2016 haziran anneleri


Merhaba Böyle şeyleri düşünme derim. Benim 2.hamileliğim , ilk hamileliğimde hiç bir hurafeye inanmadığım için bu batıl inançları önemsememiştim. Sende hamileliğin keyfini sür tüm enerjini bebişe ver bence . Sizi hurafelerle korkutan misafirinizden 9 ay kadar uzak durun derim malum şuan bizim morale ve pozitif enerjilere ihtiyacımız var.
 
gece duş alma sakın ve yalnız kalma diye bastıra bastıra söyledi farklı anlamda yani. illaki annem ablam olacak yanımda tabii bana ve bebeğe yardım amaçlı ama bekçi gibi 1 saat bile ayrılamıyacaklarmı bukadarmı tehlikeli bu durum içime fit soktu başka amaç güderek. şimdi doğursam açıkçası yanımdan kimseyi salmam 1 dk. bile aklıma hep gelicek
 
Bazı insanlar bu batıl inançlara fazla takılıyor ve inanıyor,bence bu teyze de onlardan,gece gündüz farketmez duş aldım ben hep,bir de siz bu kadar kafaya takarsanız lohusa döneminde hormonların etkisiyle iyice takilirsiniz bu konuya, yoksa ilk haftadan sonra gün içinde yalnız kaldığım da oldu benim ama kısa süreli bırakıp gidip gelirdi annem,ama hiç öyle ne bisey gormuslugum ne duymuşluğum var,öyle olsa doğumdan sonra yalnız kalan herkesin kafayı yemesi gerekirdi
 
biraz içimi ferahlattınız arkadaşlar düşünmemeye çalışıcam cidden çok taktım etkiledi beni çok lazımmış gibi şu dönemde durduk yere. çok sağolun hepiniz desteğiniz için, hepinizi öpüyorum
 
Annemin alt komşusu 3 ay önce doğum yaptı,annesi malatyada ,hayvanları varmış köyde gelemedi, k.validesi de malatyadaydi,kadının 20 bilmem kaçıncı torunu,keyfini bozup gelmedi, daha da gelmedi,görmedi bebeği henüz,neyse,elti görümce bir kaç gün kaldılar uğradılar falan,sonrasında hep yalnizdi, annemi çağırırdı bebeği yikayacagi zaman su doksun diye,bir de 5 yasında oğlu var,o da bazen evde bazen eltisinin çocuklarıyla oynamak için eltsinde olurdu,eşi akşam geç geliyor işten,ama gayet normal gecirdi lohusaligi,hala da markete falan giderken annemi çağırır 5 dk bebeğin yanında dursana diye
 
evet insan ister istemez takıyor malesef.. hele ki bu durumda.. ya ilgin yani... Bi Bismillah bebişleri sağ salim bi alalım kucağımıza daha ufacık bebişlerimizin lohusa dönemliğinin planını yapmaya başlamışlar.. hiç takıma canım hiç..
 
canım ilahiyat okuyan biri olarak söylüyorum sakın inanma böyle seylere herseyden once 40 gün yıkanmamak ne kadar saçma bizim dinimizde temizlik çok önemli yanlız kalmama da bu kadar saçma birşey sen şimdi bebeğinin keyfini çıkar ve bunlar yerine bebeginle oynamalarını sana gülmesini düşün ve hemen rahatla
 
Ben ilk doğumumda hep gece duş aldım ne yapcaz en müsait zaman ve üstelik her gün annem 6 çocuk doğurmuş ve bana söylediği duş almak süt arttırıyor ve kesinlikle doğru gittikçe sütüm arttı. Haa şunuda söyleyim ilk çocukta ilk deneyim sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz tecrübeli biri sizi o dönemde rahatlatıyor.ihtiyacın olduğunda destek istenmeli.
 
günaydın arkadaşlar :) pusatmk arkadasım ilahiyet okumandan yola cıkarak bende sana bişey sorsam :) fikrin var mi bilmem ama bade ismi dinimizce uygun mudur sence, şu acıdan soruyorum bir manası şarap bir manası da ilahi aşkmış. şarap manasından dolayı bilemedim
 
akşam boynuma cevşenimi taktım korkmaktan, abdestimi alıp rahatla uyumuşum, düngece hiç uyuyamadım korkudan,akşam daha iyiydim sizlerle konuştuktan sonra. sağolun kızlar, inanın 2 gündür hamile kalmama üzüldüm resmen Allah biliyor nekadar etkilendiğimi. hepinizden Allah rağzı olsun korkuma derdime ortak oldunuz, siz hep olun emii :)
 
benimdeçok beğendiğim ve istediğim bir isim bade kızım olursa ilk sırada ama dediğin gibi canım şarap anlamından dolayı dinen caizmi içime tam sinmiyor. bi tanıdığımız koydu kızına,onlar dinen falan çok araştırır böyle şeyleri ipekbade olarak koydular belki buşekilde anlamı değişiyordur
 
merhaba kızlar ben de 7+5 haftalık hamileyim. bir yılı geçkin bir süredir uğraşıyorduk Rabbim nasip etti çok şükür kalp atışlarını 6. haftada duyduk ama doğum tarihi konusunda bir şey demedi. internetten baktığım kadarıyla 22 haziran gözüküyor. bakalım hayırlısı.
 
merhaba öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz Rabbim kucağınza sğlıkla almayı nasip etsin bende tam 7+5 günlük hamileyim, doktorum muhtemel doğum tarihin 23 haziran dedi :)
 
merhaba öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz Rabbim kucağınza sğlıkla almayı nasip etsin bende tam 7+5 günlük hamileyim, doktorum muhtemel doğum tarihin 23 haziran dedi :)
çok teşekkür ederim. sizinki de hayırlı olsun. aynı zamanlarda doğumumuz gerçekleşecek o zaman inşallah :) doktor tahlil istedi baya bi. bir kısmını yaptırdım ve gösterdim. bir kısmı için ise bugün kan verdim. inşallah olumsuz bir şey çıkmaz...
 
KIZLAR OKUMANIZDA FAYDA VAR..
Bebeğinize isim seçerken AMAN dikkat !!!
Bebek bekleyen anne-babaların yaşadığı telaşlardan biri de bebekleri için isim seçimi.
Kimileri tercihlerini aile büyüklerinin isimlerinden yana kullanırken, kimileri de orijinalliğe, kimileri de Kur’an’da geçip geçmemesine dikkat ediyor.

Peki hadislerde çocuğun baba üzerindeki üç hakkından biri olarak belirtilen, çocuğa dini öğretmekve vakti gelince evlendirmek kadar önemli sayılan isim koyma hususunda nelere dikkat etmek gerekiyor?

Çocuğa verilen ismin yalnız bu dünyada değil; ahirette de geçerli olduğunu unutmamak gerek. “Kıyamet gününde, kendi isimleriniz ve babalarınızın ismi ile çağrılacaksınız.” hadisi de çocuğa konulacak isimde özenli olunması gerektiği yönünde yorumlanıyor.

Ayrıca Peygamberimiz’in yalnız çocukların isimleriyle değil, yetişkinlerin isimleriyle de ilgilenerek kötü bulduğu bazılarını değiştirdiği biliniyor. Ancak sanılanın aksine, konacak ismi Kur’an’dan seçmek gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Hatta seçilen ismin Kur’an’da geçen ancak pek de bir anlam ifade etmeyen kelimeler olmasındansa (‘üzerine’ anlamına gelen ‘Aleyna’ ismi gibi) halife ve sahabelerin isimleri arasından seçilmiş olması tavsiye ediliyor.

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ”Aileler çocuklarına Kur’an’dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.

Pek çok ailenin Kur’an-ı Kerim’de geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kur’an’da geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.

Günümüzde yaygın olan ve Kur’an’da geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kur’an’dan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.

Anlamları bilinmeden isim veriliyor
Kuran’dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.

Öztürk, şöyle devam etti:
”Aileler çocuklarına Kuran’dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela

Sanem ismi çocuğa verilmemelidir, çünkü Sanem, ‘put’ demektir,

Samet ismi, ‘hiç kimseye muhtaç olmayan’ demektir. Bu sadece Allah’a mahsus bir durumdur, dolayısıyle isim olarak kullanılamaz.

Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı ‘üstümüze bela, sıkıntı aksın’ demektir.

Kezban ismi Kur’an’da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezbanyalancı’ demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, ‘yalancı, yalancı’ diye çağırmak zorunda kalırsınız.

Ayrıca;

Resul, Nebi, Cebrail,Azrail, Mikail, İsrafil isimlerin konulması dinen hoş değildir.

Bekir, ‘deve yavrusu’ demektir.Bu isim belki Hz.Ebubekir’den dolayı konuyor ama; aslında Hz. Ebubekir’in esas ismi Abdullah’tır,

Ebubekir ise lakabıdır.

Asiyeisyan’ eden anlamına gelir.

Gülsümgariban, zavallı, kimsesiz” anlamındadır.

Julide Farsça’da ‘dağınık,perişan’ demektir.

İrem ise ‘Cennet bahçesi’ olarak bilinir ama aslinda ‘Allah’ın gazabına uğrayan sahte cennet’ tir.

Bade ismi ‘içki’ demektir.

Hannas ismi ‘şeytanın’ ismidir.

Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil ‘gayrimüslim’ isimleridir.

Rumeysagözü çapaklı kadın’ demektir.

Hüreyre, ‘kedicik’ demektir.

Kayra eski Türk mitolojisinde ‘tanrı’ demektir, Allah’tan başka ilah olmaz. Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır.

Melis, Yunan mitolojisinde ‘tanrıça’ demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir.

Ecrinücret’ anlamına gelir. Bir insan ücret olamaz.

Mekruh isimler

Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah’a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça’da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah’ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.

”İsim her dilden olabilir”
Yrd. Doç. Dr. Öztürk, ”İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın” dedi.
Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah’a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi.

İSİM KARAKTERİ ETKİLİYOR
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan da isim seçiminin önemine ve isimlerin karaktere olan etkilerine dikkat çekerek aileleri bu konuda uyarıyor: “Kişi, isminin ifade ettiği anlamı rol model olarak alabiliyor. Seçilen isimler kişinin karakter yapısı üzerinde etkili. Gerek aile gerekse çevre, ismin anlamı paralelinde kişiye davranırsa o anlam kişiyle özdeşleşir hale geliyor.

İsmin, kişide tanımlamaya ve zihinsel kurguya neden olduğunu söyleyen Tarhan, zamanla kişinin ismiyle özdeşleşir davranışlarda bulunabileceğine dikkat çekiyor. Tarhan’a göre kişilerin, ismine uygun davranmak konusunda kendini şartlandırması ve isminin ifade ettiği anlamı ya da kişiyi rol alması mümkün. Bu nedenle anne ve babaların çocuğa isim koyarken bu etkiyi de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Mesela Vural, Savaş, Volkan, Alev gibi isimlerin kişilerde anlamlarına ilişkin etki yaptığının altını çizen Nevzat Tarhan, aile ve çevredekilerin kişilere isimlerinin anlamına paralel davranışlarda bulunması halinde o kişilerde saldırganlık, agresiflik, heyecanlılık gibi tepkilerin gelişebileceğini söylüyor. “Mesela Muhammed ismi Osmanlı zamanında, yakın dönemde çok kullanılmadı. Kişi o isme uygun davranamazsa saygısızlık etmiş olur düşüncesiyle Mehmet ismi tercih edildi.” diyen Tarhan, kişinin taşıdığı isme uygun davranamazsa o isme karşı tepki geliştirebileceğine de dikkat çekiyor.

SEÇİMDE HASSAS OLMAK…

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erkal, özellikle çocuğa Muhammed ismini vermeyi düşünen anne-babaları hassas davranmaları gerektiği yönünde uyarıyor. Muhammed ismini taşıyan çocuğa ismiyle birlikte kötü söz söylememek, ismini kullanarak azarlamamak gerektiğini hatırlatan Erkal, bu isme herhangi bir saygısızlıktan kaçınmak için Muhammed yerine Mehmet, Mahmut ya da Ahmet gibi isimlerin seçilmesinin daha doğru olduğu görüşünde.

Aynı şekilde çocuğa verilecek isim, Allah’ın isimleri arasından seçilecekse de bu ismin tek başına kullanılmaması ve yanına mutlaka başka bir isim eklenmesi tavsiye ediliyor. Özellikle Allah’a mahsus bir özelliği ifade eden isim ve sıfatları isim olarak koymak caiz kabul edilmiyor. Halık, Samed, Bâki, Ezel, Rezzak gibi isim ve sıfatların, kullanılacaksa bile başına ‘Abd’ eklenerek yani kulluk sıfatı getirilerek kullanılması daha doğru sayılıyor.
 
anne baba olarak cocuğumuza karşı ilk sorumluluklarımızdan biri onlara güzel manalı isimler koymak, en iyisi bade ismni elemek :)
 
cinsiyet belli olunca isim arayışına girerim diye düşündüm ben de :) cinsiyet tam olarak ne zaman belli oluyor bu arada arkadaşlar?
 
Kızlar sizinle mucizemi ve Allahın Hikmetini paylaşmak istiyorum...
5 sene önce 20 yaşındayken over ca atlattım. kanserdim yumurtalığımın teki alındı ve kemoterapi gördüm,daha ozaman erken annelik demişlerdi 2 yıl önce evlendim ,çocuk yapmaya uğraşıyorduk 1 yıl oldu başarılı olamamıştık. Bundan 2 ay önce evime temizlikçi geldi, salonumun camı amerikan cam yere kadar ve korunaklı olduğu için yuva yapmaya çok müsait kuşlar güvercinler hep yuva yapar afedersiniz hep pislikleri tüyleriyle doludur o camım berbat bir görüntü oluyor. tabii o esnada 2 yumurta vardı kuşlar çıktı yumruk kadar yavrularım var camda. kadıncağız heryeri temizledi salonun camına geçti silerken yavru korkudan 5.kattan atmış kendini aşağı,diğerinide tutup kutuya koyduk karşımda tek katlı bina var oraya yerleştirirm dedim annesi arar diye bana çok yakın. neyse aşağı indik düşen yavruyu buldum bi kenara sinmiş karanlıkta duruyor 2sinide kutuya yerleştirdim. babam dediki yuva bozanın yuvası olmaz anneleri arar,aynı yere koy,dedim haklısın eve çıktım tertemiz camıma yine yerleştirdim ben yavruları kutuyla beraber korunaklı havada epey soğuk rüzgarlı, anneleri hemen geldi. 1 hafta geçmeden uçmayı öğrendiler ve gittiler. Daha o ay bitmeden ben hamile olduğumu öğrendim arkadaşlar,hala gözlerim dolar tüylerim dikilir anlatırken. Doktor dediki hamile kalman mucize kemoterapi rahmini yumurtalığına zarar vermiş olması gerekiyo nasıl doğal yolla kalabildin gerçekten mucize dedi, çok şükür ne doktor koşturdum ne tedavi ve ben tüm bu yaşadıklarıma rağmen kendiliğimden hamile kaldım. Rabbim isteyen herkese evlat nasibetsin ,olmayanlara mucizeler yaratsın. Şuan 9. haftamdayım hatta 10.hafta bebek ileri gidiyormuş. 28inde zeka testimiz var dua edin bana oda tertemiz çıksın.. Allahım hiçbirimizi doğru yoldan, iyilikten ayırmasın..Buda benim Mucize Hikayem.BENİM KÜÇÜK MİSAFİRİM SEN HEP HOŞGELDİN
 
canım bade böyle güzel geliyor kulağa ama türkçe düşün kızını sürekli şarap diye seslenmek ister misin ikiside aynı şey biri türkçe bade başka bir dilde sarap bence anlamı önemli ve kişiliğinide etkiledigini dusunuyorum ben canım bencede o ismi son sıralara koy sen
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…