2016 haziran anneleri

oğlum olursa malesef eşim sergen istiyor bende eski dilde sergen raf anlamına geldiği için istemiyorum. ege egemen düşünmüştüm.. o zaman sergen egemen yada sergen ege olsun dedi eşim.. ama kızım olursa inşallah Elif Vera olacak nasipse.. sırf Kur'an'da geçiyor diye koyular isimler malesef anlamları bakımından koyulması uygun olmayan isimler oluyor..
:Vera; hayırlı ve övgüye değer amellere sarılıp, geçici dünya hevesi peşinde koşmayı terk etmeyi gerektirir. Yine vera; emredilen ve nehyedilen bütün dini hükümleri teferruatı ve incelikleriyle tatbik etmeyi gerektirir. Bunun gereği olarak, ağızdan giren ve çıkanın Allah ve Rasulü’nün sevdiği şeyler olmasına dikkat etmek, günaha düşmekten ve harama bulaşmaktan kaçınmak için şüpheli şeylerden uzak durmak, zerre kadar da olsa kimsenin hakkını üzerine geçirmemek veradır. Hz. Ebubekir (r.a.) “Bir nevi harama düşeriz korkusuyla yetmiş çeşit helali terkeyledik.” sözüyle vera örneği sergilemiştir.
Gereksiz şeyleri terk etmek demek olan “malayani” yi terk etmek de vera cümlesindedir. Zaten Hz. Peygamber (s.a.v) bir hadisinde kişinin lüzumsuz şeyleri terk etmesinin o kişinin İslami güzelliği gereği, bir başka deyişle İslam’ı iyi anlayıp uyguladığının delili olduğunu söylemiştir. (Tirmizi, Zühd,11;İbn Mace, Fiten, 12)
Vera ile Zühd arasındaki fark,vera şüpheli şeyleri, zühd ise ihtiyaç fazlasını terk etmektir. Vera’yı takva karşılığı alanlar olsa da vera; takvanın ileri bir merhalesidir. Veranın sevabı ve neticesi, ahirette hesabın hafif olmasını sağlar.
Haramda vera(kaçınmak) dindarlıktır. Lakin bunun da dereceleri vardır. İmam-ı Gazali veranın dört derecesi olduğunu söyler:
A_ Haram olan şeylerden kaçınmak,
B_ Şüpheli şeylere karşı korunmak (ki bu salihlerin vera’ı dır)
C_ Harama sebep olması ihtimalini düşünerek helali terk etmek (ki bu muttakilerin vera’ı dır)
D_ Her ne kadar kendini harama düşürmeyecekse de, Allah’a yakınlığının artmayacak şekilde ömrünün bir kısmının boşa geçeceği korkusundan dolayı , bütün mevcudiyetiyle Allah’a teveccüh edip, Allah’ın dışında her şeyden yüz çevirmek (ki bu da sıdıkların vera’ı dır)
Allah’ın helal kıldığı şeyleri, mubahları haram kılmak hiçbir kimsenin haddi değildir ve tehlikelidir.!!

Merhaba arkadaşlar, Dün akşam ilk ultrason kontrolümü gerçekleştirdim. Normalde SAT tarihime göre 7+4 olması gerekirken ultrason ölçümüne göre 6+2 olduğumu iletti doktor. kalp atışını duymamız için vajinal ultrason önerdi ve bizde kabul ettik. Vajinal ultrasonda da kalp atışını duyamadık Geç döllenme olma ihtimalim olabileceğini söyledi doktorum. Haftaya pazartesi tekrar kontrole çağırdı. Umarım o zaman kalp atışını sağlıklı bir şekilde duyarız. Çok endşeliyim.

Herşeyin Hayırlısı ama Geç döllenme olma ihtimali tabi ki var.. 8 yada 9 haftada duyanlar var etrafımda hiç endişelenmeyin.. Dua Edin.. İnşallah güzel haberlerinizi bekliyorum...

Canım çok duygulandım. Allah yavrunu sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah maşallah

Biz bu günde keseyi göremedik. Sat 24 eylül. Beta hcg 1700 ama kese yok.çok kötüyüm. Dr ıkı gün sonra tekrar kan testi yapıcaz.eger değer sağlıklı yukselmiyorsa dış gebelik olabilir dedi. 4 kasımda beta hcg 600 du.yükselişi de yavaş gibi geldi bana .dua edin kızlar

Canım benim üzme kendini ferah ol. Belki geç döllenme falan olmuştur o yüzden görünmüyodur. Ne olursa olsun Allah hakkında hayırlısını versin. Olsa da olmasa da... dualarım seninle. Habersiz bırakma sakın bizi...

İnşallah bebeğinin kalp atışlarını duyarsın canım.
ilk hamileligimde bebegimin kalp atışları yoktu hic duymadık, devlet hastanesinde hemen kürtaj dediler, özele gittik "bebeğin gelişimi varsa takip eder bekleriz, belki biz duyamiyoruzdur" dedi dr. Ultrasonla baktığında gebeliğimin bikac gün önce sonlanmış olduğunu söyledi ve ilaçla düşürmemi önerdi. Yani tek bir dr la kalma daha fazla bilgi al, hem sana bekleyelim demiş bide, umudunu kaybetme.

İnşallah keseyi de bebeğini de bi an önce görürsün canım, bu stresleri yasamak çok zor bilirim.
A Ardemirhan a ilk hamileliğindeki sıkıntıyı yazmıştım sana da şimdikini yazayım için rahatlar belki. Ben de 6+2 de keseyi görmeyi gittim dr a. Dr ultrasonla baktı "kese var ama bebek yok, bekleyelim biraz daha ama çok da umut vermek istemem, kan değerlerine bi bakalım ona gore haftaya kürtaj filan yaparız tahliye ederiz." Filan dedi. Ee zaten ilk gebeligim sorunluydu, bunda da boyle deyince yıkıldım, cuma günü saat 3 gibi gittiğim için dr a, başkasına gitmeye vakit kalmadı pztesiyi bekledik. Pztesi özele gittik dr hemen baktı ve "bak kalbi bile atıyor" dedi. Okadar duygulandım mutlu oldum ki aglafim, Rabbim o duyguyu tüm hamilelere yaşatsın. Umudumuzu kaybetmeyin. Ultrason cihazları her yerde yeterince kaliteli değil, her dr yeterince duyarlı değil.

Benim de ilk gebeliğim geç döllenmeydi,öyle olunca 1 hafta geriden geliyordu ilk aylarda,sorunsuz bir gebelik gecirdim ve normal dogum yaptim,su anda ikinci gebeligim,ben geçen perşembe gittim ilk, 6+2 di,kese göründü,haftaya gel bebeği görelim su an her şey yolunda dedi,karından ultrasonla bakıyor doktorum, burada 6. Haftada kalp atışını duyan var mesela ama herkeste aynı olmuyor,hemen paniğe kapilma

Merhaba kızlar. Bir sorum olacak sizlere. Ben şu anda 8. haftanın içindeyim. (Bana göre aslında 7 ama buradaki hesaplamada 8 gösteriyor.) 5 haftalıkken doktor ultrasonda keseyi gördü. Gayet iyi 14 kasımda gel kalp atışlarını görürüz dedi. Şimdi 2 gün kaldı beni bir telaş sardı ya bebeğin kalp atışı olmazsa diye. sorum şu. acaba bebeğin kalp atışları dursa ya da hiç oluşmasa bile hamilelik belirtileri devam eder mi? sabahları bazen azıcık bir bulantım oluyor ama 2 hafta önce çektiğim o feci baş ağrılarından şimdi eser yok. Geçen hafta da göğüslerim bu haftakinden daha şiş gibiydi sanki. Bilemedim habire düşünüyorum acaba bişey mi var diye???

yorgunluk ve halsizlik dışında hiçbir belirtim olmadı benim. miğde bulantısı da yaşamadım. Gögüs ağrısıda 7.haftadan sonra azaldı. ben kalp atışlarını duydum şükür belirtilerin azalmasına rağmen bir sıkıntı olmadı, içini ferah tut... :)

nacizane tavsiyem konturolunuze iki gün kalmıs kendinizi olumsuz düşüncelerle mutsuz etmeyin:) iyi düşünn iyi olsun .benm de dönem dönem belirtiler artıyor azalıyor değişkenlik gösteebiliyor

Hepimiz bebegimizle ilgili haklı olarak az çok endişe duyuyoruz ama dikkat edin bu düşünceleri çok fazla stres haline getirmeyin, bebeğinizi etkilemeyin. Size dr umun söylediğini aynen aktaracağım. Ben çok stresli biriyim genel olarak, ne yapmam gerektiğini sorduğumda dr "evde kayinvalidenle sıkıntı mi yaşıyorsun olabilir, is yerinde patronunla mi sıkıntı yaşıyorsun o da olabilir, hatta biz bunların devam etmesini istiyoruz bunlar seni diri tutar, vücut bu streslere dayanıklı zaten ama bebeğinin sağlığı ile ilgili stres yasama, canlı mi sağlıklı iyi mi kötü mu diye stres yaparsan bebegin bundan olumsuz etkilenebilir çünkü vücut boyle bir stresi ilk kez yaşıyor ve ne tepki vereceğini bilemez."
Olumlu düşünün olumlu olsun kızlar.
Sevgiyle kalın

nacizane tavsiyem konturolunuze iki gün kalmıs kendinizi olumsuz düşüncelerle mutsuz etmeyin:) iyi düşünn iyi olsun .benm de dönem dönem belirtiler artıyor azalıyor değişkenlik gösteebiliyor

Çok teşekkür ederim kızlar biraz olsun içim rahatladı ama işte insan oğlu değişik bir tip. Bir sorun yokken düşünüp duruyor. İnşallah iyi olur herşey ...

Resmen duygularıma tercüman olmuşsun. Benimde kese göründü bebek yok, normal dedi ama gün geçmiyor, benim muayenede 14.nde ve tahmini doğum tarihide 27.06.2016 yani aramızda bir gün var. Benimde pek bulantı yok Göğüs hassasiyeti o kadar. Sonra kendi kendime diyorum bu konuda yapacak bir şey yok, Yapacağımız tek şey sadece beklemek ve bu korkunun sonu yok kalbi atsa testleri bekleyeceğiz , ultrasonlarda acabalar olacak, son ay aaa neden tekme atmadı vs en iyisi Allah 'havale etmek, o en iyisini bilir....

Keseyi görmüşmüydünüz peki ?biz daha keseyi bile göremedik

Benim de 6+2 de dr kese var bebek görünmüyor dedi, umut bile vermek istemedi. 3 gün sonrasında başka bir dr a gittik özel hastaneye, kalp atışını bile duyduk. İçini ferah tut. İnşallah sen de bebeğini görür, kalp atışını da duyarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…