2016 haziran anneleri

merhaba kızlar yaa ben şeker testi yaptırdım tokluk 71 çıktı düşük gbi geldi bna siz yaptırdınızmı

merhaba kızlar yaa ben şeker testi yaptırdım tokluk 71 çıktı düşük gbi geldi bna siz yaptırdınızmı

Ben daha yaptırmadim, yalnız şeker yüklemesi 24 ile 28.haftalar arasında yapılıyor diye biliyorum sizin için daha erken değil mi?

Sebebi bel bolgenizdeki omurlarin yumusayip vucudu doguma hazirliyor olmasi.vucudun ağırlık merkezi değişiyor ayrica.dogum esnasında legen kemikleri birbirinden ayrilie bebek cikabilsin diye.bunun hazirligi var su anda vucutta.oradaki kas ve dokularin yapisi degisiyor.rahim bel bolgesine baski yaptigi icin bu baski sinirleri de etkiliyor.topugunyzun bile agrimasi mümkün.hatta ayakta uyuşma vs bile gorulebiliyor.yani sirt,bel ve bacak agrilari bebegin sagligiyla ilgili degil iciniz rahat olsun :) 2ay sonra bu gunleri de mumla arayacaksiniz.ikinci gebeligim oradan biliyorum :)

24. Haftadan once yukleme yapilmiyor bildiğim kadarıyla.22. Haftama girdim detayli ultrasonum ,kan ve idrar tahlilim var bu hafta ama doktorum tok gelebilirsin dedi.ilk gebeligimde de 24. Haftada ya da sonrasinda yukleme yapildi diye hatirliyorum

Çevremde çoğu kişi şeker yüklemesini önermiyor. Çok kararsızım doktorum yaptır derse yaptırır mıyım bilemiyorum. İyice araştırmak gerekiyor bu şeker yüklemesini. 500 gr bebeklere 100 gr şeker yüklemesi yapılıyor. Yani bebeğe de geçiyor. Avrupada bu test yapılmıyor. annem de kayınvalidem de karşı şeker yüklemesine. Yani şeker çıksa da ne yapacaklar ki. bebeğin doğmasını bekleyecekler tedavi için vs. dedi kayınvalidem. O bu tarz konularda oldukça bilgilidir geçirdiği rahatsızlıktan hastalıktan dolayı. Çok kararsızım.

şeker yüklemesi konusunda ben de kararsızım. eğer bir risk görmüyorsa doktorum yaptırmak istemiyorum. bakalım 24. haftada ne diyecek. ancak eltim ikinci bebeğinde şeker çıktığı için doğuma kadar iğne vuruldu ve eğer yükleme yaptırmasaydı bu durum ortaya çıkmayacaktı. kısacası kafam karışık :/

hyr tabiki bebeğin doğması beklenmiyor ona göre hamileik şeker diyeti veriliyor ve gerekliyse insilün veriliyor olabildiğince aza indiriliyor. şeker yüzünden bir çok gebelik sonlanıyor canım bunuda araştırmanı tavsiye ederim. çok yakınım şeker yüzünden bebeğininin kalbi delik çıktı ve şeker tedavisiyle doğana kadar o delik kapandı. eğer şeker oldğu farkedilmeseydi o delik kapanmıcaktı belkide bebek doğduğunda ameliyat v.s. birsürü üzüntü getircekti bunlarıda araştırmanı tavsiye ediyorum

ben de bu seker yuklemesini arastiriyorum edindigim bilgileri paylasayim.1.eger Canan Karatay tarzi bir beslenme tarzini basarabilirseniz gerek yok.yani seker deyince aklınıza sadece tatli gelmesin.ekmek,hamur işi,makarna,pilav,vb pek cok yiyecek de vucutta sekere donusuyor malesef ve eger ki şekersiz beslenme tarzınız yoksa normalde şeker hastaliginiz olmasa bile gebelik sekeri riski var,sebebi gebelik hormonları ve bunun farkinda olmazsaniz bebek asiri kilolu olabilir ,baska sıkıntılar olabilir hatta şeker hastası olabilir.2.ilk gebeligimde tabi boyle bir tartisma yoktu, o zaman seker yüklemesi yaptirmistim.sinirda cikmisti ki hamileyken vucudum tatliyi otomatik keser benim normalde cok tatli seven bir insanim ama ilk gebeligimde de bunda da cok az yiyorum.buna ragmen sinirda cikinca tokluk şekeri doktorum dikkat et sekerden uzak dur demisti.1 ay sonraki tahlilde degerlerim daha düşüktü.diyete vs gerek kalmadi.ki ailede hiç seker hastası yok bizde.belki dikkat etmesem gebelik sekeri yasayabilirdim.3.arastirdigim kadariyla yukleme yapilan glikoz orani bir porsiyon baklavaya esdeger.yani seker yuklemesi yaptirmicam ama soyle 4 baklava gomerim ya da kasikla nutellaya banarim diyorsaniz anlami yok.o zaman da bebeğinize ayni oranda hatta daha fazla seker yukluyorsunuz.burada kriteriniz beslenme tarziniz olsun.pasta borek de yerim,ay bebisin cani kunefe cekti modundaysaniz testi yaptirin risk almayin.bebeğin anne tatli yiyince anne karnında birden hareketlenmesinin sebebi zaten sekerin direk bebege gecmesi,en azından riskiniz varsa ona gore diyetiniz olur.4.cevremde hamile olup sekeri yuksek çıktığı için gerek kati gerekse esnek diyet uygulayan hamileler oldu.diyetle de normal degere inmiyorsa gebelik boyunca insulin kullaniyor anne adayi.cunku gebelik sekeri bebege çok zararli.dedigim gibi arastiriyorum hala ama sanirim yaptiricam cunku genelde saglikli beslenip az tatli yesem de makarna pilav ekmek yemeyen ya da simit borek yemeyen biri değilim.cok yemesem de yiyorum yani.canimin cikolata cektigi ya da sutin yaninda kek kurabiye istediği oluyor ne yalan söyleyeyim.ve ilk gebeligimde sinirda çıktığı için degerim bunda da riske atmak istemiyorum.burada yapmaniz gereken hesap canan karatayin dedigi gibi beslenebiliyor musunuz?evet kadin hakli ama onun dedigi yasam tarzi hic kolay değil.bir de buna hamileyken caninin bir sey cekmesini de eklersen.kac hamile haslanmis brokoli aseriyor ki :)bu arada ilk gebeligimde 11_12 kg aldim bunda da henuz 3_3.5 kg almisim ama bu risk olmadigi anlamina gelmiyor,kilodan bagimsiz bir durum.diyet uyguladiginizda zaten kilo almiyorsunuz.arkadaslarin diyet listelerinde uzum gibi bazi meyveler bile yasaktı şeker yuksek ciktigi icin.yani demem o ki pastanin kekin icindeki seker ile yuklemedeki sekerin vucuda zarari ve etkisi ayni.kekin icinde olunca masumlasmiyor malesef.

Bu gebelik sekerinde sıkıntı şu anladığım kadarıyla:anne sekerin yükseldiğini hissetmiyor.yani bebek etkileniyor ama annede tansiyon yuksekligi vs gibi somut bir etkisi yok.o nedenle bebek doğuma yakin normalden buyukse 4 kg ve ustu dogacaksa o zaman farkediliyor ama is isten geçiyor.eger hamileliginizde zaten güne gidince orada burada iki dilim börek ustune pasta+ kurAbiye vs yemisseniz yuklemedekinden kat kat fazla sekeri o an yüklemiş oldunuz bebeğe.yani yukleme yaptirmadim oh ne iyi demenin anlami yok.eger gebelik sekeri riskiniz yoksa vucut onu da yuklemeyi de tolere ediyor zaten.yani bu konu tartışılırken ay sakın yaptirma demek çözüm degil.hamilelikte şeker yuklemesi yaptırmadım deyip anilarini anlatirken ogluma hamileyken 1 kg uzum yerdim bir oturusta,su kadar baklava ,börek yerdim bir oturusta diye anlatanlar var şaka gibi :) dedigim gibi beslenme tarziniza guveniyorsaniz yaptırmayabilirsiniz.Ama sadece seker yuklemesi yapildi bebeğim zehirlendi derken kavurmanin yaninda pilavi,baklava boregi gömüp bebisin cani cekiyo derseniz hic anlami yok.

arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyin. şeker ciddi bir hastalıktır. hafif düzeydekilerin diyetle düzelebilir. ama herkes aynı değil. benim arkadaşımda hamileyken şeker çıkmıştı. zaten beslenmesi normaldi ama önce diyet verdiler. çok sıkı bir şekilde, harfiyen uyguladı diyeti, bir süre sonra tekrar bakınca yine de şekerinin düşmediğini gördüler ve diyetle birlikte insülin verdiler. yani burada yazılanlara bakıp, şeker yüklemesine gerek yokmuş, ben çok güzel beslenirim derseniz de şekerinizin düşeceğinin garantisi yok. sonra doğduğunda çocukta sıkıntılar olabiliyor. şeker hastalığı = baklava gömenlerde olan bir hastalık olarak düşünmemek gerek. bebekleri riske atmayalım.

Size
Katiliyorum.ben yorumumda sunu kastettim.hani aaa sakin yukleme yaptirma vs diyorlar ya,sonucta hepimiz bir sekilde vucudumuza seker aliyoruz.riske atmamak. Gerek anlaminda yazdim.genelde bu seker yuklemesini soyle saniyorlar.orafa yuklenen glikoz farkli yedigim kekteki cikolatadaki farkli gibi.onu anlatmak icin yazdim.canim tatli cekti deyince kimse yeme demezken doktor yukleme yapalim deyince sakin yaptirma diyenleri kastettim ben.yoksa orada yazdigin gibi uzum de de şeker var kuru incir kayisida da pirinc pilavinda da.eger gebelik sekeri yuksek cikarsa hepsi yasak oluyor gebelik boyunca.sizd katiliyorum

arkadaşlar merhaba. dün akşamdan beri tuvalete gittiğimde kasıklarımda ağrı hissediyorum. yani açıkça söylemek gerekirse idrarımı yaparken kasıklarım ağrıyor ve baya zorlanıyorum. neden olabilir acaba? doktoruma gitsem mi karar veremedim.

Bana da oluyor cnm o ara ara ama bi bak sürekli öyle olursa bi git idrar tahlili yapıyorlar genelde ve idrarini tutmamaya çalış o da etkiliyor.

Bana da oluyor cnm o ara ara ama bi bak sürekli öyle olursa bi git idrar tahlili yapıyorlar genelde ve idrarini tutmamaya çalış o da etkiliyor.
teşekkür ederim inşallah devam etmez çok zor oluyor çünkü. bazen iş yerinde tutmak zorunda kalıyorum belkide ondan oldu

teşekkür ederim inşallah devam etmez çok zor oluyor çünkü. bazen iş yerinde tutmak zorunda kalıyorum belkide ondan oldu
Evet tutmak çok etkiliyor sakin tutma sen hamilesin sık sık tuvalete çıkman normal anlayış göstereceklerdir.

kızlar sabah yaptırdım ben şeker yüklemesini sağlıkocağında yaptırdım, gittiğim hastanede bi dünya para vermeyim diye. aç karnına kanımı aldılar. 0,50'lik suyun yarısını döküyorlar, eczaneden glikoz aldım 50 mg'lik olandan 4 tl, yarım şişe suya onu döktüler 2 minik poşet var aynı pudra şekeri gibi çalkaladılar içtim 5 dk.da toplasan 1 bardak bişey ve aşırı tatlı değil, 1 saat bekledim tekrar kan verdim saat 4te sonuçlarımı almaya gidicem. çok sordum doktorlara hepsi önerdi birkaç olumsuz örnekte duyunca yaptırmaya karar verdim, aç karnına çikolata yediğinizi düşünün hiçbi fazlalığı yok. ultrasona girerken hareket etsin diye yiyoruzya çikolataları şekeri neden yaptırmaya çekinelim, evlatlarımızın sağlığı için yumun gözünüzü için :) abartılacak birşey yok, aç karnına olunca azcık bayıyor hepsi bu

Kizlar bizimde b12 vitamin eksikligi cikmisti dahiliyede tekrar yaptirdim cok sukur ii cikti simdi sirada seker yuklemesi var bakalim 23 haftadayiz cnm 26 yapilcak kacinci hafyada yapiliyo seker yuklemesi?

Cnm idrar tahlili ve idrar kulturu yaptir enfeksiyon olabilir cnm

idrar tahlili yaptır bence. enfeksiyon olabilir. bol bol su içmeye çalış bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…