2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
benim doktorum sancılar 2 dakikada bir gelene kadar hastaneye gelme demişti. bir de doğum sancısı duş almakla dinlenmekle geçmeyip git gide daha sık aralıklarla girer demişti ama bebeğin hareketleri az diyince sen bilemedim şimdi.
Duş aldıktan sonra geçmedi tatlım hala sancım var uzandım ama
Ilık su döktükçe rahatlattı ama o anlık
Bende bebek hareketlerinden dolayı kararsız kaldım aslında

O aşamada elbette müdahale edilmeli, ama şu an direk randevulu sezaryen olmak istemiyorum
Bi de çok dar değilmiş, sadece çok rahat olmayabilirmiş

Senin adına sevindim. Benim ilk kızım 2800grdi. Ikinmayi dene dediler denerken çıktı. Kafası da küçüktü haliyle. Oğlum 3550grdi. 3kere ikindim 4.de çıktı. Yani5dk bile sürmedi çıkmaları. Ustelik ben 90 kiloydum doktorun deyimiyle vajinam da yag bağlamışti. Boyum desen 157cm. 3cmden doğuma kadar süre 4-5saat geçmişti. O yüzden hep normal olur sanıyordum bu bebegimi ama benim saglik sorunlarım oldu. Ev taşıdım yoruldum plesenta yukarı çıkamadı.. Bakanın olursa dert etme sezeruan da olsa. Bana sorarsan her kadın normal doğumu denemeli. Acisı sezeryan sonrasına göre devede kulak. Ama sezeryanin avantajları da var. Rahmine açıp bakıyorlar kist vs varsa görüp temizliyorlar. Hem vajina değişmiyor yani kegel egzersizleri falan uğraşirsan normal doğumdan aylar sonra eski haline dönüyor. Bi de benim için bi avantaj tüpleri bağlattım spiraldi dogum kontrol hapiydi düşünmem İnşallah, eşim 3.yu hic istemiyordu.

İnşallah kolay kurtulursun. Sakince sürece teslim ol. Doğum anı veya kavuşma anın ne şekilde olursa olsun hep hatirinda olacak, ve sonuçta aylarca bi bebek geliştirerek bile çok önemli bi şey başarmışken dogum şekline takılmak aslında sadece merakimizdan ve süreci kontrol ederek stresimizi azaltmaya çalışmamizdan.

Duş aldıktan sonra geçmedi tatlım hala sancım var uzandım ama
Ilık su döktükçe rahatlattı ama o anlık
Bende bebek hareketlerinden dolayı kararsız kaldım aslında
doğum yapan tecrübeli anneler daha iyi bilirler aslında. olmadı karnına ellerinle falan bir şeyler yapsan bebek tepki verir belki. için rahatlar en azından.

Aynen canım 38+1 oluyor. Kilosu filan iyi olunca zaman sıkıntı değil. Diğer doktora gitsem de doğum için güvenebilir miyim bilmiyorum. Bugüne kadar birkaç çelişen teşhisi oldu çünkü. Eşim zaten hiç güvenmiyor. İğne yapma iki gün dedi. Bir de acilden giriş yapın dedi sizin öyle miydi?

Bize de acilden sabah 7buçukta giriş yapın dedi

Kızlar sancım var ama düzenli değil gibi ya beceremiyorum tutmayı
Kasılmamda var
Duşa girdim iyi geldi ama çıkınca yine sancıları hissettim
Sancı belimde var sonra kasıklarıma geliyor
Bebeişin hareketleri normalden biraz az
Ben kararsız kaldım
Şansıma haftasonuna denk geldi kendi doktorum yok haftasonları
Gitsem mi doktora
Sıkıştırmasını mı bekleyeyim
Bide bu hastanede nöbetçi doktor dışarıdan geliyor

Sıkışmayı bekle. Herhangi bi işaret daha.. Bu doğumun öncesinde olan şeyler olabilir, ama bir iki günün daha olabilir. Hemen doğuö başlıyor diye biy şey yol.
Su gelmesi vs vs hehangi bit hareke tbekle. Son anlarımız belimiz oramız buramız ağrıcak sancıcak derken zirve olup doğum gerçekleşecek:))

Mouse Mouse hareketler sancıdan daha önemli. Toksan dinleniyorsan yine de bariz yavaş hareketler varsa veya 3saattir hareketsizse nöbetçi doktor da olsa görün bi nst çekil bence zarar etmezsin. Bakarsin yolda oynamaya başlar

Senin adına sevindim. Benim ilk kızım 2800grdi. Ikinmayi dene dediler denerken çıktı. Kafası da küçüktü haliyle. Oğlum 3550grdi. 3kere ikindim 4.de çıktı. Yani5dk bile sürmedi çıkmaları. Ustelik ben 90 kiloydum doktorun deyimiyle vajinam da yag bağlamışti. Boyum desen 157cm. 3cmden doğuma kadar süre 4-5saat geçmişti. O yüzden hep normal olur sanıyordum bu bebegimi ama benim saglik sorunlarım oldu. Ev taşıdım yoruldum plesenta yukarı çıkamadı.. Bakanın olursa dert etme sezeruan da olsa. Bana sorarsan her kadın normal doğumu denemeli. Acisı sezeryan sonrasına göre devede kulak. Ama sezeryanin avantajları da var. Rahmine açıp bakıyorlar kist vs varsa görüp temizliyorlar. Hem vajina değişmiyor yani kegel egzersizleri falan uğraşirsan normal doğumdan aylar sonra eski haline dönüyor. Bi de benim için bi avantaj tüpleri bağlattım spiraldi dogum kontrol hapiydi düşünmem İnşallah, eşim 3.yu hic istemiyordu.

İnşallah kolay kurtulursun. Sakince sürece teslim ol. Doğum anı veya kavuşma anın ne şekilde olursa olsun hep hatirinda olacak, ve sonuçta aylarca bi bebek geliştirerek bile çok önemli bi şey başarmışken dogum şekline takılmak aslında sadece merakimizdan ve süreci kontrol ederek stresimizi azaltmaya çalışmamizdan.
Teşekkür ederim, içimi rahatlattın :)
Sezaryene karşı değilim ama normal doğum düşünürken, hiç denemeden direk tarih almak rahatsız etti beni, acaba kandiriliyor muyum dedim

Canım yenidoğan bir Bebeğin 3-4 saat uyuması sakıncalı değil mi ? Ben 1.5-2 saat diye biliyorum ilk 1 ay ...

Cnm sarilik var biraz o yuzden cok uyuyor ne kdr uyandirmaya calissak da asla uyanmiyor burnunu skyorum ayaklarini gidikliyorum saga sola ceviriyorum nerdeyse takla attiracam uyanmiyor dun aile hekimi kontrolu vardi 3.5-4 saat uyumasi normal sarilik var dedi

Kızlar sizin de göğsünüz kabuk gibi birşey tuttu mu ? İki göğsümde kabuk tuttu uçlarının yanları. Kahverengi sert bir kabuk ben onları kopardım canım acımadi sizce yanlış mi yaptım ?

Belki de ben cvbini gormedim cnm bazen bildirim gelmiyor :) artik uzulme ferahla diye yazdim

Cevap yazmisim canım ama hangi mesajını ben gormedim sanırım anlayamadim karıştı :) bu çocuk doğunca ben ferahlicam çünkü icimde kalınca büyümuyo insan üzülüyor haliyle. 39 haftalık çocuk 36 haftalık gözüküyor doğsa da keske ben baksam en azından daha hızlı büyür

Sezeryan canım :/ bir kaybın var öncesinde riske girmeyelim filan dedi. Geçen bir doğumda bazı komplikasyonlar oldu bebek çok iyi değil şu an dedi. Bir şey olsa Allah korusun büyük tramva olur dedi. Böyle deyince bana kal geldi o an hiçbir şey soramadım :/
Canim riske atma o zaman hic ha sezeryan ha normal dogum. Onemli olan saglikli bi sekilde yavruna kavusmak. Ptesi gittigimde doktorumda bana ne derse tamam dicem yapcak bisey yok. Heleki bi de kaybin olmus daha oncesinde hic riske atmaya degermi. Biz ustumuze duseni yaptik duamizida ettik tevekkul etmek lazim bundan sonra. Rabbim hepimizin hakkinda ne hayirliyla onu nasip etsin. Cok sukur bak bebeginde kilosu boyu zaten massalah harika. Dusuncegin hc bisey yok.

Geçen hafta da az demişti suyu çok iç demişti. 4ltye yakın içiyorum :/ sızıntı olması şart değil canım. Diğer doktora eşim pek güvenmiyor. Gitsem de ona doğum yaptırır mıyım onu da bilemiyorum. Bir değişik hal içindeyim :/
Anladım canım..pazartesiye 2 gün kaldı beklemiyodun tabii ondan öyle oldu..dua et hayırlısı olsun..çatı muayenesi de yapmadı o zaman?

Cevap yazmisim canım ama hangi mesajını ben gormedim sanırım anlayamadim karıştı :) bu çocuk doğunca ben ferahlicam çünkü icimde kalınca büyümuyo insan üzülüyor haliyle. 39 haftalık çocuk 36 haftalık gözüküyor doğsa da keske ben baksam en azından daha hızlı büyür
Canim benimde olcum kagidina bakaraan 36 hafta gosteriyo ama kilo 3450 boy 49 cm haftaya bakma artik bence

Canim riske atma o zaman hic ha sezeryan ha normal dogum. Onemli olan saglikli bi sekilde yavruna kavusmak. Ptesi gittigimde doktorumda bana ne derse tamam dicem yapcak bisey yok. Heleki bi de kaybin olmus daha oncesinde hic riske atmaya degermi. Biz ustumuze duseni yaptik duamizida ettik tevekkul etmek lazim bundan sonra. Rabbim hepimizin hakkinda ne hayirliyla onu nasip etsin. Cok sukur bak bebeginde kilosu boyu zaten massalah harika. Dusuncegin hc bisey yok.
Evet canım o an kala kaldım da şimdi daha mantıklı düşünüyor insan. Çok ısrar etsem bu kez tüm sorumluluk bende olmuş olacak. Onu da göze alamam. Doğum şeklinde biraz kendimi düşünüyormuşum gibi geldi. Bebeğime kavuşayım sağlıklı da şekli önemli değil. Rahat sıkıntısız kolay doğumlarımız olsun inşallah.

Anladım canım..pazartesiye 2 gün kaldı beklemiyodun tabii ondan öyle oldu..dua et hayırlısı olsun..çatı muayenesi de yapmadı o zaman?
Yok canım yapmadı. Aynen beklemediğim bir anda sanki :) hazır değilim galiba daha çocuk yapmasa mıydık acaba dedim eşime :):) oğlum kuzum sabırsızlıkla bekliyoruz seni diyen kadın gitti bir anda diyor :) telaş yaptım sanki. her şey hazır ama elim ayağıma dolanmış gibi.

Back
X