2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Amin canım sağolun kızım geçen hamileligim de hergün karnimi opuyor du o yıkılmıştı çok ağladı sürekli ne zaman hamile kalacaksın diye sordu durdu şu anda gün sayıyor hepimiz çok heyecanlıyız eşim bile yerinde duramıyor bütün aile heyecanla ve dualarla geldik bugüne Rabbim 3 haziranda bayramımizi yaşamamiza izin verir inşallah. Rabbim herkese kolay dogumlar la versin meleklerini inşallah.
Oyyy minik bi ablasi var demek ki bnm de bi kizim var Rabbim buyuk insaAllah cektigin sıkıntıların mukafatini bebisini saglikla kucagina alip ailece buyutmenizi nasip etsin.. kardesler daha heyecanli insaAllah kiskanclik olmaz bakalm benim kizim yedi yasinda ama besige binip ninni soyledi kendine gecen gun Allah'tan hayirlisi artik ;)

Yeni yeni adetler cikariyoalr ya :) tmm saglikli olabilir ama bn istemiyrm gobegini islatmadktan snra yada temizligini duzgn yptktan snra nye yikamiyim evladimi eskiler cocuk suds buyur derler
:) inanır mısın hiçbi fikrim yok ben Nasıl bakacağım bu çocuğa merak ediyorum :) kim ne derse inanıyorum şimdilik

Uykusuz gecelerin annecikleri merhaba... :KK66: benimde ozel temizligimi esim bugun yapti sagolsun :) ben sanci ceksemde yapmasi iyi oldu sali gunu kontrolum var bakalm sezaryen gunu belli olacak bnm bebis iri oldugu icin erken alacak doktr
Maşallah eşine, her Adam yapmaz valla. Sezaryen olacaksan yakında olursun artık fazla durdurmuyorlar. Çok az kalmış bu durumda doğumuna ay çok heyecanlı :) hayırlısıyla sağlıkla kavuşalım hepimiz

Merhaba kizlar sizi uzaktan takip ediyorum belki bugune kadar cesaret edemedik yazmaya ben 2010 yılında evlendim o gunden sonra her sene bi bebeğimi kaybettim 15 haftalik normal dogum ustune kurtaj 10 haftalik kalbi durdu kirtaj oladum 1 tane kimyasal gebelik 1 tane dis gebelik oldu bunlar normal yolla hamile kaldiklarim sonra normal yolla hamile kalamicak kadar.piskolojim bozuldu doktorum tup bebegi onerdi yaptirdik tutmadi eylül ayinda son kez ayaga kalkip 2 .tup bebefi yaptirdik sukurlee olsun kizim 34 haftalik oldu umutsuz olup gelip okuyan arkadaslara umut olsun diye yaziyorum kizlar okurken bakiyorum ufak seyleri kafasina takip kendini uzen arkadaslar var nolur yapmayin rabbimin bize nimetleri emanetleri bu bebekler kendinizi de onlari da uzmeyin herkea sag salim kuzucuklarina kavussun insallahh beni de dualariniza katarsaniz sevinirim hala inanamiyorum elim surwkli karnimda tekmeleyince dunyalar benim oluyo rabbim kimseye boyle imtahan vermesin insallahhh hepiniz allaha emanet olun saglikla dogum yapinca yine yazarim insallah

Canım öncelikle allah bebeğine uzun ömürler versin kurtulmuşun darısı bize inşallah :) epidurali her doktor yeterince bilebiliyormu uyguluyor mu bilmiyrum anestezi uzmanıda önemli bi terslik olur mu falan çok korkuyorum hastaneye güvenmiyorum fazla büyük bi yer değil ama iyi gider umarım her şey size de bol mutlu rahat günler bundan sonra ne desem bilemedim başka :) 4 cm den sonrada yapılması uygun değilmiş sanırım bu arada
Can'ım çok haklısın anestezi uzmanına güvenmek önemli bu konuda ancak doktorun rahatlatabilir seni ama bilinçli olarak sezaryen tercih edince o riski zaten fazlasıyla almış oluyorsun tabi ben her türlü normal doğururum diyene saygılarımı gönderiyorum alnından öpülesi insanlar Benim iki doğumda da 4 cm den sonra takıldı ve aynı anestezi uzmanı yaptı ilkinde de anestezi uzmanı trafikte kaldı gene geç geldi şans işte bir sorun olma ihtimali olsaydı doktorlarım ona göre hareket ederdi eminim çünkü ikisinde baya tanınmış ve iyi doktorlardı

Epiduralde ıkınma nasıl zor mu? Ikınma denen şey vucudu çok zorluyor mu? Bende aritmi ve yüksek miyop var normal doğum yapmam sakıncalı ama ben normal yapmak istiyorum da :)
Epiduralsiz yapmadığım için farkını çok bilmiyorum ama genelde internetteki doktor sitelerinde normal doğuma göre ıkınma aşamasını bir miktar uzattığı yazıyor ıkınma aşaması şiddetli kabızlık durumu gibi hatta ilk doğumda tuvaletini yapacak gibi ıkın demişti doktor yani çok zor değil gözleriniz konusunda ehil güvenilir hekimlere danışıp karar vermek lazım herşey güvenle ilgili doktordan eminseniz ve sakıncalı görüyorsa risk almak doğru mudur bilemedim

Son anda bi panik falan olmaz mıyız canım yapabiliriz demi jilet

Ağdacı bana son zamanında gel sezeryan kesi bölgesini ağda ile alalım ameliyatta jiletliyorlar demişti. Çok mantıklı geldi. 1 sy öne dr erken doğum olacak sezeryan yapılacak deyince gittim sadece kesecekleri bölgeyi ağdayla aldırdım. Eğer jilete karşı değilseniz hiç fark etmez ha onlar jiletlemiş ha siz, düşünmeye gerek yok bence. Ama ağdacılar bu işi 3-5 dakikada hallediyorlar. Jiletle makineyle görmeden uğraşmaktansa gidip yaptırmak daha güvenli geliyor bana.

:KK6:Günaydın Günaydın size Günaydın hayırlı sabahlar hayırlı Haftalar hayırlı günler hayırlı mutlu huzurlu güzel mi güzel canlı mı canlı heyecanlı enerji dolu musmutlu mükemmelötesi bol neşeli bol bebiş hareketli bol bebiş tekmeli bir Hafta ve gün geçirmeniz dileğiyle Günaydın Günaydın size:KK6:

Benim sadece kol altım lazerli. Annem izin vermemişti Başka yerime yaptırmama hamile kalmaya engel olabilirmiş filan diye. Ağdaya gitmek dışında hiçbir temizlenme yöntemini bilmediğim için riskli olmasına rağmen rahatsız ettikçe gittim mecbur şükür doğumu tetiklemedi şimdiye kadar. doğum öncesi son ağdaya ne Zaman gitsem ona da karar veremedim hala şu an Bi rahatsızlığım yok iyice bekliyim diyorum birkaç gün öncesine kadar ama ani yakalarsa doğum :S
Günaydın canım , benim alt tabakalar gevşek olunca her türlü önlemi alma ihtiyacı hissettik galiba :)) bende açıkçası ön bölgemi o Yüzden yaptırmamıştım :)))

@Gizlifidan
Hiç tuz şeker kullanmıyprum extradan ama tatlı yiyorum tabi :KK43: su zaten her an elimde mağlum bebeğin suyunuda arttırmaya çalışıyorum ya ben sabah gözümü açıp 1 litre su içiyırum gece tuvalete kalktığımda bile bebeğe gitsin diye içiyorum.

@zeyzey3428
Ben de eşimin ayakkabılarına geçtim :)

Gecen gittiğim doktor su içmekle bebeğin suyunun alakası yok dedi.bebeğin suyu ayrıyeten üretiliyor dedi.

Ben de Koşuyolu Medipolde yapacağım inşallah. Evet canım artık bebeği kesinlikle yıkamıyoruz dediler. Verniks tabakasının mümkün olduğunca bebekte kalması isteniyor. Eve gidince yıkayın, göbeği beklemenize gerek yok dediler. Ayrıca boşuna biberon ve emzik de getirmeyin kullanılmayacak dediler. Mamayı kaşıklı bir aparatla veriyorlarmış gerekirse. Biberona alışınca emmeyebiliyor diye

Hayret aşırı hijyen düşkünlüğünden vaz geçmişler. Umarım Acıbadem de böyledir. Ben evde yıkarım bebişimi :)

Kızlar benim karnimdan çıt çıt diye ses geliyor. Bebek oynayınca çok nadir de olsa çit diye ses geliyor. Siz de de oluyor mu ?

Canım ben de aynı soruyu sormuştum ve bir sürü arkadaş kendileri de bu sesi duyduğunu söylemişti. Ben 1-2 haftadır duymuyorum.

Bnce kotu bsy ya soncta bebegi gydrcekler babaya getircekler bn temizlenmus paklanms olsn isterm. Her hastane farkli yklasiyo bu biberona yeni dogum yapms iki arkadasm var ikiside biberon gtrdu mama kullanmak zornda kaldilar kndi biberonlarini kullandilar
Verniksi yapının üzerinde bırakılması sebebi bebeğin sağlığı için. Bence temizlik olayina takilmaktansa sağlıklı olanı seçmek daha mantikli.hatta sezeryan olacaksa anne vajinasindan doktor eliyle alınan sıvıların,bakterilerin bebeğe surulmesinin söylendiği makaleler var.bağışıklığı artırdığı söyleniyor.

yaa hiç sorma
kime burcu ikizler desem hemen yaka silkiyorlar hemen kötü kötü konuşuyorlar ikizler insanlarından kimse memnun değil ya dengesiz oluyorlarmış

öyle düşünme
benim eşim ikizler
evet duyuları kısa sürede değişiyor
ancak çok pozitif enerjik aktifler..
ömür boyunca tüm zorluklarda güzel taraf bulabilirler..
ve çevres,ndeki herkes tarafından sevilip saygınlık görüyorlar..

Back
X