Senin adına sevindim. Benim ilk kızım 2800grdi. Ikinmayi dene dediler denerken çıktı. Kafası da küçüktü haliyle. Oğlum 3550grdi. 3kere ikindim 4.de çıktı. Yani5dk bile sürmedi çıkmaları. Ustelik ben 90 kiloydum doktorun deyimiyle vajinam da yag bağlamışti. Boyum desen 157cm. 3cmden doğuma kadar süre 4-5saat geçmişti. O yüzden hep normal olur sanıyordum bu bebegimi ama benim saglik sorunlarım oldu. Ev taşıdım yoruldum plesenta yukarı çıkamadı.. Bakanın olursa dert etme sezeruan da olsa. Bana sorarsan her kadın normal doğumu denemeli. Acisı sezeryan sonrasına göre devede kulak. Ama sezeryanin avantajları da var. Rahmine açıp bakıyorlar kist vs varsa görüp temizliyorlar. Hem vajina değişmiyor yani kegel egzersizleri falan uğraşirsan normal doğumdan aylar sonra eski haline dönüyor. Bi de benim için bi avantaj tüpleri bağlattım spiraldi dogum kontrol hapiydi düşünmem İnşallah, eşim 3.yu hic istemiyordu.
İnşallah kolay kurtulursun. Sakince sürece teslim ol. Doğum anı veya kavuşma anın ne şekilde olursa olsun hep hatirinda olacak, ve sonuçta aylarca bi bebek geliştirerek bile çok önemli bi şey başarmışken dogum şekline takılmak aslında sadece merakimizdan ve süreci kontrol ederek stresimizi azaltmaya çalışmamizdan.