- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
- 313
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #51.801
Cok iyi fikir yarin bunu denicem :)Canim ben damlaları bebegime verirken bir çay kaşığı na kaç damla vereceksem damlatip bi seferde veriyorum birazını çıkarıyor kaşıkla alıp tekrar ağzına veriyorum yutmak zorunda kalıyor :)
kendiğilinden düzeldi canım şuan sadece arada parmağımla tattııyorum yoğurt meyveyi yada yalatıyorumNasıl başardınız düzelmesine çok sevindim. Ek gıdaya başladınız
ve ben vegaferon kullanıyorum ama 6. aydan sonra ferromixin alcamFerrum kullaniyoruz paketin uzerine yazmislar tatlandirici olarak seker vardir diye.
Bana da bişey demediler..kullanmıyorumCanım bize sağlık ocağı demir için damla fln demedi dün doktor kontrolü vardı ben unuttum sormadım oda birşey demedi. Biz kullanmıyoruz yani. Bir sakıncası oluyormu ki çocuk doktorlarıniz ne dedi
Kakası normal bence de..ben de ek gıda araştırmasındayım..ilk sebzeyle mi başladınız canım? Haşkarken ne kadar su kullandın kaç dk haşlasın? Tuz koydun mu? Ne çok soru sordum:)biz de Pazar günü çorba ile başlamıştık. (patates havuç kabak, 1 çay kaşığı zeytin yağı) haşalayıp püre yapmadan sadece ilk hafta suyunu verin demişti. Oğlum maşallah bir kase içecek kadar çok sevdi ama 8 kaşık vermekle yetindim. pazartesi gününden beri de ishal. hala geçmedi. Sizce çorbadan mı oldu. doktor meyve püresi verirsen çorbayı içmez direkt bunla başla zaten bebeğin çok iri hemen alışır dedi. ki dediği gibi de oldu. çorbaya bayıldı. Bana kalsa aslında ishal değil ama annem ishal diyip duruyo. Günde 4 kere kaka yapar oldu Pazartesi gününden beri.(bana göre mukuslu kaka - anneme göre ishal kaka) keyfi yerinde. Cumartesi kontrol var. Pazartesi gününden beri de ek gıdaya ara verdik.
Mecbur idare edeceksin canım. Çalışınca onlara mecburuz, dolayısıyla bazı şeylere mecburen susuyoruz :) Ben artık duymamayı öğrendim..Doktora bile gönderdim. Doktor ishal değil ek gıdaya devam edin dedi. kadın laftan anlamıyo. kavga edicez olacak olan o. saçımı başımı yolasım geliyo resmen. kendi kendine doktor kesildi resmen şaka gibi.
Kakasının normal hali biraz daha katı işte off, kocaman bir offf. annem de kaynanamda çok karışıyo ya.
Canım ne ile nasıl baslicak san bana da şöyle etiketle benj.ay beraber başlıyalım . Tepkileriné bakalim. Ben sofrada çay kaşığı ucu kadar yoğurt tattirdim sevdiKakası normal bence de..ben de ek gıda araştırmasındayım..ilk sebzeyle mi başladınız canım? Haşkarken ne kadar su kullandın kaç dk haşlasın? Tuz koydun mu? Ne çok soru sordum:)
Canim burda konu hakkinda bilgili arkadaslar mutlaka yardimci olur ama ek gidaya baslama kararini bir doktora danissan daha iyi olmaz mi. Bebegim doymuyor demissin en son ne zaman tartilmisti ona gore doktor yeniden tartar kilo alimina gore nasil baslayacagini sana anlatir. Kitapcik falan veriyor bazi hastaneler.Kızlar bebeğim sanki doymuo mu ne.. 5 ay bitecek yakındà 10 gün va r. Bu ek gıda konusunu nasıl yapcaz. VerSem mi bişiler . Veren var mı . Miktar öğün zamanı ve ne vereçeğim konusu tamamen mechul. Yardım edin
YA burada çocuk doktoru yok. Gitmek için başka ilçeye gitmek lazım da. 6. Aydan Sonra der muhtemelén ben hani şimdiden öğün öğün değil de denemelik neler yapılabilir die merak ediyorum. Sağlık ocağında kilosunu ölçtuk normal dedi hemşire de. Ne bilim 2 saatte bi meme istio . Emio sanki çok dolu dolu değil . Ben de evham yaptımCanim burda konu hakkinda bilgili arkadaslar mutlaka yardimci olur ama ek gidaya baslama kararini bir doktora danissan daha iyi olmaz mi. Bebegim doymuyor demissin en son ne zaman tartilmisti ona gore doktor yeniden tartar kilo alimina gore nasil baslayacagini sana anlatir. Kitapcik falan veriyor bazi hastaneler.
Benim kızım da dun 4 aylık oldu 7 kilo olmuşKızlar oğlum Ali'm, bebeğim, miniğim bitanem, kuzum, meleğim, oğlum bugün dört aylık. Çok mutluyum, rabbime ne kadar şükretsem de az. Umutlarımın tükenmeye başladığı günlerde gelen mucizem.
Gelelim dünkü doktor kontrolüne. Öncelikle kafama göre bir doktor bulabildiğimi düşünüyorum.
Oğlum 7500gr. 64cm.miş.Ben 8 olmuştur diyordum ama olmamış. 550 gr almış bu ay. Artık ayda 1 kilo aldığı dönem sona erdi dedi.
Genel durumunu beğendi, sadece anne sütüyle beslendiğini belirttim. Eğer sütünde azalma hissedersen (bunu huysuzlanarak belli eder, anlarsın aç olduğunu dedi) yoğurt, meyva püresi ve baharatsız tarhanaya başlayabilirsin, mama tavsiye etmiyorum dedi. Bunun yanısıra çorbaları yağsız tuzsuz verme, zeytinyağı veya tereyağı ve bir miktar tuz ile hazırla, verdiğin şeyler lezzetli olsun ki reddetmesin dedi. Farklı farklı ekollerden bir sürü doktorun çok farklı görüşleri oluyor tabi ama bana mantıklı geldi. Diş kontrolü yaptı, henüz hiç belirti yokmuş.
Ordan çıkıp hemen çocuk cerrahının ofisine gittik. Bilenler bilir, oğlum 9 gün küvezde kaldığı için yenidoğan sünneti yaptıramamıştık. Bu ay için planladık, yaz tatili bitsin falan diye. Fakat doktor sadece genel anestezi ile uygulama yaptığını ve dört ayda yapmanın çok anlamlı olmadığını, ya 2 taşında ya da 6-7yaşında yapalım dedi. Çok şaşırdım o kadar insan yaptırıyor. Bu aylarda pipileri de şişman oluyor, yapışma falan olabilir dedi. Bu konuda deneyimi olanlardan bilgi bekliyorum. Başka bir cerrahla da görüşmek istiyorum aslında, çünkü bezliyken iyileşme hızlı oluyormuş. İlk ay yaptırsaydım kremle lokal anestezi ile yapıyorlarmış ne güzelkısmet
İşte böyle kızlar
Ben karar verdim, 6 aylık olmadan başlamayacağım ek gıdaya. Ömür boyu yiyecekler inşallahYA burada çocuk doktoru yok. Gitmek için başka ilçeye gitmek lazım da. 6. Aydan Sonra der muhtemelén ben hani şimdiden öğün öğün değil de denemelik neler yapılabilir die merak ediyorum. Sağlık ocağında kilosunu ölçtuk normal dedi hemşire de. Ne bilim 2 saatte bi meme istio . Emio sanki çok dolu dolu değil . Ben de evham yaptım
Bugün aşılarımızı olduk, ben grip aşısı oğlum da 4 ay aşıları ve rotanın 2. Dozunu oldu. Ben kontrollerini özelde yaptırıyorum ama aşılarını sağlık ocağında. Çok ilgililer ya, inanın o kadar para verdiğimiz hiçbir doktorda bu kadar ilgi görmüyoruz. Bir tatlış doktor ki hamileyken canım çekti diye kadın ağaçtan muşmula toplamıştı bana. Hemşireler de çok tatlı. Oğlumu seve seve okşaya okşaya aşı yapıyorlar.
Olur canım ama benimki 1 ay filan küçük seninkinden galiba bence sen başla artıkCanım ne ile nasıl baslicak san bana da şöyle etiketle benj.ay beraber başlıyalım . Tepkileriné bakalim. Ben sofrada çay kaşığı ucu kadar yoğurt tattirdim sevdi
Kakası normal bence de..ben de ek gıda araştırmasındayım..ilk sebzeyle mi başladınız canım? Haşkarken ne kadar su kullandın kaç dk haşlasın? Tuz koydun mu? Ne çok soru sordum:)
Benimki de artik cok dolu dolu emmiyo diye dusunuyordum.. ta ki 4 aylik bebeklerin 2 memeyi toplam 15-20 dk.da bosaltabildigini okuyana kadar :) doyuyordur o merak etme, ac olsa supheye dusmezsin acaba mi diyeYA burada çocuk doktoru yok. Gitmek için başka ilçeye gitmek lazım da. 6. Aydan Sonra der muhtemelén ben hani şimdiden öğün öğün değil de denemelik neler yapılabilir die merak ediyorum. Sağlık ocağında kilosunu ölçtuk normal dedi hemşire de. Ne bilim 2 saatte bi meme istio . Emio sanki çok dolu dolu değil . Ben de evham yaptım
Aslinda cok haklsin. Zaten öyle aman aman bi heyecan duymuyorum . Mamà hazirlamak gibi zahmet gelio çorba vs. Yapmak. 1 ay daha surem memé keyfini yeter ki süt bol olsunBen karar verdim, 6 aylık olmadan başlamayacağım ek gıdaya. Ömür boyu yiyecekler inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?