- 18 Temmuz 2016
- 992
- 805
- 33
- 39
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #51.761
Annelerin insiyatif kullanması konusunda seninle tamemen hem fikirim. Bebekler zaten neyi yapıp yapamayacaklarını bir şekilde belli ediyorlar. Mesela biz 10 gün sonra 4 aylık olacağız ama oğlum oturmak istiyor. Bir dakikalığına falan dik olmayacak şekilde yastık desteğiyle oturtuyorum mesela. Zaten sonrasından rahatsız olup ya kendini yana atıyor ya da aşağı kaykılıyor. Ama o arada etrafa gülücükler saçıyor. Doktora sorsan asla diyor 4.5 aydan önce.Uzuunn bir arada sonra foruma girdim kizlaaaarr 2. Bebeklerden bahsediyorsunuz size masallah diyorum :) ben hamile kalmadan once 2 3 cocugum olsun pespese olsun derdim ama hayaller gercekler hesabi 3 4 sene sonra anca... bu 4.5 ay hayatimin en yogun zor donemiydi bu gunleri unutmam lazim... bebegimin kilosu iyi ek gidaya baslamadik hala ama 5 ay dolsun 6. Ayin bitmesini beklemiycem yogurt pure falan veririm cok doktor odakli asisi titiz gitmek istemiyorum hepsi tutarsiz farkli goruste anneler cocugunu daha iyi biliyor yavas yavas tatmaya basliycaz insalah
Annelerin insiyatif kullanması konusunda seninle tamemen hem fikirim. Bebekler zaten neyi yapıp yapamayacaklarını bir şekilde belli ediyorlar. Mesela biz 10 gün sonra 4 aylık olacağız ama oğlum oturmak istiyor. Bir dakikalığına falan dik olmayacak şekilde yastık desteğiyle oturtuyorum mesela. Zaten sonrasından rahatsız olup ya kendini yana atıyor ya da aşağı kaykılıyor. Ama o arada etrafa gülücükler saçıyor. Doktora sorsan asla diyor 4.5 aydan önce.
canım biz başladık. birkaç sayfa önce yazmıştım doktorun önerilerini bi göz at istersen. çok sevdi bizim oğlan meyve pürelerini şapur şupur yiyor :))) yaa aklıma takılan bir şey var ama. şimdi ilk meyveyle başlıyoruz ya tatlı tatlı seviyo bebişler, daha sonra yoğurt ve sebze çorbasına itiraz etmezler umarım.Kızlar bugün 4. Ay kontrolüne gittik şükür bir problem yok
Ek gıdalara başlıyoruz benim oğlum çok emmiyor mamada mırın kırın olunca çeyrek elma yada armut ile tek öğün başlayıp yavaş yavaş arttıracağız.
Bir bütünü yediği zaman yoğurt yada sebze çorbasını 2. Öğün olarak ekleyeceğiz aramızda başlayacaklar vardı nasıl gidiyor denemeler. Sizin doktorlarınız nasıl önerdi.
CAnım doktorlarımiz ayni şeyi önermiş bende korktum sordum. Olabilir ama sebze çorbasi yada yoğurdu sevmezse ek gıdaya alışması zor oluyormuş püreyle daha kolay başlarsın dedi yapacak birşey yok. Bizde yarın öğle saatlerinde başlayacağız inşallah sapur supur bizde yeriz. Miktar artırabildiniz micanım biz başladık. birkaç sayfa önce yazmıştım doktorun önerilerini bi göz at istersen. çok sevdi bizim oğlan meyve pürelerini şapur şupur yiyor :))) yaa aklıma takılan bir şey var ama. şimdi ilk meyveyle başlıyoruz ya tatlı tatlı seviyo bebişler, daha sonra yoğurt ve sebze çorbasına itiraz etmezler umarım.
Bende sendenim :)))Ben doğumdan sonra 7 kilo aldım ve almaya devam ediyorum. Herkes gider mersine ben giderim tersine
her gün artırıyorum biraz. 1 hafta sonunda yarım çay bardağı meyve yiyecekmiş. haftaya yoğurda başlarız aynı şekilde artırarakCAnım doktorlarımiz ayni şeyi önermiş bende korktum sordum. Olabilir ama sebze çorbasi yada yoğurdu sevmezse ek gıdaya alışması zor oluyormuş püreyle daha kolay başlarsın dedi yapacak birşey yok. Bizde yarın öğle saatlerinde başlayacağız inşallah sapur supur bizde yeriz. Miktar artırabildiniz mi
Canım yavaş yavaş bizim kızda tam dönemiyo bacaklarınj kaldırıyor ve yan dönüyo bzmki mesela hiç dönmeye çalışmıyor uyandığı zmaan direk kafa kaldırıyor 6 aua kadar zamanı var sıkma canını kaç haziran doğumluKızlar Can'ım çok sıkkın ya bebeğim 4.5 aylık hıc bır sekılde dönme hareketli yok bıraktığım gibi kalıyor sizde de böyle olan var mı ne Zaman dönmeye başladılar
Ne yapıcazBende sendenim :)))
Benimki de dönmüyor aktif bebek olmasına rağmen,doktora sordum doğduğu andan itibaren dönen bebek de var 6 ay dönmeyen de, gelişimlerin ilgili değil dedi,rahat ol canımKızlar Can'ım çok sıkkın ya bebeğim 4.5 aylık hıc bır sekılde dönme hareketli yok bıraktığım gibi kalıyor sizde de böyle olan var mı ne Zaman dönmeye başladılar
Bizim bebiş haftasonu dönmeye başladı, ama istediği her seferinde dönemiyor. Bazen başarıyor, bazen başaramıyor.Kızlar Can'ım çok sıkkın ya bebeğim 4.5 aylık hıc bır sekılde dönme hareketli yok bıraktığım gibi kalıyor sizde de böyle olan var mı ne Zaman dönmeye başladılar
Benimki de ayni canim tam 4 aylik. Doktor daha erken dedi.Kızlar Can'ım çok sıkkın ya bebeğim 4.5 aylık hıc bır sekılde dönme hareketli yok bıraktığım gibi kalıyor sizde de böyle olan var mı ne Zaman dönmeye başladılar
26 mayıs Can'ım bızımCanım yavaş yavaş bizim kızda tam dönemiyo bacaklarınj kaldırıyor ve yan dönüyo bzmki mesela hiç dönmeye çalışmıyor uyandığı zmaan direk kafa kaldırıyor 6 aua kadar zamanı var sıkma canını kaç haziran doğumlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?