2016 haziran anneleri

Merhabaaaa arkadaslarrr:) bende suan 13haftalik hamileyim rabbim hepimize saglikla sihatle bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin acabaaa haziran gelirmiiiii:)))

Kullandığım uygulamalardan birinin ekran görüntülerini aldım bunlar 15. Haftadaki gelişmeler, hem bebek hem anne için.
Bazen karin ağrıları, burun tıkanıklığı, bas ağrısı gibi durumlarla karşılaşıyoruz, benim gibi ilk hamileliği olanlar her durumda tedirgin olup "hasta mi oldum" ya da "bi sorun mu var" diye endişelenebiliyoruz. Bunları haftanın başında okuyup olabileceklerden haberdar olup daha rahat bi hamilelik geçirebiliriz diyerek paylaşıyorum :)

Eklentiler

• Screenshot_2015-12-22-16-00-24.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_2015-12-22-16-00-04.webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_2015-12-22-15-59-45.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 64
Kizlar bahsettigim kitapcigin sayfalarini yukledim,bir ara son donemi de yuklerim,bir ara goz atin,cogu belirtinin normal oldugunu goreceksiniz,doktorum verdi bu kitapcigi

Eklentiler

• IMG_20151222_162838.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20151222_162846.webp
    13 KB · Görüntüleme: 89
  • IMG_20151222_162856.webp
    18 KB · Görüntüleme: 95
  • IMG_20151222_162904.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20151222_162917.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_20151222_162925.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20151222_162934.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 84
ya bir de olumsuz düşüncelerinizi burada paylaşmayın lütfen gidin dr.unuza danışın.Herkes duygusal dönemden geçiyor ve kimse sıkıntı duymak istemiyor.Buradaki kimse de Dr. değil sonuçta ya da bekleyin kontrollerinizi cevabı alın.Negatif kötü enerji yaymayın buraya.

Yeni girdim sayfanıza ben de haziran annesi olacagim nasipse.cinsiyetleri ogrendiniz mi ve ne zaman sayfanıza ekli mi

Burda ben olumsuz düşünce görmedim neden boyle bi tepki gösterdiniz ki. Herkes yaşadığı sıkıntıyı problemi de yazacak ki yaşadıklarının olağan olup olmadığını öğrenebilsin. Herkesin her an dr a gitme şansı olmayabilir ya da herkes basit bi karin/kasik ağrısı için dr a gitse jinekologlarin önü hamilerden geçilmez. Başkaları ne düşünür bilemem ama burada her turlu olumlu olumsuz durum paylaşılmali bence.

Daha 15. Haftadasın ne hareketinden bahseidysun 20. Haftaya kadar yolu var sabırlı ol biraz bebeğinizide strese sokuyosunuz bnde hissetmiyrum ama daha erken biraz sabır S sans melegim

Olumsuz dusunce olarak gormeyelim bence,çünkü mesela ilk 3 ayda kasıkta batma hissi yaşayan ya da gaz sancısı,şişkinlik yaşayan bir hamile diğerlerinin de aynı olayı yaşadığını bilince bunun normal olduğunun farkına variyor,burada bir arkadaş bugün karnımin sağ tarafında ağrı var normal mi diye sormuş mesela,yukarıda fotolarini paylastigim kitapçıkta sağ taraftaki ağrının normal olduğu yazıyordu,bende öyle bir ağrı yok su anda ama ben bu bilgiyi onunla paylastigimda stresini azaltmisimdir diye sevindim kendi adıma.ilk gebeligimde 2012 forumunda gebelik boyunca dusuk yapan,ciddi sorunlar yaşayan hatta bebeğini ileri gebelik döneminde kaybeden arkadaşlarımız oldu,elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık,doktor isim önerileri ,Üniv. Hastane isimleri paylaşıldı,bence bu forum sadece iyi günde değil kötü gunlerde de destek olmalı,hamilenin halini anca hamile olan anlıyor çünkü.Doktorunuz bile anlamiyor aslinda,sadece bilgi ve uzmanligiyla destek oluyor,kadinsa ve dogum yapmissa bir nebze empati kurabilir,o kadar.Belki siz de bir gün kafaniza takılan bir durumu sorma ihtiyacı hissedeceksiniz ,her durumda,her kafamiza bi şey takıldığında doktoru aramaya kalksak nolur halimiz bilemiyorum :)

O soruyu ben sordum ve kitapçığınada baktım içim rahatladı teşekkür ederim migi Ama gerçekten bazıları araştırmadan rastgele soru soruyo bende karşıyım onlara

O soruyu ben sordum ve kitapçığınada baktım içim rahatladı teşekkür ederim migi Ama gerçekten bazıları araştırmadan rastgele soru soruyo bende karşıyım onlara
.
Aslında hamilelik o kadar farklı bir süreç ki insan ister istemez özellikle ilk gebelikte daha heyecanlı oluyor,dediğim gibi bu ikinci gebeligim olduğundan sanırım daha rahatim daha akısına bırakıyorum her şeyi, ama ilk gebelik daha heyecanlı, bir de hamile bir kadın olumlu bir şey yaşıyorsa coşkusunu paylaşmak istiyor olumsuz bir şey yaşarsa da teselli ve çözüm amaçlı endişesini yazıyor,biraz da hormonlarin tepetaklak etkisiyle daha kolay panik oluyor :) o ndenle bazı sorular saçma bile gelse ,yine de cevabımız varsa onu rahatlatmAliyiz diye düşünüyorum

İnsan burada yaşadığı sıkıntıların ortak ve normal olduğunu görünce rahatlıyor. İdrar tutamama, kasık ağrısı, baş dönmesi, başağrısı vs gibi.

Öte yandan hiçbir anneler topiğini takip edeme oldum, bazı insanlar sadece sürekli olarak yakınıyor. Elli sene önce yaşadığı kv olayını anlatıyor, kötü olayları anlatıyor, anlatıyor da anlatıyor.. Benim de içim şişiyor.

Aynı kişilerden sürekli olumsuz şeyler duymak korkusuna konu takip edemez oldum:))

migi Valla bnmde ilk gebeliğim ama bi yöndende kendi psikolojimiz kötü diye karşıdakinide strese sokmanın alemi yok. Sonuçta daha hissedemiyoruz ve içerde neler oluyo bilmiyoruz bu yüzden benm psikolojim bozuk diye karşıdakini etkilemeye karşıyım ben. Pinking Tree Arkadaşıma katılıyorum tamam benm karnım ağrıyo burnum ağrıyo ona amenna ama bebeğim yaşıyomu acaba nedir yaa kusura bakmayında bendd hissetmiyorum daha konteolden yeni geldim ama benimde içime kurt düştü kimsenin buna hakkı yok

ben yapılan kuruntulardan bahsediyorum acaba nefes alıyor mu yaşıyor mu benim aklıma böyle bir düşünce gelmese bile yazılınca bende acaba öyle mi diye düşünmeye başlarım anlatabiliyor muyum?

Balkizin_Annesi aynen arkadaşım sana katılıyorum yemin ederim 2 gündür kendimi dinlemeye başladım ve içime kurt düştü yaşıyor mu yaşamıyor mu diye elbette sıkıntı ve şikayetler paylaşılır daha önce yaşayan eden varsa yardımcı olmaya çalışılır ama kuruntu yapılması herkesin aklına acaba mı diye soru işareti bırakır.Dediğim gibi dikkat edilmeli bu tür yazılar yazılırken diğer arkadaşlar da olumsuz etkilenir mi acaba diye.

Ve ben sırf bu kuruntuyu okudum diye bu akşam 24 saat açık kadın dopum polikliniğine gidip ultrasona gireceğim hiçbirşeyim yokken! iyi mi oldu acaba şimdi? yazıma da ben burada olumsuz bir şey/yazı göremiyorum diyen arkadaşlarım.yazmayın kardeşim olumsuz kuruntularınızı kendinize saklayın.

Benim de söylemek istediğim bu aslında kimse özel şahsi problemlerini anlatmıyor burda, en azından ben görmedim. Diğer haziran anneleri sayfasına göz atarken fark ettim orda kv si ile olan sorununu anlatmış biri. Burası kv görümce sayfası değil sonuçta ya da bdv değil. Herkes hamileliği ile ilgili sıkıntılarını, sevinçlerini paylaşmalı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…