bir, bazen 3-4 saatte bir emiyor. Bu aralıklar bu havalarda bizim için susuzluktan dayanılmayacak süreler ama onlar için normal mi acaba, doktoru bugün arayacağım ama merak ettim, sizlerin doktorlarından bu konuda ver ya da verme diyenler oldu mu

B biyologmerve 30 cc ver dedi doktor. Arttırmıyor. Mümkün oldukça sağıp onu da mama ile veriyorum. Bazen sağdığım süt yeterli oluyor. 40-50 cc mesela, emzirmenin üstüne onu veriyorum. Yada gece 4-5 saat uyumuş oluyoruz, süt birikmiş oluyor, uyanınca yeteri kadar emiyor. O zamanlarda mama vermiyorum. Bu şekilde iyi kilo aldı geçen hafta. Fakat bu hafta bazen emmek istemedi, o zaman emip doyana kadar uğraştım. Hemen mama vermedim. Tabi böyle olunca sağamadım da. Aynı şekilde kilo alacak mı çok merak ediyorum.

Hayırlı sabahlar. Bizimkinin kusma olayı bitti çok şükür. 2 gün sürdü. Etekli bir body giydirip dışarı çıkmıştık. Anneme göre bacaklarını ve karnını üşüttü. Ama doktor üşüterek kusma diye bir şey bebekler de yok diyor. Neyseki geçti. Bugünkü olayımız kucakta uyuma, yatağa koyar koymaz ağlayarak uyanma :)

Belki kusma olmaz dediği gibi tatlım ama
Dikkat et idrar yolu enfeksiyonu falan olabiliyor ayaklarını sıcak tutmak lazım yaz kış

Reactions: 9ay

Zor mu oluyor yaninda biri olmadan canim?

seker000 guzel haberlerini bekliyorum tatlm

bebeğim donup kalman normal
hem tecrübesizlik hem de o senin canın
zamanla böyle kazalara ne yapmamız gerekiyor öğreneceğiz ilk müdahaleyi biz yapacağız

geçenlerde 7 aylık yeğenimin genzine bi şey kaçtı; ben odadan kaçtım gittim korkudan..
annesi sırtına vurdu ağzını eliyle karıştırdı hop çıktı şükür..
ama ben kulakları tıkayıp kaçtım
kendi çocuğuma olunca napacam kaçacam mı_?
herkes bi dünya tepki gösterdi bana
ama napayım korktum
inşaallah öğreneceğiz bizde..

size de geçmiş olsun cnaım
Allah bir daha yaşatmasın..

Hangi mamayi kullaniyorsun canim.
Ga sorunu nu varmi.
Bizimkide memede uyuyor. Yatagina yatiriom 15 dk sonra uyaniyor. Gunduz uykusu hep boyle 15 dk.
En fazla 40 dk uyuyor gunduzleri.
Gecede deliksiz 2-2.5 saat uyuyor. Sonrası saat basi meme.
Gazdanmi uyuyamiyor bu cocuk anlamadim.
Ne yapicagimi bilmiyorum.

Canım ben Hipp organik almıştım ama onu içince huzursuz oluyordu. Doktor similac verdi. Ondan çok memnununuz.

Eğer mama vermezsem benimki de 15-20 dakika uyuyor sadece. Mama verince yada çok iyi emzirince 1.5-2 saat uyuyor. Saat başı emmek istemesi iyi aslında, sütün artar. Bu kadar küçük bebekler sürekli emmek istermiş. Senin için yorucu ama onun normali bu annesi. Sağıyor musun? Kilo alması Nasıl? Günde 30 gram almalı. Eğer öyle ise hiç endişelenme.

Gece 6 saate kadar uyuyor. İlk günden beri uyandırmadık. Belki ondan alışkın gece uykusuna. Uyandırıyor muydun sen?

Kim bakicak...bende ayni durumdayim..ne is yapiyosun...sütünü sagmayimi düşünüyorsun.... demek tek ben degilim..biraz teselli buldum....
Tabi ki yalnız değilsin. SGKnın verdiği doğum izni belli 8 hafta biraz da yıllık iznim var. o kadarcık bitti. Herkesin ücretsiz izin Hakkı da yok malesef. İstifa ile aynı manaya geliyor birçok işte. Burda çok var işine erken dönecek arkadaşlar sanıyorum.

Evet cnm bnde oyle bekletiyrm ztn iki ay sonra ise baslicam doyamadan kuzuna allahtan su iki ay yarim gun cikti iscilere hc dglse yarim gunde olsa ek gidaya kdr ynnda olcm

Iscilere iki ay yarim gun tam maas yasasi ckti o hakkinizi kullanin 8. Hafta bitince 30 gun icinde iskura basvuru yapilinca kullaniliyor

Bazen 100 cc bazen 150 cc içiyor canım

B2nom bebeğim kolik uyku denen yok sürekli ikinipnduruyor süt olayını takiyirduk kafaya şimdi bu çıktı artık emmiyim ben de sagamiyoeum eskisi kadar ne olacak bilmiyorum ne zaman geçer ne olur damla kullanıyoruz bir sürü çok üzülüyorum onu oyle görünce kaka sinda az yapmaya başladınız ugrasiyor bu gaz başa bela yani

Ben yazdım zannettim ayni durumdayız. Gündüz kucağımda uyutursam biraz daha uzun uyuyor yerine koyarsam 15 dk. Çözüm bulamadım. Sut mu yetmiyor acaba 14 temmuzda asi için gideceğim tartılacak az kilo almışsa mama vermek gerekecek sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…