2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canım dediğini denedim 9 A kadar oyalasak da 19:30 da da yatsa sabah ezanıyla uyanıyor. Doktoru da saat 20:00 de uyumuş olmalı diyor zaten. Çünkü gündüz uykuları 30 dakika maksimum 45 dakika. Gece uykusuyla kapatıyor. işin kötüsü eşim hafta içi bebeği hiç görmüyor o uyuduktan sonra geliyor.
Kundak konusunda ben de çok fayda gördüm ancak gelişimi iki ay önde ve altı aydan sonra kundak önerilmediği için geçen ay bıraktık artık kullanmayı. muhallebi nasıl yapıyorsun canım, içeriğinde ne var,bize yoğurt ve meyva ile başlayabilirsin dedi ama bir dahaki ay başlamayı düşünüyorum ek gıdaya.

Bebeklerimizin uyku düzeni gerçekten de aynı :)) gündüz 45dk uykular halinde uyuyor. En son 5 buçukta yarım saatlik bir şekerlememiz var, sonrasında ben oynatarak uyanık tutabildiğim kadar tutuyorum. 8-9 arası da gece uykusu..

geçenlerde bakıcımız yoktu, anneme bıraktım bakması için. Yerini yadırgadığı için koca gün 1 saat ve 45 dk olmak üzere iki kere uyumuş. O gün saat 6 da emerken sızdı kaldı, gece uykusuna birleştirdi. Ve her zamanki saatinde kalktı sabah..

Sen bebeğine uyku eğitimi verecek misin, gerekli görüyor musun?

Kindyroo?

Benim kurtuluşum xlear kids oldu :) ne yaptıysam çıldırcaktım buhar makinesi açtım okaliptus yağı aldım aspiratör serum banamısın demedi sonra bu damlayı aldım kurtuluşum oldu iki damla sıkıp yüzüstü koyunca hop bütün burun açılıyo

Kızlar merhaba işten çıkalı 10 gün oldu zaman ne kadar hızlı geçiyor annemler geldi temizlik yaptık sanki caliscam daha az yoruluyorum. Kızımın öksürüğü hala geçmiş değil.ve ben bugün kabak patates ve havuç başladım bir damla zeytin yağı ile ilk ek gidamizi vereceğim sizce yanlışın var mı Dr herhangi bir öneride bulunmadi

Aynı sorun bendede var sabaha kadar uyumuyo nerdeyse ama gece uykusuna snn ki gibi erkenden hiç yatmadı yatmıyoda bi ara 10 da uyumaya başlamıştıki burun tıkanıkılğı yaşadık ve o uyku 12 ye kaçtı gündüz uyumuyo gecede saat başı kucakta

bence ilk yoğurtla yada meyveyle başlamalısın önce yutmayı öğrenmeli. Nİye işten çıktın hayırdır

Ne güzel bişeymis nerde bulabilirimki. simdide oksurumuz başladı. uyumamiyor kızım cildiyor uyku bozulunca

Esime soyledim arayacak umarim bizede faydasi olur

Bir aydır ara ara yoğurt elma armut erik veriyorum artık küçük küçük ek gıdaya başlamak istiyorum her gün olmaz ama gün aşırı vermek istiyorum

Bir aydır ara ara yoğurt elma armut erik veriyorum artık küçük küçük ek gıdaya başlamak istiyorum her gün olmaz ama gün aşırı vermek istiyorum
Sen başlamışsın ek gıda ya :)
hergün aynı saatte farklı meyveleri birleşitirip yoğurda ekleyip filan verebilirsin bende artık gece muhallebisi yapıacm kızıma

benim oğlum da sabah ezanıyla uyanıyor. camii hemen yanımızda :) ama gece uykusuna akşam saat 9.30da geçip sabah 4e kadar hiç kıpırdamadan uyuyor . bizi annem 2 yaşımıza kadar kundak etmiş ikizimle :) kundağı bırakınca sonrasında çok sağlıklı uyudunuz hiç üstünüzü açmadınız. dağınık uyumadınız faydasını çok gördüm der annem bebeğimi her kundakladığımda.
ben onu tam kundak yapmıyorum ki. sadece kollarıyla kendini uyandırmasın diye bağlıyorum. bir de çok sıkmıyorum. kendini uyandırmayacak kadar sıkılık var. biz 5. ayı bitiriyoruz. gelişimimiz bizim de önde gidiyo. bayağı iri bebeğim. sığmıyo kundağa istese kollarını kurtarıyo yani gücü yetiyo. ama alıştığı için istiyo geceleri. hiç kıpırdamadan bir sağ bir sol kafayı çevirip uyuyo. sağ sol kuralını bilir gibi yani hareketleri. bişey olmaz hiç korkma bence.
muhallebi1 su bardağı su, 3 tatlı kaşığı pirinç unu kıvam alana kadar pişiriyorum. ocaktan aldıktan 5 dakika sonra 6 ölçek mama ekliyorum. pütürler kaybolana kadar kaşık ile karıştırıyorum, eziyorum pütürleri. dümdüz görüntüde bir mama elde edene kadar. ılıyınca veriyorum çok seviyo ve dediğim gibi bizi 4'e kadar tok tutuyo. (ben hala 1 numara kullanıyorum. 6. ay sonunda 2 numara mama almam gerekiyor.)
mesela 9.30 da yattı kundaklı, mamayı verdim. 4'e kadar kıpırdamıyo. acıktığını nasıl anlıyorum. kafa durmadan sağ sol dönüyo durmadan. gözlerini açmaya zamanı yok uykudan tabi :) kundaktan dolayı. çok kıpırdanınca kollar dışarı çıkıveriyo. ben de saat 4'de tekrar doyuruyorum. biz sadece mama emiyoruz. anne sütü yok. 4'te emdiği 120 cc mama 7ye kadar yetiyo. tabi ezanla uyanıyoruz. doğal olarak ezan bitince yine esniyo ve ezan biter bitmez su verip yani kandırıp su ile 9a kadar tekrar uyuyo.

Canım hangi mamayı ekliyosun pirinç ununa? bi de 6 ölçek çok değil mi hem pirinç unu hem mama birleşince ağır olmaz mı ben de uyumadan önce bişeyler yedirmek istiyorum çok uyanıyo çünkü:/

Ayy benimki de gündüz sadece kucağımda uyuyo yatırdığım an uyanıyor..robot gibi kalıyorum resmen

Tadımlık başladım ama her gün değil aklıma geldikçe bizimle sofraya oturdular yiyebileceği herşeyin tadına baktiriyorum ama gün saat kuralımız yoktu artık oglye doğru yoğurt ikindin çorba gibi kurallı olarak başlamak istiyorum çorbamız alerji yaptı bu arada ağzının kenarları kabardi kaldı

Maşallah canım..ben baştan alıştırmadığım için sanırın yarım kundağı asla kabul etmiyor çok ağlıyor

Canım hangi mamayı ekliyosun pirinç ununa? bi de 6 ölçek çok değil mi hem pirinç unu hem mama birleşince ağır olmaz mı ben de uyumadan önce bişeyler yedirmek istiyorum çok uyanıyo çünkü:/
Hipp 1 numara veriyorum. Çok değil cnm yarım su bardağı yaparsan 2,5 tatlı kaşığı pirinç unu 3 ölçek mama. hazır püre kavanozlarını benim yaptığım tarif tam dolduruyor. İnternette de o şekilde ölçümler. işte gece muhallebisi bu tam tıkız bir şekilde doyursun diye ölçümler bu şekilde. doktorum ilk yarım ölçekli tarifi vermişti. 2 hafta öyle yedi. şimdi 1 haftadır tam ölçekli yapıyorum. Bir kavanozu yediriyorum. çok seviyo onu. Öğlen ya çorba 1 çay bardağı kadar ya da meyve püresi. bir sonraki öğlen yoğurt vs. ama her akşam muhallebi muhakkak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…