- 24 Nisan 2014
- 781
- 1.170
- 113
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #52.581
Yok canım ne eğitimi :) zaten ideal saatte kendiliğinden uyuyor. eğitimin amacı istenilen saatte kendiliğinden uyuması değil miBebeklerimizin uyku düzeni gerçekten de aynı :)) gündüz 45dk uykular halinde uyuyor. En son 5 buçukta yarım saatlik bir şekerlememiz var, sonrasında ben oynatarak uyanık tutabildiğim kadar tutuyorum. 8-9 arası da gece uykusu..
geçenlerde bakıcımız yoktu, anneme bıraktım bakması için. Yerini yadırgadığı için koca gün 1 saat ve 45 dk olmak üzere iki kere uyumuş. O gün saat 6 da emerken sızdı kaldı, gece uykusuna birleştirdi. Ve her zamanki saatinde kalktı sabah..
Sen bebeğine uyku eğitimi verecek misin, gerekli görüyor musun?
Anladım canım teşekkürlerHipp 1 numara veriyorum. Çok değil cnm yarım su bardağı yaparsan 2,5 tatlı kaşığı pirinç unu 3 ölçek mama. hazır püre kavanozlarını benim yaptığım tarif tam dolduruyor. İnternette de o şekilde ölçümler. işte gece muhallebisi bu tam tıkız bir şekilde doyursun diye ölçümler bu şekilde. doktorum ilk yarım ölçekli tarifi vermişti. 2 hafta öyle yedi. şimdi 1 haftadır tam ölçekli yapıyorum. Bir kavanozu yediriyorum. çok seviyo onu. Öğlen ya çorba 1 çay bardağı kadar ya da meyve püresi. bir sonraki öğlen yoğurt vs. ama her akşam muhallebi muhakkak.
Ben de senin gibi dusunuyorum ama kendi kendine uyumuyor benimki. Memede emerek uyuyor. Kendi kendine uyumasi icin de erken sanki biraz??Yok canım ne eğitimi :) zaten ideal saatte kendiliğinden uyuyor. eğitimin amacı istenilen saatte kendiliğinden uyuması değil mi
Benimkide öğürüyodu artık yarım çay bardağı yiyo
Allah razı olsun senden ne güzel biseymus 2 damla sıktım biraz bekledim sonra dik tuttum bayagi sümük çıktı kızım rahatladi ya cok sevindim birde öksürüğüne çözüm bulursak bayram edecemBenim kurtuluşum xlear kids oldu :) ne yaptıysam çıldırcaktım buhar makinesi açtım okaliptus yağı aldım aspiratör serum banamısın demedi sonra bu damlayı aldım kurtuluşum oldu iki damla sıkıp yüzüstü koyunca hop bütün burun açılıyo
ben de sabahları uyandırsammı öğlene kadar yatıyo gece 1 2 ediyor :Scnm benm bebeğim 7.30da yatıyo yarım saat sonra benn uyandırıyorum ki gece uykusuna geçmesin diye. 9.30a kadr oyaladıktan sonra gece uykusu yapıyoruz. niye okdr erken yatırıyosunki cnm. tamam uyusun ama sen en geç 8.30da uyandırmalısın ve saat 9.30 10.00 gece uykusu yapmalı. bu düzeni dene. muhakkak en geç 8.30a kadar uyandırmalısın bi daha 10.00a uyumamalı. ben saat 9da muhallebi hazırlayıp veriyorum küçük bir kavanoz yediriyorum dinlene dinlene. 10da da yatıyo (yarı kundak her zaman söylüyorum yapmalısınız Boynundan poposuna kadar beleyip kundak ipi ya da kalın kurdele ile bağlayın) daha kundağa girer girmez uyuyo sallamıyorum bile. gece 4e kdr o muhallebi tok tutuyo.
bizikimde aynen oyleydı hırıltıda var dıyınce doktor alerjı ıcın damla verdı bırazda uyku yapacak dedı.. hiç uyumuyor mahvoluyor...Aynı sorun bendede var sabaha kadar uyumuyo nerdeyse ama gece uykusuna snn ki gibi erkenden hiç yatmadı yatmıyoda bi ara 10 da uyumaya başlamıştıki burun tıkanıkılğı yaşadık ve o uyku 12 ye kaçtı gündüz uyumuyo gecede saat başı kucakta
Akşam uykusuna benimki de emerek dalıyor. Ama gündüzleri yatağına koyuyorum oyuncaklaeıyla, müzikli oyuncakları açıyorum, söylene söylene uyuyor. bşr de Fisher price ın kuzenimden gelen bir salıncağı var. onda da bazen sızıyor etrafı izlerkenBen de senin gibi dusunuyorum ama kendi kendine uyumuyor benimki. Memede emerek uyuyor. Kendi kendine uyumasi icin de erken sanki biraz??
Sen başlamışsın ek gıda ya :)
hergün aynı saatte farklı meyveleri birleşitirip yoğurda ekleyip filan verebilirsin bende artık gece muhallebisi yapıacm kızıma
1 çay bardağı mı kaç haziran doğumlu daha ben bir şey vermedim :S çay kaşığı ile başlıycaz biz :)Hipp 1 numara veriyorum. Çok değil cnm yarım su bardağı yaparsan 2,5 tatlı kaşığı pirinç unu 3 ölçek mama. hazır püre kavanozlarını benim yaptığım tarif tam dolduruyor. İnternette de o şekilde ölçümler. işte gece muhallebisi bu tam tıkız bir şekilde doyursun diye ölçümler bu şekilde. doktorum ilk yarım ölçekli tarifi vermişti. 2 hafta öyle yedi. şimdi 1 haftadır tam ölçekli yapıyorum. Bir kavanozu yediriyorum. çok seviyo onu. Öğlen ya çorba 1 çay bardağı kadar ya da meyve püresi. bir sonraki öğlen yoğurt vs. ama her akşam muhallebi muhakkak.
benim doktorda önce meyve suyu ver dedi ama ben yoğurtla başladım bi hafta hep aynı saate yoğurt verdim, yarım çay bardağı.Zeyzeycimm bizimkiler aynı doğumlu ya sen direk yoğurt mu verdin meyve suyu verdin mı ne kadar sure bunları verdin bi de.
Bizim doktor gecen hafta bekle dedi. bu hafta meyve suyu ile basla sonra püreye geç yoğurda geç dedi 15 gün böyle sebze püreleri pirinc unu falan daha sonra dedi daha bir şeyvermediğim için.. blw de yapıcam bı yandan. ben verince ögürür heralde. bi kez yoğurt denedim hüsran oldu
canım benim ya çok küçükler daha üzülüyorumbizikimde aynen oyleydı hırıltıda var dıyınce doktor alerjı ıcın damla verdı bırazda uyku yapacak dedı.. hiç uyumuyor mahvoluyor...
birde kabızlıktan poposu çatladı mahvoldu.. zeytınyagı verıyorum gun boyu ıkınma halınde ..inliyodu poposunu dokunuca.
işe yaradığına sevindim bende ilk tereddütlü yaklaştım acaba işe yaramazmı dedim ama anında etki ettiAllah razı olsun senden ne güzel biseymus 2 damla sıktım biraz bekledim sonra dik tuttum bayagi sümük çıktı kızım rahatladi ya cok sevindim birde öksürüğüne çözüm bulursak bayram edecem
aynen canım her akşam mayalıyorum küçük kavanozaEv yıoğurdu mu peki?
benimki kucakta uyusa keşkeAyy benimki de gündüz sadece kucağımda uyuyo yatırdığım an uyanıyor..robot gibi kalıyorum resmen
yoğurdu ikindide ver uyku yapıyo canım geceye etki etsin :)Tadımlık başladım ama her gün değil aklıma geldikçe bizimle sofraya oturdular yiyebileceği herşeyin tadına baktiriyorum ama gün saat kuralımız yoktu artık oglye doğru yoğurt ikindin çorba gibi kurallı olarak başlamak istiyorum çorbamız alerji yaptı bu arada ağzının kenarları kabardi kaldı
Bizimki gunduz ben evdeysem memede uyuyor, bakici oldugunda ayakta sallaniyor ya da biberonla beslenirken uyuyor. Hic kendi kendine uyumasi icin birakmadim, deneyeyim bakalim..Akşam uykusuna benimki de emerek dalıyor. Ama gündüzleri yatağına koyuyorum oyuncaklaeıyla, müzikli oyuncakları açıyorum, söylene söylene uyuyor. bşr de Fisher price ın kuzenimden gelen bir salıncağı var. onda da bazen sızıyor etrafı izlerken
bizimki hemen ağlıyo yalnız kalınca bi ara kendi kendine dalıyodu sonra bıraktıBizimki gunduz ben evdeysem memede uyuyor, bakici oldugunda ayakta sallaniyor ya da biberonla beslenirken uyuyor. Hic kendi kendine uyumasi icin birakmadim, deneyeyim bakalim..
Kindyroo?
Bakktım sen yazınca ama çocuklar için iyi bi alternatif gibi geldi bebekler için karışık ortam çok steril gelmedi bana ama senin bebişe iyii geliyosa sevindim bazı bebekler çok enerjikEğitim merkezinin adı.. farklı alternatifler de var ama ben bunu tercih ettim. Hem zihinsel hem bedensel gelişim için farklı oyunlar hareketler gösteriyorlar.. anne ve bebek birlikte yapıyor herşeyi.. internetten detaylarını bulabilirsin.. benim bebeğim çok hareketli, devamlı kıpır kıpır.. enerjisini boşaltması için iyi oluyor..
Bebekler resimlerdeki düzeneklerin çoğunu kullanmıyor henüz.. ve herşeyi kendi minderleri ve onların üzerine konan temiz örtülerin üzerinde yapıyorlar.. o yüzden steril olmasıyla ilgili bir sıkıntı yok..Bakktım sen yazınca ama çocuklar için iyi bi alternatif gibi geldi bebekler için karışık ortam çok steril gelmedi bana ama senin bebişe iyii geliyosa sevindim bazı bebekler çok enerjik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?