2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
sen yalnız kaldığın için böyle hissediyorsun. Annem 25 gün sonra işe başladı ve yalnız kaldım, ben de sürekkli kustum ateşim bile çıkmıştı. Yalnızsın diye stres yapıyosun anlıyorum seni, hem de çok iyi. Atlatman lazım, iş sende bitiyo. sen rahat olursan bebekte rahat olacaktır. Seni hissettiği için o da huysuz ve uykuya dalamıyor cnm. bazen ben de 3 saat uyutmaya çalışmışımdır ama bu her gün olacak değil, sürerkli huyları değişiyor. yarı kundak yapmanı tavsiye ederim. boynundan kalçasına kadar beleyip, kundak ipi ile bağla, bağlaki kollarını açamasın. Benm oğlum hala kundak yapılıyo. Kundan bezine yatar yatmaz gözler kayıyo, kendini sallatmıyo bile, emzik ağzında uyuyunca ağzından alıyorum ve kesintisiz gündüzleri 2 saat geceleri de 5 saat uyuyor böyle. Geceleri uyandığında bile gözlerini açamıyo kıpırdanmaya başlıyo saate bakıyorum zamanı geldiyse mamasını verip emziğini ağzına sokup yatağına bırakıyorum, gözlerini açmaya zamanı bile kalmıyo uykudan. Dene muhakkak.

Alerji olmuyorsa böyle devam et canım , en iyisi sofrada ne varsa onlardan tadarak büyümesi
Ay doğru mu diosun. Valla böyle kolay da. Hani diğer türlü ayrı zaman ayır pişir taşır yemesin. . Kafayı ye.. bel ki de böylesi mantıkli. Alerji oldu. Nasıl anlarm peki

Kızlar ya ben kızıma yoğurt vermek istiyordum 5. ayınad 1 hafta sonra 5 bitiyo ama benim kızım ağzına koyduklarımı yutmuyo emiyo dudağıyla yalanıyo tükürüyo yutmuyo
sıvı beslenmeye alışkınlar ya ondan oluyor. denemeye devam et öğrenecekler en sonunda. biz de yarısı midesine yarısı üstüne başına besleniyoruz :)

bebekle yalnız kalınca ben de çok stress olmuştum anlıyorum seni. 2 haftaya alıştım ama şimdi daha kolay başedebiliyorum, senin de işin kolaylaşacak geçici bir durum diye düşün canım.

bebeğim meme reddi yaptığında ben poposunu sırtını hafifçe pışpışlayarak sakinleştiriyorum, sallıyorum hafifçe öyle alıyor bazen. karnı çok açsa süt de azsa almıyor az mama verip sakinleştiriyorum öyle ardından meme veriyorum. mama kullanıyorsan deneyebilirsin.

uyku olayına bir önerim yok maalesef yaa, karnını iyice doyurmayı dene sallamadan önce. ama benimki karnı tok bile olsa 11-12den önce uyumuyor, alıştıramadım bi r türlü. birkaç gün erken yatırıyorum tam bu düzene alışcak misafir geliyo, biz bir yere gidiyoruz derken hooop tekrar başa sarıyoruz. resmen bizle aynı saatte yatıyor el kadar bebek.

Aşı haftası çok farklı oluyor gerçekten, uykuyu tutturamıyorlar çığlık kıyamet, uyku öncesi sütünü sağıp vermeyi denesene belki rahat eder. Akşam uykusu öncesi banyo da rahatlıyor çok
Biberon almıyor emzik almıyor inşallah aşının etkisi geçer düzelir

Teşekkürler kızlar emzik ve biberon almıyor malesef..

Oldum olası yalnız kalmayı sevmem bebekle olunca bütün sorumluluk bende diye telaş yapıyorum oysa ki doğumdan 20 gün sonradan itibaren ben yalnız bakıyorum şimdi noldu bana anlamadım

Kundak denicem tekrar teşekkürler

Biberon almıyor emzik almıyor inşallah aşının etkisi geçer düzelir
Olsun kaşıkla ver belki değişik diye havaya girer. kauçuk biberon dene tekrar cnm, bunların sağı solu hiç belli olmuyor ki :) bizim 1 hafta sürdü bu aşı sendromu, ateş yapmıyor ama çocuğun içine bişey kaçıyor

Kundak mutlaka dene canım ben baglamıyorum battaniyesiyle sariyorum kollarını aşıdan beri benimkide uykuya dalmakta zorlanıyor geçicidir umarım emzik biberon almıyorsa kaşık dene öyle sever belki birde saçma gelmezse youtube da baby sleep music var 30 dakikalık sallamaya başladığımda ağlarsa onu açıyorum susuyor hemen bir dene istersen

Denicem canım sağol..aynen aşılar dengeleri mahvediyor

Hemen açıyorum teşekkürler

ek gıdaya başlayan arkadaşlar sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz? ben bugün patates ve havucu birazcık suda haşladım, sonra rondodan geçirdim. çorba değilde patates püresi gibi bir şey oldu.

ek gıdaya başlayan arkadaşlar sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz? ben bugün patates ve havucu birazcık suda haşladım, sonra rondodan geçirdim. çorba değilde patates püresi gibi bir şey oldu.
Canım bende bugün ilkkez yaptım püre gibi oldu. 1.5 su bardağı suya havuç patates mevsim sebzesi 1 tatlı kaşığı pirinç 1 diş sarımsak tarif böyle doktorun verdiği. Rondo değilde süzgeçten geçirdim benimkide pureye yakın oldu demek öyle olacak

Birer parça mı koyuyorsunuz peki havucu patatesi

Kızlar peki bu yaptilarinizi ne zaman kaç kere ne ölçüde veriosunuz. Ben de fırında patates kozlemistim içinden aldım ezdim yoğurtla suyla. Toplasan 2 3 çay kaşığı yemiStr o da çıkara çıkara

Bizdeki önlük de kalın babyjem üçgen şeklinde olanlar kıyafetine geçmiyor ama önlük ıslak olunca çene altı boynu fln kızarıyor

Off benimki çok salyalı ıpıslak hep önlüğü
Sürekli değişiyorum ama takar takmaz zaten ıpıslak oluyor ki..

Ben atleti altına müslin küçük ağız bezi koyuyordum boydan boya bunu yapmaaya devam edeyim

Nerden aldın canım
Canım bebek mağazalarının hepsinde var :) yani ara sokakta olan küçük dükkanlarda bile bulabilirsin ağız bezi , ter bezi dersen verirler , ben 12 li yi trendyoldan almıştım , Kv 12 li almış annem 6 lı almış daha paketin bir yanesini açmadım bile

hmm anladım cnım. peki her gün yapıyor musun çorba? bugün yaptığım kaldı mesela 4-5 kaşık yedirdim, yarın da versem olur mu yoksa taze mi yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…