2016 haziran anneleri

günaydın kızlar,hayırlı kandiller. Rabbim hepimizin gönlündeki duaları kabul eylesin. haftaya cumartesi kontrolüm 36 gün olmuş olacak çok uzun tuttu dr. busefer. kıpırtı falanda hissedilmiyor daha, yaşıyordur bebeğim dimi kuruntu yapmaya başladım

benim doktorum beni sık sık çağırıyor .ilk zmanalar haftada bir gititm şimdi neredeyse 10 12 günde bir gidiyorum .aslında benm doktorumu söleyince de şaşırıyorlar neden bu kadar sık çğııyor die çok şükür bir sıkntımızda yok . ama bende can ata ata gidiyorum sık sık görmek iyi geliyor ama sizin ara epey uzun olmuş

enson ikili taramayı yaptırmıştık,sonuç gayet iyi kontrolüm oldu bidaha 36.gün gelicen dedi,herşey yolunda diye herhalde ama bana çok uzun geldi bebişimi merakediyorum aklıma kötü şeyler getiriyorum gidince çooook büyümüş göreceğiz 36 günde kimbilir nasıl değişmiştir yavrum benim. henüz tekmeler hissedilemez değilmi, duysam oda yeticek bana yaşadığını anlıyacağım enazından

etraftan ve internetten öğrendiğim kadarıyla en erken hareketler zaten 15 haftadan itibaren hissedilir miş en geç de 20 haftadan itibaren. bence tekme ya da hareket için kendinizi boş yere endişeye sokmayın. üstelik allah korusun rabbim sakınsın kötü birsey olsa vucudunuz da sinyal verirdi ne bilim belki kanama vs olurdu eğer o tarz bişeyiniz de yoksa hiç telaş etmeyin. ilk haftalar ne kadar da cok yol alıyolar bebişler siz gördüğünüzde de epey yol katetmiş olacaksınız:)

Bende anormallik olurdu diye teselli ediyorum kendimi,gayet iyiyim kusmalarım bitti derecesinde azaldı şiştim biraz,Allah korusun herkesin evladını doğmuş doğmamış tüm evlatları. Bidaha asla bukadar uzun tutmıycam ilk oldu bu zaten oda tüm tetkiklerim yapıldı diye herhalde 17.hafta bitmiş 18e girerken çağırdı var demekki bir bildiği yoksa 15te 1 çağırıyordu,buay herhangi bir tahlil varmı acaba,siz nekadarlık oldunuz şikayetiniz oluyormu

ben sizden geriyim henüz 13+5 im . ikili test vs yaptırdık sonucları gösterdik onun dışında suan doktorum testle ilgili birşey sölemedi. her gittiğimde şikayetin var mı ilaçların var mı die sorar ulturasondan bakar kalp atışlarını dinler gelirim başka ekstra birşey olmuyor . benmde ilk zmanlar cok kötü bulantılrım vardı hiç bişey yiyemezdim yediğimden de zevk alamzdım şimdi onlar bitti denilecek kadar azaldı. kasıklarımda ve rahmimde ağrılar vardı onlarda epey azaldı.genel olark bir rahatlma hisseidyorum kendimde cok şükür:)

ben de 11 aralıkta gittim en sonra ve bir dahaki kontrolüm 8 ocakta. bana da çok uzun geliyor aradaki süre. daha doğrusu 15 günde bir çağırsa bile uzun geliyor süre. sanırım hep acaba iyi mi telaşından böyle hissediyoruz. ben pek fala düşünmemeye çalışıyorum. çalışırken falan unutuyorum neyse ki. olumsuz düşündükçe strese giriyor insan bu da bebeğe daha çok zarar veriyor malum. rabbim hepimizin evlatlarını korusun hepimize sağ salim kuacağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Gunaydin güzel hamisler. Hayirli kandiller hepinize.
Benimde 1 haftadir karnimin altında bir agri var. Cmtesi kontrolde Dr herşey yolunda demişti. Ama yinede endişe ediyorum. Benim doktorumda beni 15 günde bir cagiriyor. Bizdede bi sorun yok ama sık sık cagiriyir.

sanırım 2li testten sonraki süreyi 1 aydan uzun tutuyolar sonuçlar normal çıktıysa, o arada herhangi bir tetkik olmadığı için. rahat olmamız lazım :)

2'li testi cmtesi gösterdim. Çok şükür herşey yolunda dedi. Haftaya cmtesi yilbasi tatiline denk geldiği için 29 aralikta cagirdi. Yani 10 gün sonra. Ama ben gitmicem ozaman. Ondan sonraki hafta esimle birlikte gidicem canim.
sanırım 2li testten sonraki süreyi 1 aydan uzun tutuyolar sonuçlar normal çıktıysa, o arada herhangi bir tetkik olmadığı için. rahat olmamız lazım :)

Ben de senin gibiyim. En son kasim sonunda ikili test yaptırmıştım ozaman gördüm bebeğimi, diğer test için (üçlü ya da dörtlü) 16.haftada çağırdı haftaya gidicem. Karnım henüz çıkmadı bulantim yok denecek kadar az, bebegin hareketlerini hissetmek için erken oyuzden resmen bebegimden bihaberim. Ama tedirgin olma, inşallah sağlıklı buyuyor yavaş yavaş.

Kızlar bu arada hamilelikle ilgili birçok telefon uygulaması var, haftalık ve günlük takip için, tavsiye ederim. Hem bebeğinizin gelişimini hem de sizdeki gelişmeleri oluşabilecek sıkıntıları (ağrılar, diş problemleri vs) takip edebilirsiniz.

içimden kız geçiyor ama:) cinsiyet belli oldu mu

endişelenme bu haftalarda daha kasları tam güçlü olmadığı için zaten his çok fazla olmaz.

kızlar doktorum bana bir kitapçık verdi hamilelikle ilgili A dan Z ye aklınıza ne gelirse yazıyor,orada ikinci trimestr de özellikle karnın sağ altında ağrı olabilir yazıyordu,sebebi de rahim kaslarıyla alakalı bi şeydi,ilk fırsatta sayfaların fotosunu koyucam,bir de hareketlerini hissetmek için erken ,her ne kadar ilk his 15. hafta vs dense de bu kadar erken hissedenler çok az,17,18. haftadan sonra ayırt etmeye başlıyorsunuz ilk gebeliklerde,sanki karnınızda hava kabarcığı geziniyo gibi oluyor,ilk başta emin olamıyorsunuz sonra sonra ayırt ediyorsunuz,ikinci gebelikte daha kolay farkedilebilir tabi.Bir de eğer olumsz bir şey olsa sıradışı bir tepki illa ki vücudunuz verir,kanama ya da aşırı şiddetli kramp vs,içinizi ferah tutun,hareket hissetmeye başlayınca da bu sefer hissedemeyince panik olup niye kıpırdamadı bugün diye paranoyaya bağlayacaksınız,hissedeyim diye çikolata yemek,sağa sola dönüp bebeği rahatsız edip kıpırdasın diye bi sürü şey yapmak gibi şeyler deneyeceksiniz ,tecrübeyle sabit :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…