2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

Bebeğine kan tahlili yaptırsan. Belki de hiç ihtiyacı yok. Boşuna kullandırıyorsun. Benim bebeğimde ihtiyaç yokmuş mesela.

Kızlar bebeklerinize ek gıda vermeye basladiniz mi benim oglm 4 bucuk aylik simdilik sütüm yetiyo doyuyo ama azar azar corba ve yogurt vermek istiyorum ama simdi baslasam mi yoksa 6 aydan sonrami baslasam bilemedim

Ben başlamadım. Sütüm yeterse 6. ay bitiminde başlatmayı düşünüyorum. Doktorumuz da aynı fikirde.

Merhaba Hanımlar. 24 haftalık gebeyim . Doğum ücretlerinden ötürü farklı bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Medipol Mega da Lebriz Hale Aktün Taner ile ilgili bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim.
Merhaba ben de evime yakın olduğu için 7. Aydan sonra bu hastanede Nagehan Kaya'ya muayene olmuştum. Normal doğum yaptım ve oğlum Pazar günü (babalar günü hediyesi olarak) gelmeye karar verdi
Doğumumu o gün nöbetçi olan Elif Çiler Eren yaptırdı. Zor bir doğum oldu ama Elif hanım soğukkanlılığını hiç yitirmedi. Ben çok sevdim kendisini.. bir de pazar günü olduğu için yedirgin olmuştum ama tüm doğum ekibi ebe, hemşire, herkes çok ilgiliydi. Belki de benden başka doğum yapan olmaması benim şansım olmuştur. Pek çok şeyi hayal meyal hatırlasam da etrafımda güleryüzlü ilgili bir grup hatırlıyorum.
Yani ben hastaneden memnun kaldım, doktor olarak senin sorduğun kişiyi tanımıyorum ama muayenelerde Nagehan hanıma ısınmıştım baya doğum da Elif hanımı da tanıdım ve onun benim şansım olduğuna inanıyorum...

Çok teşekkürler bilgi için. Nagihan Hanım çok yoğun kendimi o yoğunluğun içine sokmak istemiyorum. Pazartesi gidip Lebriz Hocaya bir muayene olacağım umarım severim ve devam ederiz.

Aynen herksın içine sineni baska ben de eşim bana siz yatın ikiniz ben gelmim desé alınırm biz 3 kişi yatıyoruz..beşik yatağıma bitişik zaten. Uzun uykular da cup besigine koyuyorm . Bi ara meme de uyuyan yavrum degisiverdi yatağına geçmek istercesine emdikten sonra aglio şu ara

Kızlar bebeklerinize ek gıda vermeye basladiniz mi benim oglm 4 bucuk aylik simdilik sütüm yetiyo doyuyo ama azar azar corba ve yogurt vermek istiyorum ama simdi baslasam mi yoksa 6 aydan sonrami baslasam bilemedim
Ben 6nin basinda bi on gün sonra tattirmayi düşünüyorum

hangi sebzelerle başlamıştınız? belki mukuslu olmasının sebebi odur canım bilemedim ki. doktora iyice sorarsın artık yarın, sonuçta illa ki ek gıdaya geçecekler, dokunmayan şeyleri bulacağız böyle böyle.
annen ve kayınvaliden için de sıkma yav canını. bebişi rahatsız eder diye korkuyolardır. benim annem de çok karışır

10 gün sonra başlayayım o zaman bende.
Canim sen nasıl ne kadar ölçüyle başlamıştın?
bizim doktor 3-4 kaşık meyveyle başladık biz. bir hafta sonra yarın çay bard. meyve olacak. yavaş yavaş artırcaksın her gün.
sonraki hafta yoğurt aynı şekilde artarak gidecek ve 1 çay brd. olacak haftanın sonunda. en son sebze çorbası artırarark yine onu vericem. bizim doktor öyle dedi.
kontrolünüz yok mu canım yakınlarda bir sor sen yine de. her doktorun yaklaşımı farklı çünkü.

Bendee ara ara meyvelerin tadına baktiriyorum doktorumuz kilosu normalden.biraz fazla olduğu için 6 aydan sonra baslamam gerektiğini söyledi

canım senin yorumlarından çok faydalananlardan biri de benim. üç çocukla, zor bir eşle ve bir sürü ev işiyle burada bize uzun uzun cevaplar yazman bir incelikti bence. sağ ol hepsi için.
ben de sonradan takip edebilenlerdendim konuyu. çünkü çoğu zaman ne okumaya ne de yazmaya fırsatım oldu.daha yeni yeni hayatımı bir düzene koyabiliyorum.
hatırladığım kadarıyla konu değişimi teklif edildiğinde çoğumuz büyük bir çoşkuyla 'haydeee gidiyoruz' havasına girmiştik :)) paylaşımlar bir süre daha orda da devam etmiş ama araya instagram ve whatsapp girince azalmış sanki. ya da herkes kendi hayatına dalmış, okuyup yazmaktan sıkılmış bilemeyiz tabii orasını. herkesin kendi tercihi.

benim için paylaşım önemliydi ha bu sayfa ha öteki fark etmez. birbirimizden öğrendiğimiz ve deneyimlerimizden faydalandığımız sürece sıkıntı etmeyelim böyle şeyleri kızlar.mutlu mutlu yazışalımm :))

ben hm den uyku tulumu aldım onu kullanıyorum cnm şimdilik iyi oldu üstü açıldı mı diye dert etmicem

cnm hangi damlayı kullanıyorsun ve kaç damla?

Doya doya için rahat bir şekilde ne istiyorsan onu yapmalısın bence de. Bebeğinin duygularını ihtiyaçlarını senden iyi kimse bilemez. Üstelik yaşadığımız hiçbir günü tekrarı tok, tadını çıkaralım

Bebeğine kan tahlili yaptırsan. Belki de hiç ihtiyacı yok. Boşuna kullandırıyorsun. Benim bebeğimde ihtiyaç yokmuş mesela.
Muhtemelen ihtiyaci var Ben hep bebegimin kansiz oldugunu dusunuyodum rengi cok beyaz cunku cocuk mermer gibi. Bu gidisimizde baktim doktor teshise solgunluk yazmis. Ama bize bisey demedi. Demir ilaci sanirim buna fayda edecek. Yine de bidahaki gidisime sorcam sart midir.

Canım ben de bebeğimle uyuyorum ve inanır mısın ben uyanıp yanından kalkarsam o da uyanıyor ben eğer sabah kalkıp gitmezsem öğlene kadar yanında yatarsam o da öğlene kadar emip emip geri uyuyor

Ben 3 günde 1 nöbetçi avukat olarak işe gidiyorum 5-6 saat sürüyor bazen bugün gittim mesela sabah eşim dedi ki evde sürekli seni aradı uyandı yatakta seni aradı sağına soluna baktı seni bulamadı diye

Bence beraber uyumak bağımızı güçlendiriyor

PembeLokum canım novaferrumu yurtdışından mı getirtiyorsun yoksa eczanede satılıyor mu

Vitaminci anne diye bir instagram satıcısı getirtiyor ondan alıyorum pazartesi kargoya verecekmiş (sipariş alıyor topluca kargoya veriyor anladığım ladarıyla) şimdi söylersen pazartesi varsa sana da gönderir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…