2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kanala inse karnımızda aşağı iner diye düşünüyorum
ay ne bileyim ya kim nereye inecekse inse artık. yanlış anlamayın ben hamilelikten sıkılıp da bi an önce gelsin modunda değilim dr beklemek istemeyince canım biraz sıkkın salıdan beri. umarım yok suyu azaldı vs ile beni kandırmaya çalışmaz

ay ne bileyim ya kim nereye inecekse inse artık. yanlış anlamayın ben hamilelikten sıkılıp da bi an önce gelsin modunda değilim dr beklemek istemeyince canım biraz sıkkın salıdan beri. umarım yok suyu azaldı vs ile beni kandırmaya çalışmaz
Aynen canım valla
Egzersiz yapmaya korkuyorum bi suyum gelse sancım olsa e bebekte inmemiş kanala suni sancı verirler hemen
Sonra inmedi deyip sezeryana alırlar
E ben boşuna mı çekcem o sancıyı
Napcam bilmiyorum
Diretmemek en iyisi sanırım

Cuma gidicm duruma göre bakIcaz dedi afaki konuştu biraz normal yapmak istiyor o da
bana da yarın için duruma göre belki yatış yapar suni veririz dedi ama açılma sancı hiçbir belirti yokken verilen suni sancının sonunun sezeryan olmasından korkuyorum. haftaya kadar zaman istiycem inş.

9ay 9ay önemli olan sağlıklarınız. Bebişin kordonu falan kısa olupda kanala giremiyor da olabilir annesi. Bu durumda senin yapaabileceğin hiç bir şey yok. Herşey o kadar kontrolümüz dışında ki. Akışına bırak. Sen rahat olursan pozitif bakarsan herşey güzel olacak.

Anestezi ile ilgili de çok endişelenme. Ben dru hiç görmedim gelrne kadar. Suratsız bir adam geldi. O esnada sana sayılan bu yan etkileri saydı. Ben kabul ettim. Hiç kımıldamadan uygulamayı yaptılar.çok şükür bir şey olmadı. Eve çıkınca iki gece sağ gözümden ağrı girip baş ağrısı yaptı ama her rahatlığın bir zorluğu var.

Bir de senden bağımsız olarak fark ediyorum ki, ben de öyleydim, bir grup hamile olarak çevre ve sosyal medya baskısıyla normal doğum fanatiği olduk. Benim sezeryan olmakla ilgili çok korkum ve çekincem vardı. Şimdi anlıyorum ki tüm bunlar boş kaygılar. Hergün etrafımızda normalden çok sezeryan doğum olıyor.bu annelerin çok büyük çoğunluğu bir sıkıntı yaşamadan yavrularını kucaklarına alıp taburcu oluyorlar. Sezeryan ile doğum benim zihnimdeki gibi hiç istenmeyecek birşey değilmiş. Ben bunu çok takıntı haline getirmeişim bunu farkediyorum. Bu düşüncemi genel olarak paylaşmak istedim. Sanki bir zaman sezeryanla doğum yapmak elitlik göstergesi, gösteriş malzemesi iken şimdi de normal doğumun yanlış şekilde manipule edildiğini düşünüyorum.

9ay 9ay önemli olan sağlıklarınız. Bebişin kordonu falan kısa olupda kanala giremiyor da olabilir annesi. Bu durumda senin yapaabileceğin hiç bir şey yok. Herşey o kadar kontrolümüz dışında ki. Akışına bırak. Sen rahat olursan pozitif bakarsan herşey güzel olacak.

Anestezi ile ilgili de çok endişelenme. Ben dru hiç görmedim gelrne kadar. Suratsız bir adam geldi. O esnada sana sayılan bu yan etkileri saydı. Ben kabul ettim. Hiç kımıldamadan uygulamayı yaptılar.çok şükür bir şey olmadı. Eve çıkınca iki gece sağ gözümden ağrı girip baş ağrısı yaptı ama her rahatlığın bir zorluğu var.

Bir de senden bağımsız olarak fark ediyorum ki, ben de öyleydim, bir grup hamile olarak çevre ve sosyal medya baskısıyla normal doğum fanatiği olduk. Benim sezeryan olmakla ilgili çok korkum ve çekincem vardı. Şimdi anlıyorum ki tüm bunlar boş kaygılar. Hergün etrafımızda normalden çok sezeryan doğum olıyor.bu annelerin çok büyük çoğunluğu bir sıkıntı yaşamadan yavrularını kucaklarına alıp taburcu oluyorlar. Sezeryan ile doğum benim zihnimdeki gibi hiç istenmeyecek birşey değilmiş. Ben bunu çok takıntı haline getirmeişim bunu farkediyorum. Bu düşüncemi genel olarak paylaşmak istedim. Sanki bir zaman sezeryanla doğum yapmak elitlik göstergesi, gösteriş malzemesi iken şimdi de normal doğumun yanlış şekilde manipule edildiğini düşünüyorum.

Ben ilk doğumumu doğal normal doğum yaptım ve iyi ki de öyle olmuş. Cahilce sebepsiz yere sezaryanı seçenleri aklım almıyor.. Ama öte yandan da artık ettafta öyle bir basko var ki...

Normal doğuramayan kendini suçlu hissediyor.. Aynı şekilde süt veremeyip emziremeyen öama veren anneler de kötü anne givi hissettiriliyor..

Sütü gelmeyen ablam "bebeğimi Zehirliyorum" gibi hissediyorum diye ağlıyordu her mama verişinde..

Bınlar da hep sosyal baskı ama annelik gibi kutsal bir şey gerçekleşmişken ve etrafı kontrol edemezken bence sürekli olarak kendimizi motive etmeliyiz:)

@seker000 emy0364 emy0364 @Sevgili Sevgi H history1985 R r0s3n annensenicoksevecek annensenicoksevecek @zeyzey3428 @Yazkadini B bicocukbianne Pinking Tree Pinking Tree

Kızlar sağolun desteğiniz için ama maalesef normal yapamayacağım çok büyük ihtimalle.

Şimdi doktordan geldik. Sancı var ama bebeğin başı kanala girebilecek bir pozisyonda değil hala. Doktorum uygun pozisyona gelebileceğini düşünmüyor. Bebeğin başının mekanik etkisi olmadan doğumun gerçekleşmeyeceğini söyledi. 2 gün daha verdi sırf ben istiyorum diye. Eğer gelmezse o zamana kadar cuma sabahına sezaryen planladık. Çok moralim bozuldu, orada ağladım falan. Tabiki önemli olan benim ve bebeğin sağlığı biliyorum ama normal doğum yapmayı çok istiyordum. Arada tüp bebek hemşirem de aradı. Neden hala bekliyorsun, neler çektik bu bebek için, herkes doğurdu, sezaryen ol dedi.

Sezaryanı da epidural/spinal kombine yapıyorlarmış. Hangi doktora denk gelirse o giriyormuş. Biriyle görüştüm. Yok sırtınızda biraz ödem var, ilk başta giremeyebiliriz, yok baş ağrısı çok nadir oluyor ama önleminizi alman gerek, örneğin başını kıpırdatmayacaksınız 1 gün, yok felç riski var ama çok az. Hiç içime sinmedi. Güven vermedi bana. Sanırım genel anestezi isteyeceğim. Zaten benim normal doğum hayallerim suya düşmüş, o 5 dakikadan feragat edebilirim :KK43:

Canım üzme kendini. Sen elinden gelen çabayı gösterdin. Artık bundan sonra hayırlısı neyse Rabbim onu nasip etsin inşallah... Sen şimdi bebişini kucağına alıp kokusunu içine çekeceğin anın hayalini kur, gerisini akışına bırak...

Allah hepimize hayırlısıyla bu ana ulaşmayı nasip etsin, hepimiz için hayırlısı olsun...

Bende de durum aynı canım dün akşamdan beri hiç halim yok :/ bacaklarımı kollarımı zor hareket ettiriyorum resmen. Eski enerjimi istiyorum :/ önceki günler gayet iyiydim.
Diyorlardı da inanmıyorumdum son ay en zoruymuş. Allah'ım güç kudret versin hepimize... Annelik neden kutsal anlıyor insan. İnşallah hepimizin doğumları kolay olur.

Back
X