2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar bugün 4. Ay kontrolüne gittik şükür bir problem yok
Ek gıdalara başlıyoruz benim oğlum çok emmiyor mamada mırın kırın olunca çeyrek elma yada armut ile tek öğün başlayıp yavaş yavaş arttıracağız.
Bir bütünü yediği zaman yoğurt yada sebze çorbasını 2. Öğün olarak ekleyeceğiz aramızda başlayacaklar vardı nasıl gidiyor denemeler. Sizin doktorlarınız nasıl önerdi.

Uzuunn bir arada sonra foruma girdim kizlaaaarr 2. Bebeklerden bahsediyorsunuz size masallah diyorum :) ben hamile kalmadan once 2 3 cocugum olsun pespese olsun derdim ama hayaller gercekler hesabi 3 4 sene sonra anca... bu 4.5 ay hayatimin en yogun zor donemiydi bu gunleri unutmam lazim... bebegimin kilosu iyi ek gidaya baslamadik hala ama 5 ay dolsun 6. Ayin bitmesini beklemiycem yogurt pure falan veririm cok doktor odakli asisi titiz gitmek istemiyorum hepsi tutarsiz farkli goruste anneler cocugunu daha iyi biliyor yavas yavas tatmaya basliycaz insalah

Kızlar çok alakasız olacak ama bugün ofiste deli bir tempo vardı, beynim salçaya döndü resmen.. Şimdi biraz süt sağıp çıkacağım ofisten. Alışveriş yapmam lazım, ev tamtakır.. Evde bebişim mis kokusuyla beni bekliyor ama :) İnşallah bakıcımız yiyecek birşeyler yapmıştır yoksa lahmacuna talim :) çok yorgunum bugün..çooooookkk yorguunnn..

Annelerin insiyatif kullanması konusunda seninle tamemen hem fikirim. Bebekler zaten neyi yapıp yapamayacaklarını bir şekilde belli ediyorlar. Mesela biz 10 gün sonra 4 aylık olacağız ama oğlum oturmak istiyor. Bir dakikalığına falan dik olmayacak şekilde yastık desteğiyle oturtuyorum mesela. Zaten sonrasından rahatsız olup ya kendini yana atıyor ya da aşağı kaykılıyor. Ama o arada etrafa gülücükler saçıyor. Doktora sorsan asla diyor 4.5 aydan önce.

Ben kizim yatarken ellerini tutunca ayaga kalkio oturunca cokk mutlu yigilmiyor bende 6 ayi beklemedim artik yavas yavas oturtuyorum

canım biz başladık. birkaç sayfa önce yazmıştım doktorun önerilerini bi göz at istersen. çok sevdi bizim oğlan meyve pürelerini şapur şupur yiyor :))) yaa aklıma takılan bir şey var ama. şimdi ilk meyveyle başlıyoruz ya tatlı tatlı seviyo bebişler, daha sonra yoğurt ve sebze çorbasına itiraz etmezler umarım.

CAnım doktorlarımiz ayni şeyi önermiş bende korktum sordum. Olabilir ama sebze çorbasi yada yoğurdu sevmezse ek gıdaya alışması zor oluyormuş püreyle daha kolay başlarsın dedi yapacak birşey yok. Bizde yarın öğle saatlerinde başlayacağız inşallah sapur supur bizde yeriz. Miktar artırabildiniz mi

Kızlar bugün biz de kontrole gittik. Benim oğlum da ufak tefek bir çocuk.. mama takviyesi de yaptığım için ek gıdaya geçebiliriz dedi doktor. Ama sebzeler için bu ay erken.. 5. Ay daha uygun dedi. Bu ay meyve ve kaşık mamasını sindirebilirmiş.. ama şimdi meyve de önermiyorum, tatlı meyvelere alışınca sebzeleri vermekte zorlanırsın dedi.

Ben bu ay da anne sütü ve mamaya devam edicem.. önümüzdeki ay meyve sebze püresine başlamayı planlıyorum..

Bir de haftasonu 14 aylık kızı olan bir arkadaşımla görüştüm.. ilk 6 ay sadece anne sütü verdim.. şimdiki aklım olsa ek gıdaya erken başlardım sonrasında çok zor oldu dedi...

Sonuç olarak herkes bir şeyler söylüyor ama en iyisi tüm bu görüşleri harmanlayıp bebeğine uygun yolu seçmek biz annelere düşüyor. Allah yardımcımız olsun ve pişmanlıklar yaşatmasın inşallah..

her gün artırıyorum biraz. 1 hafta sonunda yarım çay bardağı meyve yiyecekmiş. haftaya yoğurda başlarız aynı şekilde artırarak

Kızlar bir de bizim doktorumuz ek gıdaya geçiş için bir rehber hazırlamış mail ile gönderdi ama ben dosyayı buraya ekleyemedim.. fakat benzer bir içeriği bebekhastanesi.com sayfasında paylaşmış.. ana sayfanın yan sütununda "yaşa göre beslenme" başlığı altında konu konu sıralamış.. umarım işinize yarar.. bir de komilibebe.com sitesinde annelerden gelen soruları yanıtlıyor.. belki ilginizi çeker.

Kızlar Can'ım çok sıkkın ya bebeğim 4.5 aylık hıc bır sekılde dönme hareketli yok bıraktığım gibi kalıyor sizde de böyle olan var mı ne Zaman dönmeye başladılar

Kızlar Can'ım çok sıkkın ya bebeğim 4.5 aylık hıc bır sekılde dönme hareketli yok bıraktığım gibi kalıyor sizde de böyle olan var mı ne Zaman dönmeye başladılar
Canım yavaş yavaş bizim kızda tam dönemiyo bacaklarınj kaldırıyor ve yan dönüyo bzmki mesela hiç dönmeye çalışmıyor uyandığı zmaan direk kafa kaldırıyor 6 aua kadar zamanı var sıkma canını kaç haziran doğumlu

Benimki de dönmüyor aktif bebek olmasına rağmen,doktora sordum doğduğu andan itibaren dönen bebek de var 6 ay dönmeyen de, gelişimlerin ilgili değil dedi,rahat ol canım

Bizim bebiş haftasonu dönmeye başladı, ama istediği her seferinde dönemiyor. Bazen başarıyor, bazen başaramıyor.
Her bebiş farklı sonuçta, kıyaslama yapabileceğimiz bir standart ne yazık ki yok. Benim yeğenim, hiç emeklemedi mesela, direkt ayağa kalktı. 11-12 aylık falandı.. Diğer taraftan bir başka kuzenim 9 aylıkken adım sıralamaya başlamıştı..
Takma kafana, bebişin sağlıklıysa canı istediği zaman döner de, yürür de :)

Kizlar ya bu demir ilaci ne nalet bisey. Tadini zaten bebegim hic sevmedi ilk damladan sonra buzuyo agzini bi daha damlatmak ne mumkun. Damlattigimin da yarisini tukurukle cikariyo, elini agzina goturuyo, ben silene kadar agzi yuzu her her kipkirmizi oluyo off.. Yok mu bunun bi cozumu? Bi de icinde seker varmis!

26 mayıs Can'ım bızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…