2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Maşallah kilosuna:nazar:Nasıl azalmış ki canım sen sızıntı farkettin mi ki? Sen iki doktora gidiyodun sanırım diğerine gittin mi bu ara
Geçen hafta da az demişti suyu çok iç demişti. 4ltye yakın içiyorum :/ sızıntı olması şart değil canım. Diğer doktora eşim pek güvenmiyor. Gitsem de ona doğum yaptırır mıyım onu da bilemiyorum. Bir değişik hal içindeyim :/

Maşallah kilosuna:nazar:Nasıl azalmış ki canım sen sızıntı farkettin mi ki? Sen iki doktora gidiyodun sanırım diğerine gittin mi bu ara

Suyun azalması sızıntıdan olmuyor nadiren susuzluktan genelde annedeki sağlık sorunlarından.
Benim kızımı da 1ay önce alacaklardı. Bol su içerek 20gün daha tutabildim. Benim damarlarım sorunlu karaciğerim yağlı, ben ona bağlıyorum. Bana perinatologa gitmemi söylemişti doktor bebekteki kan akımlarına bakılması için. Bir de son aylar çok yavaş gelişiyordu.

Canim ne kdr cikti suyun soylemedimi? Daha erken aslinda ama bilemedim :KK43: suni sancimi vericek sezeryanmi diyo?
Sezeryan canım :/ bir kaybın var öncesinde riske girmeyelim filan dedi. Geçen bir doğumda bazı komplikasyonlar oldu bebek çok iyi değil şu an dedi. Bir şey olsa Allah korusun büyük tramva olur dedi. Böyle deyince bana kal geldi o an hiçbir şey soramadım :/

D daisybel korkutmak istemesim tatlım. Once doğal dogum denersin çatı açılır diye beklersin. Bebeğin kafası senin çatın uygunsa doğar inşallah. Ama başka tıbbi sorunlar olursa sezeryan hayat kurtarır bunu aklına yaz. Evet sezeryan sonrası 1hafta yatacaksin en az 1ay egilmeyeceksin ama bebeğine kavuşursan buna değer. Bebek kaybetme travmasina kıyasla sezeryan acıları solda sıfır kalır. Kısmette nr varsa yaşanır.

• Beğen
Reactions: 9ay

Sezeryan canım :/ bir kaybın var öncesinde riske girmeyelim filan dedi. Geçen bir doğumda bazı komplikasyonlar oldu bebek çok iyi değil şu an dedi. Bir şey olsa Allah korusun büyük tramva olur dedi. Böyle deyince bana kal geldi o an hiçbir şey soramadım :/

Allah allah bak boyle deyince ben de endiselendim simdi diger doktoruna da mi bi gorunsen? Pazartesi bldigin bu pazartesi yaw 2 gun var

Tatlım doktorun doğru söylüyor. Kavusuver bebeğine. Plesenta işini tam yapamiyorsa suni sancı hicbiseye yaramadı bende. Suyu sınırdaydı bebeğimin. O yüzden yoğun bakım ünitesi iyi diye devlet hastanesini tercih ettim. I10saat suni sancida uyudum acil sezeryanla dogdu bebeğim. Çok şükür sonrasında da bi sorun çıkmadı. İnşallah sende de bi sorun çıkmaz. Tansiyonun idrar testlerin de iyidir inşallah.
Bana iki doktor da aynısını söyledi. Hem doğum da bedavaya geldi :)

D daisybel korkutmak istemesim tatlım. Once doğal dogum denersin çatı açılır diye beklersin. Bebeğin kafası senin çatın uygunsa doğar inşallah. Ama başka tıbbi sorunlar olursa sezeryan hayat kurtarır bunu aklına yaz. Evet sezeryan sonrası 1hafta yatacaksin en az 1ay egilmeyeceksin ama bebeğine kavuşursan buna değer. Bebek kaybetme travmasina kıyasla sezeryan acıları solda sıfır kalır. Kısmette nr varsa yaşanır.
O aşamada elbette müdahale edilmeli, ama şu an direk randevulu sezaryen olmak istemiyorum
Bi de çok dar değilmiş, sadece çok rahat olmayabilirmiş

Kızlar sancım var ama düzenli değil gibi ya beceremiyorum tutmayı
Kasılmamda var
Duşa girdim iyi geldi ama çıkınca yine sancıları hissettim
Sancı belimde var sonra kasıklarıma geliyor
Bebeişin hareketleri normalden biraz az
Ben kararsız kaldım
Şansıma haftasonuna denk geldi kendi doktorum yok haftasonları
Gitsem mi doktora
Sıkıştırmasını mı bekleyeyim
Bide bu hastanede nöbetçi doktor dışarıdan geliyor

Arkadaşlar merhaba
Bende çarşambayı perşembeye bağlayan gece bebeğimi normal doğumla kucağıma aldım.İftardan sonra ani karın ağrısıyla tuvalete gittim. Afedersiniz ishal olmuş gibiydim.O esnada sıcak su geldi.Suyumun geldiğini anladım.Doktorumu aradım hastaneye gittik.Ultrasonda suyumun azaldığı görüldü ama çatı muayenesinde hiç açıklık yoktu.Yatışım yapıldı.Sonrası gerçekten zordu.Sancı safhası çok yorumcuymuş.Hani o sancıyı anlarsın diyorlar ya gerçekten o sancının tarifi yokmuş. Bu arada sancı geldikçe büyük tuvalet ihtiyacı da geldi.O arada nst için yatamadım.Hep ayakta kalmak hafif adımlarla yürümek istedim.Allah yardım etti ve sabaha karşı bebeğim doğdu.Sancı kısmından sonra ıkınma kısmı başlıyormuş.Ikınma ise içgüdüsel.Tek sıkıntım popoda ıkınmadan olan çatlaklar ve dikişlerim.Allah hepimize evlatlarımızı bağışlasın.İnşallah isteyenlere de Allah nasip etsin.

Allah allah bak boyle deyince ben de endiselendim simdi diger doktoruna da mi bi gorunsen? Pazartesi bldigin bu pazartesi yaw 2 gun var
Aynen canım 38+1 oluyor. Kilosu filan iyi olunca zaman sıkıntı değil. Diğer doktora gitsem de doğum için güvenebilir miyim bilmiyorum. Bugüne kadar birkaç çelişen teşhisi oldu çünkü. Eşim zaten hiç güvenmiyor. İğne yapma iki gün dedi. Bir de acilden giriş yapın dedi sizin öyle miydi?

Cnm bizde de 3 gun kaldik hastanede 3 gun bu evolvia bebek sutu verildi eve geldigimiz gunun gecesi emzirebildim

Hmm cnm şöyle oluyor bebek uyaniyor once emziriyorum cebelleşe cebelleşe cok zor oluyor 1 saat dayandim bugun, 1 saatin sonunda altini degisiyoruz gazini cikariyoruz bi bakiyoruz bu yavru parmaklarini emiyor agliyor doymamis ben emziremicem dayanamiyorum sut sagiyorum 60 cc onu veriyoruz gaz cikariyoruz altini degisiyoruz bi bakiyoruz bu yavru gene ellerini emiyor agliyor artik bende ne emzirecek ne sut sagacak hal kalmiyor bu sefer de 30 cc bebek sutu veruyoruz yine alt degisim yone gaz cikarimi vee sonunda uyuyor :KK70: tum bunlar 3 saat suruyor bebegim de 3-4 saat uyuyor cnm 4 saat olmus uyanmamissa uyandiriyorum
Canım yenidoğan bir Bebeğin 3-4 saat uyuması sakıncalı değil mi ? Ben 1.5-2 saat diye biliyorum ilk 1 ay ...

Tatlım doktorun doğru söylüyor. Kavusuver bebeğine. Plesenta işini tam yapamiyorsa suni sancı hicbiseye yaramadı bende. Suyu sınırdaydı bebeğimin. O yüzden yoğun bakım ünitesi iyi diye devlet hastanesini tercih ettim. I10saat suni sancida uyudum acil sezeryanla dogdu bebeğim. Çok şükür sonrasında da bi sorun çıkmadı. İnşallah sende de bi sorun çıkmaz. Tansiyonun idrar testlerin de iyidir inşallah.
Bana iki doktor da aynısını söyledi. Hem doğum da bedavaya geldi :)
Aynen canım. İnsan kaybı da olunca tedirgin oluyor hareket mi etmedi şöyle mi oldu vs vs. Hayırlısını diledim hep. Rabbim nasıl nasip ederse. O zamana daha belli olmaz :)

Anladim canım, peki nst sonuç kağıdının kenarında yazan ölçüm ne biliyor musunuz? 3cm yaziyo bende de
nst kağıdımı hiç görmedim canım hemşire direkt alıp doktora götürüyor çünkü. şimdiye kadar iki kere alttan muayane etti doktorum ikisinde de kendisi söyledi şu kadar açıklığın var diye. ilkinde 2-3 cm demişti ikincisinde 3-4 cm dedi.

Kızlar sancım var ama düzenli değil gibi ya beceremiyorum tutmayı
Kasılmamda var
Duşa girdim iyi geldi ama çıkınca yine sancıları hissettim
Sancı belimde var sonra kasıklarıma geliyor
Bebeişin hareketleri normalden biraz az
Ben kararsız kaldım
Şansıma haftasonuna denk geldi kendi doktorum yok haftasonları
Gitsem mi doktora
Sıkıştırmasını mı bekleyeyim
Bide bu hastanede nöbetçi doktor dışarıdan geliyor
benim doktorum sancılar 2 dakikada bir gelene kadar hastaneye gelme demişti. bir de doğum sancısı duş almakla dinlenmekle geçmeyip git gide daha sık aralıklarla girer demişti ama bebeğin hareketleri az diyince sen bilemedim şimdi.

Arkadaşlar merhaba
Bende çarşambayı perşembeye bağlayan gece bebeğimi normal doğumla kucağıma aldım.İftardan sonra ani karın ağrısıyla tuvalete gittim. Afedersiniz ishal olmuş gibiydim.O esnada sıcak su geldi.Suyumun geldiğini anladım.Doktorumu aradım hastaneye gittik.Ultrasonda suyumun azaldığı görüldü ama çatı muayenesinde hiç açıklık yoktu.Yatışım yapıldı.Sonrası gerçekten zordu.Sancı safhası çok yorumcuymuş.Hani o sancıyı anlarsın diyorlar ya gerçekten o sancının tarifi yokmuş. Bu arada sancı geldikçe büyük tuvalet ihtiyacı da geldi.O arada nst için yatamadım.Hep ayakta kalmak hafif adımlarla yürümek istedim.Allah yardım etti ve sabaha karşı bebeğim doğdu.Sancı kısmından sonra ıkınma kısmı başlıyormuş.Ikınma ise içgüdüsel.Tek sıkıntım popoda ıkınmadan olan çatlaklar ve dikişlerim.Allah hepimize evlatlarımızı bağışlasın.İnşallah isteyenlere de Allah nasip etsin.
hayırlı olsun. ben de sancıyı anlar mıyım diye endişeleniyorum ama demek ki anlaşılmayacak bir şey değil :) inşallah bizler de hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız.

Back
X