2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
bende elma irmik muhallebi armutlu filan vermek istiyorum da 6 bitsin öyle kahvaltıya başlıyım dedim kızım baya istekli ama bu isteğinden korkuyorum
Evet bizimkide cok istekli bisey yiyemiyoruz önünde onada salatalikla yogurda batip veriom. him himm die die gözlerini kaydirarak yiyo bi tatli yiyoki bende onu yiyom ;)

Selamlar kızım 5 ay 12 günlük doktor yumurta sarısının katı halde dörtte birini vermeye başlayabilirsin dedi

Sizin doktorlarınız yumurta hakkında ne diyor?

Selamlar kızım 5 ay 12 günlük doktor yumurta sarısının katı halde dörtte birini vermeye başlayabilirsin dedi

Sizin doktorlarınız yumurta hakkında ne diyor?
Canım bizim bebekler aynı seninle 6 haziran. 1 aydır ek gıda alıyor kahvaltiya 2 gün oldu başladık çeyrek yumurta sarısıni bir parmak peynirle karıstirıp veriyorum. Peynir suda bekleyecek tuzu çıkarılacak yalnız. Bir zarari olmadı severek yiyor bizimki çok şükür

Kızlar meraba oğlum 5 temmuz doğumlu anne sütü ağırlıklı besleniyor günde toplamda en fazla 150cc mama veriyorum sütüm de çok değil sık sık emZiriyorum bu yüzden, 15 gün sonra tadımlara başlcm erken değil dimi, bir de hangi yiyeceklerle başlamalıyım
5.aayi doldurduk hala yeni veriyorum ben istahli kilosu fazla olsa dahada beklerdim.. emziriyorsan daha sik emzirirsen belki sutun artar. ek gıdayaya kadar formul sut daha iyi. benimm fikrim bu. illa basliycam diyorsan yogurtla basliyorlar sanirim.

Canım malesef bunun tek yolu bence hiç sallamamak kucağında dahil buna. Alışınca istiyorlar. Benim oglum kolikti mecburen salladım her yolu denediğim halde aylardır vazgeçmedi. Yavaş yavaş kafasını değilde bütün vücudu sallamaya çalış iyice uykusu geldiğinde sallarsan daha az sallanır çok sıkıntı yapma ben kabullendim artık. Biraz düşününce çoğumuz sallanarak büyüdük ve şükür bir problemimiz yok umarım çocuklarımızda da olmaz
Hamak alayim bari en acilinden ben ucuruyorum bazen ayaklarimda hep ayakta hatta kalkinca uyaniyor yavas sallayinca yetmiyo bazen ya.

22 haziran doğumlu cnm. sadece 1 çay kaşığımı günde. en az 5 -6 kaşık ile başladık biz. şimdi 1 çay bardağı kadar yiyor. bazen yetmiyo bile 1,5 yiyor. üzerine mama vs. istemiyo çorba 3 saat tutuyo onu.
Ben 6.aya kadar bekliycektim blw ile gidecektim 300 gr zor gordu canim dr 1 cay kasigi dedi elma armut.yogurt 3.gun kurali ile devam.ediyorum.ayri ayri 15 ladik.oluyor ama.anca o.kadar giriyodur eminim meyveleri bile sevmedi.

Aynen 10 liralık bişey iş görüyo kimi bebek sevmiyo bizimki sevdi geçen eline salatalık verdim büyük bi parça sertti ama koparmış o yüzden korktum dikkat edin damakları çok sert artık bu miniklerin
Bende elma verdim.haslamistim kadikla verdigimden daha..cok sevdi.yutmaya calisiyo felan sonea.bogazina kacti tabl.ne.yapacagimi sasirdim.haklisin :KK43:

4 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
Kuru üzüm hurma kuru kayısı suda bekletilecek iyice ezilecek
2 ceviz içi ezilecek ve hepsi hamurun icine katılacak
Kek anne sütü yada mama ile ıslatılıp kahvaltıda yanına ceyrek yumurta saŕısı ve suda bekletilmis peynir ile verilecek
Yoğurt veya meyve ile karıştırılıp ara öğun olarak verilebilir.
5 buçuk aydan itibaren canım ben kahvaltıya başladım kaşık mamasi ve yumurta peynir karişımı ile.
Yumurta sıkıntı yapmazsa haftaya kek yapacağım inşallah. 6. Aydan sonra az miktarlarda pekmez ve ceviz içi badem içi kahvaltıya eklenecek
Sekersiz pekmezli felan tarifler var.sanirim

cnm pekmezi 6. ay dolana kadar vermiyolar. aklında bulunsun. şeker de bebeklere verilmezki. çok küçükten şekerle tanışmamalılar. muz veya daha tatlı bir meyve ile şeker giderilebilir. ama tuz şeker kesinlikle verilmemelidir.

Evet var bunu bizim doktor bebe biskuvisi yerine bunu yap diye verdi daha hic denemedim tuza şekere bende karsiyim tuz zaten 1 yaşına kadar hic kullanılmayacak dedi ondan sonrada cok cok az miktarda. Bizim ek gida denemeleri şimdilik basarıli gidiyor. Öğun olarak tuketmeye basladık günde 2 öğun yapıyoruz kahvaltı ve ögleden sonra olarak. Henüz gece birşey vermedim 6. Ay kontrolunden sonra menüyü çeşitlendireceğiz dedi doktorumuz daha yaklaşık 1 ay sonra gideriz ozamana kadar devam aynı şeylere

Emy sen ek gıdaya gectin mi?
Ne veriyorsun
Mrb canım , ben 3 gün Kuralı ile gidiyorum tadımlıklardayım daha ... Bende doyumluk olsun diye irmik kullanayım dedim , doktorumuz bağırsakları daha irmipe uygun değil dedi .. 8. Aydan itibaren verebilirsin dedi ama ben 180. Günün sonunda en azından 1 öğünde olsa el gıdaya başlamak istiyorum

Back
X