merhaba kızlar yaa ben şeker testi yaptırdım tokluk 71 çıktı düşük gbi geldi bna siz yaptırdınızmı
Sebebi bel bolgenizdeki omurlarin yumusayip vucudu doguma hazirliyor olmasi.vucudun ağırlık merkezi değişiyor ayrica.dogum esnasında legen kemikleri birbirinden ayrilie bebek cikabilsin diye.bunun hazirligi var su anda vucutta.oradaki kas ve dokularin yapisi degisiyor.rahim bel bolgesine baski yaptigi icin bu baski sinirleri de etkiliyor.topugunyzun bile agrimasi mümkün.hatta ayakta uyuşma vs bile gorulebiliyor.yani sirt,bel ve bacak agrilari bebegin sagligiyla ilgili degil iciniz rahat olsun :) 2ay sonra bu gunleri de mumla arayacaksiniz.ikinci gebeligim oradan biliyorum :)Merhaba kızlar son günlerde oturup kalkarken yürürken popomda alt tarafımda üst bacak aralarımda çok ayrı oluyor. Bugün Dr kontrolüne gittim biraz gezdim filan akşam çok kötü ağrı yaptı yine eve dönerken. Sizce neden oluyo çok yorumlamaya çalışıyorum ama dayak yemişim gibi yerimden kalkarken hareket ederken çok zorlanıyorum ağrıdan
24. Haftadan once yukleme yapilmiyor bildiğim kadarıyla.22. Haftama girdim detayli ultrasonum ,kan ve idrar tahlilim var bu hafta ama doktorum tok gelebilirsin dedi.ilk gebeligimde de 24. Haftada ya da sonrasinda yukleme yapildi diye hatirliyorummerhaba kızlar yaa ben şeker testi yaptırdım tokluk 71 çıktı düşük gbi geldi bna siz yaptırdınızmı
Çevremde çoğu kişi şeker yüklemesini önermiyor. Çok kararsızım doktorum yaptır derse yaptırır mıyım bilemiyorum. İyice araştırmak gerekiyor bu şeker yüklemesini. 500 gr bebeklere 100 gr şeker yüklemesi yapılıyor. Yani bebeğe de geçiyor. Avrupada bu test yapılmıyor. annem de kayınvalidem de karşı şeker yüklemesine. Yani şeker çıksa da ne yapacaklar ki. bebeğin doğmasını bekleyecekler tedavi için vs. dedi kayınvalidem. O bu tarz konularda oldukça bilgilidir geçirdiği rahatsızlıktan hastalıktan dolayı. Çok kararsızım.24. Haftadan once yukleme yapilmiyor bildiğim kadarıyla.22. Haftama girdim detayli ultrasonum ,kan ve idrar tahlilim var bu hafta ama doktorum tok gelebilirsin dedi.ilk gebeligimde de 24. Haftada ya da sonrasinda yukleme yapildi diye hatirliyorum
şeker yüklemesi konusunda ben de kararsızım. eğer bir risk görmüyorsa doktorum yaptırmak istemiyorum. bakalım 24. haftada ne diyecek. ancak eltim ikinci bebeğinde şeker çıktığı için doğuma kadar iğne vuruldu ve eğer yükleme yaptırmasaydı bu durum ortaya çıkmayacaktı. kısacası kafam karışık :/Çevremde çoğu kişi şeker yüklemesini önermiyor. Çok kararsızım doktorum yaptır derse yaptırır mıyım bilemiyorum. İyice araştırmak gerekiyor bu şeker yüklemesini. 500 gr bebeklere 100 gr şeker yüklemesi yapılıyor. Yani bebeğe de geçiyor. Avrupada bu test yapılmıyor. annem de kayınvalidem de karşı şeker yüklemesine. Yani şeker çıksa da ne yapacaklar ki. bebeğin doğmasını bekleyecekler tedavi için vs. dedi kayınvalidem. O bu tarz konularda oldukça bilgilidir geçirdiği rahatsızlıktan hastalıktan dolayı. Çok kararsızım.
yok cnm deil bu haftada olablıyormuşBen daha yaptırmadim, yalnız şeker yüklemesi 24 ile 28.haftalar arasında yapılıyor diye biliyorum sizin için daha erken değil mi?
hyr tabiki bebeğin doğması beklenmiyor ona göre hamileik şeker diyeti veriliyor ve gerekliyse insilün veriliyor olabildiğince aza indiriliyor. şeker yüzünden bir çok gebelik sonlanıyor canım bunuda araştırmanı tavsiye ederim. çok yakınım şeker yüzünden bebeğininin kalbi delik çıktı ve şeker tedavisiyle doğana kadar o delik kapandı. eğer şeker oldğu farkedilmeseydi o delik kapanmıcaktı belkide bebek doğduğunda ameliyat v.s. birsürü üzüntü getircekti bunlarıda araştırmanı tavsiye ediyorumÇevremde çoğu kişi şeker yüklemesini önermiyor. Çok kararsızım doktorum yaptır derse yaptırır mıyım bilemiyorum. İyice araştırmak gerekiyor bu şeker yüklemesini. 500 gr bebeklere 100 gr şeker yüklemesi yapılıyor. Yani bebeğe de geçiyor. Avrupada bu test yapılmıyor. annem de kayınvalidem de karşı şeker yüklemesine. Yani şeker çıksa da ne yapacaklar ki. bebeğin doğmasını bekleyecekler tedavi için vs. dedi kayınvalidem. O bu tarz konularda oldukça bilgilidir geçirdiği rahatsızlıktan hastalıktan dolayı. Çok kararsızım.
Katiliyorum.ben yorumumda sunu kastettim.hani aaa sakin yukleme yaptirma vs diyorlar ya,sonucta hepimiz bir sekilde vucudumuza seker aliyoruz.riske atmamak. Gerek anlaminda yazdim.genelde bu seker yuklemesini soyle saniyorlar.orafa yuklenen glikoz farkli yedigim kekteki cikolatadaki farkli gibi.onu anlatmak icin yazdim.canim tatli cekti deyince kimse yeme demezken doktor yukleme yapalim deyince sakin yaptirma diyenleri kastettim ben.yoksa orada yazdigin gibi uzum de de şeker var kuru incir kayisida da pirinc pilavinda da.eger gebelik sekeri yuksek cikarsa hepsi yasak oluyor gebelik boyunca.sizd katiliyorumarkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyin. şeker ciddi bir hastalıktır. hafif düzeydekilerin diyetle düzelebilir. ama herkes aynı değil. benim arkadaşımda hamileyken şeker çıkmıştı. zaten beslenmesi normaldi ama önce diyet verdiler. çok sıkı bir şekilde, harfiyen uyguladı diyeti, bir süre sonra tekrar bakınca yine de şekerinin düşmediğini gördüler ve diyetle birlikte insülin verdiler. yani burada yazılanlara bakıp, şeker yüklemesine gerek yokmuş, ben çok güzel beslenirim derseniz de şekerinizin düşeceğinin garantisi yok. sonra doğduğunda çocukta sıkıntılar olabiliyor. şeker hastalığı = baklava gömenlerde olan bir hastalık olarak düşünmemek gerek. bebekleri riske atmayalım.
Bana da oluyor cnm o ara ara ama bi bak sürekli öyle olursa bi git idrar tahlili yapıyorlar genelde ve idrarini tutmamaya çalış o da etkiliyor.arkadaşlar merhaba. dün akşamdan beri tuvalete gittiğimde kasıklarımda ağrı hissediyorum. yani açıkça söylemek gerekirse idrarımı yaparken kasıklarım ağrıyor ve baya zorlanıyorum. neden olabilir acaba? doktoruma gitsem mi karar veremedim.
teşekkür ederim inşallah devam etmez çok zor oluyor çünkü. bazen iş yerinde tutmak zorunda kalıyorum belkide ondan olduBana da oluyor cnm o ara ara ama bi bak sürekli öyle olursa bi git idrar tahlili yapıyorlar genelde ve idrarini tutmamaya çalış o da etkiliyor.
Evet tutmak çok etkiliyor sakin tutma sen hamilesin sık sık tuvalete çıkman normal anlayış göstereceklerdir.teşekkür ederim inşallah devam etmez çok zor oluyor çünkü. bazen iş yerinde tutmak zorunda kalıyorum belkide ondan oldu
arkadaşlar merhaba. dün akşamdan beri tuvalete gittiğimde kasıklarımda ağrı hissediyorum. yani açıkça söylemek gerekirse idrarımı yaparken kasıklarım ağrıyor ve baya zorlanıyorum. neden olabilir acaba? doktoruma gitsem mi karar veremedim.
arkadaşlar merhaba. dün akşamdan beri tuvalete gittiğimde kasıklarımda ağrı hissediyorum. yani açıkça söylemek gerekirse idrarımı yaparken kasıklarım ağrıyor ve baya zorlanıyorum. neden olabilir acaba? doktoruma gitsem mi karar veremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?