- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
- 313
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #52.241
Hiç denemedim. Bidahakine aklımda olsun :)Uyurken almaz mıydı acaba cnm ya
Ben bunu okumuştum geçenlerde. Hem de yemek yerkenhttp://bebekveben.com/fotograflarla-bebek-kakasi-turleri-ve-anlamlari/
kizlar burda cok bilgilendirici bi yazi buldummidesi almayacak olan okumasın ama yazının başında uyarıyor zaten :))
Aynen, pür dikkat inceleyerek okudum hem de :)Ben bunu okumuştum geçenlerde. Hem de yemek yerken
Dün de oğluma avokado yedirdim 5 kaşık. Tadına bayıldı, ama bana sorarsanız dehşet ötesi. ve Berbat bir tadı var. anne sütündeki yağlara en yakın yağı barındırıyor aklına bulunsun. Doktor her gün 1 2 kaşık artık verebilirsin şifa niyetine dedi. (tabi ben dün verdim bugün de veririm 1 2 kaşık hemen. sonra ara veririm öyle bi tadına baksın diye vermiştim zaten) Büyüdükçe avokadoyu ezip içine ince çekilmiş 1 çay kaşığı ceviz ekleyip ekmeğine sürüp ver dedi. 7. ydan sonra da hergün ceviz çorbalarına katmayı unutma dedi.Sağol canım cvp için.sen dok.destekli gidiyorsun ya arada böyle paylaşman iyi oluyoruzman gorusu almış oluyoruz.:)
ben de elmayla başladım bir kaç gün önce.iki çay kaşığı kadar suyunu verdim.bugun de meyve filesine koyup verdim yalayıp durdu tadını aldı. Kaşıkla birşey yedirmeye tedirginim açıkçası.ilk çocuğmda 6 ayda başlamıştı m yedirmeye.bakalim bu nasil olacak.
Dün de oğluma avokado yedirdim 5 kaşık. Tatına bayıldı, ama bana sorarsanız dehşet ötesi. vBerbat bir tadı var. anne sütündeki yağlara en yakın yağı barındırıyor aklına bulunsun. Doktor her gün 1 2 kaşık artık verebilirsin şifa niyetine dedi. Büyüdükçe avokadoyu ezip içine ince çekilmiş 1 çay kaşığı ceviz ekleyiSağol canım cvp için.sen dok.destekli gidiyorsun ya arada böyle paylaşman iyi oluyoruzman gorusu almış oluyoruz.:)
ben de elmayla başladım bir kaç gün önce.iki çay kaşığı kadar suyunu verdim.bugun de meyve filesine koyup verdim yalayıp durdu tadını aldı. Kaşıkla birşey yedirmeye tedirginim açıkçası.ilk çocuğmda 6 ayda başlamıştı m yedirmeye.bakalim bu nasil olacak.
Benim oğlum 3 haftadır mukuslu kaka yapıyor ara ara. Tahlil yaptırdık. Tahlilden önce doktorumuz ya enfeksiyon var ya da salyasını yuttuğu için oluyordur dedi. Tahlilde gayet temiz çıktı. Ne enfeksiyon ne de iltihap var, diş çıkarma zamanında tükürüğünü yuttuğu için mukus kakada oluşur için rahat olsun sonuçları temiz dedi.Hayir yapmiyorum. Bir hafta kadar acaba mi diye dusunerek yaptim ama biraktim sonra. Bizim belirtimiz mukuslu yesil kakaydi. Kendiliginden sariya dondu sonra.
Maşallah 10 yıl olmuş.bizim de tanisali 17 yıl:) ) evleneli 4 yıl oldu .Woo 10. Yıl demek çokmusben kış ıstemiom ya
Avakado geldi bana da yerinden Antalya dan.ufaklgada tatiltirabilir miyim diye düşünuyordum bn de iyi denk geldi paylaşım in.yutabilir mi bilmiyorum yaa.iyice ezip verdin herhalde dimi?Dün de oğluma avokado yedirdim 5 kaşık. Tadına bayıldı, ama bana sorarsanız dehşet ötesi. ve Berbat bir tadı var. anne sütündeki yağlara en yakın yağı barındırıyor aklına bulunsun. Doktor her gün 1 2 kaşık artık verebilirsin şifa niyetine dedi. (tabi ben dün verdim bugün de veririm 1 2 kaşık hemen. sonra ara veririm öyle bi tadına baksın diye vermiştim zaten) Büyüdükçe avokadoyu ezip içine ince çekilmiş 1 çay kaşığı ceviz ekleyip ekmeğine sürüp ver dedi. 7. ydan sonra da hergün ceviz çorbalarına katmayı unutma dedi.
ilk kaşıkla ezdim sonra çatalla ezdim. Valla hiç beklemediğimz kadar güçlüler cnm. Şöyle yuttu. Tabiki bu bnm verdiğim kaşık kendi kauçuk kaşığı ve hemen ucuyla verdim dolu dolu 6 kaşık değil yani. ucuyla verip saydım 1 2 3.. diye :)Avakado geldi bana da yerinden Antalya dan.ufaklgada tatiltirabilir miyim diye düşünuyordum bn de iyi denk geldi paylaşım in.yutabilir mi bilmiyorum yaa.iyice ezip verdin herhalde dimi?
Ben de 7. ay sonu 8. aydan gün alınca bir tutam eklicem. Fındığı bana da 1. yaşında dedi. Cevizi yakındaki bebek annelerine de sordum. Annemin bi arkadaşı var 11 aylık bebeği. o da her gün ya mamasına ya püresine veya çorbasına muhakkak hergün eklemiş. 8. ayda başlamış bilmiyorum doğru olabilir belki de vermemek lazım. o gün bir gelsin de :) ama aklımda her gün vericem ilerde. :)A anneysenmutlusun benim doktorum fındık ceviz 1 yaştan önce yok dedi
yoğurdu hiç sevmedi yaA anneysenmutlusun bebeginiz kaç aylık?¿
Bide arkadaslar sormustum ama arada kayboldu yogurt olayını nasıl yapiyorsunuz?¿
Cok guzel bilgilendirme olmus cok tesekkur ederim paylastigin icinhttp://bebekveben.com/fotograflarla-bebek-kakasi-turleri-ve-anlamlari/
kizlar burda cok bilgilendirici bi yazi buldummidesi almayacak olan okumasın ama yazının başında uyarıyor zaten :))
Tamda bunu soracaktım birebir ayniyiz tek fark azda olsa emiyor. mamaya fazlaca yuklendik. 2 saatte 90 cc. 3 saati beklemiyor kiyameti koparıyor. anca az biraz emerse yada yogurt verirsem 3 saati tamamlıyor. bana fazla gibi geliyor. bu arada bagirma ve aglama son surat alabildiğine bağırıyor şuan uyuyor ama sesi gala kulaklarımda ; ))Ben de 7. ay sonu 8. aydan gün alınca bir tutam eklicem. Fındığı bana da 1. yaşında dedi. Cevizi yakındaki bebek annelerine de sordum. Annemin bi arkadaşı var 11 aylık bebeği. o da her gün ya mamasına ya püresine veya çorbasına muhakkak hergün eklemiş. 8. ayda başlamış bilmiyorum doğru olabilir belki de vermemek lazım. o gün bir gelsin de :) ama aklımda her gün vericem ilerde. :)
yoğurdu hiç sevmedi yasade vermeye direttim 2 gün ama yemedi 2 kaşık zorla yuttu. (ben de nefret ederim yoğurttan) artık içine meyve karıştırarak denicek kaynanam.
Bebeğim 4,5 aylık. 70 cm 8000 gr şu anda.
Emmiyor beni. işe başlamak zorunda kaldım. 2,5 aylıktan beri mama alıyor. Ki mamayı bile 120 cc içiyor, bazen 150 cc bile oluyor (doktorum 3 saat kuralını uygula dedi. 3 saatte 1, 120 cc içiyor yani). bebeğim iştahlı
Oyy maşallah:) tek tek anlatmış sın Canim teşekkürler.ilk kaşıkla ezdim sonra çatalla ezdim. Valla hiç beklemediğimz kadar güçlüler cnm. Şöyle yuttu. Tabiki bu bnm verdiğim kaşık kendi kauçuk kaşığı ve hemen ucuyla verdim dolu dolu 6 kaşık değil yani. ucuyla verip saydım 1 2 3.. diye :)
Ağzına kaşıkla verdiğimde kaşığı görünce açtı ağzını emme çalıştı, kaşığı diline sıyırdım. diliyle ileri geri itip durdu. çıkınca yine ağzına soktum ve ağzına çevire çevire yuttu :) çok tatlıydı. 2. kaşıkta da dışarı hafif taşırdı yine ağzına çıkanı soktum ve yuttu. böyle böyle alıştı. ama dediğim gibi kaşık ucuyla verdim her ek gıdayı. daha öncede çorba vermiştim. o kaşıklar çok almıyo zaten ucuyla içirdim yuttu valla. milupa sütlacından verdim geçende 8 kaşık ona bayıldı :)
Bugun gittim oda bazen anne sutunu sevmeyecegini soyledi docent doktor bu kacinci bilmem reflusu varmış kizimin once bunu deneyecegiz canimL limoncicegi00 mamayı ne kadar önerdi? bence başka doktorada görünmelisin
Ben de 7. ay sonu 8. aydan gün alınca bir tutam eklicem. Fındığı bana da 1. yaşında dedi. Cevizi yakındaki bebek annelerine de sordum. Annemin bi arkadaşı var 11 aylık bebeği. o da her gün ya mamasına ya püresine veya çorbasına muhakkak hergün eklemiş. 8. ayda başlamış bilmiyorum doğru olabilir belki de vermemek lazım. o gün bir gelsin de :) ama aklımda her gün vericem ilerde. :)
yoğurdu hiç sevmedi yasade vermeye direttim 2 gün ama yemedi 2 kaşık zorla yuttu. (ben de nefret ederim yoğurttan) artık içine meyve karıştırarak denicek kaynanam.
Bebeğim 4,5 aylık. 70 cm 8000 gr şu anda.
Emmiyor beni. işe başlamak zorunda kaldım. 2,5 aylıktan beri mama alıyor. Ki mamayı bile 120 cc içiyor, bazen 150 cc bile oluyor (doktorum 3 saat kuralını uygula dedi. 3 saatte 1, 120 cc içiyor yani). bebeğim iştahlı
canım ben aslında keçi sütüyle mayalamak istemiştim yoğurdu ama bulamadım. marketten aldığım günlük sütle mayaladım.Arkadaşlar bebeklerinize yogurdu neyle ve nasıl mayaliyorsunuz acaba?¿ kızım 9 kasim da 5. Ayini doldurup 6 dan gün almaya basliyor da yiyecekleri yemeyecekleri şeyler hakkinda bilgi sahibi olmaya calisiyorum. Mamayla mı mayaladiniz yogurdunuzu?¿ ilk gidalarda pure mi yaptiniz yoksa kendi başına yemeye alismasi icin dogradiniz mı? ¿
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?