- 18 Temmuz 2013
- 1.282
- 1.519
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #52.261
evet demir damlası da sebep olabilirmiş. nette araştırınca gördüm canım.Yok canım, illa ki alerji belirtisi değil. Fazla beslenmek, gazlı olmak, vs. de yeşil kaka yapabiliyor. Zaten anne sütüyle besleniyorsa yeşil mukuslu yapması da problem değil. Alerji teşhisi başka belirtiler ve testlerle konuluyor.
Ben bunu okumuştum geçenlerde. Hem de yemek yerken
kahvaltı yapmaya başlayınca avokadoyu labne peynirle karıştırıp verenler de var. ben de denicem o şekilde inşallah sever çok faydalı bir şey.Dün de oğluma avokado yedirdim 5 kaşık. Tadına bayıldı, ama bana sorarsanız dehşet ötesi. ve Berbat bir tadı var. anne sütündeki yağlara en yakın yağı barındırıyor aklına bulunsun. Doktor her gün 1 2 kaşık artık verebilirsin şifa niyetine dedi. (tabi ben dün verdim bugün de veririm 1 2 kaşık hemen. sonra ara veririm öyle bi tadına baksın diye vermiştim zaten) Büyüdükçe avokadoyu ezip içine ince çekilmiş 1 çay kaşığı ceviz ekleyip ekmeğine sürüp ver dedi. 7. ydan sonra da hergün ceviz çorbalarına katmayı unutma dedi.
alerji olabilir diye mi acaba?A anneysenmutlusun benim doktorum fındık ceviz 1 yaştan önce yok dedi
Kızlar k.valide ile yasamaya alismam gerek o süreç bsaldi . Oglusum ü bırak iom 2 saatlik ise gidip geliom.. Ama herseye karisyir ya.. güya bana iyilik etme peşinde ama.sen yemegini ye .ben tutarım sen ye ben yatırırim demeleri tepemı attiriuo. Hiç ağlamaz benim oğlum hiç . Ama ona göre bü çocuk hiç durmuo hasta mı acmi. Deli oluom napsin bebem put gibi mi dursun oyun ilgi istio yani.
Bu yemek mevzunda bana yardım edin kızlar . Ek gıdaya baslamadim tabı. Ama sofrada hop sundan da ver bunu da tattır Savaşıom Sonra bı bakiom vermsm. Ama böyle sizin gibi eğitici dikkat ederek değil. Hastayım kendi kOca demir kasigimlâ kucağımda doke saça. . Tuzlü mu baharatlı mi dikkat etmeden .. tadımlık evet bişi olmaz o kadar dan ama. Nebilim çocuk bugün patates püre yedi salata suyunda . Aptal bi çorba yapmışti onu tattti . .. bi de en son hazır yaş pasta yiyoduk bunun kremasından veriyim mj demez mı. Yok artık dedim. Öğünleré baslasamm mi ..baslasam eminim rezil etcem.çok kulfet gelecek ona özel hazirlik böyle saçma şekilde alışıp gitcem galiba.
Aynen canım kuruyemişlerin belli sınırları var özellikle fındık ve cevizinalerji olabilir diye mi acaba?
Ceviz alerjik olduğu için riskli canım ya bence yaşını bekle heleki ailede alerjik durumu olanlar varsaBen de 7. ay sonu 8. aydan gün alınca bir tutam eklicem. Fındığı bana da 1. yaşında dedi. Cevizi yakındaki bebek annelerine de sordum. Annemin bi arkadaşı var 11 aylık bebeği. o da her gün ya mamasına ya püresine veya çorbasına muhakkak hergün eklemiş. 8. ayda başlamış bilmiyorum doğru olabilir belki de vermemek lazım. o gün bir gelsin de :) ama aklımda her gün vericem ilerde. :)
yoğurdu hiç sevmedi yasade vermeye direttim 2 gün ama yemedi 2 kaşık zorla yuttu. (ben de nefret ederim yoğurttan) artık içine meyve karıştırarak denicek kaynanam.
Bebeğim 4,5 aylık. 70 cm 8000 gr şu anda.
Emmiyor beni. işe başlamak zorunda kaldım. 2,5 aylıktan beri mama alıyor. Ki mamayı bile 120 cc içiyor, bazen 150 cc bile oluyor (doktorum 3 saat kuralını uygula dedi. 3 saatte 1, 120 cc içiyor yani). bebeğim iştahlı
ama reflü 6 ayda bazen 1 yaşta biter diye biliyorum bebek reflüsünü inşallah seninkide hemen geçerBugun gittim oda bazen anne sutunu sevmeyecegini soyledi docent doktor bu kacinci bilmem reflusu varmış kizimin once bunu deneyecegiz canim
Rica ederim. labne hiç vermedim. Yoğurdu yarın denicek kaynanam yine. akşam dedim. İşe gelmeden bugün ne yapmalrı gerektiğini söylüyorum o da uyguluyo. gündüzleri 5 dakika boyunca kitaplarına ve kartlarına bakıyo. değişik tatları deniyo. :) Bugün avokado var yine 4 5 kaşık. Şu yoğurdu sevse keşke. ama bebekler annelerine benzermiş ben hiç sevmem. hmileliğimde bile yiyemedim çok.Oyy maşallah:) tek tek anlatmış sın Canim teşekkürler.
Ben de yoğurt ve labne tattiriyorum ama bir kaç çay kaşığı kadar oluyor yediği.aynen anlattığı n gibi yapıyor ve yiyo.demek ki avakadoyu da öyle yapar.
Kavanoz mamaları ni bebek ler maalesef çok seviyorlar.buyui kızım da bayılıyor onlara iku yasinda..
çok değil cnm 3saat dayanamazsa 90 cc, ama 3 saate diretmeye çalışki ilerisi için alışması gerekiyo. doktor sabredin ağlasın 1 hafta ağlar yavaş yavaş alışır dedi. normal bir insan gibi acıkma saatleri olmalı dedi. Tabi yavaş yavaş. bazı dönemler saat başı 90cc içiyo oğlum. Ama ben en azından 2,5 diretiyorum. çok değil yani. 150 bile içiyoruz biz :) o da 5 saat aç kaldıysa.(dışarı çıktığımızda bakınmaktan coşmaktan etrafa sesler atmaktan karnımızı doyurmaya zaman yok :) )Tamda bunu soracaktım birebir ayniyiz tek fark azda olsa emiyor. mamaya fazlaca yuklendik. 2 saatte 90 cc. 3 saati beklemiyor kiyameti koparıyor. anca az biraz emerse yada yogurt verirsem 3 saati tamamlıyor. bana fazla gibi geliyor. bu arada bagirma ve aglama son surat alabildiğine bağırıyor şuan uyuyor ama sesi gala kulaklarımda ; )))
Yoğurdu normal inet sütü ile yapıyuoruz. Mamayla tutmuyo hiç. Bize annem 40 günlükten beri hazır mama ve hazır bildiğin yoğurt vermiş, emmediğimiz için :) bişey olmaz. Hee 7. ay sonunda manda yoğurdu alıp verebilirsin dedi doktor. köylerden alıcaz artık. Direkt süt 1 yaşına kadar içirilmez, ama ev yoğurdu normal günlük cam şişe içindeki süt ile yapıyoruz.Peki ne sütü kullaniyorsunuz?¿ mamayla ya da devam sütü kullanın diyolar... inek sütünü falan 1 yaşına kadar kullanmayin diyorlar...
olabilir çok doğru söylüyorsun. Ailede alerjik durumu olan yok. benim birtek yaz güneşi sabah ilk saatlerde ard arda 20 kere habşırma alerjim var o kadar. Ama dediğim gibi biraz daha büyüsün 7. ay çıksın sorarım doktora veya beklerim 1 yaşını riskli olabilir. Ben hamileliğimin en başından beri günde 4 adet ceviz ilaç gibi her gün aynı saatte yedim. hiç aksatmadım, şimdi oğlumda cevizin faydalarını görüyorum. Resmen kitabındaki şekillere bakarken onlarla konuşuyo tahtadan sayfalar tutup çeviriyo sayfaları. Yani aklımızda bulunsun her gün bebeklerimize ilerde ilaç gibi saat tutarak ceviz yedirelim.Ceviz alerjik olduğu için riskli canım ya bence yaşını bekle heleki ailede alerjik durumu olanlar varsa
sabah dene zorla, yemezse bırak, öğlen tekrar dene pes etmediğini anlasın. illaki bir kaşığı yutması için zorla cnm. sade yemezse bnm gibi içine 1 2 tane üzüm suyu sık. 1 kaşıkta olsa yutsun. patronun sen olduğunu anlasın :)Kızlar ya ben kızıma yoğurt vermek istiyordum 5. ayınad 1 hafta sonra 5 bitiyo ama benim kızım ağzına koyduklarımı yutmuyo emiyo dudağıyla yalanıyo tükürüyo yutmuyo
Allah korusun daha çok küçükler ne yarar ne yaramaz bilmiyoruz o yüzden çok tedbirli olmak lazım. Benim bünyem alerjek mesela kırmızı meyve seyze tüketemiyorum o yüzden herşeyi kararında vericem denicem kızımdada. Aynen hamilelik boyunca ceviz fındık fıstık bebeğe yararlı ne varsa tükettim inşallah sağlıklı ve başarılı hayatları olur. şimdi aceleye gerek yok bide zaten ömürleri olursa herşeyi yicekler :)olabilir çok doğru söylüyorsun. Ailede alerjik durumu olan yok. benim birtek yaz güneşi sabah ilk saatlerde ard arda 20 kere habşırma alerjim var o kadar. Ama dediğim gibi biraz daha büyüsün 7. ay çıksın sorarım doktora veya beklerim 1 yaşını riskli olabilir. Ben hamileliğimin en başından beri günde 4 adet ceviz ilaç gibi her gün aynı saatte yedim. hiç aksatmadım, şimdi oğlumda cevizin faydalarını görüyorum. Resmen kitabındaki şekillere bakarken onlarla konuşuyo tahtadan sayfalar tutup çeviriyo sayfaları. Yani aklımızda bulunsun her gün bebeklerimize ilerde ilaç gibi saat tutarak ceviz yedirelim.
çalışıyorum ben oyüzden gündüz evde yokum ee akşamda bişey vermek istemiyorum dokunur kusar bişey olursa diyesabah dene zorla, yemezse bırak, öğlen tekrar dene pes etmediğini anlasın. illaki bir kaşığı yutması için zorla cnm. sade yemezse bnm gibi içine 1 2 tane üzüm suyu sık. 1 kaşıkta olsa yutsun. patronun sen olduğunu anlasın :)
Düzgün etmediği için uykuya geçemiyordur canım. doyduğuna emin misinKızlar çok kötüyüm bebeğim memeyi almak istemiyor o almadıkça ben stres oluyorum üzülüyorum sanırım ben üzüldükçe sütüm azalıyor daha çok reddediyor böyle bir kısır döngü..
uyumuyor da uyutmak saatler alıyor..dün akşam 7den 11e kadar uğraştım ancak uyudu..
eşim izinliydi evdeydi rahattım işe başladı yine yalnız kaldım stres mideme vurdu bişey yiyemiyorum kusuyorum
Siz nasıl uyutuyorsunuz bebeğinizi??? Kaç saat uyuyor kaç saat uyanık kalıyor????beynim yandı resmen napcam bilmiyorum..Eskiden memede uyurdu sonra ayağımda sallayarak uyutuyordum şimdi ayağıma yatırdığım an ağlıyor şuan bile gözünü açamıyor uykusu var ama uyuyamıyor..
Kilo alımı iyi dedi doktor geçen hafta bu bi haftadır böyle aşıdan beri bi haftadır doymuyor belki deDüzgün etmediği için uykuya geçemiyordur canım. doyduğuna emin misin
Aşı haftası çok farklı oluyor gerçekten, uykuyu tutturamıyorlar çığlık kıyamet, uyku öncesi sütünü sağıp vermeyi denesene belki rahat eder. Akşam uykusu öncesi banyo da rahatlıyor çokKilo alımı iyi dedi doktor geçen hafta bu bi haftadır böyle aşıdan beri bi haftadır doymuyor belki de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?