2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benimki de artik cok dolu dolu emmiyo diye dusunuyordum.. ta ki 4 aylik bebeklerin 2 memeyi toplam 15-20 dk.da bosaltabildigini okuyana kadar :) doyuyordur o merak etme, ac olsa supheye dusmezsin acaba mi diye
Haklsın galiba. Hızlı çekio gerçekten. Bi meme bitince diğerine geçeyim diorum almio

2 saatte bir emmesi anormal degil canim. Benimki 1 hafta oncesine kadar saat basi emiyodu. Simdi 1.5 2 saat. Kilosu normalse doyuyordur annesi evham yapma :) ek gida konusunda sana kalmis tabi ki baslamak istersen senin tercihin. Ben bu konuda biraz katiyim sanirim :) Beklemek taraftariyim. Bi de su var zaten 6 ay dolumca bebege hurraaa corbalari meyveleri dayamicaz. Tadimlikla baslicaz. Yani simdiden tattirmak bana yanlis geliyor zaten 6 ayda ogunle degil tadimla baslatacagim. Farkli uygulamalar olabilir tabi bebegine gore.

E ve t haklsin. Ben de 5 bitsin. 6. Ayın basından sonuna hep tadımlık veriyim diorum. 6 bitince dé öğün öğün veririm. Gerçi benim önce bı doktor bulmam lazim . Şöyle liste verecek yonlendirecek

E ve t haklsin. Ben de 5 bitsin. 6. Ayın basından sonuna hep tadımlık veriyim diorum. 6 bitince dé öğün öğün veririm. Gerçi benim önce bı doktor bulmam lazim . Şöyle liste verecek yonlendirecek
Canım bu konuda doktorlar farklı düşünüyor. Bir kısmı 6. Ayın geç olduğunu çocuğun yemeyi reddettiğini savunuyor. Bir kısımda erken başlamanın anne sütunü bırakmasina sebep olduğunu söylüyor. Biz bugün çeyrek elma püresi ile başladık. Şapur şupur yedi maşallah. Doktorumuz liste verdi. Ama miktari çocuk belirler dedi. Denemeye karar verdiğinde çeyrek elma yada çeyrek armut püresi ile ögle saatlerinde başla. Iki üç gün aynen devam sonra yarım sonra dörtte üç sonra bir bütün. Bunu başarinca çeyrek su bardağı sade yoğurt buda yavas yavaş bir su bardağına çıkınca. Meyve ve yoğurt aynı güm ama ikiside yarım yarım. Sonra da sebze çorbası yavaş yavaş artırarak 1 su bardağı kadar olunca bunu da menüye ekleyip üçlü veriyorsun tabi hepsini az az bir kaç öğünde. Olmadık tatları birbiriyle karıştırma yakışsın birbirine dedi. Yemezse zorlama ertesi gün tekrar dene dedi. Yogurt yerine yoğurt çorbası verebilirsin ama tuz yok ve yumurta sarısi ile pisecekmis. 6 aylıkken kahvaltıya başlıyor. 1 parmak peynir ve ceyrek yumurta sarısı ile. 5. Aydan sonra 1 öğun kaşık mamasi başla ama pirinçli değil mümkünse yulafli tercih et dedi. Anlayacağın emme problemimize rağmen emzirmek en kolay zamanları tercih senin

bizim 5 ay bittii canım başladık doktor dedi başla diye. meyve püresiyle başladık ama öğün değil ara öğün olarak veriyorum. azar azar artırarak verilecekmiş. sonra yoğurt sonra da sebzeye başlanacak. beslenmemizin çoğu mamaya dayalıydı zaten yine devam aynı şekilde yani

Ben dé 5 ay bitSin bakalım. . Elma muz Mü veriosun. Suyu nu mu ne kadar. Bi de önce meyve verirsek sebze yemezler diolar doğru mu ki. Yoğurt günde kadar acaba . Onu versem diom aslinda

Ayy sağol ne güzel cevap yazmışsın. Ekran goruntuşu aliorm hemen. Doktor görmesem de sayenizde tavsiye ler alırız. Senin beben kac ay günlük kac kiLo . Benim ki 4ay19 günlük . 6800 gr

Ben dé 5 ay bitSin bakalım. . Elma muz Mü veriosun. Suyu nu mu ne kadar. Bi de önce meyve verirsek sebze yemezler diolar doğru mu ki. Yoğurt günde kadar acaba . Onu versem diom aslinda
ya aslında ben de tereddüt ettim sebzeyi sevmezse diye ama meyveyle başlamış bulunduk. sen yoğurt ver istersen.

benim doktorun dediğine göre ilk gün 3-4 çay kaşığı, ikinci gün 8-10, üçüncü gün 15-20 derken 1 hafta sonunda 1 çay bardağı yoğurt yiyecekmiş.meyve yarım çay brd. olacak. sebzeye 5,5 aylıkken geçicez

Çok güzel yazmışsın canım sağol

Canım dün de yazmıştım. Bebekhastanesi.com adresinde ek gıda ile ilgili detaylar var. Mesela ilk yıl böbrekler zarar görmesin diye tuz kullanılmamalıymış..
Sağol canım inceledim o siteyi..bazı doktorlar da çok az tuz konulabilir diyor bebek tadını kötü bulmasın diye..mesela bir patates bir havuç bir kabak ne kadar suda haşlanılır?

Canim peki ek gidaya gecince bebeginin kakasinda degisiklik oldu mu? Bebeklerimiz ne zamana kadar boyle sari puturlu kaka yapacak acaba?
evet canım değişiklik var ama reflü ilacından mı kaynaklanıyor ek gıdadan mı anlamadım ben. açıkça yazıcam kusura bakmayın ama yeşil ve koyu kıvamlı. eskisi gibi değil hiç. koku yok ama. günde 10-20 kaşık meyveden dolayı bu kadar değişiklik olur mu bilemedim sonuçta hala anne sütü ve mama alıyor.

Kizlar evde bebisleri nasil tartiyosunuz? Ben kucagima alip tartiyorum ama 2 haftadir hep ayni cikiyor

Canım meyve,çorba yada yoğurt herhangi biri ile başlayabilirsin ama meyveyi daha kolay kabul ederler dedi doktor sana kalmış yani hepsini az azda olsa birden vermiyorsun birisine alısinca diğeri. Yoğurt ve çorba çeyrek su bardağı başla tama çıktığında diğerine geç dedi doktor. Sebze çorbası başlamak daha doğru ama tadını sevmezse zorlanirsin o yüzden meyve ile baslamanı öneririm dedi. Cam rende ile püre yapıyorum su değil

Ayy sağol ne güzel cevap yazmışsın. Ekran goruntuşu aliorm hemen. Doktor görmesem de sayenizde tavsiye ler alırız. Senin beben kac ay günlük kac kiLo . Benim ki 4ay19 günlük . 6800 gr
Maşallah kuzucuğuna. Benimki 4 ay 13 günlük 6750 çıktı kilosu dün. Tek göğüs emiyor digerinde süt kalmadı hiç emmeyince saga sağa tükendi gunde 60 ml fln Mama ancak yedi emmeside problemli uykuda emiyor sadece kusmada var bol miktarda haliyle erken başladık ek gıdaya. Bilgin olsun yemesi problemliyse zor alişıyormus erken başlamamiz o yüzden. Sizde problem yoksa 5. Ayı bekle bence ama çok geciktirme yinede. Artı birkaç değişik tat deneme hem kafası karışırmış hemde alerji yaparsa yediği şey hangisinin yaptığini bilemeyiz teker teker hafta hafta dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…