2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benimkide oyle olursa en iyisi sancinin bi kısmını evde geciririm ama ozamanda nasil kestircemki dogumun yakin olup olmadigini cunki saatlerce sanci odasinda durmak istemem. Off ne zor bu isler :KK43:
Aynen bende öyle düşünüyorum

Arkadaşlar dün kontrolüm vardı alttan muayene etti doktorum 2 cm e yakın açıklık var dedi hiç sancımda yok akşamdan beri kahverengi akıntı vardı bu sabah akıntının içinde kıl gibi kırmızı bişeyvardı nişan değildir dimi
Canım sen hangi doktora gidiyosun nilan gibi durjyor normal doğum düşünüyodunuz dimi

Ben de duymuştum hamam olayını bi komşumuz hiç bi açıklması yokken hamama gitmişti hamamdan doğru hastaneye..zor yetiştirmişler yolda doğuracakmış:)
Demekki sicak su dogumu baslatmis ama sagliklimi tabiki bu yontem. Doktorum bol bol dus al dedi ama sicak soguk fln hic bahsetmedi. Bide goguslerine masaj yap dedi. Sende mi normal dogum dusunuyosun canim?

Demekki sicak su dogumu baslatmis ama sagliklimi tabiki bu yontem. Doktorum bol bol dus al dedi ama sicak soguk fln hic bahsetmedi. Bide goguslerine masaj yap dedi. Sende mi normal dogum dusunuyosun canim?
Bebeğim şuan normal doğum pozisyonunda ama kararsızlığıyla meşhur ikizler burcu olduğum için bigün normal diyorum bigün sezeryan..

Bişi diyim mi ben ağdamı kendim yaptım:KK1: tüylerim bay azaldı gebelikte tek tük olanlarıda ayna tuttum çat çat çektim
Benimde tam tersi çıktı sanki ya
Göbeğimde bile kıllanma oldu
Dr alma doğumdan sonra dökülür dedi diye ellemiyorum göbeğimi :KK37:

Son 1 saat aktif olacak gibi ayarlanıyor derken dozu mu azaltılıyor? Benim merak ettiğim epidural sadece açılma anında mı yardımcı oluyor yoksa ıkınma zamanı gelince de yardımınoluyor mu? Bir de gerçekten forcept ve vakum kullanım riskini arttırıyor mu? Epidural ile 3-4 ıkınmada doğuran da duydum, 2 saat ıkınıp olmayıp sezaryene alınan da... O sebeple bir türlü karar veremiyorum. Bence baştan bunun kararını vermek lazım.

İnsan ölüm şeklini masıl seçemiyorsa doğum işi de böyle. Biraz tevekkül şart...
Tr'de epidural alınca ve etkisi devam ederse ebeler ıkınman gerektiğini zamanları sana söylüyor sen de ıkınıuorsun, genellikle kesi olur çok zor da kalrsa onlar da olr ama tıbbi müdahaledir yani kimse kolay olsun diye lullanmaz..
Kimi yerde de epidurali ayarlarlar anne diblediği için güçlenir ıkınma anı kendi doğurur.. Kendi ıkınır..

Sen bebeğinle konuşup gevşemee rahatlamaya bak... Sen gevşedikçe o kolayca gelecek yolları açılacak. Bir şekilde de doğacak. Ölçüp biçip veremezsin doğum şeklini doktoruna.. Senarosu yok ki bu işin..
Sadece riskin yoksa beklemeni tavsiye ederim haftasını dolduran bebek hop olgun meyve ağaçtan nasıl düşerse öyle düşüyor,, doldurmayan meyveyi. De be kadar sallasak çıbuklla dürtsek düşmüyor böyle düşün

Kızlar ramazana bigün kaldı hamilelikte tutup tutmamakla ilgili illa doktora sormak gerekir mi tutmak istiyorum ama bebeğime zararı olur mu bilmiyorum napsam ki..

Kızlar ramazana bigün kaldı hamilelikte tutup tutmamakla ilgili illa doktora sormak gerekir mi tutmak istiyorum ama bebeğime zararı olur mu bilmiyorum napsam ki..
Canım günlük su miktarını nasıl ayarlayacaksın tutarsan, şeker ve tansiyon da açlık nedeniyle oynar, sen bilirsin ama bence artık sen lohusa bile sayılırsın. Akıntılar nişanlar her an herşey olabilir.

Aa canım hadi hayırlı doğumlar. Allah kolay getirsin. Bize haber ver.

Üşütmüş de olabilirim haklısın. Hava çok sıcak ve ben klimayı açıyorum, üstümü örtmüyorum, terliyorum, pencere önünde oturuyorum. Bir daha yapmayacağım. NTS'de 3 dk da bir düzenli sancı çıktı dün ama çok hafifti. Cervix 3.5 cm, açılma yok. O sebeple doktorum hemen beklemiyor. Hatta pek beklemiyor sanırım ki cuma sezaryen yaparız demeye başladı Ama ben öyle hissetmiyorum. Bakalım

Ben de öyleydim geçen hafta.. İshal bulantı bir de sancı artışı olunca doğum sandım ama cam açıl yatıyorum ve deli givi terliyorum.. Üşütmektenmiş..

Hiçbir ipucu Da vermedi gayet iyiydim bir anda oldu çok şaşkınım
Gözün aydın canım..

Benimde tam tersi çıktı sanki ya
Göbeğimde bile kıllanma oldu
Dr alma doğumdan sonra dökülür dedi diye ellemiyorum göbeğimi :KK37:
Bende tüysüz bir insnaım ama hamirlliğimdr çıkıyor ve sonra da dökülüyor asla koparma..

Tabiki tutulmaz, sen artık lohusa sayılırsın. Günler uzun tek öğün beslenme ilr bebeğini tehlikeye atarsın. Bu ibadet olmaz ki..

Ben de tutmak istiyorum ama o kadar süre bebeği aç susuz bırakmak kötü olabilir. Allah izin vermiş kolaylık sağlamış. 2. Trimester olsak yine neyse de son ay bence doktorlar izin vermez. Borç ödemek daha zor ama napalım

Çok rahat bir normal doğum yapmış anne paylaştı bunu başka bir başlıkta hastaneden önerilmiş bende sizlerle paylasayim
Screenshot_2016-06-04-15-35-16.webp

Back
X