2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Merhaba canim. Ben hamileliğin boyunca bu topigi sizleri hep takip ettim ama yazmadim nedense ama senden sizden cok sey ogrendim. hepinize cok tesekkur ederim

Canım, amacımız en hızlı ve rahat şekilde iletişim kurabilmekti hep. Bu yüzden çeşitli yolları denedik ve denerken de organizasyonu hep senin yapmanı rica ettik.. 3 çocukla muazzam bir performanstı bence, çünkü ben bir taneyle bazen yazılanları okumaya bile vakit bulamıyorum :) deneyimlerin, pozitifliğin bir yana, enerjin benim için ilham kaynağı oldu, kendime adıma bunu en içten şekilde söyleyebilirim. Hatta her işe yetişebildiğim günlerde süperselma gibi oldum diye içimden geçirmişliğim bile var :)
Döndük dolandık aynı topiğe geldik, şahsi algılama sakın. Bir anda dağılınca bütün topikler yavaşladı vs.. Maksat topikler canlı kalsın :)
Seni çok seviyoruz, üzülme kırılma sakın :)

canım bende sürekli takipte olanlardanım paylaşımlar deneyimler biz acemi anneler için çok faydalı çok şey öğreniyoruz tecrübeli annelerden ve yaşayarak öğrenen bilgisini paylaşanlardan emininki benim gibi takip edip yazmayan yorum yapmayanlar da vardır burası daha aktif olduğundan dolayı bu topikte kaldım. kimlerin emeği varsa bu topikte Allah razı olsun hakkını helal etsin amacımız kimseyi üzmek kırmak değil

Ben bu demir ilacina iyice uyuz olmaya basladim. Bebegimin kakasi camur gibi oldu rengi siyahimsi. Hadi o neyse. Bir kokuyor arkadas bir kokuyor.. Bu sabah altini degistirirken burnuma tulbent sarmak zorunda kaldim. Bu cileyi 1 yasina kadar cekicez mi ya. Cook kotu kokuyor

Ben Lcw den aldım bir uyku tulumu ama henüz o kadar soğuk değil diye giydirmiyorum. Pijamasının üstüne pamuklu yelek giydirip, örtüsünü de beşiğin sağına soluna koltuk altı hizasında sıkıştırıyorum aşağı kadar, açamıyor.

Hadi ya biz baslamadik daha damlaya, 4 aylik olmadik henuz. Ama kotu kokuyosa fenaymis, bizimkinin kakasi zaten feci kokuyordu yandik :)) esim dalga geciyor, gece biz uyuduktan kebapciya filan gidiyor heralde bu cocuk diye :)))

Hadi ya biz baslamadik daha damlaya, 4 aylik olmadik henuz. Ama kotu kokuyosa fenaymis, bizimkinin kakasi zaten feci kokuyordu yandik :)) esim dalga geciyor, gece biz uyuduktan kebapciya filan gidiyor heralde bu cocuk diye :)))
Damlaya baslayinca sizinki kebabin ustune bi de cogkofte gomecek oyle diyim.

Kızlar az önce bir makale okudum, baya içime su serpti.

Ben hala bebeğimle beraber aynı yatakta uyuyorum. Yatak odamdaki beşiğine almayı bir kaç kere denedim ama nedense hiç rahat edemedim ve tamemen iç güdülerime güvenerek bebeğimle uyumaya devam ettim. Hatta dün gece eşim de bana katıldı ve üçümüz beraber aynı yatakta yattık.

Okuduğum makalede anne sütüyle beslenen bebeklerin mamayla beslenenlere göre daha sık uyanabileceği için en verimlisinin bebeğin anne yanında yatması olduğunu okudum. Aslında o paragrafı buraya aynen kopyalıyorum;

"Çocukları uzun ve her istediklerinde emzirme alışkanlığı (geleneği) olan ülkelerde anne çocuğuyla birlikte uyur. Birlikte uyuma sorunsuz ve kolay emzirmenin yardımcısıdır. Anne sütüyle beslendiği için gece sık sık ve uzun süre emen çocuklarını sorunsuz bir şekilde emzirebilmek için ebeveynlerin hayatlarını, özellikle de uyku düzenini değiştirmek gerekebilir.

Anne sütüyle beslenen çocukların uyku ve hareketleriyle ilgili ebeveynlerin beklentileri ne kadar gerçekçiyse hayatları a o kadar rahat ve sınırsız olur. Bebeğin uyanmasına hazır olan anne baba hiç rahatsiz olmaz.

Batı kültüründe bebek uykusuyla ilgili çok fazla kitap olduğu düşünüldüğünde çocuklarda uyku önemli problemlerden biridir. Batı ülkelerinde mamayla beslenme çok yaygın ve standart bir davranış olarak görülmektedir. Bebeğin uykusuyla ilgili yaygın olan beklenti ve normlar sadece ebeveynlerin isteklerinin yansımasıdır, ebeveynler böyle olmasını isterler, bu yüzden de belirli kalıplar oluştururlar. Ebeveynler çocukların gece boyunca aralıksız bir şekilde ve ayrı odada uyumalarını isterler. Bugünkü doktorlar bu kalıplardan vazgeçmektedirler, çünkü araştırmalara göre ayrı odada uyuma ve mamayla beslenme ani beşik ölümü sebeplerinden biridir. Bebek ebeveynlerin istediği gibi uyumuyorsa ebeveynlerin sinirlenmesi ve gerginlik hissetmesi doğaldır. Böylesine yanlış bir mantığı değiştirmek için ebeveynlerin çok çaba göstermesi gerekir. Bebeğe bakış ve beklenti konusunda rahatlık sağlayacak davranışları başka ebeveynlerden öğrenmek ve bunları uygulamaya çalışmak gerekir."

Neden bilmiyorum, ama içimden bir ses en doğrusu gece benimle uyuması diye söylüyor. Elbet eninde sonunda kendi yatağına gidecek. Neden acele edeyim ki?

Ayrı yataklarda uyumak eşimle aramızda sorun oluşturmuyor, hatta kendisi söylüyor bebeğimizle uyumamı. İlişkimizde de olumsuz bir durum yok.

Aynısını emzikle ilgili de düşünüyorum. Bebeğim emzik almadı diye aile büyüklerinden bir ton laf işittim. Yok beni emzik yaparmış, yok kendimi kurtaramazmışım.. Ben zaten çalışan bir anneyim, gündüz biberonla besleniyor bu çocuk, gece beni emzik niyetine kullansa ne olur ki? Ne zararı olabilir? Elbet günün birinde bırakacak beni :)

Bilmiyorum, uyku eğitimleri, memeden kesmeler, katı kurallar.. İçin elvermiyor bir türlü. Bu yaklaşımla ya çok keyifle büyüteceğim oğlumu ya da pişmanlıkla :)

superselma canim hic kirilacagin bisey olmasin senle ilgisi yok ki. Birlikte gittik birlikte donduk :) zamanla memnuniyetsizlikler artinca geri donduk. Biz hepimiz birbirimize yoldasiz ha orda olmusuz ha burda fark etmez. Fakat aramiza yeni katilacaklar icin burasi daha kolay erisilebilir bir yer. Her neyse sozun ozu superselmasiz bir haziran anneleri topigi kaymaksiz kunefeye yildizsiz bir geceye benzer

Merhaba Hanımlar. 24 haftalık gebeyim . Doğum ücretlerinden ötürü farklı bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Medipol Mega da Lebriz Hale Aktün Taner ile ilgili bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim.

Uyutmak kolay olur diye istiyorum alışmasını..canım bıraktırmak isteyenler emziğin ucunu kesiyolar çocuk almak istemiyor diye biliyorum dene istersen

Son düzenleme:
Ben boyle farkli gorusler olan konularda bir annenin hickimseyi degil sadece kendi icgudulerini dinlemesi taraftariyim. Sen bebegin icin en iyisini tecrube ederek belirlemissindir zaten, baskalarinin dusunceleri onlara kalsin. Birlikte uyumak istiyorsan uyu tabi ki bunun ne zarari olabilir ki. Keske ben de yapabilsem ama tam tersi yanimdayken uyuyamiyorum mesela :) herkesin dogrusu icine sineni baska.

Kızlar bebeklerinize ek gıda vermeye basladiniz mi benim oglm 4 bucuk aylik simdilik sütüm yetiyo doyuyo ama azar azar corba ve yogurt vermek istiyorum ama simdi baslasam mi yoksa 6 aydan sonrami baslasam bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…