- 27 Eylül 2012
- 2.965
- 1.437
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #8.041
Benim 26 ekim gibi hastahanede yattigim donemde aradilar ben karar vermedim bir esimede konuyu anlatirmisin dedim is arkadasim olan sendika temsilcisine. O da benim teli ariyor esimde panik tabi 5. Gebeligim oldugu icin tamam esim ciksin diyor benim namima..is yerindende mail atiyorlar iste benim durumumu 5. Gebeligim oldugunu daha oncekileri kaybettigimi yaziyorlar..onlarda ok diyo dilekce istiyorlar...Canım, nasıl bir işyerinde çalışıyorsun bilmiyorum ama belliki personel eritmek istiyorlar. Seninde durumunu kullanmışlar. Anladığım kadarı ile istifaya zorluyorlar. Her şirketin ik prosedörü farklıdır. Hamile bir kadını haklı sebep göstermeksizin (sağlık nedenlerini haklı sebep olarak gösteremezler) işten çıkaramaz eğer çıkarırsa işçi dava açar ve işçi mahkemeleri genelde çalışanın lehine karar verir özellikle hamileyse , işveren açıcısından bu prosedörlerden kurtulmak için en kolayı sizin istifa etmeniz tabiiki, ihtar ise uyarı niteliğinde sonuçta. Aşağıda bir link paylaşacağım sana yardımcı olacağını umuyorum.
https://www.alomaliye.com/2012/09/2...eniyle-isten-cikariliyorum-haklarim-nelerdir/