2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
superselma canım başka topik açalım sen aç dedik açtın, instagramdan takipleşelim dedik hesabın olmadığı halde hesap açtın, böyle zor whatsapp grubu kuralım dedik sen kur dedik kurdun, her şeyde seni lider yaptık, biz ne istersek onu yaptın

Bence superselma nın gönlünü yapalım hem ona topik açtırdık hem de buraya geri döndük

Bizi bırakma superselma olur mu
Seni seviyoruz
 
biraz alışsınlar sonra veririz muzu yaa değil mi? pat diye muz dayamayalım şimdi bebelere. bir de ben dün gurme bebek sitesinde mor erik verilebilir diye okudum. onu da sevebilirler bence. ben bi deneyeyim diyorum haftaya falan
Onu bende duydum denenebilir basit meyvelere bi alişsinlar hepsinin vitamini ayrı nede olsa yesin hepsinden yavrucaklar
 
Yaaa siz yazdikca hevesleniyorum ben de ek gidaya :)) ama bence bizim doktorumuz veemeyecek ek gida 6 aylik olana kadar.. kilo alimi emmesi iyi cunku, simdilik sutum de yetiyor..gerekli gormeyecek 6 aydan once diye dusunuyorum.
 
Yaaa siz yazdikca hevesleniyorum ben de ek gidaya :)) ama bence bizim doktorumuz veemeyecek ek gida 6 aylik olana kadar.. kilo alimi emmesi iyi cunku, simdilik sutum de yetiyor..gerekli gormeyecek 6 aydan once diye dusunuyorum.

Tatlım bence hiç acele etme. Sadece anne sütü yetseydi ben de 6.aya kadar beklerdim. Sebzeler için bu ay erken dedi doktorum o yüzden ben de 5 ay bitince sebze püresi ile başlayacağım.
 


2015 ve hatta nadirde yazan olsa 2014 haziran anneleri başlığı hala aktif... Açtırdığınız diğer konuda da son zamanlarda sosyal medya ve whatsapptan görüştüğünüz için pek yazanda olmuyordu...
 

Bizimki hiç ateşlenmemişti. Ama çok ağlamıştı
 
Kizlar bizde yarin 4. Ay asilarimizi vurup Dr muayenesinde gidicez. Bu asilarda da yine 3 gün banyo yaptirilmayacak mi?
 
Evet asilar ini oldular kızlar:) Allah a şükür zor olmadı .ufaklıkaazıcık ağladı hemen sustu.buyugu anladığı için bayaa ağladı. Hemen sağlık ocağı n önünde park var orda sallandı kendine geldi:) Cal pol ver dedi ebe ikisinde büyüme verdim uyudu simdi.ufaklogin ateşi biraz çıkarsa vericem.
minik kizim 500 gr alarak 6900 kg olmuş. Boyu 62.5 olmuş.
Ek gıdaya 6 .ay başla dedi sorunca. Bende meyve suyu , püresi vereyim mi deyince olabilir dedi.cok çok ilgili diyemiyorum ebe ve dok. Damla verdi ama onu kullanması çok gıcık ilk çocuğundan biliyorum.lekeso cikmiyo. Ek gıdaya geçecek arkadaşlar bebeklerinin kaç gramaalmıştı bu aynen de ufaktan tutturmaya basliycam galiba. Meyve files al
Kizlar bizde yarin 4. Ay asilarimizi vurup Dr muayenesinde gidicez. Bu asilarda da yine 3 gün banyo yaptirilmayacak mi?
 
Zaten buyuk cocuklarda asi esnasinda veya sonrasindan ziyade oncesi problem oluyor. Cocuk igne yapilacagini anladigi anda cigligi basiyor :) hastanede 2 yaslarinda bir bebek vardi hasta kan alinacak ama on saniyelik olay icin yarim saate yakin tepindi en son butun hemsireler kolunu bacagini tuttu da alabildiler kani :) bizimki daha oyun zannediyo yazik yatiyo oraya oyuncaklarina bakiyo hemsire ablaya gulucukler falan derken aci gercekle yuzlesiyo :)
 
Evet sanırım azda olsa emdigi icin rahat davranıyorum sanırım aklıma gelmiyor birde cisli bezide yeteri kadar var cok şükür
 
Canim hangi marka mama kullaniyosun? Henüz doktora gitmedim 4.ay aşısı için sağlık ocağına gittik oradaki hemşireye sordum ben 6.ay başladım çocuğum hiçbişey yemiyor dedi şimdi 4 yasindaymis yediklerinizden ufaktan tattirmaya başla dedi bende karasizim:/
 
Kizlar bizde yarin 4. Ay asilarimizi vurup Dr muayenesinde gidicez. Bu asilarda da yine 3 gün banyo yaptirilmayacak mi?
Banyo sıkıntısı yok. Ben dün her ihtimale karşı yıkamadım ama bu akşam yıkayacağım. Bizde ateş de olmadı ama bugün çok çok huysuz, başka bebek sanki. İnşallah banyodan sonra rahatlar yavrum.
 

Bugün benim oğlum da çok huysuzdu.. sabah çok ağladı.. 12 gibi koluma yatırıp evde gezerek sakinleştirdim. Yarım saat kadar gezdik öyle sonra da ayağımda sallayarak uyuttum.. 2 saat hiç indirmedim ayağımdan güzelce uyudu sonrasında 1 saat de yatağında uyudu.. şimdi keyfi yerinde çok şükür...
 
Kızlar bu ay bebeklerimiz seslerini keşfediyorlarmış.. bizimki çığlık çığlığa oyunlar oynuyor.. bir de peşinden öksürük geliyor.. doktorumuz bunun bebeğin yeni keşfettiği bir şey olduğu için oyuna dönüştürdüğü bir durum olduğunu o öksürdükçe benim karşısına geçip öksürmemi oyununa dahil olmamı söyledi..

Bir de bu ay kulaklarını farkedeceklermiş.. bol bol tutup karıştıracak kulakları dedi.. bakalım bizimki ne zaman bulacak kulakları
 
Kakası normal bence de..ben de ek gıda araştırmasındayım..ilk sebzeyle mi başladınız canım? Haşkarken ne kadar su kullandın kaç dk haşlasın? Tuz koydun mu? Ne çok soru sordum:)
bana doktor ilk sebze ile başla. tatlı şeyleri yedirirsen doğal olarak tadını zaten sevecek ve tatsız tuzsuz sebzeleri reddedecek dedi. ben de ilk olarak ( 3 4 küçük dilim kabak,patates,havuş 3lüsü, göz kakarı su bir su bardağı kadar sanırım. ) haşadım, çatalla kontrol ettim pişince altını kapadım ve içine 1 .ay kaşığı zeytin yağı ekledim. doktor 5 -6 kaşık 1hafta boyunca veriyosun, sonraki hafta yarım çay bardağı ve sonraki hafta 1 çay bardağı; böyle böyle yarımşar olarak artır dedi. taki bir kase edene kadar. bu arada biz 8 kaşığı gömdük bayıldı tadına. tuz, şeker 1 yaşına kadar yasak. 8 9 aylık olunca köfte içinde kekik vs baharat verirsin dedi.

Mecbur idare edeceksin canım. Çalışınca onlara mecburuz, dolayısıyla bazı şeylere mecburen susuyoruz :) Ben artık duymamayı öğrendim..
haklısın ama işte insan gıcık oluyo. niye bu kadar takıyolar uğraşıyolar anlamadım. ben boşverin, uzaydan inen numunelik bebekmiş gibi davranmayın diyorum. çok üstüne titriyolar ya. sinirlerimi ciddi anlamda bozuyolar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…