- 8 Ekim 2015
- 103
- 61
- 18
çok stresli yapım var ve bu sebepten panik atak oldum hamilelikte çok daha zorluyo beni,bide böyle şeylerden çok etkilenir korkarım normalde de şimdi çekilmez hale geldi, sizlerle paylaşmak istedim enazından bilgisi olan veya 2. doğumu yapacak arkadaşlar 1.lohusalıkta neler yapmışlar paylaşırlar diye,duyarlılığınız için teşekkür ederim.
gece duş alma sakın ve yalnız kalma diye bastıra bastıra söyledi farklı anlamda yani. illaki annem ablam olacak yanımda tabii bana ve bebeğe yardım amaçlı ama bekçi gibi 1 saat bile ayrılamıyacaklarmı bukadarmı tehlikeli bu durum içime fit soktu başka amaç güderek. şimdi doğursam açıkçası yanımdan kimseyi salmam 1 dk. bile aklıma hep gelicekLohusa döneminde dus alınmaz da ne!kokalim mi kırk gün,normal doğum yaptim ilk hamileliğmde,doktorum 24 saat sonra duş alabilirsin dedi,ilk aylar her gün duş aldım,hem kaslarim rahatlasin hem de sıcak su süt oluşumunu arttırsin diye,saçımı da kestirdim, saç konusunu araştırınca saç,kas ve tırnak keratinden oluşuyor,saç kestirmeyeceksek aynı mantıkta kas da aldırmadan ve tırnak da kesmeden hamilelik geçirmemiz gerek,hurafelerle takılıp zindan etme hamileliği,o duş alma diyen teyzeyi zaaaten dinleme bile! Sadece lohusanin evde tek başına kalması önerilmez,ona da katılıyorum,eşinin olmadığı saatlerde yanında ilk günler,haftalar biri bulunsun,ama aylarca değil tabi
Bazı insanlar bu batıl inançlara fazla takılıyor ve inanıyor,bence bu teyze de onlardan,gece gündüz farketmez duş aldım ben hep,bir de siz bu kadar kafaya takarsanız lohusa döneminde hormonların etkisiyle iyice takilirsiniz bu konuya, yoksa ilk haftadan sonra gün içinde yalnız kaldığım da oldu benim ama kısa süreli bırakıp gidip gelirdi annem,ama hiç öyle ne bisey gormuslugum ne duymuşluğum var,öyle olsa doğumdan sonra yalnız kalan herkesin kafayı yemesi gerekirdigece duş alma sakın ve yalnız kalma diye bastıra bastıra söyledi farklı anlamda yani. illaki annem ablam olacak yanımda tabii bana ve bebeğe yardım amaçlı ama bekçi gibi 1 saat bile ayrılamıyacaklarmı bukadarmı tehlikeli bu durum içime fit soktu başka amaç güderek. şimdi doğursam açıkçası yanımdan kimseyi salmam 1 dk. bile aklıma hep gelicek
benimdeçok beğendiğim ve istediğim bir isim bade kızım olursa ilk sırada ama dediğin gibi canım şarap anlamından dolayı dinen caizmi içime tam sinmiyor. bi tanıdığımız koydu kızına,onlar dinen falan çok araştırır böyle şeyleri ipekbade olarak koydular belki buşekilde anlamı değişiyordurgünaydın arkadaşlar :) pusatmk arkadasım ilahiyet okumandan yola cıkarak bende sana bişey sorsam :) fikrin var mi bilmem ama bade ismi dinimizce uygun mudur sence, şu acıdan soruyorum bir manası şarap bir manası da ilahi aşkmış. şarap manasından dolayı bilemedim
merhaba öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz Rabbim kucağınza sğlıkla almayı nasip etsin bende tam 7+5 günlük hamileyim, doktorum muhtemel doğum tarihin 23 haziran dedi :)merhaba kızlar ben de 7+5 haftalık hamileyim. bir yılı geçkin bir süredir uğraşıyorduk Rabbim nasip etti çok şükür kalp atışlarını 6. haftada duyduk ama doğum tarihi konusunda bir şey demedi. internetten baktığım kadarıyla 22 haziran gözüküyor. bakalım hayırlısı.
çok teşekkür ederim. sizinki de hayırlı olsun. aynı zamanlarda doğumumuz gerçekleşecek o zaman inşallah :) doktor tahlil istedi baya bi. bir kısmını yaptırdım ve gösterdim. bir kısmı için ise bugün kan verdim. inşallah olumsuz bir şey çıkmaz...merhaba öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz Rabbim kucağınza sğlıkla almayı nasip etsin bende tam 7+5 günlük hamileyim, doktorum muhtemel doğum tarihin 23 haziran dedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?