2016 haziran anneleri

rahim ağzında bir sıkıntı yokmuş neyse ki. evet ya ister istemez endişeleniyor insan. benim bebeğin cinsiyeti de erkek. inşallah sağlıkla kucaklarımıza alırız bebeklerimizi :)

Korkma cnm benim bebisimde erkek plezanta biraz asagida dedi yavas yavas cikmis artik rahim boyu 20 cm yani 2 cm altinda olmadigi suruce sorun yok cnm benim 12 haftada 4cm 17 haftada 3.3 cm sizin kac cnm?

Benim arkadaşım geçen hafta doğum yaptı. Hamileliği boyunca bebeğini hep aşağıda taşıdı. Onun da erkek :)
Doktoru sürekli 7,5 aylık olunca almak zorunda kalcaz böyle giderse dedi. Ama bebeği 9 ay 25 günlük doğdu. Doktorunu çok dinlemedi yani kafasını bulandırmadı. Tanıdığım tüm erkek anneleri bebeklerini aşağıda taşıyo galiba :)
Benim doktorum rahim boyundan hiç bahsetmedi. sadece Rahim ağzı kapalı, suyun seviyesi iyi, bebek haftasına göre gayet sağlıklı ve gelişmesi iyi dedi. Dikkat etmeniz gereken tek şey bence eğilmemek yani rahime baskı olmaması. Ben öğrendiğimden beri buna dikkat ediyorum. Eğilmemeye çalışıyorum. onun dışında ekstra yaptığım bişeyde yok. annem Madem aşağıda tutunmuş ordada kalcak dedi :)
İnternette baktığumda plasentanın yukarı kayması taa 30. haftaları buluyormuş. 30. haftaya kadar kızlar yavaş yavaş yürüyün. Evde iş yaparken eğilmeyin yere doğru bence.

Korkma cnm benim bebisimde erkek plezanta biraz asagida dedi yavas yavas cikmis artik rahim boyu 20 cm yani 2 cm altinda olmadigi suruce sorun yok cnm benim 12 haftada 4cm 17 haftada 3.3 cm sizin kac cnm?

benim doktorum da rahim boyundan hiç bahsetmedi. rahim yolunun açık mı kapalı olduğuna bakıyor. bir de suya. ikiside iyi durumdaymış çok şükür. pek hareketlerini hissetmede ne durumdasınız. ben 18. haftanın sonlarında hissetmeye başlamıştım. önce emin olamadım ama devam edince tamam dedim. bugün rahmimde baskı hissediyorum ama akşamdan beri bebeğimin hareketlerini hiç hissetmedim. normalde elimi karnıma koyup biraz oynayınca karşılık veriyordu ama şimdi onuda yapmıyor. acaba endişelenmeli miyim? yoksa boşuna mı evham yapıyorum?

Ben de 18. hafta içinde hafif hissetmeye başlamıştım. karnım ile vajina birleşiminde oldu pıt pıtlar. Meğersem bebek aşağıda olduğu için :) Ben de bazen baskı hissediyorum rahmimde ama sebebi büyümesi kasıklarda kanamalı ağrılar olunca korkmalısın cnm çok takma herkes aynı şeyi yaşıyo gördüğün gibi. içini rahat tut. Rahim büyüyo doğal baskı olması. Benim göbek deliğim acıyo 2 haftadır ve hiç olmadığı kadar dışarı pırtladı göbeğim. ama o göbek deliği çıkana kadar çok acımıştı cnm. Bebeğin hafif hafif vuruyordur ondan hissetmiyorsundur. Saf çikolata ye bikaç adet o zaman başlıyo kıpırdamaya. Ama doktorum her gün hissedemeyebilirsin dedi 26. haftaya kadar. Yani normaldir cnm. Ben de sadece sabahları hissediyorum bidaha çok çok nadir akşamları sert vuruyomuş gibi geliyo ki daha sertleri de olacak :)

Kızlar cinsiyetini ogrendim,bu da erkek :) oğluma arkadas geliyor.tabi icimizde bir de kız olsun hevesi vardi ama önemli olan saglikli olsun.cok şükür herşey yolunda.tetanoz asimi da oldum.onceki gebeligimde iki doz olmuştum bunda tek doz tum gebelik boyunca korur dedi hemşire.zaten asi kartinda 5 doz var.eger hepsini tamamlarsan omur boyu koruma sagliyor.ben bebek olunca tabi adi tarihlerini kacirmistim.aslinda 5 e tamamlansa omur boyu koruma olmasi güzel.ama dogumdan sonra insanin aklindan cikiyor tabi.

kızlar günaydın :) uzunn süredir yazmıyorum ama formu takip ediyorum devamlı yazdıklarınızı hep okuyrum :) birsey danısmak istedim sizlere biz suan 20+6 dayız ve ben hala hareketlerini hissedemiyorum endişeleniyorum artık hissetmem gerekmez miydi acaba . hani hep sey derler ya anne normalden kilolu ise gec hisseder dieye ama ben öle normalden kiloluda değilim. en geç 20. hafatada hissedersin diyoarlardı ama henüz hiç bişey hissedemiyorum gecenlerde detaylı ukturasına girdik ve doktor bir sıkıntı olmadıgını söyledi ama nedense içim rahat etmiyor

Gunaydin cnm korkma bende 21 falan hissettim oglusum simdi durmuyo saat 4 gibi sert bi tekmeyle uyandirdi ben de hissetmedim 20 haftada korkukacak bisey yok icini ferah tut

Canım doktorun bir problem yok dediyse doğrudur. Ben 2 hafta önce gittiğimde kontrole, doktorum vücudunda yağ dokun çok az, çok net bir şekilde bebeğin ultrasonda gözüküyor ve bebeğinin hareketlerini hissetmen buna da bağlı demişti. Göbek çevrende yağ dokun çok kalınsa hareketlerini net hissedemeyebilirsin, 24. haftaya kadar normal her gün hissedemiyorsan da. 24. hafta sonu hareketlerinin takibi yapıldığını biliyorum çevremdeki hamilelerden.
Belki çok hafif vuruyor bebeğin hissediyorsundur da sen onu bebek hareketi olarak algılamayabilirsin. Yani herşey olabilir. ama doktoruna güven bence ve içini rahat tut cnm

Cnm benim de gobek bolgemde yag dokum cok ama bende 20 hafta hissetmemistim pek 21 haftada anca hissettim cnm ayrintili ult ne kadar bakildi cnm bizim 30 dakika

tesekkür edrim kızlar hamilelik bilinmez bir serüven hele ki ilk hamilelikse :) duyduklarını kendinde gözlemlemeye çalısıyor insan aksi olunca da evhamlar evhamlar... :) benim detyalı ulturasonumda 30 dakika sürdü 450 tlye büyükçekemece kolon hast. yaptrıdık . çok şükür doktorumuız bir sıkıntı görmedi ben azcık erken gititm galiba detaylı ulturasına tam 20+1 de gittim ama doktorum haftası ile uyumlu dedi:)

Ben de yarın 4d ultasınografi çekimine gireceğim. İnşallah bebeğim sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlıyordur. Dua edin kızlar.

Korkma cnm yolundadir hersey Allahin izniyle bende kaygilanmistim arkasi donmedi sonra meyve suyu cikolata yedimde oyle dondu anca biraz yrterli oldu cok sukur korkuttu beni

Merhaba kızlar son günlerde oturup kalkarken yürürken popomda alt tarafımda üst bacak aralarımda çok ayrı oluyor. Bugün Dr kontrolüne gittim biraz gezdim filan akşam çok kötü ağrı yaptı yine eve dönerken. Sizce neden oluyo çok yorumlamaya çalışıyorum ama dayak yemişim gibi yerimden kalkarken hareket ederken çok zorlanıyorum ağrıdan

Cnm bende de 3 gündür alt tarafımda bi değişik ağrı gibi bişeyler var. Hani ağrı mı acı mı yoksa hiç bişey yok mu anlayamıyorum. Ama bi basınç baskı var yani. Bence bu haftalarda herkeste aynı şey oluyo. bugün doktora sorduğumda bişey olmaz. bir problem yok herşey yolunda dedi. ayrıntılı ultasonumun sonuçları Allah'a şükürler olsun ki çok iyi çıktı.

Korkma cnm yolundadir hersey Allahin izniyle bende kaygilanmistim arkasi donmedi sonra meyve suyu cikolata yedimde oyle dondu anca biraz yrterli oldu cok sukur korkuttu beni
kontrole girmeden çikolata yedim ben de orda verdiler. Herşey yolunda çok şükür. Yarım kiloya yaklaşmış bebişim 454 gr :) 26,5 cm.
Maşallah hiç bir problem çıkmadı. Çekim esnasında sizede aynısını yaptılar mı bilmiyorum ama, bebeğin ağız içi damakları gelişmiş mi diye bakmak için doktor, ağzını açsın diye karnıma yapmadığını bırakmadı :) o kdr çok sarstı ki, salladı bastırdı. dedim bi kez daha bastırırsanız altıma yapcam :) gülmeye başladı doktor. Ağzını açması için sarstı yani anlayacağınız :) Ben dokunmaya korkuyorum doktor neler neler yaptı ya.

günaydın kızlar bebeğim bugün itibariyle 23+3 1 ay öncesinde dışarıdan bile görmeye başladım hareket ettiğinde ama neredeyse 5 gündür hiç hissetmedim. uzun aralıkla hissediyorum genelde bir oğlum var. 5 yaşında onda böyle birşey yoktu. bu bebeğim kız. siz de durum nasıl ?

Bu haftalarda böyle oluyormuş uzun araliklarla bile olsa hissediyorsanız sorun yok demektir bence.

Merhaba kızlar bugün ayrıntılı ultrasona girdim. çok şükür her şey yolundaymış. ankarada yaşayıp ayrıntılı ultrason için aydan biri ye gidecekler uzunca beklemeye hazırlıklı olsunlar. biz neredeyse 1.30 saat bekledik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…